Şeker Yüklemesi Sonucu Yüksek Olanlar...

e seninki bayağı doyurucu
bana pilav ya da makarna istersem öğünden 1 dilim ekmek karşılığı 2 kaşık ya da 2 dilim karşılığı 4 kaşık var
nasıl bu kadar farklı olabiliyor ki?

SSaslan senin şeker değerlerin kaç çıkmıştı. Dr normal bulmuş demiştin? Benim açlık 110 civarı tokluk ise 140 165 arası çıkıyor. Sanırım yüksek değil mi?

bende dün bakdırdım açlık normal çıkıyorda tokluk şekerim 160 çıkdı pazartesi tekrar bakdırıp diyete başlıyacagım sanırım umarım bebege etkisi olmaz

canım benim açlık şekerlerimde problem yok
genelde 100ün altındalar
tokluklar ise 100den 140a kadar değişen değerler

ya arkadaşlar bende hiç tokluk ölçülmedi hastanede 50 gr şeker yükleme yapılırken zaten aç tok aranmıyormuş glikozu içirdikden bir saat sonra tokluk ölçüldü 157 çıkınca doktorum hiç 100 gr yüklemesi bile yaptırmadan diyete sokdu diyetteki ölçümlerimde hep kahvaltı yemeklerden 1 saat sonra yapılan ölçümler yani tokluk onlardada en yüksek 130 çıkıyor bazen 90 bazen 110 gibi seyrediyor ama 130 u geçmiyor bana niye açlık yapılmadı anlamadım sizce yapılması gereklimiydi o neyi gösteriyor

merhaba bana da gestasyonel diyabet tanısın konuldu.ama yazılarınızı okuyunca hayrete düşüyorum çünkü ilk yükleme yüksek ise 2. 100 gr lık ölçüm yapılıyor ona da bakıldıktan sonra 2 değer yüksek ise insülüne başlanıyor.yoka diyetle falan düşen bir şeker değil bu dr larınıza lütfen gidin sorun...git diyete başla denmesini anlamıyorum.sonuçlarını okuyun önlem alınmaz ise bebeklerimiz de etkileniyor ben insülin ve diyete başladım şekerli ve şekere dönüşen hiçbirşey yok.bu arada bir hekim eşi olarak bu durumun diyetle geçmeyeceğini bildiğimden lütfen dr.larınıza tekrar danışın ihmal etmeyin rica ederim.

mesela size de benim gibi insülin başlanmış hiç üzülmeyin bebeklerimiz için katlanıyoruz en azından teşhis konuldu ve biz bilinçliyiz.benimle aynı gibi şeker sonuçlarınız ben insüline başladığımdan beri düştü bu arada meyve froktozuyla yapılmış çikolata yiyiyorum canınız çekerse tavsiye ederim .

merhaba;hemen 2. 100 gr yüklemesini yaptırın o sonuca göre değerlendirilsin.bazen ilki yüksekse 2. yapılan düşük de çıkabiliyor bunu kesin söylemek için ikinci yüklemeyi yaptırın.benim de durum böyle gelişti ilki yüksek ve 2. 100 gr lık yüksek insülüin ve diyete başladım ama tabii sizin 2. si temiz de çıkabilir.umarım şekeriniz yoktur sizin için bunu diliyorum...

Aslında her doktorun uygulaması çok farklı. Bugün aile hekimine gittim. Bana söylediği birinci saatte ölçümde (tokuluktan sonraki) 150 yi aşarsa ikinci saatteki ölçüme bak dedi. Eğer düşmüyorsa 130 lara o zaman problem olabilirmiş. Sizin evdeki ölçümleriniz kaç çıkıyor. 10 günlük diyet uygulamasından sonra sonuçlarıma bakıp ona göre insülin başlanır dediler bana.

