Ablalarım liseyi başka şehirde okumak istiyorum ailemden ayrı kalmak beni çok Üzmez ve arkadaş sıkıntısıda çekmem
Yemeklerin çirkin olması umrumda değil
Kafama takılan soru şu kaldığım yerde ne kadar dışarı çıkabilecem bu her yerde farklımı oluyor bu konuda fikri olanlar yazabilir mi
Amacın okul okumak mı, gezip tozmak mı?
Hayatımı istediğim şekilde yaşamak
Yani hem okuyup hem gezmek
Ki size bunu sormamıştım
Ablalarım liseyi başka şehirde okumak istiyorum ailemden ayrı kalmak beni çok Üzmez ve arkadaş sıkıntısıda çekmem
Kafama takılan soru şu kaldığım yerde ne kadar dışarı çıkabilecem bu her yerde farklımı oluyor bu konuda fikri olanlar yazabilir mi
Okulun eğitimi, ailen, arkadaşların değil de ne kadar gezebileceğin mi önemli. Bunu hayatını yaşamak olarak görüyorsan okuma şehir dışında. Okul kuralları da sıkı olur zatenAblalarım liseyi başka şehirde okumak istiyorum ailemden ayrı kalmak beni çok Üzmez ve arkadaş sıkıntısıda çekmem
ben de yatılı okumayı cok istemiştim
ailem lisede izin vermemişti
azmettim kardeşimi verdirdim liseye yatılı
bi sürü arkadaşı oldu yurttan kardeş gibi
dışarı da haftasonları çıkıyordu belli saatler arasında
hafta içi dersaneye gittiği zaman çıkıyordu diye hatırlıyorum
Hele şükür aradığım cevabı buldum
Teşekkürler .
ama yatılı ilkokul ortaokulda çalıştım o çok zordu küçük çocuklar için
lisede yapılır diye düşünüyorum
yalnız lise çağında arkadaşlara dikkat etmek lazım
sigara alkol uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara bulaştırılma oranı artabilir aile denetimi olmadığı için
bir de geçekten iyi bi okul kazanıyorsan tercih et derim
kendi oturduğun yerde aynı puanlı gidebileceğin yer varsa çektiğin eziyete değmez
her ne kadar iyi olursa olsun yurt sonuçta
öyle ahım şahım bir hayat değişl
Benim sınıf arkadaşlarımdan yurtta kalanlar var.ailesinden uzak şehirde kalan bir arkadaşım da var.buradaki okullar daha iyi olduğu için yazmış.yani geleceği için.gezip tozmak için değil.Zaten burada gezilecek çok yer de yok.Aileden ayrı kalma konusunda alışma konusunda zorluk yaşadı ama alıştı.
Ama gezip tozmaya gidiceksen kal ailenle.Lise 1 çok kritik bir sene hem yeni derslere uyum süreci hem de ygs 9.sınıf bilgilerinden çıkıyor.Yani lise 1 temelini çok iyi alman lazım gezip tozmaya ayırma vaktini kal ailenle üniversitede yurda gidersin çok istersen.
Pardon liseyi dışarda mı okudunuz ??Simdiden sadece bunlari dusunuyorsan bence kendi iyiligin ve gelecegin icin ailenin yaninda bir yer sec. Bu kafayla okul okumaktan baske hersey yaparsin 4 senede hayatini cope atar gelirsin. Lise caglari cok onemli kesinlikle aileden uzakta olunmamali bence, ha diyeceksiniz ailenin yaninda olupta laf soz dinlemeyenler de var diyeceksin ama uzakta olunca cocugun hayatin hakkinda tek bir fikri bile olmuyor ailelerin bence o yasta cok sakat bir durum.
Ben cocugumu yollamazdim yada kendimde onla giderdim sahsen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?