Şeker yüklemesi kabusu!!!! içim dışıma çıktı :(

PINARYILDIRIM

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2009
58
1
296
48
İstanbul
Kızlar 50 mg lık yapılan şeker yüklemesinde değerlerim 136 çıktı ( sınır 135 ) Doktorum 100 mg lık yüklemeyi yapmamı söyledi. Bu sabah gittim. Damar yolum açıldı, glikozlu suyu içtim, 45 dakika sonra tansiyonum 4' e düştü ve aşırı bir bulantıyla hepsini çıkardım. Kendimi inanılmaz kötü hissettim akabinde işlem sona erdi, bu şekilde devam edemediler. Ancak mutlaka bu testi yaptırmam gerekiyor öyle ya da böyle. Aramızda bunu yaptıran varsa yazabilir mi deneyimlerini

şeker yüklemesi dediğin şekerli su ayol. Onu içincemi için dışına çıktı. Valla ne diyim

canım bende yaptırdım 50 mg 160 çıkınca 100 mg.lık şeker yüklemesi yaptırdım aynı senin gibi bende çıkardım ilk kanı verdim şekeri içtim bir saat sonra tekrar kan alacaklardı midem bulandı dayanamadım çıkardım işleme devam edemediler benimde tansiyonum normalde hep düşüktür birkaç gün sonra tekrar gittim bu kez kan verdikten sonra beni hemşire yatırdı ilk bir saat dinlen diye dinlendim sonrakilere devam ettik allahtan bu kez çıkarmadım sonuçlarda iyi çıktı,gittiğin hastane sana söyledimi bilmiyorum ama bana hemşire iki tana limonun suyunu sık bi ped şişeye doldur gelirken dedi,glikozu içerken bardağa biraz glikoz biraz limon suyu koydum öyle içtim mide bulantısını engelliyor bilgin olsun

canım bende gizli şeker var daha önce 2 kere şeker yüklemesi yaptırdım. sekerlı lımonata gıbı bısey ıcırıyolar sonra saatte bı kan alıyolar senden 4 saatı askın sure bısey yıyemıyosun ıcemıyosun dolayısıyla sekerın dusuyor ayaga kalkıcak halın kalmıyor bı sure sonra. zor ıs walla hamılelıktede yaptırıcam bı kere daha 3 olucak deneyımlı oldum bu konuda artık :uhm:

kesinlikle berbat bişeyyy 29. haftamda yaptırdım bende 100lük şimdi 33. haftadayım o günden beri tatlı yemedim acayip tiksindim her tatlı gördüğümde o işlem geliyo aklıma.50 lik yüksek çıkınca mecbur yaptıcaz başka çare yok herşey karnımızda pır pır eden minik kelebekler için...

aynen bende geçen hafta yaptırdım canım...50 lik 152 çıkınca 100 lük yapıldı...ama iyi çıktı çok şükürr..bende halsizlikten ve açlıktan son kanım alındığında elim ayağım titriyordu artıkdelikafadulden son anı hatırlamıyorum zatenmirmirmirmir

Canım benden sana tavsiye yanında mutlaka ''LİMON'' götüralkisalkisalkis,limonata gibi yapsınlar öyle iç hiç bişey anlamazsın!! Bende yaptırdım korkarak gittim ve Allaha şükür bişey olmadı,tabi sende limonatayı seviyosan bu şekilde içmeni tavsiye ederim...opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Ben burda seker yuklemesi yaptirdim sonuc Allaha sukur iyi cikti ikinciye gerek kalmadi.Anlamadigim sey Turkiye de neden ac karnina icirtiyorlar bu seyi tabiki sabah sabah insanin midesi kaldirmaz ben giderken yarim saat onceden ictim zaten bir onceki kontrolumde doktor icecegi verdi dolapta tutmami soyledi gelmeden yarim saat once yemek ye sonra 5dk icinde ic bitir dedi.Ayni portakal suyu gibiydi fanta gibi sadece asidi yoktu tadi o kotu degildi.Turkiyedeki de ayni degilmi acaba

ben 100'lük yaptırmadım ama ablam yaptırdı. ama aç karnına o kadar bekleyemeyeceği için evde kendisi yaptı ölçümlerini. kayınvalidesi şeker hastası olduğu için evde ölçüm aletleri vardı.
eğer seninde öyle bir imkanın varsa evde yapmak gibi, doktoruna danış evde kendin yap, çünkü 4 saat aç beklemek gerçekten çok zor olur, en azından evde rahat rahat yatarsın.

bende yaptırdım 50 lik yüksek cıktı 177di 100 lükte benimde tansiyonum yerlere düştü ve sekerim 223 cıktı 2 aydır diyet yapıyorum ve alet verdi doktor diyetisyene gittim hergün ölçüm yapıyorum.neyseki doğumuma 15 gün var ALLAH ın izniyle kurtulalım o zaman herşey yicem kızlar cok zor hiçbişey yememek ama bebişim için yavrum sağlıklı olsunda inşlh hepsi geçer.:Saruboceq:

bende bu sabah yaptırdım canım 50 lik 140 çıkmıştı 100 lük yaptırdık doktorumu aradım o normalmiş allahtan. sabah 8.30 gittim önce açlık kanı aldılar sonra 3 bardak glikozlu su içtim evet gerçekten aç karına fena mide bulandırıcı ama dayanabildim çok şükür. 4 kez kan aldılar delik delik oldu kollarım ama alıştım artık kan verme olayına falan :) sen gibi 2. ye gelen vardı yanımda ilkini çıkartmış o da yarıda bırakmışlar ama bu seferkinde başardı walla düşükte çıktı umarım seninde öle olur :)

kızlar bu kaçıncı haftada oluyor.doktorum bana da verdi yarın gidicem bir kaç test var o galiba şekerler illgiliydi adını hatırlayamadım. ( şeker yüklemesi sanırsam.yarın gün alıcam testler için.kaçıncı haftada apılıyor (

evet şeker yüklemesiymiş benimki de ( kabus gibi.bugün solüsyonları aldım.randevu da aldım.iki hafta sonraya ( allah yardımcımız olsun valla.

ya arkadaşlar benim doktor sallıyor beni galiba... benim şeker 140 da çıktı ama kimse 100'lük testi yapalım demedi... sonuç gayet iyi diyip gönderdi... :S

ya arkadaşlar benim doktor sallıyor beni galiba... benim şeker 140 da çıktı ama kimse 100'lük testi yapalım demedi... sonuç gayet iyi diyip gönderdi... :S

canım benim 140 tı yaptı doktorum ama 100 lük gayet normal çıktı. doktorum riske atmak istemedi sen de bi ara sor istersen neden gerek görmedi acaba...

Bende 24. haftamda yani gecen hafta yaptirdim.
Ac karnina gittim, benimkisi inaninki igrencdi. Ayni üzüm suyu ama, resmen seker yanigi tadinda asiri tatli icerken dahi tiksindiren biseydi..
Amma velakin, Allah'ima hamd_ü senalar olsun hersey cok normal cikti yani doktorumun dedigi bu.
Ac karnina, en az 8 saat önce yemeyi ve icmeyi kesmis olarak gelmen gerekli dedi doktorum.
Icmeden: 69 du.
Ictikden 1 saat sonra: 146
Ictikden 2 saat sonra : 118
Yani hersey iyi ve normal dedi doktorum. Bu hafta extradan demir hapi da almami tavsiye etti dokorum hepsi bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…