Sehirlerarasi otobuslerde yer kavgasi!

Bugün karşıya gittim,metrobüste kadın yanıma oturdu.
Çocuğun ayakkabılar pantolonumu berbat etti.
Bir taraftan soru çözüyorum bir taraftan söyleniyorum azıcık.
Yok sallamıyor,yani çocuğun ayaklarını yok edecek değil ama pardon bile demiyor.
Çocuklu bazı hanımlar dünya onların çocukları için yaratıldı sanıyor galiba.
Bir tane daha çocuğu vardı inerken o kadar umursamazlar ki çocuk kapıya sıkıştı.
Böyle insanlar işte..

Ben nilüferle yolculuk yapıyorum tek kişilik koltuklar çok rahat. Genelde gece yolculuğu yapıyorum, uyuyacak olursam da rahat, koltuklar geniş, omuzumda yatan biri yok, yanımda horlayan biri yok. Allah razı olsun tek kişi koltuğu bulan kişiden, ölmüşlerinin ruhuna fatiha bile okuyorum Netten alıyorum biletimi, bir hafta kadar erken alınca da sorun olmuyor, sadece bayramlarda tatillerde sorun oluyor, o zaman da daha erken alıyorum bileti.

Tek kisilik koltuk satiliyor mu acaba?

Otobüsün bir tarafı tamamen tek kişilik diğer tarafı çift.

ay canim yolculuk yapmak istedi birden
gece yolculuklarini cok severim birde boyle tatli tatli yazmissin

Bende severim radyomu açardım,hava biraz soğurdu otobüs sakinleşirdi.
ne bileyim o zaman zor gibi gelsede o da güzelmiş,özlüyorum otobüs yolculuğunu

Ben de az otobüs yolculuğu yapmadım yani şimdi konunu okuyunca o aklıma geldi:)

Bence sonuna kadar haklısın!

Birinci durumda elbetteki yaşlı insanlara saygımız sonsuz ama eğer otobüs tutuyorsa bunu karşıdaki insanın anlaması gerekir. Ya da ben bazen çok saygılı bir şekilde sebep belirtenlere önceden cam kenarı seçmeme rağmen yerimi vermişimdir, ama o yaşlı insanları görecektiniz nasıl kibarca benden yer istemişlerdi ve arkasından kaç kere teşekkür etmişlerdi.

İşte bu yüzden diyorum ya eğitimsiz insanlarla uğraşmak yaşlısı genci cidden zor.

Diğer konuda da lakeoftears'ın dediği gibi, kadının madem çocuğu var, erken davransaymış. Hadi diyelim son anda ortaya çıkan bir yolculuk fikriydi de koridor kenarına kaldı, o zaman insan gibi kullanıp sizi uyartmak zorunda bırakmadan, kendi yerine geçmeliydi.

Bence gayet normal davranışlarınız. Zaten normalde görgü kurallarından nasibini almış bir insan, yerinizi çocuk sebebiyle işgal etmek zorunda kaldığı için açıklama yapıp özür dilerdi ve en kısa sürede yerinizi size geri teslim ederdi.

Bir de birinci örnekte OTOBÜSTE AKRABALARI VARMIŞ YA, eminim ki biri CAM KENARINDADIR, onlar yer değiştirselermiş o zaman

bu arada kızlar yeri gelmişken yolcu otobüslerinde dikkatli olun bu ara kaç tane laptop çalındı çevremde.. geçen de konusunu açtım burda.. otobüs hareket halindeyken bile gidiyo laptoplar.. firmalardan şüphelenenler çok.. organize olabilir bu durum..

bencede normal davranıyorsun canım yerini niye vereceksin rahatsız olan cam kenarından alsın biletini benide araba tutar hep cam kenarına otururum hatta özel arabamızla yolluculuk yapıyorsak öne otururum arkaya oturursam midem bulanır çok zor birşey şu bulantı

İlk tek kişilik koltuk aldığımda o kadar mutlu olmuştum ki hemen kardeşimi aradım, tek kişilik koltukla geliyorum diye. Abla koltukla nasıl geleceksin, otobüsle gelsen daha kolay olmaz mı dedi bana

haklısın tabi.bende hiç sevmem koridor hatta almam.yer bulursam en önden cam kenarı alırım.ben pamukkaleyi seviyorum.isimle hitap ediyorlar ya ayy pamukkalede bileti satılan anadolu firmasinda 2. koltuk %70 indirimli aklında olsun yan yana alıyon yayılarak gidiyon : bir çok firmada suit sisteme geçti çok şükür onlarda çok iyi

Aaaaa sorsan hepsi mükemmel annedir şimdi.

Yalnız herkes herhalde otobüs yolculuğunu en çok öğrenciyken yapmıştır.Ben de tam tersi arka sıralarda koridor tarafını severdim .Çünkü orada çok rahat uyurdum.Cam kenarında uyuyamazdım ben ya.Akşam araba ışığı gelir ,soğuk gelir.Yanıma biri oturunca kendimi sıkışmış gibi hissederdim.Ama koridor tarafı öyle mi.Hele bir de arka sıralardaysa muavin falan da çok sık gelip geçmez.Kapkaranlık olur ,tam uyumalık.Oh mis
Yalnız otobüste tek sevmediğim yer ilk sıralar ve orta kapının arkasındaki sıra.Çünkü oralarda ayağımı yeterince uzatamazdım.Hiç unutmam ben de birgün o sıra değil diye bilet almıştım hatta adam bilgisayardan otobüs diagramını falan göstermişti arkasındaki sıra diye.Otobüse bir bindim ki,otobüs değişmiş ,ben kalmış mıyım o sıraya,yani orta kapının ordakine.O zaman çok sinirlenmiştim ama yapacak bişey yoktu.Hani muavine falan söylendim ama otobüs tamamen dolu.Bir de kış günüyse orta kapının karşısını da hiç sevmem.Kapıyı açıp durular soğuk olur.Yalnız amma nazlıymışım ha,sadece cam kenarı isteyenler çok mütevazi kaldı

annemin de başına böyle bişey gelmiş. annem muavini çağırmış. muavin de ' otur abla işte ne olacak' demiş. ahhh orada ben olmalıydım ki...neyse.

bir de yolculukta muhabbet etmek isteyen, hiç susmayan teyzecikler... ne olur biraz mola verseniz.. insan 5 saat konuşur mu yaa :99:

Öğrenci olduğum için sık sık yolculuk yapmak zorundayım.
Okuduğum şehirle kendi şehrim arası 8 saat.
Cam kenarı olmazsa gidemiyorum,o yüzden biletimi haftalar öncesinden alıyorum.
Benim otobüste karşılaşacağım olası sorunlarla ilgili fiks cevaplarım vardır.
Pardon yerime geçebilir miyim derim,genelde bir şey söylemeden geçerler.
Ama ısrar edenler ya da yol sürecinde yerimi almak isteyenlere yaşına göre farklı tepkiler veririm.
Fazla büyük olmayan insanlara "pardon?" diyip geçerim artık nasıl söylüyorsam kimse ısrar etmedi şimdiye kadar.
Yaşlı olursa "ben cam kenarı için haftalar öncesinden alıyorum biletimi kusura bakmayın" derim.
Zaten otobüse binmeden her zaman muavinle konuşurum boş koltuk olursa beni alır mısınız derim.

Ha bir de koltuğu arkaya yaslamayın diyenler var.
Ben de "eminim bu konuyu mühendisler bizden daha fazla düşünmüşlerdir kimsenin rahatsız olmaması için,yoksa arabalarda böyle bir fonksiyon olmazdı" diyor geçiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…