• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehir dışında aileye gitme sıklığı 👀

Eşim kendisi aile olmayı beceremedi kendi kök ailesiyle hep planlar yapmak istiyor annesi desen konularımdan bilen bilir takıntılı biri sorunlu aramızı bozuyor öyle öyle bende aileme gitmek istedim Hep
aile olmayi beceremeyen, kendi kök ailesinden kopamayan tek kişi eşin mi sence?
tencere kapak olmussunuz

Okul dönemi 2-3 ayda bir gidip max 1 hafta. Yaz tatilinin başlamasıyla 1 ay kalıyorum.

Kızlar iyi akşamlar; gurbette olanlar ailesine ne sıklıkla gidip ne kadar kalıyorlar gidince merak etttim de ben de gurbetteyim ve 2 ayda bir bazen 3 ayda bir gidiyorum önceden biraz uzun duruyordum 3-4 hafta gibi ama artık eşim çocukta büyüdükçe özlüyor ve düzenim bozuluyor 1 hafta 10 gün kal gel diyor 😑
Senede bir gider 6,7 gün kalırım.evli değilim.evli olsaydım o kadar bile kalmazdım.

Biz senede 1 kere veya 2 kere eşimle beraber gidip onunla beraber dönüyoruz 10 gün gidiyoruz 5 gün kayınvalidemde 5 gün annemde kalıyoruz . Ben öyle gidip uzun uzun kalamam . Şuan anneler tatil bölgesindeki evimizdeler mesela okulda kapanıyor uçakla istesem giderim . Gitmiyorum çünkü eşim çocuğum biz bir aileyiz

Haklısınız bi kere gittim 2 ay kaldım ama çocuk 4 yaşında artık özlüyor babası düzenim değişiyor diyor ama bende ailemi özlüyorum memleketimi özlüyorum vs
Boşan o zaman, böyle evlilik olmaz

Geçen sene 2 kez yalnız ve1 kez eşimle olmak üzere 3 kez gittim. Bu yıl mayıs'ta gittim 25 gün kaldım döndüm. Kısmetse temmuz gibi eşimle gideriz. Annem yaşlı ve yalnız. Daha sık gitmem lazım aslında. Sık gidip az az kalıp her işini halletmeliyim. Ev işi, hastane işleri vb. Yalnızlık çok zor. Annem yaşadığım ile taşınsa keşke. Gözüm arkada kalmazdı. Şimdi hep aklım onda.

Ailenizden uzakta eşinizin olduğu yerde yaşamak bir ödül büyük bir fedekarlık değil bir tercihtir Ben onun için ailemden ayrılmayı göze aldım gider 2-3 ayda bir 3-4 hafta kalırım ,anam babam uyarsa da umrumda değil ,kocam da ailesine çok gidiyor diye işi saçma yerlere getirirseniz adam bir gün bavulu elinize verir sizi temelli ailenize yollar.Aklınızı başınıza alın,Bu evliliğin altına bizzat dinamit döşeyen sizsiniz.....

Esiniz cok hakli. Benim de ailem 4 saat ucak uzakliginda ama uzun sure kalamiyorum. Senede 2-3 kere max 2 hafta yani. Ailemi cok seviyorum ama kendi duzenim disina cikinca cok rahat edemiyorum ki annem herseyi yapan dinc bir kadin. Ilk kez 1 ay kalacagim o da cocugumu yaz okuluna yazdirdim diye. Cocugun dil gelisimi olmasa asla 1 ay kalmam ki yaz okulunu bile yarida kesip 3.haftaya dogru geri donebilirim. Esiniz cok cok hakli.

Geçen sene 2 kez yalnız ve1 kez eşimle olmak üzere 3 kez gittim. Bu yıl mayıs'ta gittim 25 gün kaldım döndüm. Kısmetse temmuz gibi eşimle gideriz. Annem yaşlı ve yalnız. Daha sık gitmem lazım aslında. Sık gidip az az kalıp her işini halletmeliyim. Ev işi, hastane işleri vb. Yalnızlık çok zor. Annem yaşadığım ile taşınsa keşke. Gözüm arkada kalmazdı. Şimdi hep aklım onda.
Sizin durumunuzda tabiki de sık sık gidilir. Dediginiz gibi keske anneniz yasadiginiz yere yerlesse. Sizin icin daha rahat olurdu gozunuz arkada kalmazdi.