ilk 50 gr yükleme 120 nin altında olması gerekiyor benim 140 çıktı daha sonra ertesi gün 100 gr yüklemeden sonra 3 saat bakılıyor yani 3 kere benim her ikisi de yüksekti ki 2 değerin yüksek olması yeterli insülin için şuan 120 nin altında tutuyoruz tabii bunu insülin kullanmadan düşürmem mümkün değil...şuan her öğünümden önce insülin kullanıyorum cnm ama doğuma kadar katlanıcam...şekersiz hayat çok zor

bu arada sizin ailenizde mi var şeker benim şekerimin yüksek çıkma sebebi ailemde olması sizlerin nedir?genetik yatkınlık ya da kilolu olmak hatta kilolu doğmak 30 yaş üstü olmak gibi sebepler var...

merhaba benimde 50 gr şeker yüklemesi ile 154 çıktı açlık 91 di
100 gr şeker yüklemesi istedi dr.um ve hemoglabin1ac diye bir test son 3 ayda şeker varmıydı ona bakılıyor bu testle
100 gr şekerde 1.saat 181
2.saat 160
3.saat 153 çıktı
hemoglabin1ac testim normal değerlerde
dr.um demekki önceden şeker yokmuş bu yeni çıkmış dedi ve glucophage isimli bir hap verdi sabah akşam yemeklerle içicem dikkat et şekerli şeyler tüketirken dedi bide hergün 1 saat yürüyüş

ne olur deyince o kadar kötü şeyler anlattı ki çok korktum dünden beri tuhafım gerçekten bana öyle diyet falan vermedi 15 gün sonra tekrar gidicem sonuçlara göre herhalde ne yapıcaz ona bakıcak inşallah verdiği ilaç yeterli olur

Arkadaşlar benim şeker diyete başladığım ilk günlerde 150 lerdeydi. Bir haftadır diyet yapıyorum. Sanki her geçen gün daha da yükseliyor. Bu sabah ölçtüm 197 çıktı yokluk. Sizde de oldu mu öyle şeyler?

kızlar öncelikle hepimize hayırlı doğumlar inşallahhhh
bende 2 hafta sonra yaptıracam kısmet olursa sizce bu şeker yükleme testi ne oluyorrrr sonuç yüksek çıkıp diyet veriyorlarmış galiba yine düşmüyorsa ilaç peki doğmda anneye yada bebeğe zararı varmıymış bu şeker yüksekiğinin...ayrca ben fazla şekerli şey tüketmiyorumm fakat kiloluyum tehlike içerirmiiiiii şimdiden teşekkürlerr
öfffffffff nekadarda soru sordum ben yawww

umudum01 vallahi benim dün çok moralim bozuldu benim tamam değerlerim yüksek ama abartı değildi 120-180 arası olması gerekirken 181 gibi . dr.a sordum ne gibi sorun yaratabilir diye ben normal doğum istiyordum dedi ki bebek iri olur kesinlikle sezaryan olur bebeğin ciğerleri gelişmez doğunca küvöze konulur bebek erken doğum riski yüksek olur falan acayip kötü oldum halada pek iyi değilim

evet benim de demek istediğim buydu dikkate alınmalı ne olurr gidin dememin sebebi ;önlem alınmaz ise tüm dediklerin doğru ama hamileyiz kötü şeyleri aklımızdan çıkarmalıyız tedavisi var sonuçta moralimizi bozmayalım lütfen arkadaşlar ben insüline başladım çünkü diyetle falan düşmesi imkansızdı yüksek bir şeker getasyonel diyabet deniliyor...

çok yüksek çıkmış cnm tokluk 120 nin altında olması gerekiyor.dr.a gidip bir görüşsen ve mutlaka hergün çıkan ölçümleri bir yere not et sabah tokluk, akşam tokluk gibi sonra dr a götür tabii şekerini evde mi ölçüyorsun bilmiyorum ama dr.na bildir mutlaka!

inan fazla kilolu olmak risk altında tutuyor insanı ama genetik yatkınlık daha önemli ...arkadaşım 120 kiloydu düşün onda çıkmadı ben normal kilodayım benim ailemde olması sebebiyle çıktı hiç endişe etme çıkacağı varsa da çıkıyor ama içini ferah tut...%5 oranında gebe kadınlarda çıkıyor düşük bir oran hiç dert etme bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…