Aslında seni çok iyi anlıyorum. Bende doğup büyüdüğüm şehirden üniversiteyi başka bir şehirde kazandığım için ayrıldım. 3 yıldır başka bir şehirde yaşıyorum. Tüm çevremi arkamda bıraktım, üniversiteyi küçük bir ilde okuyorum ama memleketim metropol. Üniversite hayatımdan pek memnun değilim açıkçası. Hatta üniversite arkadaşlarımdan da nefret ediyorum. Bende çareyi erkek arkadaşımı yanıma almakta buldum. O da arkamdan okuduğum şehre geldi. Yine de hasretlik zor. Kafanı dağıtacak şeyler yapmayı dene. Burada herkese aynı tavsiyeleri veriyorum ama gerçekten bana ilaç gibi geliyor. Kurslara yazıl, spora falan git. Kendini geliştirdikçe mutlu olursun. Hem de seveceğin bir çevre edinirsin belki? Şehirlere bölünmek zor ne yazık ki.
Neden çevre edinmiyorsun kendine ? Öğrencilik yılları anca arkadaş çevresi ile güzelleşir birlikte birşeyler yapabileceğin arkadaşların olsun. Biraz adaptasyon sorunu yaşıyorsun bu da çok normal zaten tanımadığın bilmediğin bir şehir tek başına çekilmez ki
Bu olayı ve üzüntüyü yaşayan o kadar çok öğrenci arkadaşlarımız var ki..
Ailen ve arkadaşlarının bulunduğu şehirde okuma şansın hiç mi yok ? Geçiş yapabilirsin veya sınavlara hazırlanıp , istediğin bölüm yaşadığın yerde varsa ,orayı tercih edebilirsin..
Maddi yönden sıkıntı çekiyorsan, açık öğretim fakültesinden sana uygun bir bölümde okuyabilirsin..
Önünde bir çok seçenek var , sonuçta okuduğun şehirde kalıcı olarak gitmiyorsun.Okulun bittikten sona kim bilir hangi şehirde yaşayacaksın bilinmez..
Geçici bir dönem bu..
Tabi zordur muhakkak az çok anlıyorum.
Ama bazen de aile içi o kadar huzursuz olur ki insan, kendini hiç bilmediği bir şehrin hiç bilmediği bir mahallesine atmak ister.
Ya öyle olsaydı ?
Ben aynı şehir içinde bunu yaşıyorum. Ordan oraya göçebe gibi. Bir anaya bir babaya. Sıkılıyorum taşınmaktan.
Her hafta hem de.
Aitlik duygusu sıfır. Ah diyorum tek bir evde yaşadığım günler gelecek mi ?
Bence durumunuzu değerlendirin. Ne güzel özgürsünüz şuanda. Her gün döneceğiniz ev belli. Ve bu hayatınız boyunca sürmeyecek.
Bilmiyorum . Umarım sizi sıkan şeylerden ferahlığa çıkarsınız bir an önce.
İşte benimde sorunum tam olarak bu aslında. Kendimi hiç bir yere ait hissetmiyorum. Sizin durumunuzda gerçekten zormuş aile içi huzursuzluk söz konusu çünkü her şeye bedel.Umarım siz de bir an önce istediğiniz hayatı yaşayabilirsiniz.
Amin inşallah teşekkür ederim .
Ait olmamak kötü bir şey. Çok boşlukta bir his. Anlıyorum sizi bu bakımdan.
Ama his olarak yoklayın içinizi , ait olduğunuz bir yer yok mu ?
Doğup büyüdüğüm şehir. Ben orada yaşamalıydım orada okumalıydım diyorum hep ama olmuyor. Ama olmadıktan sonra orasının da benim için geçici olduğunu ve ait olmadığım hissini veriyor bana. Ben aileme düşkün bir insanım o yüzden onlardan 1 ay 2 ay ayrı kaldıktan sonra 1 gün görüp arkadaşlarımın yanına gitmeyi onlara haksızlık olarak görüyorum. Sadece olan bana oluyor yani çözüm var mı evet var ama ancak seneler sonra okul biter, kendi ayaklarım üstünde dururum anca o zaman. Ama o zaman gelene kadar ben nasıl olurum işte bunu düşünmek beni korkutuyor.
