Şeker Yükleme Testi Acil Yardım .

emlersn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2012
131
1
46
İçel Mersin
Kızlar 23 haftalık hamıleyım suanda şeker yukleme testi yapılcakmıs saglık ocagı 24 cu hafta dedı doktorumu aradım sordum arayıp sormasaydım eger 11 ocakta kontrole gıtcektım ve ozamana kadar seker yukleme testı oldugunu sölemıcektı aradım 23 cu haftada yapılcak dedı kafam cok karıstı .s bır akıl verın lutfennnn

Son düzenleme:
benimde doktorum öncesinde bilgilendirmedi sağdan soldan duyduklarımla gittim 24 yada 25. haftadaydık sanırım 2 hafta önce hafta 2 sonra farketmez panik yapma dedi.

benim doktorumda muayeneye gittigimde 24. haftalikken gel seker yuklemesi yapilcak demisti o zamanlar 21 haftalik filan hamileydim.

Bir iki hafta o kadar önemli değil gerçekten. Ama eğer ailende varsa ya da çok hızlı kilo aldıysan ,bebek normalden 2- 3 hafta büyük gidiyorsa erken yaptırabilirsin. Benim ailemde şeker var. İlk hamileliğimde 24.- 25. haftada çıktı gebeliğe bağlı şeker şimdi 2. bebeğime hamileyim bu defa ben de erken yaptırdım yükleme testini 10. hafta da çıktı. Umarım bi şey çıkmaz.

24 ve 28 haftalar şeker yükleme testi için ideal diye biliyorum.
Ne zaman yapacagı doktorunuza kalmış:)

Seker yukleme testi 24 ile 28. Haftalar arasında yapılıyor.gecen ayki kontrolümde 23. Haftalık olduğum için doktorum testı yapmadı..4 hafta sonra gel 27 haftalıkken yapalım demişti bana da..haftaya gidicem ben de.28. Haftaya kadar yolu var yani..

ben 25. hafta yaptırdım.ne kadar risk gurubundasınız o önemli aslında bana 24. hafta demişti doktorum .ayrıca doktorunuz dışınca aile hekiminiz ve ebenizde takip ediyo aslında onlarda söylüyorlar ne zaman hangi test yapılacağını .herkese sağlıklı hamilelik ve doğum diliyorum.

Bana 25 haftalıkken 50 gr şeker yüklemesi yapıldı, 164 çıktı sonuç normal değer 140. Ama bu şeker tanısı koymak için değil asıl gebelik şekeri tanısını koyan test 100 gr şeker yükleme testi.Sonuç 200 den yüksek çıkarsa 100 gram OGTT yapılmadan gebelik şekeri tanısı konabiliyor. Eğer 50 gr şeker yükleme testi 140 dan yüksek çıkarsa aç karnına gidiyorsunuz önce açlık şekerinize bakıyorlar, sonra 100 gr şeker yüklemesini yapıyorlar onu içtikten sonra her saat başı kan alıyorlar sizden. Kan değerlerinden çıkan sonuçlardan herhangi 2 tanesi yüksek çıkarsa gebelik şekeri tanısı konuyor.

50 gr yükske çıktı benim o yüzden 100 gr testini de yaptırdık , ama çok bunaldım . Fatih medicalparkta yaptırdım testi, sabah aç karnına gittim açlık kan şekerim normal çıktı, sonra 2 bardak şekerli suyu içtim, 1 saat sonra kan ve idrar örneği aldılar bunu 4 kez tekrarladılar her saat başı kan ve idrar örneği ve hiç bir şey yemiyor, içmiyor ve gezinmiyorsunuz. Sonlara doğru iyice bunalmaya başladım hiç bi şey içmediğinizden idrar örneği vermek de çok sıkıntı oluyor :S 16 saat aç kaldım , o açlıktan sonra ne görsem yemek istedim :) yemek yerken fenalaştım tansiyonum düştü ... onca sıkıntıya rağmen sonucu normal çıktı testimizin buna da şükür :)

26.haftadayım bende yarın şeker yükleme testi yaptıracam doktorum bu haftanın da uygun olabileceğini söylemişti çok da geç deildir diye düşünüyorum.

ama sormak istediğim bir şey var. bu testi yaptırırken aç gitmek mi gerek. benim sabah yapılacak da aç gidersem ve 4-5 saat fln bekleyeceksem açlığa dayanamayabilrim gibi. uzun lafın kısası aç mı gitmem gerekir acaba?

benim doktorumda bu hafta aralığında dedi.26.haftada kontrolüm var ister ozaman geldiğinde yaptır dedi istersende kontrole gelmeden önce yaptır dedi.

mrb bende haftaya pazartesi şeker yüklemesi yapıcm 50gr lık aile hekiminde. 23+6 olucak tam 24 değil bi sıkıntı olmaz değilmi

Anacım bu seker yükleme testi kac saat sürüyooo?
Ben 22+5 gunluk gebeyim dr bugünkü randevumda "bidahaki ay seker yükleme testi yapicaz" dedi.
Öyyle yarim bir gün hastanede mi geciyor? Yatiriyorlar mi? Anlamadim ki bilen varsa anlatsin vallah gerildim..

benim daha bir kaç gün önce yapıldı, 24. haftamda. 50 yüklendi, aç gittim, hemen kanımı aldılar. şekerli suyu içip 1 saat bekledim.benim eşim hastanede çalışıyor ben odasına çıkıp uzandım, biraz mide bulantısı ve halsizlik oluyor.o arada ne su içtim ne yemek yedim. tam 1 saat sonra tekrar kan aldılar. sonucu bekledim ben yarım saat sürdü çıkması. sonra doktoruma gösterdim. 114 çıkmış, çok güzel dedi. benim hastanede toplam kalma sürem 2 saati geçmedi.

50 gr yükleme yapıldı 152 çıktı 100gr için bayramın bitmesini bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…