Şehir dışına evlenenler yardım

Kızlar özellikle tecrübesi olanlar şehir dışına evlendiğiniz için memnun musunuz? İyi tarafları, kötü tarafları nedir? Tamam birini sevdik ama hayatını değiştirmek için yeterli mi 😅
Anadolu'dan Avrupa yakasına geldim. Allah kahretmesin böyle yerin. Başka sözüm yok 🤷

Millet dunyanin diger ucuna gidiyor, siz sehir disini soruyorsunuz. Vizyonunuzdaki sikintinin farkinda misiniz?
Deme öyle valla ben çok zorlanıyorum. Kimseden yana sıkıntım yok ama alışamadım buraya insanlara 🤷

Doğduğun değil doyduğun yer

Ailelerden uzak olmak iyidir bağımsız hayat sahibi olur ona göre yaşarsın

Yani alt sokakta annen oturursa hasta oldum çorba yap dersin ana annen 10 saat uzakta ise ya kalkar yaparsın o çorbayı ya da eşin yapar
Aynen ya ben gayet memnunum. 6 sene oluyor ilk gün alıştım 😂

Ben yalnız yaşadım gerçekten çok zevkli de, aileden sürekli uzak olmak başka🙄 Bi de karşı tarafın ailesi o şehirde ama ben çok sorun olacağını düşünmedim ta ki burdaki yorumlara kadar 😁

Kızlar özellikle tecrübesi olanlar şehir dışına evlendiğiniz için memnun musunuz? İyi tarafları, kötü tarafları nedir? Tamam birini sevdik ama hayatını değiştirmek için yeterli mi 😅
evlenip yurtdisina gitmis biri olarak hic bir olumsuzluk yasamadim ama beni alip Cin'e bile biraksan uyum saglayabilecek bir insanim o yuzden bizim tecrubemizden cok senin karakterin de onemli. ve sadece sehir disi demissin, sehir disinda sadece esinle sen mi olacaksin yoksa esinin ailesi de olacak mi ? ayrica sehir dedigin cok kucuk bir sehir mi nasil bir yer yani Istanbul'dan Agri'ya gidiyorsan yadirgarsin tabii ama Sivas'tan Kayseri'ye giden o kadar zorlanmaz diye dusunuyorum.

En kötüsü ne biliyor musun ailenden uzak evleniyorsun (bu senin açından büyük bir fedakarlık) ama bu fedakarlığa kıyasen aynı yükseklikte bir sevgi ilgi olmuyor. Sıradan yani. Hatta görücü usulü evkenmislerin yaşamadığı sorunları yaşayınca noluyo ya diyebilirsiniz ben bunu hak etmedim diyebilirsiniz, yapmayın.
+100000.... el üstünde tutmayı falan geç de bi terazi kurmayınca işte elin adamı, bi muhakeme yapacak kabiliyette çıkmayınca, benim ne işim vardı buralarda deyip dövünüyorsun. Koyuyor çoluk çocuk ve onca sorumluluk insana...

Benim ailem eşim artık. Dolayısıyla onunla her yerde yaşarım. Bu demek değil tabi kök ailemi sildim attım ama önceliğim kendi kurduğumuz ailemizdedir. Bu benim için de eşim için de böyle. İki aileden ayrı şehirde yaşıyoruz, üstelik tek çocuğum. İlk zamanlar elbette zorluk oluyor evliliğe alışmak, şehire alışmak ama ben biraz da bunun insanın kendi elinde olduğunu düşünüyorum. Benim kuzenimin polis talibi çıkmıştı yaşı da küçük değildi 35 yaşındaydı, sırf tayini çıkarsa ben ailemin olmadığı şehirde yaşayamam diye istemedi mesela. Ailelere bağlı olmak başka bağımlı olmak başka. Burda bir üye vardı her gün konu açıyordu İstanbul’dan Bursa’ya gelin gitmişti, her söylenene olumsuz cevap verip ailemi özledim dayanamıyorum diyordu. İnsan alışmak istemezse bu uğurda çaba göstermezse elbette alışamaz. Şehir dışına evlenmek isteyenlerde bence zorluk kolaylıkta belirleyici kriter eş. Eşiniz size destek mi, yardımcı mı, yanınızda mı bunlar önemli. Yoksa burda çok gördük yaşadığım şehirde kimsem yok eşim her gün arkadaşlarıyla geziyor beni onların eşleriyle bile tanıştırmıyor diye konu açanları

Back
X