• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şeker Orucu Hedef:21

Şimdi arkadaşlarim yarin 21 günlük şeker orucuna başlıyorum.

Bu sacma sapan yeme ataklariyla dolu döngüyü kırmak için yapacağım şeyler :

1=Aciktigimda yiyorum.Doydugumda bırakıyorum.

Bazen acikmadigim halde yiyesim geliyor o zaman beynim yine gaza geliyor her seyi yiyor ve hooop başa. O yuzden acikmadigim halde yiyesim varsa comfoort fooda sariliyorum YESILCAY SODA BUNLAR KESMEZSE BADEM HURMA YIYORUM

BÖYLECE ZIHNIMI RAHAT BIRAKIYOR OF YINE BOZULDU DIYE KENDIMI YIPRATMIYORUM :)

2=Yemegimi mutfak masasinda yiyorum televizyon veya telefon karşısında değil.

3=Yemek yerken her lokmada çatalı bırakıyor ve ağzımdakini 20 kere cignemeye odaklaniyorum.

4=Yemeği son yemegimmis gibi yemiyorum midemi doyuracak kadar yiyorum.Zihnimin doymasini istemiyorum amacim bedenimi doyurmak.Her yemekten once soriyorum suan bu yemege ihtiyacim var mi yoksa duygularimi bastirmak icin mi yiyorum?Yemekler kaçmiyor istedigim zaman yiyebilirim stok yapmama gerek yok her lokmayi bilincli bir sekilde yiyorum tadini cikariyorum.

Benim yapacaklarım bunlar arkadaslar nasil buldunuz?

Ben kisirdongumu kirmak adına bunlari yapacagim ve zihnimdeki yogunluktan kurtulacagim insallah.

Siz de sizinkileri yazin lütfen ve sonra bu sayfada birbirimize destek olarak birbirimizi batakliktan cikaralim :))

Diyetisyenlerin onerdigi gibi defter tutuyorum az yemek için (tatli vs haricinde). Ne yediysem not alıyorum günün sonunda. Böylece yazdıklarım biraz uzarsa daha sonraki gunler uzamasin diye daha az yemis oluyorum. Kontrollü oluyor gerçekten. Yazmayı bırakınca elime ne gecerse yemeye başlıyorum çünkü :)

Bu arada caniniz tatli birseyler cekerse smothie yapin bencm.
Sağlıklı beslenmek ve vücudumu tanımak için ben o besin günlüğümü yıllardır tutuyorum.daha sonra moda oldu.yalnız ben kareli büyük boy kullanıyorum.bir sayfayı ortadan dikey çiziyorum.sol tarafa nasıl hissettiğimi, nasıl değişim olduğu olmadığını,yaptığım yüz bölgemde ne değiştiğini yazıyorum.sağ tarafa ise saati ile yediğim gıdaları miktarı ile.e N üstte günün tarihi.

Haha aynen o Comfort food bende de var. Bi ara Şerbetli bi tatliya dadanmistim, sonra çikolatali bi keke, sonra Bebe biskuvisi, sonra tiramisu derken en son günlük 4 5 süt dilimini birakip seker orucuna basladim :-)
Ben de filtre kahve aradim bugun bulamadım nerden aldin sen ?

Bide bu tatlılar, hazir gidalar, hamurisleri vucudumuzu asidik hale getiriyor. Bu da kanseri tetikleyen başlıca sebeplerden zaten. Kendi kendimizi mahvediyoruz ya. Sağlıklı bir beslenme bicimini alışkanlık haline getirmek şart artık.

Kesinlikle çok haklısın, önce vücudumuza saçmasapan şeyler sokuyoruz, sonra da bunlardan arınmaya çalışıyoruz. Sağlıklı beslenmek şart. Filtre kahveyi, evimin yakınında bir cafe var oraya gidip içiyorum. Bu yaz tatilinden kilo almadan döndüysem, bu kahvenin sayesinde oldu. Sıkıldıkça filtre kahveye sardım. Evime makinesini almayı düşünüyorum da temizliği zordur gibi geliyor. Üşenmesem de alsam ne iyi olacak aslında. Senin makinen var galiba, Ekşi Sözlük'te başlığı var, filtre kahve tavsiyeleri gibi bir şeydi galiba başlık, şükela modunda okursan bu başlıkta epey güzel bilgiler var, sana yardımcı olur.

