Şehir dışına evlenenler yardım

Kaç aylıklar? Ne zaman tek bakmaya başladın. Ben daha yeni evime gideceğim. 7 aylık oldular gidene 7.5 olacaklar 😅😅
3,5 yaşındalar 😁 hastaneden gelince 15 gün kaynanam kaldı onun dışında hep tek baktım gece bile ayda 3-4 kez tek kaldığım oldu

Ben bir de sürekli tayin görüyorum.Sürekli farklı şehirler adaptasyon süreci falan zor oluyor başlarda ama bence ailelerden uzak olması güzel😈😈😈evlenince İlk yıl zor oluyor aileni yannnda istiyorsun.Sonra oh be dünya varmış kafam çok raaattttt kafasına giriyorsun.Olduğun yere alışmaya bak ye iç yat amannnnn başta olsa hiç takmazdım inan ki

Ben de farkli bir şehre geldim. İstanbuldayim. Başta kalabaligindan çok sikayet etmiş, soylenmiş olsam da uzun zamandir seviyorum, baya baya... 😂
Ailemi de seviyorum ama öyle devamli diplerinde olayim kafasinda değilim ulke dışına bile gidebilirim benim icin sorun olmaz. Hoş ailem benden önce yurtdisina taşinmişti bir ara. 😂

Tek sorun keşke eşimin ailesi de başka sehirde olsaydi. Yeni evliyken biraz yapişmişlardi.🙄
Ama o dertte çok sürmedi. 6 sene oldu bir sıkıntı yok. Bu sehirden ayrilsam özlerim acikcasi. 🥰

Kızlar özellikle tecrübesi olanlar şehir dışına evlendiğiniz için memnun musunuz? İyi tarafları, kötü tarafları nedir? Tamam birini sevdik ama hayatını değiştirmek için yeterli mi 😅
hayatin be gosterecegi belli olmuyor ki. ben sehir disina evlenmemistim simdi kıta dışındayım.

Benim ailem eşim artık. Dolayısıyla onunla her yerde yaşarım. Bu demek değil tabi kök ailemi sildim attım ama önceliğim kendi kurduğumuz ailemizdedir. Bu benim için de eşim için de böyle. İki aileden ayrı şehirde yaşıyoruz, üstelik tek çocuğum. İlk zamanlar elbette zorluk oluyor evliliğe alışmak, şehire alışmak ama ben biraz da bunun insanın kendi elinde olduğunu düşünüyorum. Benim kuzenimin polis talibi çıkmıştı yaşı da küçük değildi 35 yaşındaydı, sırf tayini çıkarsa ben ailemin olmadığı şehirde yaşayamam diye istemedi mesela. Ailelere bağlı olmak başka bağımlı olmak başka. Burda bir üye vardı her gün konu açıyordu İstanbul’dan Bursa’ya gelin gitmişti, her söylenene olumsuz cevap verip ailemi özledim dayanamıyorum diyordu. İnsan alışmak istemezse bu uğurda çaba göstermezse elbette alışamaz. Şehir dışına evlenmek isteyenlerde bence zorluk kolaylıkta belirleyici kriter eş. Eşiniz size destek mi, yardımcı mı, yanınızda mı bunlar önemli. Yoksa burda çok gördük yaşadığım şehirde kimsem yok eşim her gün arkadaşlarıyla geziyor beni onların eşleriyle bile tanıştırmıyor diye konu açanları
Hatırladım o üyeyi napıyo acaba şimdi alışabildi mi acaba Bursa da güzel şehir hani ne bileyim.

İki gönül bir olursa samanlık seyran bla bla yok öyle birşey rahatınızı bozmayın asla yaşayamam dediğiniz bi yere yerleşmeyin sakın sonra aşk biter adama sarar durursunuz

Kızlar özellikle tecrübesi olanlar şehir dışına evlendiğiniz için memnun musunuz? İyi tarafları, kötü tarafları nedir? Tamam birini sevdik ama hayatını değiştirmek için yeterli mi 😅
İyiki ta kırk milyon uzağa gelin gelmişim çok şükür gerçekten.

Yoksa benden çıkardı bı katliam

Evliligin ilk yillari guzel ama kalici bi yerlesimse bence ne yaptigini sorgulatiyor insana. Bizim iki tarafin ailesi de uzakta. Karisan yok, beklentisi olan yok bu cok guzel, ama destege ihtiyac duydugumuzda da kimse yok. Ki oldukca kendi isini kendi goren biriyimdir buna ragmen cok zorda kaldığım zamanlar oldu. Yani her seyde oldugu gibi artilar ve eksiler...

