- 10 Kasım 2020
- 8.191
- 67.016
- 498
Yıllar geçiyor;ama bu zihniyet asla değişmiyor.Bu tip söylemler ne yazık ki 99 depreminde de vardı, askeriyede dansöz oynattılar, azdılar gibi sözlerle depremde ölen insanların kemiklerini sızlattılar, depremzedeleri yaraladılar.
Hangi siyasi parti, hangi politikacı olursa olsun, afetlerde zarar görmüş vatandaş için böyle sözler sarf edemez.
İşini hakkıyla yapan belediye başkanları, hükümetler varsa onları tenzih ederek yazıyorum, kusura bakmasınlar ama belki 40 yıldır ya da daha fazla veya daha az bir zamandır, şehirlerde çarpık kentleşmeye izin verdiler, her gelen belediye başkanı imar affını ilk sıraya koydu, her seçim öncesi kaçak binalar yapıldı kaçak katlar çıkıldı ve seçim sonrası imar affı yüzünden hepsi tapu aldı.
Halkımız bazı konularda hem uyanık hem de bilinçsiz ama politikacılar da bu yanlış davranışları onaylayacak nitelikte adımlar attı.
Karşılıklı yapılan hataların faturası azgınlık denerek vatandaşa kesilemez.
94 öncesi ve sonrası buradaydım,hiç çamurlu su aktığını görmedim nedense,aksaydı aktı derdim.Eger ki 94 ten önceki İstanbulun günlerce gelmeyen geldiği zaman da çamurlu akan su sıkıntısını bilmiyorsanız ya İstanbulda yaşamadınız ya da işinize gelmiyor. Çöp yığınlarindan bahsetmedim bile. Yine eleştirin de yapilani inkar etmeyin.
Değirmendere deniz üstüne beton dökülerek yapılmış binalarla doluydu ve haliyle şehirin yarısı denize gömüldü.Su altından çıkan cesetlere,suratları domuz gibi olmuş dediler.İslama uygun yasamiyorlarmis çünkü.Zihniyet değişmedi ve değişmeyecekteYıllar geçiyor;ama bu zihniyet asla değişmiyor.
Eki Görüntüle 3251587
Ya bu şekilde defnedilmeyenlere ne olacak,ne kadar talihsizce bir açıklama yapmış.Eğitimci ama "depremzade" demesiyle dalga konusu olmuştu maalesefbir de bir gecede binden fazla vatandaşımızı kaybettik kendisi çıktı "İslami usullere uygun gömdük müsterih olun" dedi.
İçki içiyorsan gerdan kırıyorsan düğünlerde kafirsin işte,mantık bu onlarda.Değirmendere deniz üstüne toprak atılarak yapılmış binalarla doluydu ve haliyle şehirin yarısı denize gömüldü.Su altından çıkan cesetlere,suratları domuz gibi olmuş dediler.İslama uygun yasamiyorlarmis çünkü.Zihniyet değişmedi ve değişmeyecekte.
O gece askeriyede dansöz oynatmişlar,Kuran'ı yakmışlar ve Allah bizi cezalandirmis.Bunlari kulaklarımla duydum ve hafızamda hâlà kaziliYa bu şekilde defnedilmeyenlere ne olacak,ne kadar talihsizce bir açıklama yapmış.
İçki içiyorsan gerdan kırıyorsan düğünlerde kafirsin işte,mantık bu onlarda.
Aslında bu tür cahil insanlar pek çok şeyi hak ediyorDeğirmendere deniz üstüne beton dökülerek yapılmış binalarla doluydu ve haliyle şehirin yarısı denize gömüldü.Su altından çıkan cesetlere,suratları domuz gibi olmuş dediler.İslama uygun yasamiyorlarmis çünkü.Zihniyet değişmedi ve değişmeyecekte.
Beş vakit namaz kılıp her b..ku yiyenlere ne diyorlarYa bu şekilde defnedilmeyenlere ne olacak,ne kadar talihsizce bir açıklama yapmış.
İçki içiyorsan gerdan kırıyorsan düğünlerde kafirsin işte,mantık bu onlarda.
Kızgınlıktan öyle diyoruz;ama kimse bu şekilde ölmeyi hak etmez. Düşmanım olsa üzülürdüm. Umarım kendileri yaşamaz.Aslında bu tür cahil insanlar pek çok şeyi hak ediyor
Çadırda kalan depremzedeler bunu bir düşünsün, haberleri varsa tabiEvet bedava ev yapılacakmış Suriyeli din kardeşlerine
Emin olun seçim gecesi kutlama yapan depremzedeler den daha fazla üzüldükKızgınlıktan öyle diyoruz;ama kimse bu şekilde ölmeyi hak etmez. Düşmanım olsa üzülürdüm. Umarım kendileri yaşamaz.
Demek o ağlayan kesim chp ye verdi ...Elbette herkes istediğine oy verir. Ama kendileri sürekli devlet yok bizi ölüme terkettiler diye feryat figan ağlamadılar mı. Ayrıca Türkiye gibi bir deprem ülkesinde nasıl bu kadar çürük bina yapılmasına izin veriliyor. Nasıl cebinde üç kuruş parası olan istediği gibi müteahhit olabiliyor. Çürük binalara sağlam raporu veriliyor. Bunun adı katliam değilde ne olabilir. Bakın İstanbul da büyük bir deprem bekleniyor. Kaç tane sağlam bina var hepsi dökülüyor. Buna rağmen hiç bir tedbir alınmıyor
Deprem, sel vb afetlerde zarar gören insanlara ne halkın geri kalanının ne de siyasilerin laf söylemeye hakkı yok, bunlar çok ayıp şeyler.Yıllar geçiyor;ama bu zihniyet asla değişmiyor.
