Şayet olduysa geçmiş yıllarda bende görmedim hiç,belediyenin smacı bu değilmi zaten nerde sorun var onu halletmesi lazım.Ablacığım diyorum ya olabilir, doğrudur; biz hiç tanık olmadık. Bu adamların işi hizmet böyle şeyleri çözsünler tabii ki. Bu devirde musluktan su içemiyoruz. Bu da ayrı bir problem.
Kızılcık şerbeti nilay mübarekHahahsh gülün
Çünkü kadercilik işin en ucuz ve kolay olan yolu! Bu denetimsizliğin faturasını insanlar canıyla ve dişlerini tırnaklarına takıp aldıkları evleriyle ödememeliydi. Alt komşum daha geçen sene kredi çekip almıştı evi, şimdi neredeyse bir ev parası daha verip güçlendirme yaptıracak. Yazık değil mi bu insanlara? Niye suçumuz olmayan şeyin cezasını biz çekiyoruz? Bildiğim bir azgınlığımız, ahlaksızlığımız da yok ama arada kaynadık demekKimse böyle felaketler yaşamasın, hepinize çok geçmiş olsun, bir daha göstermesin.
Asıl sormamız sorgulamamız gereken de bu @Borellus80 başka ülkeler yaşanan doğal afetlerden ders çıkarıp ilerleme kaydederken biz hep yerimizde sayıyoruz ve olan yitirilen canlara oluyor, geride kalanlar da hem kaybettiklerinin acısını çekiyor hem nasıl yeniden ayağa kalkacağım diye maddi bir yükün altında eziliyor.
Benzer bir mesajı sağlık hizmeti için de yazmıştım, olan olduktan sonra felâket büyüktü yetişemedik, azgınlıktan oldu, fıtrat, kader veya afete yetişemediler, hükümet nerede vs savunmalar veya ithamlar afet yaşayan insanın sorununu çözmüyor, bir yararı da olmuyor, olduktan sonra değil olmaması için çözüm üretmeliler ama onu da yapmıyorlar.
Japonyayı hep örnek veriyorum vermeye devam edeceğim sıkılırsanız kusura bakmayın lakin adamlar atom bombasının etkisini dahi çarçabuk çözmek için arı gibi çalıştılar, fukuşima faciası sonrası halk sağlığından olmasın diye toprağı bile metrelerce kazıp imha ettiler, nereden biliyorum Japon kanallarındaki Fukuşima belgesellerinden, ki o felakette deprem o kadar şiddetli olmuş ki dünyanın ekseni kaymış.
Adamlar her felaketten ders çıkarıyor, araştırıyor araştırmaları geliştiriyor, ona göre yasalar düzenliyor, o yasaları uygulamak için sıkı denetimler yapıyor, iş ahlakları var, onu da İzmit‘teki köprü inşaatında kopan halattan kendisini sorumlu tuttuğu için intihar eden Japon mühendisten biliyoruz, kaldı ki yanılmıyorsam sonraki soruşturmalarda sorumlusu kendisi çıkmamıştı diye hatırlıyorum, inşaatta yer alan bir yerli firmanın ihmali gibi kalmış aklımda.
Mesela bu da ilginçtir Türkiye‘de yapılan köprülerin Marmaray’ın vb inşaatları hep Japonlara verilir çünkü adamlar işini hakkıyla yapıyor, dürüstler, yaptıkları her işe garanti verirler, niye bizim firmalarımız aynı güveni vermiyor?
Demek ki biz bazı konularda yanlışız, insana değer vermiyoruz, yap da nasıl yaparsan yap parayı cebine at, sonra ama oradakiler azgınlık yaptı
Bunu hiç anlayamayacağım, hakaret aşağılama başka partinin seçmenine olunca beğeni yapılıyor, aynı aşağılama kendilerine yapılınca beğenmedim’e basılıyor, parti gözetmeksizin yazıyorum :)Hakaret ettikçe beğeni yağmış, yerdikçe beğeni yağmış.