Ünlü bir düşünür'ün lafı vardı , ismini unuttum düşünürün maalesef.
"Nerede değilsem oraya aitmişim gibi" . Bana hep böyle gelir mesela.
Ama bence sizin ait olduğunuz yer ailenizin olduğu yer :) Böyle düşünün belki rahatlarsınız.
Ne güzel okul okuyorsunuz, ne mutlu... Kendi ayaklarınızın üstünde de duruyorsunuz :)
Denedim ama olmadı ilk seneden kazık yedim. Sonra başka çevreler edindim ve onların bir tek isteğini geri çevirdiğim için yine olmadı ve artık insanlara güvenim kalmadı açıkçası. Ayrıca sorun sadece okuduğum şehir değil aynı zamanda ailemin yaşadığı şehir. Yani bir tatil olduğunda ne güzel arkadaşlarım, ailem, erkek arkadaşım bir arada diyemiyorum herkes başka şehirlerde aslında en büyük sorun bu. Birden fazla şehire bölünmek...
Anladım canım ama birde söyle düşün başka şehirde de olsa seni seven ve unutmayan dostların var bir gün onlarla zaten ayrılık olur seninki biraz erken olmuş o ayrı ailene gelince en azından tatillerde onları görebiliyorsun ki bundan daha değerli birşey var mı? Sevgilin için de şunu söyleyeyim sanırım ikinizde okuyorsunuz geleceğiniz için bir çabaniz var o okul öyle yada böyle birgün bitecek ömür boyu orada olacak değilsiniz bu durum derslerinizi etkilemesin böylece okul bitince mesleğinizi istediğiniz şehirde elinize alabilesiniz. Okulunuzda sosyal topluluklar muhakkak vardır ilgi alanınıza göre bunlara katılabilirsiniz hem daha geniş bir çevre tanırsınız. KAzık yedim diye de insan arkadaş istemiyorum der mi o size ders olsun bundan sonra daha dikkatli olursunuz kafa dengi biri mutlaka bulursun üzme kendini bu kadar emin ol herşey herkes bir yere kadar sen geleceğini düşün çünkü bir gün herkes gider ve tek sen kalırsın o zaman da elindekilerden güç alırsın. Üniversitede bir hocam derste bir öğüt vermişti hala unutmadım bulunduğun konumun hakkını iyi ver çünkü başkasının hayalleri üzerinde oturuyorsun... GErçekten de doğruydu o üniversite sırasında benim yerimde olmak isteyen kimbilir kaç insan vardı...
Eğer kafamdan onların bana bunu yapmaya hakkı yoktu düşüncesini atarsam evet işte o zaman rahatlayabilirim dediğiniz gibi. Bir de sizin burada beni anladığınız gibi çevremdeki insanların anlaması. Bu arada ünlü düşünürün lafını çok sevdim kesinlikle beni anlatıyor :) Çok teşekkür ederim ilginiz için Allah sizin de gönlünüze göre versin.
Charles Baudelaire söylemiş.
Aslı da şu;
" her şeye yüksek bir sadakat, derin bir nefretle bağlıyım. her nerede değilsem orada mutlu olacakmışım gibi gelir."
Ben biraz kendimle yoğurup değiştirmişim anlaşılan :)
Amin ALLAH hepimizin gönlüne göre versin.
Buraya cevap yazıp böyle konuştunuz ya hepinizden Allah razı olsun. Böyle cümleler duymaya ihtiyacım var sanırım güç bulmak için. Çünkü herkese göre tek yaşayan sen değilsin takma bu kadar. Ama böyle gerçekten dinleyip, yorum yapılıp, akıl verildiğinde evet daha iyi görebiliyorum imkanlarımı. Gelecek benim için umut olmalı verdiğiniz tavsiyeleri uygulamaya çalışıcam çok teşekkür ederim :)
RIca ederim hayat sana uymuyorsa sen hayata uy ( orjinali: sevdiğin işi yapamıyorsan yaptığın işi sev. ) işin sırrı burda :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?