Sehirlerarasi otobuslerde yer kavgasi!

missplayful

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2008
2.707
264
698
Kizlar ben eger cam kenarindan yer almamissam otobus beni cok tutuyor, midem agzima geliyor. Bunu bilerekten hep ozellikle cam kenarindan yer almisimdir. Ne zamanki otobuse gelirim oturacagim % 80 yerim yanimdaki insan veya rasgele biri tarafindan alinmis olur. Rica edip orasi benim yerim dedigimde ya itiraz edenler oldu veya soylenip yer degistirenler oldu. Ben ozellikle cam kenari oldugu icin onceden yer ayirtmis oldugum halde herhangi bir insanin gelip benim cam kenari yerimde oturmaya kalkisip sorun cikarmasinin ne anlami var. Iki kez bu olaylar yuzunden kavga ettim. Birinci hadise soyle gecti, ben moladan dondum ve yanimdaki teyze yerinde oturuyor ben gelince hemen cam kenarina kayip yerimi aldi, oysaki orasi benim yerimdi... size cocukluk gibi gelmesin rica ettim yasli bri kadindi fakat ben oraya oturup camdan disari bakmasam kesin rahatsizlanirdim. ORASININ benim yerim oldugunu soyledim oturmak icin uyardim. Kizim gel buraya otur diyor hala kendi yerini gostererek. Israrla hayir benim yerim cam kenari oraya gecebilirmiyim yerinize gecin lutfen dedim. Megersem otobuste en az 15 tane akrabasi varmis, hepsi bana bagirmaya basladi yok sen utanmiyormusun koskoca yasli kadini kaldiriyorsun bilmem ne... En sonunda hostu cagirdim ve kimseye kac hafta onceden ayirttigim yeri vermek zorunda degilim, herkes yerine otursun hasta olan bir insanim ozellikle cam kenari aldim, yerimi veremem dedim. Bana kizdilar fakat neticede mecburdum.

Ikinci olay gene su sekilde cereyan etti, yanimda bir koylu kadin ve bebegi var cok agliyor ama nasil, benimde migrenim var neyse dayanmaya calisiyorum yol 8 -9 saatlik.Neyse kadin her bir kac saatte bir cocugu emzircm cam kenarina geceyim deyip beni kaldiriyor,ve isi bittikten sonra uyuyor yerimi vermiyordu, bende rica ettim bu 3 kez oldu... ve ben artik yerimi size veremem hem uyuyamiyorum hem beni uykumdan uyandirip emzircem diyorsunuz banada yazik hasta oluyorum lutfen artik beni rahatsiz etmeyin dedim...Surekli ikaz edip yerime gecebilir miyim diyordum.Anliyorum belki ihtiyaci vardi fakat her seferinde zorla kaldirmam gerekmiyordu. Bazi insanlar ne kadar rahat ustelik hakkinizi arayip yeriniz olan koltuga oturmak isteyince sizi kavgacilikla sucluyorlar.

Sizce ben cok mu tepki verdim yolculuklar 8-10 saatti ve beni maalesef otobus tutuyor cam kenari olmazsa seyahet edemiyorum.Ben dogru yaptigimi dusunuyorum gene olsa gene yaparim. Sizler ne dusunuyorsunuz ?

Son düzenleme:
canım içine oturmuş belli.. haklısın ama.. önceden alıyorsun yer senin.. bazı firmalarda oturduğun yere göre sigorta yaptıklarını söylüyorlar ve yer değişimine kesinlikle izin vermiyorlar.. bunu kullan derim böyle durumlarda.. yasak kardeşim de geç..

Varmi boyle sigorta olayi cidden... ? varsa ben yasadim demektir yasak derim bundan sonra

ben kaç kere denk geldim.. özellikle benim bindiğim firmaların birinde bu çok oldu bomboş otobüste bile yasak diye yer değiştirmiyorlardı... sen de yasakmış kusura bakmayın de geç.. ayrıca senin yerin.. elinde tapu gibi biletin var böyle durumlarda muhatap bile olma çağır muavini burası benim yerim ama yerimde biri var ben yerime geçebilir miyim de hallederler.. niye muhatap oluyosun ki..sinirlendiğinle kalıyorsun öle durumlaarda..

onu rahat ettirmek benim senin değil firmanın görevi bence..ha bazen ben de kıyamıyorum o ayrı da.. arkadaşın rahatsızlığı varmış.. onun da rahat gitmek hakkı hatta daha çok hakkı önceden almış biletini..

