Şeker bağımlılığı

Son 3 yılda 20 kilo aldım. Berbat bir iş hayatı yüzünden sürekli abur cubur yemeye başladım ve şimdi sürekli gofret, çikolata, bisküvi gibi şeyler yemeden duramıyorum. Son 1 yıldır uğraşıyorum, didiniyorum, yok olmuyor. Her basarisizliktan sonra günlerce kahroluyorum.
Var mı bu durumu yaşayıp, kurtulan?

Bende böyleyim yada böyleydim diyelim markete gidince tak tak doldururdum çikolataları bakmadan her akşam saat onda tv izlerken çikolata gofret keyfi yapmadan duramazdım tabi bu iki iki buçuk sene öncesi ben, şimdi baya bir duruldumm ama malum ramazan ya bir de canım devamlı tatlı bir şeyler çekiyor , kuru meyveler tatlı isteğini bastırır ama incir falan fazla önermem onun da kalorisi daha yüksek tabi yine de çikolatadan iyidir , gün kurusu yiyebilirsin ayrıca tarçın tatlı isteğini azaltıyor ,tarçınlı süt içebilir misin bilmem ama çubuk tarçın koyabilirsin içtiğin suya bunlar faydalı olacaktır. Bende dondurma aşkımdan kurtulmak istiyorum :) çikolatayı hallettik de:)

Bende de şeker karbonhidrat bağımlılığı vardı hala var ama eskiye göre azaldı.
Bu alışkanlıklar birden gitmiyor maalesef canım yavaş yavaş azaltacaksın..
Dr tüm tahlillerini yaptır eğer herşey normalse ki inşallah öyledir. Sadece sabrına kalmış irade meselesi canım yani.
Kolay değil çok zor ama ben azalttıysam herkes azaltır
İnşallah sevgili Mutluluki Mutluluki . Bugün hiç yemedim. İftarda biraz ekmek yedim sadece.
Dediğin gibi irade göstermem gerek çünkü yemekten sonra uyku hali ya da sık idrara çıkma gibi durumlar yaşamıyorum (henüz). Hala zararın bir köşesinden dönebilirim :KK51:

Bende böyleyim yada böyleydim diyelim markete gidince tak tak doldururdum çikolataları bakmadan her akşam saat onda tv izlerken çikolata gofret keyfi yapmadan duramazdım tabi bu iki iki buçuk sene öncesi ben, şimdi baya bir duruldumm ama malum ramazan ya bir de canım devamlı tatlı bir şeyler çekiyor , kuru meyveler tatlı isteğini bastırır ama incir falan fazla önermem onun da kalorisi daha yüksek tabi yine de çikolatadan iyidir , gün kurusu yiyebilirsin ayrıca tarçın tatlı isteğini azaltıyor ,tarçınlı süt içebilir misin bilmem ama çubuk tarçın koyabilirsin içtiğin suya bunlar faydalı olacaktır. Bende dondurma aşkımdan kurtulmak istiyorum :) çikolatayı hallettik de:)
Yaaaa aynı benim gibiymissin.
Tarçın ve kuru meyve gibi yiyeceklere yönelerek mi kurtuldun bu illetten?

İnşallah sevgili Mutluluki Mutluluki . Bugün hiç yemedim. İftarda biraz ekmek yedim sadece.
Dediğin gibi irade göstermem gerek çünkü yemekten sonra uyku hali ya da sık idrara çıkma gibi durumlar yaşamıyorum (henüz). Hala zararın bir köşesinden dönebilirim :KK51:

Bende pilavı çok yediğimde ve hamur işi yediğimde uyku basar.
İnşallah canım yenersin yeneriz tamamen...

Süper oluur :KK36:
Çok güzel fikir:KK5:
Peki mesela sütlü tatlılar fln ne olacak?:ıslık:

Bugün şeker yemediğim 2. gün. Dün baş ağrısından ölüyordum....
canim şimdilik paketli gidalarla baslayalim.
hepsini birden kesersek birakip her seye saldirabiliriz.bir sure buskivi çikolata gofretten uzak duralım diyorum paketli olanlardan ne dersin? ?

canim şimdilik paketli gidalarla baslayalim.
hepsini birden kesersek birakip her seye saldirabiliriz.bir sure buskivi çikolata gofretten uzak duralım diyorum paketli olanlardan ne dersin? ?
Tamam diyorum.
Diğer şeker içeren tatlılar da çok minimum tüketilsin.
Şu anda eşim yanımda hoşbeş yiyor, kokusu beni benden alıyor. Yemedim. Ama canım sıkıldı.

