halay inşallah ilaca falan gerek kalmaz benide ilaç felaket etkiliyor 2 gündür kan değerlerimi yazıyorum sabah aç karnına kahvaltıdan sonra öğle yemeğinden sonra akşam yemeğinden sonra
ilk gün açlık 71
kahvaltı sonrası 133
öğle yemeği sonrası 98
akşam yemeği sonrası 95
bugünde açlık 50
kahvaltı sonrası 112
öğle yemeği sonrası 113
akşam yemeği sonrası 88 çıktı
anlamıyorum bu değerlerin çok kötü olduğunu sanmıyorum ben
meraba arkadaslar ben suanda 31 haftalık hamıleyım.24.haftamda banada gebelık sekerı teshısı konuldu.ozamandan bu yana dıyet yapıyorum.200un uzeındeydı.ama 2hafta sonrası duzelmeye basladı.sımdıde gayet ıyı.tokluk 2 saat sonrası olculyorum genelde bıde sabah ac.2 saat sonrası 120ın altında olacak o onemlı dedı doktor.hatta sımdı arada kacırıyorum pırınc bulgur falan yıyorum.ama yınede ıyı cıkıyor artık.onceden ufak bır kacırmada cıkardı.tokluk genelde 100 ıle 90 arası cıkıyo.sabah 107 cıktı aclık 80 90 arası cıkıyo.dıyetınıze uarsanız karsılıgını alırsınız.bende baslarda cok kafaya taktım ama,neysekı ınsılıne gerek kalmadan duzene gırdı.
ben dün bir sitede doktora tahlil sonuçlarımı yazdım ve kullandığım ilacı belirttim bana kesinlikle hamilelikte kullanılmaz dedi ben dün içmedim zaten hapı korktum içindede gebelik kategorisi b diyor ve hayvanlarda ve insanlarda kanıtlanmış birşey yok diyor ama kullanılmamalı diyor bir sürü sitede günlerdir araştırıyorum ama şeker hapları kullanılmaz ya hasta diyete sokulur yada diyet artı insülin uygulanır diyor ben 7 tane içtim toplamda haptan çok korkuyorum ve çok moralim bozuk acaba bebişime bişey olmuşmudur ne biçim doktorlar var biri veriyor 2 doktor kesinlikle kullanma diyor
ne olur doktorlarınıza sorarmısınız glukophage kullandım 7 tanede olsa bebeğime bişey olmamıştır değil mi ?
ben 140 değerini netten araştırdığımda gördüm ama normal sınırlar farklı sitelerde farklı benim kafamda karıştı benim tahlil kağıdımın sağ tarafında normal değer aralıkları var onları yazdım size
ayrıca ben o hapı bıraktım korkuyorum bebeğime bişey olmasından diyetle kontrol edicem kan ölçümlerim gayet iyi gidiyor zaten 10 gün sonra tekrar gitcem doktora testleri yenilicek ama netten araştırdım ya diyet yada diyet artı insülin diyor benim gibi glucophage kullanan kimse yok
Açlık ve toklukta sınırlar kaç olmalı acaba?
kızlaaar benim de yüksek 50 mg lık yüklemem yüksek çıkmış,senağlamasenağlama
babamda diyabetli, yüksek risk grubundaydım zaten ama sağlığımı çok iyi hissetiğim içn birşey çıkmaz diye düşünüyordum,
yarın 100 mg lık yükleme yapılcak çok korkuyorum
ya diyabetliysem:1no2::1no2:
bebeğime bişey olmaz inşallah, riskleri arasında ani bebek ölümleri de var, Allahım sen koru yarabbimmsenağlamasenağlama
Ben diete razıyım. İnşallah insülin vermezler.aşkolsun halay o ne demek
ben hemen diyete başladım
ölçümler sadece tokluk şekeri üzerineydi ve genelde 100 ile 130 arasında seyretti değerler
2000 kal.lik diyet listem şöyle
SABAH:
şekersiz çay
2 dilim beyaz peynir
3 dilim ekmek
domates -salatalık
ARA:
2 porsiyon meyve
ÖĞLEN:
8 yemek kaşığı etsz sebze yemeği
(1kg sebze yemeğine 3 çorba kaşığı sıvıyağ koyulmalıdır)
1 kase yoğurt
3 dilim ekmek
İKİNDİ:
1 dilim beyaz peynir
2 dilim ekmek
1 porsiyon meyve
AKŞAM:
1 kase yağsız çorba
3 köfte büyüklüğünde et/tavuk/balık
salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağlı)
2 dilim ekmek
GECE:
1 su bardağı süt
2 porsiyon meyve
tabi listedekileri değişim listesine göre çeşitlendirebiliyorsun
bu arada keşke bana da 1800 lük verselerdi diyorum
bendeki 1800 kalorlik diyette zeytin börek falan var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?