hele birde bacaklarını iyice açıp koltuğumun bi kısmını işgal edenler var ki sinir oluyorum onlara ayrıca bence gayet normal bi tepki de bulunmuşsun.kim pencere kenarı oturmak istiyorsa yer ayırtmayı da bilecek . ayrıca bi arkadaş demiş evet sigortalı yolculuk yapılıyor şimdi çoğu büyük firmada. bunu dile getirebilirsin. bi de şu yaşlı teyze,bebekli kadın vb durumlarda bizler zaten çok afedersiniz ama anlayışsız değiliz sürekli ama ben yaşlıyım ama benim küçük çocuğum var kalk bakayım ordan sana annen terbiye vermedi mi diye otobüsü inleten zihniyetleri sevmiyorum. güzel bi davranış öğreteyim derken öte yandan da kalp kırmak doğru gelmiyo bana(konuyla ilgili değildi bu kısım fakat bu günlerde çok oluyo bu durum tıpkı size denildiği gibi utanmıyor musun yaşlı kadını kaldırmaya denilmesi gibi)

ben hiç sevmem misal koridoru.. muavin geçerken çarpıyo ediyo sinirleniyorum..aynı şekilde yolcular da geçerken değdi mi sinirlerim tepeme çıkıyo.. ben de erken almaya çalışırım hakkımı da çatır çatır ararım..boşver sen.. hakkını ara..

Hassasiyetinde kesinlikle haklısın. Böyle ters insanlar benide buluyor hep. Cam kenarı alırdım hep 2,3 defa molalarda inmek istedim yanımdaki otuanlar kalkp msade etmedi.çok sinirlendim. şimdi hep bulantı hapımı yutup koridordan koltuk alıyorum. Yanıma çocuklu birinin oturmasından da hiç hoslanmıyorum.

ne demek çok mu tepki verdim ,sen doğru olanı yapmışsın başka ne yapabilirdin ki.
Birinci olayda yaşlıya saygılı olmakla falan ilgisi yok.Senin yerine oturan kadın bunamış,veya alzeihmer hastası falansa ancak o zaman kaldırmaman gerekirdi.Ama senin yerini kapmaya aklı eriyorsa kimse yaşlya saygıdan falan bahsetmesin.Sen ses etmesen o akrabalarıyla 'oh iyi yaptın ,nasıl kaptın kızın yerini' gibi muhabbetler edeceklerdi.
Diğer kadına gelince,orada hatalısın.Neden 3 defa uyandın ki ,kimin ne hakkı var.O bebeğini düşünmüş mü ,o da cam kenarından alsaydı.Eğer alamadıysa da artık üzerine bişey mi örter ne yapar emzirir orda.İnsanlar ne terbiyesiz ya.

su bebeli kadina üzüldüm ne yalan diyim
ben bebesiyle rahat etsin isterdim,kaldirmazdim her halde.

Dogru bende uzuldum ama bir yandan mide bulantisi ve uyuyamamak da cok rahatsiz edici. Ben egerki istifra etsem bence o kadinda ederdi...Yolda cok uzun 8-9 saat... Uzuldum ama bir yandan kizdimda sonucta surekli ben orayi gecim emziriveriyim deyip sonra isi bitince kalkmamasi ... ustelik bir battaniye vs alabilir o sekilde emzirebilirdi. Oyle hazirliksiz gelmis onuda anlamadim. ustelik mola yerindeyken otobuste degistirdi bebegin altini. Otobusteki kokuyu tahmin edersiniz.

kesinlkle haklısın, ben kaç yıldır cok sık yolculuk yapıyorum. ve elimden geldigince cam kenarı alıyorum eger yer kalmadıysa ve koridordaysam asla yan tarafa geçmeye teşebbüs etmiyorum. bu konuda cok duygusal davranıyoruz hiç gerek yok. benim çocugum varsa cam kenarıda aynı koridorda ne yapar ne eder cam kenarından bilet alırım kimseyi rahatsız etmem. hiç vicdan yapmaya gerek yok bence..

