Şehir dışında lise okumak

Welikex

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2016
9
2
16
25
Ablalarım liseyi başka şehirde okumak istiyorum ailemden ayrı kalmak beni çok Üzmez ve arkadaş sıkıntısıda çekmem
Yemeklerin çirkin olması umrumda değil
Kafama takılan soru şu kaldığım yerde ne kadar dışarı çıkabilecem bu her yerde farklımı oluyor bu konuda fikri olanlar yazabilir mi

Çoğunuz olumsuz cevap yazmışsınız
Şunu söyleyeyim ben 8 e geçtim yani bu sene tercih yapmıyorum. başka şehirde okumayı yaklaşık 2 yıldır istiyorum .
Beni çok yanlış anlamışsınız .
Öncelikle derslerim çok iyi bu sene ortalamam 99.8 di ve sbslerde puanım 476 ya kadar çıktı hedeflerim sağlam tercüman olmak istiyorum kesinlikle boş gezen aklı fikri gezmekte olan bi kız değılim.
Ailemin yanında durup yine kendi duruşunu sergilerim . bu sizin ailenin yanında olduğun sürece reşit olmadığın sürece ailenin kurallarına uyucaksın düşüncenize kesinlikle karşıyım .
Ben aklımın erdiği sürece savunduğum doğruları bas bas bağırırım ve bunu yapmayı ailem bana öğretti .
Yurta kalmak istememin sebebi kendi ayaklarımın üstünde durmak para harcamayı öğrenmek hayata daha erken atılmaktı. Görüyorum ki olaya hep tek taraftan bakmışınız . sizde haklısınız bana gezme meraklısı demekte etrafınızda hep böyle kişiler olduğu için .

Son düzenleme:

Amacın okul okumak mı, gezip tozmak mı?

Hayatımı istediğim şekilde yaşamak
Yani hem okuyup hem gezmek
Ki size bunu sormamıştım

Öfff atarlı ergen.
Hayatını istediğin şekilde yaşamak için önce reşit olmalısın. Sonra doğru düzgün bir okul bitirip mesleğini eline almalısın. Ancak ondan sonra hayatını istediğin gibi yaşama hakkına sahip olabilirsin. Şimdi ailene ve onların kurallarına tabisin. Okul yurtları da ailenin kurallarından daha gevşek olmaz. Aile onayıyla çıkabilirsin ancak.

Simdiden sadece bunlari dusunuyorsan bence kendi iyiligin ve gelecegin icin ailenin yaninda bir yer sec. Bu kafayla okul okumaktan baske hersey yaparsin 4 senede hayatini cope atar gelirsin. Lise caglari cok onemli kesinlikle aileden uzakta olunmamali bence, ha diyeceksiniz ailenin yaninda olupta laf soz dinlemeyenler de var diyeceksin ama uzakta olunca cocugun hayatin hakkinda tek bir fikri bile olmuyor ailelerin bence o yasta cok sakat bir durum.
Ben cocugumu yollamazdim yada kendimde onla giderdim sahsen.

eger cok cok iyi bi okul kazanmadiysan liseyi sehir disinda okumanin hicbir anlami yok aksine aileden kopmak icin cok iyi bi donem degil lise.
evde tartisiyoruz annemle babamla anlasamiyorum diye yatili okulu tercih etme,beyin yerine duygularinizla hareket ettiginiz atarli tutarli donemdesin.hepimiz gectik o yollardan.
onunde koca unv yillari var,ozaman gez toz.

canım merhaba ben 3 yıl boyunca ailemden ayrı okudum lise döneminde bende senin düşüncende bir insandım seni çok iyi anlayabiliyorum...ama bence ailenin yanında kal çünkü ortam çok kötü oluyor okulum çok iyiydi puanı yüksekti ama gelen tipler garipti sorunlu hayatları vardı yemekler gerçekten çok kötü ayrıca yurtta ders çalışmak çok zor kızlar sürekli kavga ediyor daha lise çağları herkes ergen ayrıca rahat rahat gezemezsin onu unut dershaneden kağıt almadığın sürece akşam 5 de yurttasın hocalar eziyordu yurtlu olanları sürekli yurtlu ayrımı vardı okulda ben 11.sınıfta nakil olup ailemin yanına geldim orda iyi bir öğrenci olmama rağmen dayanamadım daha fazla çok çok kötüydü canım hayatımın o dönemini unutmak istiyorum kimseye yatılı okulda okuduğumu söylemedim.bence ailenin yanında kal ev gibisi yok tatlım tavsiyelerimi dinle başarılı olmak evde daha kolay ve ben ikiz kardeşimle gittim yatılıya arkadaşıyla sürekli kavga eden dayak yiyen parası çalınan bile vardı yalnızsan çok çok zor.

