- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
- Konu Sahibi missplayful
-
canım içine oturmuş belli.. haklısın ama.. önceden alıyorsun yer senin.. bazı firmalarda oturduğun yere göre sigorta yaptıklarını söylüyorlar ve yer değişimine kesinlikle izin vermiyorlar.. bunu kullan derim böyle durumlarda.. yasak kardeşim de geç..
Kizlar ben eger cam kenarindan yer almamissam otobus beni cok tutuyor, midem agzima geliyor. Bunu bilerekten hep ozellikle cam kenarindan yer almisimdir. Ne zamanki otobuse gelirim oturacagim % 80 yerim yanimdaki insan veya rasgele biri tarafindan alinmis olur. Rica edip orasi benim yerim dedigimde ya itiraz edenler oldu veya soylenip yer degistirenler oldu. Ben ozellikle cam kenari oldugu icin onceden yer ayirtmis oldugum halde herhangi bir insanin gelip benim cam kenari yerimde oturmaya kalkisip sorun cikarmasinin ne anlami var. Iki kez bu olaylar yuzunden kavga ettim. Birinci hadise soyle gecti, ben moladan dondum ve yanimdaki teyze yerinde oturuyor ben gelince hemen cam kenarina kayip yerimi aldi, oysaki orasi benim yerimdi... size cocukluk gibi gelmesin rica ettim yasli bri kadindi fakat ben oraya oturup camdan disari bakmasam kesin rahatsizlanirdim. ORASININ benim yerim oldugunu soyledim oturmak icin uyardim. Kizim gel buraya otur diyor hala kendi yerini gostererek. Israrla hayir benim yerim cam kenari oraya gecebilirmiyim yerinize gecin lutfen dedim. Megersem otobuste en az 15 tane akrabasi varmis, hepsi bana bagirmaya basladi yok sen utanmiyormusun koskoca yasli kadini kaldiriyorsun bilmem ne... En sonunda hostu cagirdim ve kimseye kac hafta onceden ayirttigim yeri vermek zorunda degilim, herkes yerine otursun hasta olan bir insanim ozellikle cam kenari aldim, yerimi veremem dedim. Bana kizdilar fakat neticede mecburdum.
Ikinci olay gene su sekilde cereyan etti, yanimda bir koylu kadin ve bebegi var cok agliyor ama nasil, benimde migrenim var neyse dayanmaya calisiyorum yol 8 -9 saatlik.Neyse kadin her bir kac saatte bir cocugu emzircm cam kenarina geceyim deyip beni kaldiriyor,ve isi bittikten sonra uyuyor yerimi vermiyordu, bende rica ettim bu 3 kez oldu... ve ben artik yerimi size veremem hem uyuyamiyorum hem beni uykumdan uyandirip emzircem diyorsunuz banada yazik hasta oluyorum lutfen artik beni rahatsiz etmeyin dedim...Surekli ikaz edip yerime gecebilir miyim diyordum.Anliyorum belki ihtiyaci vardi fakat her seferinde zorla kaldirmam gerekmiyordu. Bazi insanlar ne kadar rahat ustelik hakkinizi arayip yeriniz olan koltuga oturmak isteyince sizi kavgacilikla sucluyorlar.
Sizce ben cok mu tepki verdim yolculuklar 8-10 saatti ve beni maalesef otobus tutuyor cam kenari olmazsa seyahet edemiyorum.Ben dogru yaptigimi dusunuyorum gene olsa gene yaparim. Sizler ne dusunuyorsunuz ?
su bebeli kadina üzüldüm ne yalan diyim
ben bebesiyle rahat etsin isterdim,kaldirmazdim her halde.
Bazende arkamda cocuklu aileleer oturuyor ve o cocuklar surekli arkadan beni tekmeliyor of nasil sinir oluyorum, bazende yanimda cocuklu insanlar oluyor fakat o cocuklarin ayaklari hep ustumde hep ustumdeki kiyafet yer yer tekme ayakkabi izi, anlasinlar diye ustumu silkeliyorum ama hic yanimdaki insanlarda anlayis yok. Kalp kirmak istemyiorum acik acik cocuguna dikkat edermisin ustum hep toz pislik oldu demek istemiyorum ama cok tekrarlanirsa elbet derim, genede cocuklu bayanlarin dikkatli olmasini isterim. Eminim zordur surekli bir cocugu takip etmek fakat ustum basim toz toprak icinde banada zor geliyor utaniyorum resmen yer yer pantalonumda ayak izi...
Ben de kendimi uyuz, gıcık sanıyordumAynı kafadan birilerini görünce mutlu oldum. Bu olaylar yüzünden yolculuk kabus oluyor bana. Cam kenarı almışım biletimi işte, sana ne neden aldığımdan, keyif benim değil mi? Neden yanımda oturana açıklama yapmak zorundayım, ya da neden başkasının çocuğu var diye koltuğumu paylaşmak zorundayım, neden arkadan rahatsız edilmek zorundayım. Kendimce bir çözüm buldum, kabuslardan kurtuldum, tek kişilik koltuk alıyorum, yanımda oturan olmuyor... İmkan varsa tek kişilik koltuk tavsiye ederim.
Hayatımda yolculuğu en çok öğrenciyken yaptım.
Bu mevzu sıkça yaşandı.
Koridoru sevmezdim çünkü muavin çarpar,genellikle ter kokardı.
Kendimi ortada hissederdim.
Bileti erken alırdım,bir de bakardım biri yerimi kapmış.
Nedense herkes koridor alıyor ama cam kenarını kapıyor.
Sorduğun zaman da ne fark eder ki otururver diyorlar farketmezse neden cam kenarını kapıyorsun ?
4 yıl sayısız yolculuk yaptım sadece bir kez "eğer koridorda oturursam midem bulanır üstüne kusarım "diyen teyzeye yerimi verdim.
Hala pişmanım :)
İyi yapmışsın yamuk olan sen değilsin,onlar !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?