Bazende arkamda cocuklu aileleer oturuyor ve o cocuklar surekli arkadan beni tekmeliyor of nasil sinir oluyorum, bazende yanimda cocuklu insanlar oluyor fakat o cocuklarin ayaklari hep ustumde hep ustumdeki kiyafet yer yer tekme ayakkabi izi, anlasinlar diye ustumu silkeliyorum ama hic yanimdaki insanlarda anlayis yok. Kalp kirmak istemyiorum acik acik cocuguna dikkat edermisin ustum hep toz pislik oldu demek istemiyorum ama cok tekrarlanirsa elbet derim, genede cocuklu bayanlarin dikkatli olmasini isterim. Eminim zordur surekli bir cocugu takip etmek fakat ustum basim toz toprak icinde banada zor geliyor utaniyorum resmen yer yer pantalonumda ayak izi...

otobüs koridor bölümüne çocuğu için yatak yapan hatta molada uyuyor diye o yatagı koridordan kaldırmayanınada denk geldik.

Ben de kendimi uyuz, gıcık sanıyordum Aynı kafadan birilerini görünce mutlu oldum. Bu olaylar yüzünden yolculuk kabus oluyor bana. Cam kenarı almışım biletimi işte, sana ne neden aldığımdan, keyif benim değil mi? Neden yanımda oturana açıklama yapmak zorundayım, ya da neden başkasının çocuğu var diye koltuğumu paylaşmak zorundayım, neden arkadan rahatsız edilmek zorundayım. Kendimce bir çözüm buldum, kabuslardan kurtuldum, tek kişilik koltuk alıyorum, yanımda oturan olmuyor... İmkan varsa tek kişilik koltuk tavsiye ederim.

evet bak rahat hatlarda tek koltuklar var.. 3-5 tl fazla olabilir ama rahat mı? rahat..

Son düzenleme:
Hayatımda yolculuğu en çok öğrenciyken yaptım.
Bu mevzu sıkça yaşandı.
Koridoru sevmezdim çünkü muavin çarpar,genellikle ter kokardı.
Kendimi ortada hissederdim.
Bileti erken alırdım,bir de bakardım biri yerimi kapmış.
Nedense herkes koridor alıyor ama cam kenarını kapıyor.
Sorduğun zaman da ne fark eder ki otururver diyorlar farketmezse neden cam kenarını kapıyorsun ?
4 yıl sayısız yolculuk yaptım sadece bir kez "eğer koridorda oturursam midem bulanır üstüne kusarım "diyen teyzeye yerimi verdim.
Hala pişmanım :)
İyi yapmışsın yamuk olan sen değilsin,onlar !

Tek kisilik koltuk nasil oluyor canim...

benimde başıma çok gelmiştir evden çıkarken inşallah yerime kmse oturmaz diye dua ederek çıktığım bile oldu bende 6 saatlik yol giderdim öğrenciyken.. cam kenarı olsun diye özellikle belirtip aldığım koltuğa başkası oturunca delirirdim ama bazen izin verirdim acırdım yaşlı hasta falansa.. bi kere kesin karar verdim kim olursa olsun yerimi vermicem diye çünkü artık hırs yaptım hemde koridorda olmaktan aşırı rahatsız oluyorum.. ve bu karardan sonraki ilk yolculuğumda kızın biri yine yerime oturmuştu uyardım çok hastayım dedi öfffffff dedim tamam.. molada ben biraz iyi hissediyorum teşekkürler dedi yerimi geri vermişti
ya o yaşlı bu hasta şu çocuklu deyince çok nadir oturabilirsin yani kendi yerine..
bide aklıma bir anım geldi bi kere otobüse 5 dk falan var benimde wc ye gitmem lazım erkek arkadaşım koş çabuk git gel dedi bende gittim allahım sıra vardı :18: girmesemde olmaz çok fena oluyorum yolda.. neyse tam bana sıra geldi ordan yaşlı bi teyze önüme atladı ama ben atik davranarak teyze napıyosun benim sıram dedim o ve yanındaki kadında kızım o yaşlı nolur girse azıcık beklesen dedi bende teyze bunun nezaketle alakası yok otobüsümün kalkmasına saniyeler kaldı ben beklerdim ama şoför beklemiyo dedim susmuşlardı

Evet bende ayniyim, koridorda oturursam kusarim. Bunu bildigim icinde kimsenin midesini kaldirmayayim diye cam kenari alirim hemde kendi rahatim icim. Bundan sonra yerimi kapanlarin ve israrla vermeyenlerin ustune kusucam hehehehe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…