Okulun eğitimi, ailen, arkadaşların değil de ne kadar gezebileceğin mi önemli. Bunu hayatını yaşamak olarak görüyorsan okuma şehir dışında. Okul kuralları da sıkı olur zaten

Universite hayati bile yurtta kaliyorsan cok kotu.
En azindan eve cikma ihtimalin var da rahatliyorsun, lisede oyle bir sey de yok.
Ben 4 sene yurtta kalamazdim

Ailenin yerinde olsam bu kafa yapısındaki çocuğumu şehir dışında bir liseye göndermezdim.

Onların yanında bitir liseni. Derslerine güzelce çalış üniversite sınavına hazırlan nu arada biraz büyü, kendi kararlarını alabileceğin olgunluğa ulaş öyle git şehir dışına. Zaten lise yurtları son derece sıkı oluyor dilediğin gibi yaşaman söz konusu değil, aldanma o enteresan dizilere.

ben de yatılı okumayı cok istemiştim
ailem lisede izin vermemişti
azmettim kardeşimi verdirdim liseye yatılı
bi sürü arkadaşı oldu yurttan kardeş gibi

dışarı da haftasonları çıkıyordu belli saatler arasında
hafta içi dersaneye gittiği zaman çıkıyordu diye hatırlıyorum

Köy de falan mı yaşıyorsun ? Köyde lise olmadığı için ilçeyi, ili yazma durumun mu söz konusu?
Ozaman yapacak birşey yok. Okumak için gidebilirsin elbet. Ama ailenden kaçmak için asla.
Amacın okumak mı mesela? Yaşın çok küçük, bazı şeylere heves edebilirsin ama herşeyin Zaman'ı var. Kendime farklı bir hayat kurmak istiyorsan bunu yurtta kalarak değil kendi ayaklarım üstünde durarak yapmalısın.

Ben lıse cagındakı ccugun aıkesınden uzakta olmasına sıcak bakmıyrum bence bu sıstem bır an evvel degısmelı ... kardesımde tercıh yaptı kesınlıkle ızmır dısı yazmadık zaten unıde uzaga gıdecek ve bı burey bı kere evden cıktımı brdaha dnmuyr ve aıle buyuk nımet snradan keske dersın.

Hele şükür aradığım cevabı buldum
Teşekkürler .

Hele şükür aradığım cevabı buldum
Teşekkürler .

ama yatılı ilkokul ortaokulda çalıştım o çok zordu küçük çocuklar için
lisede yapılır diye düşünüyorum

yalnız lise çağında arkadaşlara dikkat etmek lazım
sigara alkol uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara bulaştırılma oranı artabilir aile denetimi olmadığı için

bir de geçekten iyi bi okul kazanıyorsan tercih et derim
kendi oturduğun yerde aynı puanlı gidebileceğin yer varsa çektiğin eziyete değmez
her ne kadar iyi olursa olsun yurt sonuçta
öyle ahım şahım bir hayat değişl

Oturduğun ilde iki fen lisesi var en yükseği 479 puan zaten bu sene geçen seneye göre daha çok çalışacağım aşikar .
Fen lisesi olduğu için çok serseri tipli öğrenci olacağını düşünmüyorum
Ama her koşulda böyle insanlar vardır ayrı bi dikkat ederim bu konuya .
Bilgilendirdiğin için sağol ablam .

Benim sınıf arkadaşlarımdan yurtta kalanlar var.ailesinden uzak şehirde kalan bir arkadaşım da var.buradaki okullar daha iyi olduğu için yazmış.yani geleceği için.gezip tozmak için değil.Zaten burada gezilecek çok yer de yok.Aileden ayrı kalma konusunda alışma konusunda zorluk yaşadı ama alıştı.
Ama gezip tozmaya gidiceksen kal ailenle.Lise 1 çok kritik bir sene hem yeni derslere uyum süreci hem de ygs 9.sınıf bilgilerinden çıkıyor.Yani lise 1 temelini çok iyi alman lazım gezip tozmaya ayırma vaktini kal ailenle üniversitede yurda gidersin çok istersen.

Hapis hayatı olmadığı sürece sorun yok
Herkes lise bir çok önemli ve çok zor diyo
bakalım nasi olcak.

Pardon liseyi dışarda mı okudunuz ??
Çok kendinden emin konuşmuşsunuz da.. Cidden soruyorum?
Ben de liseyi dışarda okudum ve bence liseyi dışarda okumayan kisiler üniversitede dışarda aşırı zorlaniyorlar. Arkadaşlarım öyleydi

Sen nerede lise okuyacaksin anadolu öğretmen- fen -sosyal bilimler ne lisesi okuyacaksın? Yurt demişsin devlet yurdu mu özel yurt mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…