Şeker yüklemesi sonuçları

arkadaşlar bende bu cumartesi günü yaptıracağım.ama çok mide bulandırıcı bişeymiş.benim zaten normaldede midem bulanıyor birde bunu yapınca istifra etmeyim direk korkuyorum

50lik te 145 çıktı benim. çokmu yüksek sizce kızlar herkes ayrı birşey söylüyor çok merak ediyorum

Ben de bu doktorları anlamıyorum.
Kendi doktorum doğum iznine çıktığı için aynı hastane de başka bir doktora gidiyordum ben, şeker testi de bu doktora denk geldi, test sonucum 129 çıktı (tokluk şekeri), dikkat et yüksek çıkmış biraz dedi, korkuttu beni, ben de şekerim var diye dolanıp duruyorum.
1 hafta önce de kendi doktorum izinden döndü, ona gittik kontrole, ona sordum şekerim varmış benim, nasıl beslenmem gerektiğini pek bilemiyorum dedim, sonuç gayet iyi bir sıkıntı yok dedi.
Hala kafama takılıyor, var mı yok mu?

Canım benim doktorum 50 gramlık yüklemede sınır 135 dedi. Benim 147 çıkmıştı 15 günlük kendi kendime bir perhiz uyguladım perşembe günü 100 gramlık yüklemeyle ölçtürücem.
Senin doktorun 129' a iyi dediyse kafana takma ama yine de pek fazla şekerli, unlu şeyler yeme. Ben mesela fazla değil hiç yemiyorum şimdi.

bende şeker yüklemesi yaptırdım aclık 73 tokluk 154 çıktı dr biraz yüksek dedi sınır 140mış. Tatlı yeme, karbonhidradtan uzak dur dedi 100 yüklemeye gel falanda demedi. Bende biraz ekmeği kestim. Bisküviyi ve mesrubatları kestim. Tatlıyı kestim. Sabahları yedigim nutella veya balı kestim. Gerci kestim diyorum ama daha sonucu alalı iki gün oldu :) nasıl gecicek böyle bu zaman bilmem

benim de 50 gr yüklememde açlık şekerim normal ama ama ama yükleme sonrası 1 saatlik ölçüm 156 çıkmış ühühühühühühühü doktor biraz yüksek çıkmış dedi, 2 hafta sonra 100 lük için çağırdı, kurtuluş yok yani:)

benimle aynı gibisin benimde aclıkta sorun yok toklukta 154 cıktı ama dr 2hafta sonra gel falan demedi acaba arayıp sorsammı bi?

benimle aynı gibisin benimde aclıkta sorun yok toklukta 154 cıktı ama dr 2hafta sonra gel falan demedi acaba arayıp sorsammı bi?

hmmm, aslında her doktorun düşüncesi tavrı farklı bu konularda...muhtemelen senin doktoruna çok yüksek gelmemiştir bu değer, o yüzden çağırmamıştır. benim doktor biraz fazla temkinli olabilir:))) ama için rahat etmiyosa bi arayıp sor istersen sonucum böyle çıkmıştı bişey yapmam gerekiyo mu falan de bakalım ne dicek:)

ıkıncı hamılleıgım yıne seker ..25 haftada yaptım ıyı cıktı

sımdı 29 haftalııgm suyum fazla doktorum sekerden olabılır dedı yarın 100 grm yapacagım seker testını bakalım sonuc ne olacak

bende 25 haftalığım 3 gün önce 50 gramlık şeker yüklemesi yaptırdım.161 çıkmış.2 hafta sonra gel dedi 100 gramlık yapalım dedi.gelmeden 3 gün önce diet yapıp gidicekmişim tatlı yok hamurişi yok.yüksek çıkması moralimi bozdu bayaa.

ilk yüklemem 75 gr 154 çıktı yüksek gözüktü ikinci yüklemeyi istedi drum 100 gr ama o 3 bardak suyu içmek ölüm gibi geldi bide saatlerce aç kalıp 4 kere kan verdim sonuç normal çıktı şükür ama dr bisürü bisürü diyet listesi verdi 10 gün sonra hergün şekerimi ölçtüremi istedi ama ben bunlarla uğraşamıycam maleseff sanki şeker hastasıyım bazı şeyler çok çok abartılıyo annem beni doğururken şeker yülemesimi vardı

25+2 günlük hamileliğimde 50 gr lık şeker yüklemesi yapıldı sonuç 142 çıktı dr tekrar istedi
kısmetse 26+2 tekrar gidip 100 gr şeker yüklememi yaptıracagım
insallah olumsuz birsey çıkmaz

24+0 haftalık hamileyim. 75 gr. lık şeker yüklemesi yapıldı. Şekerim 159 a yükselmiş durumda. Doktorum ailede de şeker hastası olduğunu öğrenince dahiliyeye sevketti. Randevum yarın. Bir arkadaşımda şeker yüksekliğinden dolayı insülin başladılar. Şeker değeri benim kadar olan birine nasıl bir tedavi uygulanır?

Merhaba,

tip1 diyabetli olduğum için insülin kullanıyorum.

tedavi uygulanmaya başlamadan önce mutlaka yapılması gereken testleri doktorun yapması gerekiyor. yani kesinlikle diyabetlisiniz diyebilmek için vücudunuzdaki insülin üretene alfa ve beta hücrelerinin miktarına bakılması vb. testlerin yapılması gerek.
xxxxxxx adında bir blog sitesi kurdum. diyabet hastası olarak yaşadıklarımı, tedavi sürecini anlatıyorum. belki size fikir verir.

sevgiler,
xxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…