Şehir dışında yaşamak?

29 yaşındasın canim bu ozguven sizlik neden ?

Valla bende iş konusunu düşünüyorum bu aralar ve benim iş olursa oda şehir dışında 70 80 km git gel çok olur ben taşınırım kesin !

Temizlikçi yi bosver yenisi bulunur !

Annen le baban arasira gelirler uzun uzun kalırlar yanında onuda dert etme !

Çocuk olayına gelince.... bebeğin olana kadar çalış ondan sonra zaten iznin olucak çalışmazsın.
Eşinde yolda geçireceği süreyi seninle ve bebeğiyle geçirmiş olur al sana en baba yardımcı:)
Annen babanı bırakamaz sa zaten her ikisi gelir yanına o dönemde merak etme :)

Okadar yol valla yazık canim hergün hergün işkence :KK43:

Bence güzel bi yer bakmaya başlayın.......
Özgüvensizlikle ne alakası var?
Sadece biraz rahatıma düşkünüm biraz bunun bencilce yansımaları olabiliyor:(
Doğru olanın taşınmak olduğunun farkındayım ama işte alışkanlıklar alışkanlıklar.
temizlikçi konusunu da öylesine yazdım ama cidden o konudan çekmiş biri olarak memnun kalınan temizlikçi kolay bulunmuyor:)
Hafiften bakındım güzel yerler var. Bakalım biraz da akışına bırakmaya karar verdim.

Benzeri bir durum bizde de var.
Biz artı ve eksileri değerlendirip bir süre daha tasinmama kararı aldık..
Ama bizim oturduğumuz yerde biseylerin sahibi olmamız daha kolay olduğu için bu kararı almamızda etkili oldu..
Önemli olan koşullar oluyor elbette..
Aynı şehirdeyiz bu arada sizinle bizde farklı bir ucuna gidip gitmeme sorunu yaşadık
Diğer uçlar tahmin ettiğim kadarıyla daha iç açıcı gibidir sanki:)
Eşim de bi müddet daha duralım dedi, ama bi yandan da düşünüyorum hala.
En azından gitmeye karar verirsek daha bi alışmış olurum bu fikre.

Eşimle yurtdışına gitme durumumuz vardı, yaşadığımız yerde kalmaya karar verdik.
Ama şöyle bir durum var.
Eşimin çalıştığı yer oturduğumuz şehir merkezine, yaklaşık 60 km mesafede, trafik de olduğunda, yol 2 saati geçebiliyor.
Bazen bunaldım diyor, işimin olduğu yere taşınalım diyor.
Şu an benim aileme yakın oturuyoruz.
Hamileliğimin başı zor geçti diye, işi gücü bırakmıştım ama bu sıralar tekrar başlamayı düşünüyordum.
Onun dediği yere taşınırsak avantajlar da var, dezavantajlar da.
Mesela avantajlar, çok çok daha fazla beraber vakit geçirebileceğiz. Kendi işini yaptığı için gün içindeki boşluklarda yanına gelebilirim diyor.
Sabahın 6'sında gidip akşam 7lerde, 8lerde gelmiyor olacak.
Çalışmayacağım ya da kendi işimi yapabileceğim ufak bir yer açacağım.
Dezavantajlar, burada kurulu düzenim var ailem, arkadaşlarım hatta haftada bir gelen temizlikçim bile önemli ve şehir merkezinde yaşamayı seviyorum.
Bebek doğunca, annemden uzak, ne yaparım diye düşünüyorum.
Alışkanlıklarımdan kolay vazgeçebilen birisi değilim.
İş ile ilgili hamilelik sonrası güzel planlarım vardı.
Bir yandan da eşimin haline üzülüyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?
Yani evlenince annen hep yanında olamaz kocan çok mantıklı senin keyfin olsun diye adam çile cekmesin bu evlenıPte annemsiz yapamam diyenler evlenmeşin bence (k.bkmayin biraz sert oldu ama eşim de anacida ayri eve bile cikamiyor ondan ötürü uyuzum)

