Bizde geçen sene istanbul’dan taşındık. Havası güzel ve rahat. İş imkanı sektöre göre değişiyor ama tabii ki istanbul kadar geniş değil. Antalya halkı biraz küçük şehir kafasında. İstanbul’da kimse kimseyi umursamaz. Buranın yerel halkı birbiriyle fazla alakalı. Ben turizmde çalışıyorum. Arsız çok personelle karşılaşıyorum. Adamın iş performansı kötüydü. Pek çok hata yaptı. En sonunda ceza ödeyerek (pandemide işten çıkarmak yasak) işten çıkardık. Bana kinlendi. Sosyal medyamda fake hesaplarla yapmadığını bırakmadı. Böyle şeyler istanbul piyasasında pek olmaz, çünkü çalışan içinde işveren içinde alternatif çok.
benim eşim gece klüplerinde, canlı müzik yapan mekanlarda şef. Onun iş yapabileceği klüpler henüz açılmadı.
Seçme şansımız olsa biz İstanbul’a geri döneriz. Çünkü bildiğimiz şehir. Oturduğumuz semt Bahçeşehir daha görgülü, eğitim düzeyi yüksek insanların yaşadığı bir semtti. Burda Çağlayan diye bir mahallede oturuyoruz. İşte Antalya’nın iyi kesimi. Ama profil yine de düşük. Biz güvenlikli bir sitede oturuyoruz. 350 tl aidat ödüyoruz. Köpek dışkısını toplamaya, içtiği birayı çöp kutusuna atmaya aciz komşular var.
Havası güzel, denizi güzel ama istanbul’la kıyasla kasaba gibi kalıyor.