Şeker Yüklemesi Sonucu Yüksek Olanlar...

Doktorum 10 günlük bir diyet sonrası (tabi not alıyorum tüm şeker sonuçlarımı. Açlık ve tokluk şeklinde) sonuçlarına göre gerekirse insülin dozu ayarlıycaz dedi. Cumayı bekliyorum.
Sabah tokluk 1 saat sonra 194 ken 2. saat 101 çıktı. Öğlen tokluk 1.saat sonunda 129 çıktı. Benim şeker sapıttı iyice. Sanırım biraz da stresle alakalı. Sabahları strsle uyanıyorum yüksek mi düşük mü çıkacak diye. Kendin ölçünce sürekli onunla yatıp kalkar vaziyete geliyorsun. Dün başka bir dr da 2.saat ölçümleri önemli dedi. O saatte düşüyosa 140 ın altına problem yok dedi. 2.saat ölçümlerim düşük. Ama 1.saatler yüksek.Senin insülin öncesi nasıldı. Şimdi nasıl? Bir de strese bağlıysa insülin yine de düşürüyormu acaba?

Bir de şeker ölçümlerinizi kendiniz 1 yemekten 1 saat sonra mı önce mi yapıyorsunuz

Çok saçma oldu. Yani yemekten 1 saat mi yoksa 2 saat mi sonra ölçüyosunuz?

Ya kızlar bende birşey soracağım benim bildiğim gebelik şekeri erken doğuma sebebiyet verebilecek birşey ayrıcada bebeklerin akciğerlerinin geç gelişmesine sebep olabiliyor madem durum böyle olunca hiç doktorlarınızla konuşdunuzmu yada şu akciğer geliştirici iğneği vurulan varmı ben bunu doktoruma sorduğumda hiç yanaşmadı vurmaya ayrıcada şöyle bir cümle kullandı gebelik şekeri olanlarda akciğer geliştirici iğnenin zararları olduğunu söyledi şekerimi fırlatıyor anlayamadım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.Ne olcak bu durumda şaşırdım hem erken doğum riskimiz var hem ciğerler geç gelişecek hemde iğne vurulmuyor nasıl işdir anlamadım.

canım ben ciğer geliştirici iğneyi sormuştum druma
bana söylenene göre bahsedilen etkili iğnenin 1 defa yapılma şansı varmış
erken doğum belirtileri başlayana kadar yapmamayı tercih ediyorlarmış
çünkü en iyi sonucu doğumun belirli bir süre öncesinde yapıldığında alıyorlarmış
sancı, su gelmesi vb. bir durum sözkonusu olursa önce doğumu geciktirme girişiminde bulunup öyle yapıyorlarmış

Çok saçma oldu. Yani yemekten 1 saat mi yoksa 2 saat mi sonra ölçüyosunuz?

yemekten 1 saat sonra ölçüyorum insülinden sonra düzene girdi ama benim şekerim çok yüksekti şuan yemekten sonra hep 120 nin altında olması gerektiği gibi ama stresle de ilgili tabii şeker çok zor sahiden de ben de ilk zamanlar ölçücez diye çok az yemeğe başlamıştım sonra düzene girdi bence içini ferah tut düşünmemeye çalışın umarım insülin kullanmazsınız gerçekten çok zor kontrol delisi olunuyor

ssaslan valla sende olmasan aydınlatıcı cvp lar bulmakda zorlanacağım zaten sen cvp verirsin diye umuyordum çünkü araştırıyorsun sende bunları hem biliyorum seninde erken doğum tehliken var yattığını biliyorum doktorunda iyi bir doktor içim ferahladı o yüzden sana vurmadıysa bende rahatlıkla bekleyebilirim diye düşünüyorum benimde kasılmalarım vardı şu an 29+4 deyim ama kasılmalarım 21. haftada başlamışdı şimdiye kadar geldim bir ilaç kullanıyorum sadece bunun için birde magnezyum birde üstüne gebelik şekeri çıkınca tabi iyice stres oldum bu erken doğum tehlikesi yüzünden.Düşündüm zaten gebelik şekerinde akciğerler geç gelişiyor deniyor ee kasılmada var ya vakdini zamanını tamamlayamazsam akciğerleri gelişmemiş olursa gibi bin tane soru tabi doktorumda yanaşmadı iğneğe kar zarar heseba yapılır böyle şeylerde dedi.Evet bende bir iki yerde 24 saat önce vurulabilir diye duydum dediğin gibi o tip bir durumda 24 saat bir şekilde geciktirilip vurulur herhalde.Sana zahmet birde şunu öğrenebilirsen çok sevinirim bu akciğer geliştirici iğnenin gebelik şekeri çıkan insanlarda farklı olarak bir zararı varmı sanki özellikle buna benzer birşey duydum gibi.

