Şeker ölçümü

guneyli34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2020
926
874
53
37
Kızlar merhaba 32 haftalık hamileyim gebelik şekeri çıktı çok şükür diyetle kontrol altına aldık .yanlıız bi sorun var evde kendi başıma parmak delme ile sonuca bakıyorum.sorum şu ben ellerimi güzelce tıkayıp kuruluyorum ve parmağımı deliyorum ilk çıkan kanı okutuyorum bana bu şekilde öğretildi .bazı yerlerde ilk çıkan kanı silip 2.kanı okutmam gerektiği soylenmiş bunun doğrusu nedir

2. Kani okutmaniz dogrusu ama ellerinizi sabunla yikayip temizken deliyorsaniz cok farkli cikmaz sonuc 1. Ve 2. Kanda

İlk çıkan kan değil ilkini sil, sonra akani ölç.
Ve yatarak asla ölçme. Yatıyorsun kalk 5 dakika sonra ölç.

2. Kani okutmaniz dogrusu ama ellerinizi sabunla yikayip temizken deliyorsaniz cok farkli cikmaz sonuc 1. Ve 2. Kanda
Evet bazı yerlerde alkol ile siliyorsanız falan demiş alkol ile silmiyorum ellerimi tıkayıp kuruluyorum sonrada parmağımı delip ölçüm alıyorum

Ilk kani silmemizin sebebi alkolle silinmisse alkol ucsun diyedir.Tatli veya bir seye degdiyse sonucu etkilemesin diye.Silmek her zaman dogrudur ama yikadiysaniz ilk kan dogru sonuc.30 birime kadar kafaniza takmayin.Zaten insuline gecmediniz eger gecerseniz o zaman daha sıkı kontrol.Her olcumde sayilar oynar en iyi sonuc kalibre edilmis cihazla.saglanir.Cihaziniz iyiyse sorun yok.

Benimkinde kalibre edilmeye gerek yokmuş ole dediler yok alkol falan kullanmıyorum sabunla yıkayıp temiz havlu ile kurulayıp hemen ölçüm alıyorum

Bunu gerçekten bir doktor söylediyse acilen o doktora gitmeyi bırakın bence.

Konu sahibi ilkini silip ikinciyle ölçeceksiniz. İsterseniz amuda kalkarak da ölçebilirsiniz sorun olmaz.
Ya ben hep yanlış mı ölçtüm şimdi ne güzel düzene girdim diye mutlu olmuştum

Benimkinde kalibre edilmeye gerek yokmuş ole dediler yok alkol falan kullanmıyorum sabunla yıkayıp temiz havlu ile kurulayıp hemen ölçüm alıyorum
Gecmis olsun.Bol sıvı ve hareket en guzel ilac.Kalicı hale gelmemesi elinizde.Bende guvendigim cihazi kalibre etmeye gerek duymam ama yedek cihazlarla karsilastiririm kızım 6 yıldır tip1diyabet.

O parmaginda kalan herhangi bir sey yuzunden sonuc farkli cikmasin diye. Zaten yikayarak dogru yapiyorsun ilkini de olcsen olur. Elinde bulaşık bir sey yok zaten. Bende öyle yapıyorum. Yatmakla kalkmakla ilgisini anlamadim. Tansiyon mu bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…