Belliydi tekrar geleceği,bundan sonraki yer İtalya filan olabilir:))bu kim biliyor musunuz ?
bizim önceParis'ten ( @pnarasena ) sonra Kaliforniya'mdan ( @cananmutlu ) katılan ablamız....
hep savunuluyor ya; "dağda ki adam ile benim oyum bir mi?" diye. Bununla sizin oyunuz bir mi? Hakaret ettikçe beğeni yağmış, yerdikçe beğeni yağmış. Sonra gelip cezaların adaletini sorgularsınız bir ara : ) Siz çok adilsiniz ya
Ahretlik kendi bildiğim arkadaşımı bile şikayet etmişliğim vardır.Bunu hiç anlayamayacağım, hakaret aşağılama başka partinin seçmenine olunca beğeni yapılıyor, aynı aşağılama kendilerine yapılınca beğenmedim’e basılıyor, parti gözetmeksizin yazıyorum :)
Hakaretler de öyle, kendilerine yapılınca hakaret karşı tarafa yapılınca değil, şikayet raporları bile taraflı
Hoş buldumHoş geldin ne güzel yazmissin öyle ❤
Kim bunlar? Kaçırdım sanırım, olay ne bilmiyorum.Belliydi tekrar geleceği,bundan sonraki yer İtalya filan olabilir:))
7.okumuz hanımcılık artıkYaaaa...
İngilizcede bir deyim var, so good to be true diye. O kadar güzel ki. Gerçek olamayacak kadar güzel yani
Tek kişi farklı nickler,geçenlerde geldi yazdı sayfaya sonra siyaset topiğinde konu açtı saydırdı..Kim bunlar? Kaçırdım sanırım, olay ne bilmiyorum.
94 öncesi ve sonrası buradaydım,hiç çamurlu su aktığını görmedim nedense,aksaydı aktı derdim.
Yapılanları inkar etmiyoruz zaten,tek kızdığımız noktalardan biride yandaşa verilmesi,geçmediğim köprünün parasını benden alması.Bizlere sürtük denilirken ne hissettiniz cidden merak ediyorum,zillet terörist daha sayayım mı.
Çok uzundu ama, hangi mesajdan gittiniz?Hoş buldumArada girip kendime bakıyorum hâlâ burada mıyım diye
Geçen gün bir arkadaşımız dask’ı sormuştu bana, ismini hatırlayamıyorum özür dilerim kendisinden.Çünkü kadercilik işin en ucuz ve kolay olan yolu! Bu denetimsizliğin faturasını insanlar canıyla ve dişlerini tırnaklarına takıp aldıkları evleriyle ödememeliydi. Alt komşum daha geçen sene kredi çekip almıştı evi, şimdi neredeyse bir ev parası daha verip güçlendirme yaptıracak. Yazık değil mi bu insanlara? Niye suçumuz olmayan şeyin cezasını biz çekiyoruz? Bildiğim bir azgınlığımız, ahlaksızlığımız da yok ama arada kaynadık demek
Demedimi siz iyimisiniz hanımefendi açın kulaklarınızıda dinleyin bir zahmet,bu nasıl bir inanış sizde günlerce tv'lerde yayınlandı.Yoo sürtük demedi ki uydurmayın. Sizin uydurmanız onlar ben duymadım öyleyse dememiştir. Bakin nasil oluyor apaçik olan birseyi inkar etmek? Eger gerçekten su sorunu yaşamadıysanız kalburüstü bir semtte yaşamissiniz demektir. Rahmetli Kemal sunalin dedeklifli bir dizisi vardi geçen keşfette karşima çikti. Orada bile su sorunundan ve erdoğandan bahsediyor. Ayrica ben Erdoğanı canhiras savunmuyorum hatalarini görebiliyorum ama yaptiklarini da inkar edemem. Ne yapmışki sanki demek büyük cahillik. 18-20 yaş civarini anlayabilirim ama 35 ten büyük olan biri yapılanlari görür. Yine sevmez yine eleştirir.
Zaten bu adamlarin ne işi var millet ittifakında anlayamıyorum.
Canan ve Sibel olan muhalif. Çok da yanlış şeyler söylemiyor. Sert dili anlıyorum, ben de biraz öfkeliyim bu sıralar. İkisi aynıdır, benzer üslup ama pınarasena ülkücüydü, muhalif değildi diye hatırlıyorum. Onun aynı kişi olmasına şaşırdım.Belliydi tekrar geleceği,bundan sonraki yer İtalya filan olabilir:))
Kim bunlar? Kaçırdım sanırım, olay ne bilmiyorum.
Yani geçmişleri belli, niye ittifak olursun ki bunlarla. Muhalefet gerçekten sinirimi bozuyor bazenBekliyordum bunlardan, ilk dönemeçte ilk kazık bunlardan gelecek
Abarttı yazarkende çok tepki aldı .Canan ve Sibel olan muhalif. Çok da yanlış şeyler söylemiyor. Sert dili anlıyorum, ben de biraz öfkeliyim bu sıralar. İkisi aynıdır, benzer üslup ama pınarasena ülkücüydü, muhalif değildi diye hatırlıyorum. Onun aynı kişi olmasına şaşırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?