Eki Görüntüle 3251587
Ben 99 depremini en acı şekilde yaşayanlardan biriyim.Benim oturduğum yer Gölcük ile karşı karşıya ve merkez üssü Gölcük'tü o depremin.Bizim oturduğum semtte,oturduğumuz site ile sadece birkaç bina yıkılmadi o akşam ve yapılan incelemeler sonucunda evimizde herhangi büyük bir hasar olmamasına karşılık orta hasar verdiler.Gelen ekipler binamızın çok sağlam yapıldığını ve yikilmamasinin mucize olduğunu söylediler.Bir sene içerisinde binamıza çelik kafes giydirildi ve ondan sonra oturmamiza müsade edildi.Yil 2000 ve o zaman AKP hükumeti daha piyasada yoktu.Eski Türkiye diye zirlayanlar da iyi okusun bunu.Annem ve babam hâla aynı evde oturuyor ve benim içim çok rahat.Biz depremden beri bu saçmalıkla uğraşıyoruz! "Tavanları yarılan, duvarları yıkılan eviniz tamir edilebilir, gidin oturun" diyorlar bize! Hayır efendim devlet yanımızda filan değil, kendi başımızın çaresine bakıyoruz 3 aydır.
Diğer kesim memnun filan değil, insanlarda korku var ya yeni gelen ev vermezse de hep çadırda yaşarsak korkusu var! Kendi eşimden dostumdan, akrabamdan biliyorum. KK belki insanları bu konuda ikna etmeliydi, ikna konusunda eksikliği olabilir.Demek o ağlayan kesim chp ye verdi ...
Diğer kesim memmun ki bu kadar oy cıktı...ha dediğin diğer şeylere.elbette katılıyorum..ama deprem bölgesinde çoğu belediye chp li yada hdp li depremde.çıkıp açıklama bile yapmadılar ..
Suan kilincdaroglu Antakya da açıklama yapıyor ..deprem bölgesine chp gitti mi diyeceksiniz ki gitti peki ne yaptı..ne yaptı??şimdi bir şeyler diyor ..sığınmacı konusun da haklı ama 2 yılda yollayacakmış bu o kadar kolay değil gitmezler sığınmacılar çünkü esat ya kesicek ya asicak o kadar kolay değil..
Dedi ki şuan kim terörler masaya otuyorsa kim musluguna su taşıyorsa
Allah belasını versin dedi
Aminnnnnn aminnnnn
Ki o zamanki iktidar birkaç yıllık bir şeydi şimdiki gibi tüm ülkeyi ele geçirmemişti.Ben 99 depremini en acı şekilde yaşayanlardan biriyim.Benim oturduğum yer Gölcük ile karşı karşıya ve merkez üssü Gölcük'tü o depremin.Bizim oturduğum semtte,oturduğumuz site ile sadece birkaç bina yıkılmadi o akşam ve yapılan incelemeler sonucunda evimizde herhangi büyük bir hasar olmamasına karşılık orta hasar verdiler.Gelen ekipler binamızın çok sağlam yapıldığını ve yikilmamasinin mucize olduğunu söylediler.Bir sene içerisinde binamıza çelik kafes giydirildi ve ondan sonra oturmamiza müsade edildi.Yil 2000 ve o zaman AKP hükumeti daha piyasada yoktu.Eski Türkiye diye zirlayanlar da iyi okusun bunu.Annem ve babam hâla aynı evde oturuyor ve benim içim çok rahat.
Biz hiç mağdur olmadık,Devlet var gücüyle sahadaydi.İlk dakikalardan itibaren sağlık ekipleri ve asker görev başındaydı.Akut ekibinin hakkını da asla ödeyemeyiz.Ki o zamanki iktidar birkaç yıllık bir şeydi şimdiki gibi tüm ülkeyi ele geçirmemişti.
Adıyaman Kahramanmaraş Antep buralar CHP ye mi ait. Ayrıca bu büyük deprem de yıkılan site ak partili bir yetkiliye ait çıktı. Bu durumdan mevcut hükümet sorumlu. Sadece deprem mevzusunda değil ne b.k yemeye bu kadar mülteciyi memlekete koydu. Bir zamanlar fetöye muhterem hocam diyen kimdi. PKK ile barış sürecine giren kimdi hendek olaylarında kandırıldık diyen kimdi. Şuan ki yobaz hüda parla iş birliği yapan kimDemek o ağlayan kesim chp ye verdi ...
Diğer kesim memmun ki bu kadar oy cıktı...ha dediğin diğer şeylere.elbette katılıyorum..ama deprem bölgesinde çoğu belediye chp li yada hdp li depremde.çıkıp açıklama bile yapmadılar ..
Suan kilincdaroglu Antakya da açıklama yapıyor ..deprem bölgesine chp gitti mi diyeceksiniz ki gitti peki ne yaptı..ne yaptı??şimdi bir şeyler diyor ..sığınmacı konusun da haklı ama 2 yılda yollayacakmış bu o kadar kolay değil gitmezler sığınmacılar çünkü esat ya kesicek ya asicak o kadar kolay değil..
Dedi ki şuan kim terörler masaya otuyorsa kim musluguna su taşıyorsa
Allah belasını versin dedi
Aminnnnnn aminnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?