Eşimle yurtdışına gitme durumumuz vardı, yaşadığımız yerde kalmaya karar verdik.
Ama şöyle bir durum var.
Eşimin çalıştığı yer oturduğumuz şehir merkezine, yaklaşık 60 km mesafede, trafik de olduğunda, yol 2 saati geçebiliyor.
Bazen bunaldım diyor, işimin olduğu yere taşınalım diyor.
Şu an benim aileme yakın oturuyoruz.
Hamileliğimin başı zor geçti diye, işi gücü bırakmıştım ama bu sıralar tekrar başlamayı düşünüyordum.
Onun dediği yere taşınırsak avantajlar da var, dezavantajlar da.
Mesela avantajlar, çok çok daha fazla beraber vakit geçirebileceğiz. Kendi işini yaptığı için gün içindeki boşluklarda yanına gelebilirim diyor.
Sabahın 6'sında gidip akşam 7lerde, 8lerde gelmiyor olacak.
Çalışmayacağım ya da kendi işimi yapabileceğim ufak bir yer açacağım.
Dezavantajlar, burada kurulu düzenim var ailem, arkadaşlarım hatta haftada bir gelen temizlikçim bile önemli ve şehir merkezinde yaşamayı seviyorum.
Bebek doğunca, annemden uzak, ne yaparım diye düşünüyorum.
Alışkanlıklarımdan kolay vazgeçebilen birisi değilim.
İş ile ilgili hamilelik sonrası güzel planlarım vardı.
Bir yandan da eşimin haline üzülüyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?
Bence işini orada ayarlayabileceksen ufak bir yer açmak gibi, git. Yazık adama ömrü yolda geçiyor. Bence onun kaybettikleri sizin kaybedeceklerinizden daha fazla.

Gitmeyin. Giderseniz eşinizle aranızda sorun olacak. Verdiğiniz her cevapta bu açıkça görülüyor. Eşiniz gidip gelsin siz rahatınızı ve düzeninizi bozmayın.

Benim eşim de aynı şekilde 2 saat sürüyor yolu
Ben çok acıdığım için teklif ettim ama kabul etmedi
Çünkü şu an yaşadığımız yer her anlamda çok güzel.
Yol için bu kadar güzellikten ödün vermem Dedi
Tek sebep yolsa, akşam gelip dinleniyor nasılsa. Şu anki düzeninizi bozmanız sizin için zor olabilir alışkanlıklarınıza bağlı biri olarak..

Özgüvensizlikle ne alakası var?
Sadece biraz rahatıma düşkünüm biraz bunun bencilce yansımaları olabiliyor:KK43:
Doğru olanın taşınmak olduğunun farkındayım ama işte alışkanlıklar alışkanlıklar.
temizlikçi konusunu da öylesine yazdım ama cidden o konudan çekmiş biri olarak memnun kalınan temizlikçi kolay bulunmuyor:)
Hafiften bakındım güzel yerler var. Bakalım biraz da akışına bırakmaya karar verdim.
Canim yanlış anlama bu ne ozguven siz lik deme nedenim niye çocuğuna bakamayasin? yetemeyesin:) hiç kimse anne olarak doğmamış sonuçta:) üstelik doktorsun cook guzel anne olursun cokda güzel bakarsın bebeğine ben eminim kendine biraz güven :) zorluk çekersin ilk zamanlarda oyle veya boyle annen de olsa , alışırsın sonra herşey yolunda gider....
Ama tahminimce annenler kısa bir süre kalsa yanında sonrasında çekirdek ailenle zaman geçirmen çok daha güzel olur :)

Ben su an yurt dısındaym ailemden uzağım. yeni bir cevre burda da kurdum zamanla. eşim suraya gitcez desin yine giderim. Esine de yazık sonucta her gün o yol cekilir mi. hamilelik etkilemis olabilir ama bende mesela hamileliğimi yalnız gecirdim yurt dısında.

Back
X