Bazen acikmadigim halde yiyesim geliyor o zaman beynim yine gaza geliyor her seyi yiyor ve hooop başa. O yuzden acikmadigim halde yiyesim varsa comfoort fooda sariliyorum YESILCAY SODA BUNLAR KESMEZSE BADEM HURMA YIYORUM

3=Yemek yerken her lokmada çatalı bırakıyor ve ağzımdakini 20 kere cignemeye odaklaniyorum.

4=Yemeği son yemegimmis gibi yemiyorum midemi doyuracak kadar yiyorum.Zihnimin doymasini istemiyorum amacim bedenimi doyurmak.Her yemekten once soriyorum suan bu yemege ihtiyacim var mi yoksa duygularimi bastirmak icin mi yiyorum?Yemekler kaçmiyor istedigim zaman yiyebilirim stok yapmama gerek yok her lokmayi bilincli bir sekilde yiyorum tadini cikariyorum.

Ben kisirdongumu kirmak adına bunlari yapacagim ve zihnimdeki yogunluktan kurtulacagim insallah.

Siz de sizinkileri yazin lütfen ve sonra bu sayfada birbirimize destek olarak birbirimizi batakliktan cikaralim :))

Ben ilk günler, sadece o günü bitirmeye yoğunlaşıyorum. Uzun vadeli düşününce umutsuzluğa kapılıyorum çünkü. Çok kriz geldiğinde, "bak bu kadar saattir bir şey yememişsin, yatmana birkaç saat kaldı, hadi bugünü atlat, yarını yarın düşünürsün" diyerek kendimi telkin ediyorum, çoğu zaman işe yarıyor.

Kesinlikle çok haklısın, önce vücudumuza saçmasapan şeyler sokuyoruz, sonra da bunlardan arınmaya çalışıyoruz. Sağlıklı beslenmek şart. Filtre kahveyi, evimin yakınında bir cafe var oraya gidip içiyorum. Bu yaz tatilinden kilo almadan döndüysem, bu kahvenin sayesinde oldu. Sıkıldıkça filtre kahveye sardım. Evime makinesini almayı düşünüyorum da temizliği zordur gibi geliyor. Üşenmesem de alsam ne iyi olacak aslında. Senin makinen var galiba, Ekşi Sözlük'te başlığı var, filtre kahve tavsiyeleri gibi bir şeydi galiba başlık, şükela modunda okursan bu başlıkta epey güzel bilgiler var, sana yardımcı olur.

Ben ilk günler, sadece o günü bitirmeye yoğunlaşıyorum. Uzun vadeli düşününce umutsuzluğa kapılıyorum çünkü. Çok kriz geldiğinde, "bak bu kadar saattir bir şey yememişsin, yatmana birkaç saat kaldı, hadi bugünü atlat, yarını yarın düşünürsün" diyerek kendimi telkin ediyorum, çoğu zaman işe yarıyor.
o zaman başlıyoruz :)

o zaman başlıyoruz :)

Tabii başlıyoruz canım, birbirimize söz verelim. Kaçamak yapmadan önce mutlaka buraya yazalım ve bir cevap gelmesini bekleyelim. O cevap gelene kadar hiçbir şey yemeyelim, ölecek halimiz yok ya. O arada da krizimiz geçer zaten. Ben gün içinde buraya daha sık bakacağım artık, hem kendim için hem de senin ihtiyacın olursa diye.

Hedefimiz sıfır kaçamak olmalı, yoksa bu illeti yenemeyeceğiz biz. Nasıl ki bir alkolik, keyiften içen birisi gibi asla olamayacaksa, hayat boyunca hiç içmemesi gerekiyorsa, en ufak bir kaçamakta tekrar alkolizme dönecekse, biz de öyleyiz.
En ufak kaçamak, yeme bozukluğumuzu hortlatıyor. O yüzden, alkol tedavisini örnek alalım dedim. Biz de "adsız duygu yiyiciler" diyelim kendimize.