Tamam diyorum.
Diğer şeker içeren tatlılar da çok minimum tüketilsin.
Şu anda eşim yanımda hoşbeş yiyor, kokusu beni benden alıyor. Yemedim. Ama canım sıkıldı.
supersin canimmm. ben de bugun paketli gida yemedimm :))

şöyle düşünelim bir kek yaptik diyelim 2 bilemedin 3 güne bozuluyor degil mi ilk günkü gibi olmuyor. ama paketli gidalar hosbes mesela 2 yillik omurleri var resmen. yani koruyucu yiyoruz.

bedenimize bu zarari neden verelim degil miii ;))

ayni konu benim ici gecerli ama ben sizden bir 20kilo daha beterim:(bu kadar karbonhidratla icice olunca insulin direnci ortaya cikiyor olay kisirdonguye giriyor yedikce yiyesi cikolata denizlerinde yuzesi,biskuvi daglarina tirmanasi geliyor insanin,sizi cok iyi anliyorum,psikolojik olarak kafada bitirmeden zor,benim icin de suan en iyi siginacak liman o,umarim psikolojiyi degistirip basarabiliriz bir gun

18 gundur dikkat ediyorum bende tatlıyı çok sevıyorum.diyettim şu an kilo verdim braz.karatay diyeti yapıyrum.evde malesef abur cubur oluyor kokluyorum sadece meyve dahı yemıyorum.özluyorum yemeyı ama bu işin sonu yok gibi dusunuyorum.anlık mutluluk ıcın uzun surelı mutsuzluk yaşamak istemiyorum.böyle dusunerek elımı uzatmıyorum tatlıya.21 gun boyunca tatlının tadına bakmayınce vucut ıstemıyorum.sabredın 21 gun uyglyın bunu emınım faydasını göruceksınız

ayni konu benim ici gecerli ama ben sizden bir 20kilo daha beterim:KK43:bu kadar karbonhidratla icice olunca insulin direnci ortaya cikiyor olay kisirdonguye giriyor yedikce yiyesi cikolata denizlerinde yuzesi,biskuvi daglarina tirmanasi geliyor insanin,sizi cok iyi anliyorum,psikolojik olarak kafada bitirmeden zor,benim icin de suan en iyi siginacak liman o,umarim psikolojiyi degistirip basarabiliriz bir gun
Umarım :KK51:
Yalnız benzetmelere bayıldım: çikolata deniz, bisküvi dağları :-)

Ben burda verilen tavsiyelerden sonra şunu daha iyi anladım: her şeyi denemişim ve işe yaramıyor. Çok farklı bir noktadayim ve cok farklı bir çözüme ihtiyacım var. Bu yüzden psikolojimin üzerinde duracağım, derinlerde beni aşağı çeken şeyi halledecegim inşallah.

18 gundur dikkat ediyorum bende tatlıyı çok sevıyorum.diyettim şu an kilo verdim braz.karatay diyeti yapıyrum.evde malesef abur cubur oluyor kokluyorum sadece meyve dahı yemıyorum.özluyorum yemeyı ama bu işin sonu yok gibi dusunuyorum.anlık mutluluk ıcın uzun surelı mutsuzluk yaşamak istemiyorum.böyle dusunerek elımı uzatmıyorum tatlıya.21 gun boyunca tatlının tadına bakmayınce vucut ıstemıyorum.sabredın 21 gun uyglyın bunu emınım faydasını göruceksınız
21 güne çok az kalmıııış, bravo :KK9:
Kaç defa başladım bu 21 gün yolculuğuna bir bilseniz...

Bende bırakamıyorum şeker denen şeyi çikolatayı. Hatta şuanda tam bir paket şekerli popcorn indirdim mideme. Tamı tamına 400 kalori :kusmuk:

Bende bırakamıyorum şeker denen şeyi çikolatayı. Hatta şuanda tam bir paket şekerli popcorn indirdim mideme. Tamı tamına 400 kalori :kusmuk:
Wuhuuuuu altın vuruş :rapci:
Şekerli pop corn yemedim hiç, hayret.
İsimsiz alkolikler var ya, bence biz de isimsiz sekerkolikler diye bir grup kuralım. Yoksa sonumuz kötü:KK51:

Şu yazılanları okudukça iyice umudumu kaybediyorum. Nerdeyse her şeyi yapmışım, denemisim.
Şekeri tamamen kesip, karatay'a göre beslendim 1 hafta kadar ve anında kilo vermeye, kendimi iyi hissetmtye başladım. Sonuç olarak eski halime geri döndüm.
That sugar gibi birçok video izledim, etkisi birkaç gün sürdü.
Bu karatay diyeti ne kadar çok övülüyor ya. Çok denemek istiyorum ama mantığını bi türlü anlayamadım. Tam olarak ne olduğunu anlamam için kitabını mı almam gerekiyor? Yoksa siz örnek diyet listesiyle mi denediniz 1 hafta?

Umarım :KK51:
Yalnız benzetmelere bayıldım: çikolata deniz, bisküvi dağları :-)

Ben burda verilen tavsiyelerden sonra şunu daha iyi anladım: her şeyi denemişim ve işe yaramıyor. Çok farklı bir noktadayim ve cok farklı bir çözüme ihtiyacım var. Bu yüzden psikolojimin üzerinde duracağım, derinlerde beni aşağı çeken şeyi halledecegim inşallah.
aslinda olay direnme gucu,5i verirsin 10 u da ama cook oldu mu kilo, direncin kiriliyor,sureklilik lazim,civi gibi kararlilik lazim...bu arada ben 20kg sini vermistim aldigim kilonun anne kocu esliginde saglikli beslenme ve sporla:)ama turkiyeden donunce yine kahveler cikolatalar,biskuviler,pizzalar...benim kesin turkiyede olacak dank etme faslim,beynimi oyle programladim,kendi ulkenden insanlarin pislik bakislari,modayi takip edememe faktoruyle birlesince sonuc alicam insallah:)

Back
X