Kızlar iyi akşamlar; gurbette olanlar ailesine ne sıklıkla gidip ne kadar kalıyorlar gidince merak etttim de ben de gurbetteyim ve 2 ayda bir bazen 3 ayda bir gidiyorum önceden biraz uzun duruyordum 3-4 hafta gibi ama artık eşim çocukta büyüdükçe özlüyor ve düzenim bozuluyor 1 hafta 10 gün kal gel diyor 😑
Bence de 10 gün yeter. Hem öyle eşten ayrı olunmaz, araya soğukluk girer.

12 yıldır evliyim. İlk defa birkaç ay önce ayrı kaldık. 2 hafta Türkiye’ye gittim. Türkiye’de iken de ailelerden uzaktık, hiç gitmemiştim. Sadece 2 yıl kadar önce annemin yanına gitmiştim, planım 10 gün kalmaktı ama bebeğim durmadı, ben de kocamdan ayrı kalamadım. 3. Gün geri döndüm. 😅

Siz sanki ayıp olmasın diye kocanızın yanına gidiyor gibisiniz. Aileniz kaç saat uzaklıkta? İki ayda bir gidip bir hafta kalsanız yetmiyor mu? Arada da onlar gelir. Mis gibi işte.

Haklısınız evet 2 ay abartı ama annem ameliyat olmıştu sonra eşimle aram bozuktu gelip alana kadar durdum gelmedeydi ayrılacaktım
Eşim kendisi aile olmayı beceremedi kendi kök ailesiyle hep planlar yapmak istiyor annesi desen konularımdan bilen bilir takıntılı biri sorunlu aramızı bozuyor öyle öyle bende aileme gitmek istedim Hep

E bu durumda da sen haklısın ama. Hem kendi ailesini çok sık görecek hem de senin ailene gitmene laf edecek. Ama söz öyle Bir yazmışsınız ki sanki sürekli ailenize gidiyor, her gidişinizde de en az 2 ay kalıyormuşsunuz gibi anlaşılıyor. Bence mesajınızı düzenleyin.

Eşim 2-3 gün iş seyahatine gitse o zaman bile özlüyorum nasıl bu kadar ayrı kalabiliyorsunuz şaştım kaldım.
Sadece eşiniz değil siz de kök ailenizden kopamamışsınız.

3-4 hafta durmak mı? Farkındasınız dimi sizin çekirdek bir aileniz var artık?
Aradaki mesafe nedir benim ailemle araçla 2.5 saat var bayramda gider 4-5 gün kalırız işe girmeden önce de max 1 hafta kalır gelirdim yılda 3 kez falan o da

Sevmeyen insan özlemez
Sevilmeyen de özlemez.
Konu sahibinin uzun süre kalmak istemesi anormal değil.
Kocası kendi ailesiyle yapışık yaşamak istiyor.
Hafta sonlarını tamamen onlarla geçiriyor.
Karı koca aralarında güzel, kendilerine ait bir ilişki olsa, o kadar uzun süre kalmazdı çok büyük ihtimalle.

Çalışıyorum senede 2-3 ailecek tatil yaparız, kızım okul tatillerinde ailemde kalıyor o nedenle kış dönemi onu bırakırken birkaç saatlik uğrar evimize döneriz, yazında ailecek tatile gitmiyorsak eğer kızımda yazlıkta ailemle olduğu için bende izin alınca oraya gider ailem ve akrabalarımla vakit geçiririm. Bayramda falan gidersek te en fazla 2-3 gün kalır döneriz ki artık yılda bir bayramı tatile ayırıyorum. Onun harici arada ailem gelir 2-3 kalır dönerler mesafeler yakın 1 saat aramız. Ama şu varki biz her gün telefonda görüşürüz birbirimizden haberdarız yani ama gidipde aylarca kalamam hem ben evimi özlerim hem de herkesin düzeni ayrı olmuyor.

Back
X