Benim adım Bahar, bir adsız duygu yiyiciyim :KK48:.

Tabii başlıyoruz canım, birbirimize söz verelim. Kaçamak yapmadan önce mutlaka buraya yazalım ve bir cevap gelmesini bekleyelim. O cevap gelene kadar hiçbir şey yemeyelim, ölecek halimiz yok ya. O arada da krizimiz geçer zaten. Ben gün içinde buraya daha sık bakacağım artık, hem kendim için hem de senin ihtiyacın olursa diye.

Hedefimiz sıfır kaçamak olmalı, yoksa bu illeti yenemeyeceğiz biz. Nasıl ki bir alkolik, keyiften içen birisi gibi asla olamayacaksa, hayat boyunca hiç içmemesi gerekiyorsa, en ufak bir kaçamakta tekrar alkolizme dönecekse, biz de öyleyiz.
En ufak kaçamak, yeme bozukluğumuzu hortlatıyor. O yüzden, alkol tedavisini örnek alalım dedim. Biz de "adsız duygu yiyiciler" diyelim kendimize.

Benim adım Bahar, bir adsız duygu yiyiciyim :KK48:.
tamam canim muhtesem fikir kacamak yapmadan once mutlaka yaziyor buraya ve cevap bekliyoruz ben de sık sık girecegim motive olmamiz şart.

ben de irem insallah eski duygusal yiyicilerden :))

Kesinlikle böyle yapmak lazim zaten. Haydin hep beraber :) özellikle de 20kez falan çiğnemek cok onemli.

Sağlıklı beslenmek ve vücudumu tanımak için ben o besin günlüğümü yıllardır tutuyorum.daha sonra moda oldu.yalnız ben kareli büyük boy kullanıyorum.bir sayfayı ortadan dikey çiziyorum.sol tarafa nasıl hissettiğimi, nasıl değişim olduğu olmadığını,yaptığım yüz bölgemde ne değiştiğini yazıyorum.sağ tarafa ise saati ile yediğim gıdaları miktarı ile.e N üstte günün tarihi.

Ben de birkaç aydir bi yazıyorum bi bırakıyorum. Ne zaman biraksam ayarsiz yemeye başlıyorum yeniden :) o yüzden bırakmayacağım bir süre alisana kadar artık. Ise yariyor gerçekten.

Sağol canım. Yok aslında makine ben de. filtre kahve diye cok duydum bu aralar bilmiyordum ne olduğunu icmedim yani marketten alınıp Nescafe ya da kahve gibi yapılıyor sandim :olamaz::-) internetten araştırayim bakim

Ben kontrolü uzun bi süredir kalori sayarak sağlıyorum kızlar, biraz yorucu her şeyin kalorine bakmak ama kalori sayarak 59lardan 51lere düşmüştüm kışın.. Şimdi hem şeker orucu hem kalori sayımı, gerçi bugün yediğim cevizlerle baya kalori almış oldum ama yarından itibaren çok daha dikkatli olmaya çalışıcam:) bi de mistik çayı duydunuz mu, o da tatlı isteğini filan çok bastırıyor acıkınca ondan içiyorum:)

Ben kontrolü uzun bi süredir kalori sayarak sağlıyorum kızlar, biraz yorucu her şeyin kalorine bakmak ama kalori sayarak 59lardan 51lere düşmüştüm kışın.. Şimdi hem şeker orucu hem kalori sayımı, gerçi bugün yediğim cevizlerle baya kalori almış oldum ama yarından itibaren çok daha dikkatli olmaya çalışıcam:) bi de mistik çayı duydunuz mu, o da tatlı isteğini filan çok bastırıyor acıkınca ondan içiyorum:)

Evet kalori saymak gerçekten de cok etkili. Günlük 1000-1200 arasi kalori ile 1.5 ayda 5 6 kilo vermiştim ben de geçen yil bi aralar ilk diyetimdi :)) herseyden yemistim neredeyse sadece kaloriyi asmamaya çalışmıştım. Ama su an acayip zor geliyor surekli hesaplamak