Ben uzaktayım iki aileden de nasıl dersen bence süperrr😍tabi bu eşine ve senin karakterine bağlı. Ben uyumlu bir insanım hemen adepte oldum. Eşimde çok iyidir eğlencelidir anlayışlıdır birbirimize yetiyoruz yani. Aileni özlüyorsun evet ama daha geçen hafta ordaydım mesela 6 7 saatlik yol. Sonuçta uzakta yakında olsa er yada geç evleniceksin. Her zaman söylerim uzaklık tatlılıktır. Ben yapı gereğide biraz asi biriyim yani aynı şehirde kaynana kaynata çekemezdim herhalde küserdik🤣ha birde Ben bir şehirde kalmıyacam gerçi tayinci olduğumuzdan.

Benim ailem eşim artık. Dolayısıyla onunla her yerde yaşarım. Bu demek değil tabi kök ailemi sildim attım ama önceliğim kendi kurduğumuz ailemizdedir. Bu benim için de eşim için de böyle. İki aileden ayrı şehirde yaşıyoruz, üstelik tek çocuğum. İlk zamanlar elbette zorluk oluyor evliliğe alışmak, şehire alışmak ama ben biraz da bunun insanın kendi elinde olduğunu düşünüyorum. Benim kuzenimin polis talibi çıkmıştı yaşı da küçük değildi 35 yaşındaydı, sırf tayini çıkarsa ben ailemin olmadığı şehirde yaşayamam diye istemedi mesela. Ailelere bağlı olmak başka bağımlı olmak başka. Burda bir üye vardı her gün konu açıyordu İstanbul’dan Bursa’ya gelin gitmişti, her söylenene olumsuz cevap verip ailemi özledim dayanamıyorum diyordu. İnsan alışmak istemezse bu uğurda çaba göstermezse elbette alışamaz. Şehir dışına evlenmek isteyenlerde bence zorluk kolaylıkta belirleyici kriter eş. Eşiniz size destek mi, yardımcı mı, yanınızda mı bunlar önemli. Yoksa burda çok gördük yaşadığım şehirde kimsem yok eşim her gün arkadaşlarıyla geziyor beni onların eşleriyle bile tanıştırmıyor diye konu açanları
O üye benim alıştım :)))) ama çok sancılı oldu

Hatırladım o üyeyi napıyo acaba şimdi alışabildi mi acaba Bursa da güzel şehir hani ne bileyim.
Alıştım ama çok sancılı oldu ilk zamanlar depresyon sürecim oldu eşim ve ailesi beni çok idare etti kendi ailemde destek oldu sık sık gelip gitmeler oluyo arayı açmıyoruz 1 yıl sonra alıştım şuan bir sıkıntım yok bebek bekliyorum :)

Ailemden uzakta değilim çok şükür eşimin ailesi de yakın kendi aileme yürüme mesafesi yok otobüs ile yarım saat uzaklıkta. Eşimin ailesi otobüs ile 10 dk gibi bi uzaklıkta. Eşimin ailesi ile yan yana yaşadım aynı bahçede inanın çok zordu. Eğer eşinizin ailesinin yanına yakız gidecekseniz çok sıkıntk çekersiniz. Ama her iki tarafa da uzaksa bence problem değil. Bana sorsanız ben dünyanın öbür ucuna bile giderim yeter ki kafam rahat olsun. Şehir de değiştirirm imkanım olsa ülke de değiştiririm. Yeter ki kan emiciler olmasın 😂

Ailemden çok uzağa geldim. Eşimin ailesi iyidir çok karışmaz, kaynanalık etmez. Eşim sağolsun o da çok iyidir ben çok sıkıntı yaşamadım. Ama hamile kalıp kocaman karnımla temizlik yapmaya çalışırken, o halde koştur koştur pazara giderken birinin arayıpta bir şeye ihitiyacın var mı demesini çok bekledim. Bebeğim doğduktan sonra ailemde gidince bi kap yemek göndermelerini bekledim. Kendi ailem olsa aç kalmazdım, temizliğime yardım edenim olurdu, uykusuz kalınca yükümü alan olurdu diyorum ben. Ama hallediyorum bi şekilde eşimle, evim pis kalsada her gün makarna yesekte iyi ki gelmişim buralara diyebilirim

Ben cennet gibi bir şehri bırakıp ünlülerin yazın deli gibi akın ettiği, yazın denizi ,kışın sessiz sakin dalgalarla kumsalda yürümeyi kitap okumayı balık tutmayı seven birisi ,denizi olmayan insanları kafa yapısı olarak uymayan sığ bir yere geldim sadece aile eş de önemli değil yaşadığımız şehir kültürel farklılıklar da çok önemli şimdiki aklım olsa asla, eşime hep söylerim sen bana o dönem birşey yaptın buraya getirmek için yoksa bu kadar şuhursuz olamam:KK14:

Ben de on yıl farklı bir ilde yaşadım ama bence zor her şey ne kadar yolunda gitse de aileni özlemekle geçiyor ömrün..Yap yapma demek bizim açımızdan kolay ancak sen kendini yoklamalısın..Gurbete gidip bile isteye dönmeyen de var..Ama kültür farklılığı dersen gerçekten evlilikte zor..İyi düşün derim

Bu şehrede bağlı bir durum. Hangi şehir mesela

Back
X