2. Kani okutmaniz dogrusu ama ellerinizi sabunla yikayip temizken deliyorsaniz cok farkli cikmaz sonuc 1. Ve 2. KandaKızlar merhaba 32 haftalık hamileyim gebelik şekeri çıktı çok şükür diyetle kontrol altına aldık .yanlıız bi sorun var evde kendi başıma parmak delme ile sonuca bakıyorum.sorum şu ben ellerimi güzelce tıkayıp kuruluyorum ve parmağımı deliyorum ilk çıkan kanı okutuyorum bana bu şekilde öğretildi .bazı yerlerde ilk çıkan kanı silip 2.kanı okutmam gerektiği soylenmiş bunun doğrusu nedir
Evet bazı yerlerde alkol ile siliyorsanız falan demiş alkol ile silmiyorum ellerimi tıkayıp kuruluyorum sonrada parmağımı delip ölçüm alıyorum2. Kani okutmaniz dogrusu ama ellerinizi sabunla yikayip temizken deliyorsaniz cok farkli cikmaz sonuc 1. Ve 2. Kanda
Yatmayla ne alakasi var? Hic duymamistim valla merak ettimİlk çıkan kan değil ilkini sil, sonra akani ölç.
Ve yatarak asla ölçme. Yatıyorsun kalk 5 dakika sonra ölç.
Hemşire niye böle anlatmadı ya bana ben 15 gündür yanlış mi ölçüyorum yok oturarak ölçüyorum zatenrİlk çıkan kan değil ilkini sil, sonra akani ölç.
Yatarken ölçünce çok dusuk çıkıyor.Yatmayla ne alakasi var? Hic duymamistim valla merak ettim
Aaa cok sacma diil mi ama? Yani tansiyon gibi basinc durumu diil ki bu vucudun tamaminda yer alan kanin icersindeki seker miktarini olcuyoruz. Yatar pozisyonda seker dibe mi cokuyormus kiYatarken ölçünce çok dusuk çıkıyor.
Doktorum uyarmıştı.
Ilk kani silmemizin sebebi alkolle silinmisse alkol ucsun diyedir.Tatli veya bir seye degdiyse sonucu etkilemesin diye.Silmek her zaman dogrudur ama yikadiysaniz ilk kan dogru sonuc.30 birime kadar kafaniza takmayin.Zaten insuline gecmediniz eger gecerseniz o zaman daha sıkı kontrol.Her olcumde sayilar oynar en iyi sonuc kalibre edilmis cihazla.saglanir.Cihaziniz iyiyse sorun yok.Kızlar merhaba 32 haftalık hamileyim gebelik şekeri çıktı çok şükür diyetle kontrol altına aldık .yanlıız bi sorun var evde kendi başıma parmak delme ile sonuca bakıyorum.sorum şu ben ellerimi güzelce tıkayıp kuruluyorum ve parmağımı deliyorum ilk çıkan kanı okutuyorum bana bu şekilde öğretildi .bazı yerlerde ilk çıkan kanı silip 2.kanı okutmam gerektiği soylenmiş bunun doğrusu nedir
Bunu gerçekten bir doktor söylediyse acilen o doktora gitmeyi bırakın bence.Yatarken ölçünce çok dusuk çıkıyor.
Doktorum uyarmıştı.
Benimkinde kalibre edilmeye gerek yokmuş ole dediler yok alkol falan kullanmıyorum sabunla yıkayıp temiz havlu ile kurulayıp hemen ölçüm alıyorumIlk kani silmemizin sebebi alkolle silinmisse alkol ucsun diyedir.Tatli veya bir seye degdiyse sonucu etkilemesin diye.Silmek her zaman dogrudur ama yikadiysaniz ilk kan dogru sonuc.30 birime kadar kafaniza takmayin.Zaten insuline gecmediniz eger gecerseniz o zaman daha sıkı kontrol.Her olcumde sayilar oynar en iyi sonuc kalibre edilmis cihazla.saglanir.Cihaziniz iyiyse sorun yok.
Yatmakla ne alakası var ? İlk kez duyuyorum ... tansiyon degilki bu her pozisyonda farklı olsunİlk çıkan kan değil ilkini sil, sonra akani ölç.
Ya ben hep yanlış mı ölçtüm şimdi ne güzel düzene girdim diye mutlu olmuştumBunu gerçekten bir doktor söylediyse acilen o doktora gitmeyi bırakın bence.
Konu sahibi ilkini silip ikinciyle ölçeceksiniz. İsterseniz amuda kalkarak da ölçebilirsiniz sorun olmaz.
Gecmis olsun.Bol sıvı ve hareket en guzel ilac.Kalicı hale gelmemesi elinizde.Bende guvendigim cihazi kalibre etmeye gerek duymam ama yedek cihazlarla karsilastiririm kızım 6 yıldır tip1diyabet.Benimkinde kalibre edilmeye gerek yokmuş ole dediler yok alkol falan kullanmıyorum sabunla yıkayıp temiz havlu ile kurulayıp hemen ölçüm alıyorum
Çok büyük problem yaratacağını sanmıyorum, endişe etmeyin.Ya ben hep yanlış mı ölçtüm şimdi ne güzel düzene girdim diye mutlu olmuştum
Çok çok geçmiş olsun güzel kızınızaGecmis olsun.Bol sıvı ve hareket en guzel ilac.Kalicı hale gelmemesi elinizde.Bende guvendigim cihazi kalibre etmeye gerek duymam ama yedek cihazlarla karsilastiririm kızım 6 yıldır tip1diyabet.
Ay inşallah zaten gerginim bu şeker konusunda iyice huzursuz oldumÇok büyük problem yaratacağını sanmıyorum, endişe etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?