Evet kalori saymak gerçekten de cok etkili. Günlük 1000-1200 arasi kalori ile 1.5 ayda 5 6 kilo vermiştim ben de geçen yil bi aralar ilk diyetimdi :)) herseyden yemistim neredeyse sadece kaloriyi asmamaya çalışmıştım. Ama su an acayip zor geliyor surekli hesaplamak

Evet biraz zor oluyor, sırf kalori saymak için mutfak tartısı almıştım o çok işime yarıyor, tavsiye ederim canım

Evet biraz zor oluyor, sırf kalori saymak için mutfak tartısı almıştım o çok işime yarıyor, tavsiye ederim canım

Evet ben de almıştım :) ise yarıyor gerçekten de bi tembellik geldi bu yıl bana :olamaz: diyet arayip duruyorum kkda hepsi de zor geliyor

ben kalori saymayacagim dedigim kuralları uygulayacagim bence siz de oyle yapin kalori saymak surekli diyet psikolojisinde olmaniza neden olur bilincaltiniz serbest kalmaz

Canım haklısın ama ben kendimde başka bi yöntem bulamadım.. Beni en çok bu motive ediyor.. Kendimi bu şekilde sınırlamazsam olmuyor, o yüzden zayıflayana kadar şimdilik bu yönteme devam edicem ben:)

Evet ben de almıştım :) ise yarıyor gerçekten de bi tembellik geldi bu yıl bana :olamaz: diyet arayip duruyorum kkda hepsi de zor geliyor

ben kalori saymayacagim dedigim kuralları uygulayacagim bence siz de oyle yapin kalori saymak surekli diyet psikolojisinde olmaniza neden olur bilincaltiniz serbest kalmaz

Ben de kalori sayıyorum, bir yandan da Karatay yapıyorum, çok etkili oluyor. Excel tablolarım var bilgisayarda, bunlarla çok kolay oluyor. Kopyala-yapıştır, sabah o günü planlamam 5 dakikamı ancak alıyor, sonra da onun dışına çıkmıyorum o gün, ben de atakların önüne böyle geçiyorum. Mutfak tartım da var, hatta annem oraya gidince zor oluyor diye, bir tane de kendi evine almış benim için, canım annem ya :KK200:. Kaynana da bırak diyete yardımcı olmayı, kek-börek pişirip ye diye tuttutur:KK53:.

C cranial , canım, kalori saymasan bile, önceden yiyeceklerini planlamak çok işe yarıyor, beynini sabahtan şartlamış oluyorsun, canın pek başka bir şey istemiyor, istese bile krizler çok güçlü olmuyor, kolay atlatılıyor, bir dene istersen.
O, senin de bildiğin instagram hesabında da bu tavsiyede bulunuyorlar zaten, bizim gibiler için. Bir de her zaman "b planı" bir menünüz olsun, ve hep aynı menü olsun diyor. Şöyle ki; eve geldiğinizde yemek yok mu, ne yiyeceğim ki yemek yok diye düşünüp, kaçamağa meyledeceğinize çok basit bir menü bile olsa o "b planı" bu durumda hayat kurtarıyor. Ben farkında olmadan bunu da yapıyormuşum mesela, okuyunca çok şaşırdım hatta. Dışarıya çıkınca yanıma mutlaka çiğ badem alıyorum, öğle yemeği yiyecek pozisyon bulamazsam 25 tane badem yiyorum ve öğle yemeğim aradan çıkmış oluyor. Ya da akşam eve geldiğimde yemek olmazsa, koyu bir cacık yapıyorum, o akşam yemeğim oluyor. Sonuçta içinde sebze-yoğurt-bol zeytinyağı oluyor, gayet de sağlıklı. Bu ikisi benim değişmez b planlarım. Birisi öğle yemeği için, diğeri akşam için.

Taktım kulaklıklarımı dışarıda 1 saat yürüdüm, duşumu da aldım, çok iyi geldi, dünkü umutsuz ruh halinden biraz biraz çıkmaya başladım. Bakalım bugün nasıl geçecek? Kahvaltımı erken yaptım, acıkmaya başladım, 1 saat sonra da öğle yemeğimi yerim.

Back
X