Kızlar birde birşey soracağım yemeklerden 1 saat sonra kaçın altında çıkması iyi şekerin birde aç ken kaç çıkması iyidir açken belli bir sayının altında çıkması kötümü ben hiç açken ölçmedim çünkü önemlimi bu.

yemeklerden sonra 120 nin altı açlık 90 çıkması lazım en azından benim dr um bu şekilde belirtti. bu arada geçmiş olsun umarım hepimiz sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız...

Benim doktorumda 140 ın altında çıkması lazım dedi ama tabi beni zaten bu şartlarda 140 nın altı tatmin etmez dediğin gibi 120 nin altında çıkması beni rahatlatır ancak peki birşey daha soraym açlık 90 nın altında çıkarsa ne olur o neye işarettir.Birde benim şeker ölçüm cihazım yok ödünç bir yerden buldum deneme mahiyetli ölçüyorum şimdilik alacağım yanlız bulduğum cihaz yeni bir cihaz yani yeni alınmış ama sağlık ocağında yaptırdığım ölçümlerle kıyaslayınca bana cihaz daha düşük ölçüyor gibi geldi yarın hatta bir deneme yapacağım sağlık ocağında hem orda hem cihazla aynı zamanda ölçerek bakacağım ama sağlık ocağındaki ölçümler hep daha yüksekdi anlayamadım yanlış çıkması ölçme gibi bir durum söz konusu olabilirmi sonucda dijital bir alet neye güveneceğimki bu durumda.

Şekerin yüksek çıkınca şeker ilacı alman için dr hemen rapor çıkaranbilir bana öyle yapmıştı. Bir de benim dr da emekten bir saat sonra 140 ın altında olmalı bir de yemekten 2 saat sonra da düşüp düşmediği önemliymiş. Bazı drlar yemekten 2 saat sonra ölçtürüyorlar.
Ayrıca gebelik şekeri olupta sağlıklı bebek dünyaya getiren çok insan var. Bunu düşünme. Heralde kontrol altına alınamazsa ve sürekli yüksek seyrederse tehlikeli bebek için.

simlamutlu sanmıyorum yanlış bir değer çıkacağını
benim dr.um glukophace isimli bir ilaç verdi yanlış yazmış olabilirim kalkıp bakmaya üşendim :) o hap beni çok kötü yaptı dün 2-3 saatte bir bişey yemem gerekiyor yoksa başım dönüyo gözlerim kararıyor sersem gibiyim anlatamam size benim son açlık şekerim 77 çıktı diyorum ki acaba şekerimi çokmu düşürüyorda böyle tuhaf oluyorum ama örneğin 1 elma yediğimde 5 dk içinde kendime geliyorum vallahi yanlız dışarı çıkmaya korkmaya başladım acaba düşüp bayılırmıyım diye eğer aynı etki birkaç gün daha devam ederse dr.uma söylicem içindeki yan etkilerinde var bu belirtiler ama çok kötü bişey

bende sizin gibi kendim ölçeyim dedim bugün
yemekten önce 71 çıktı 1.saatim 133 çıktı
şuna karar verdim demekki benim kullandığım ilaç açlık şekerim zaten düşük çıktığı için beni çok etkiliyor 1.saatim de yüksek dikkat etmem lazım gerçi dikkat etmeye başlayalı daha 2 gün oldu ama inşallah hepimiz olumlu sonuç alıp sağlıklı bi şekilde bebişlerimizi dünyaya getiririz

Aslında bu değerler iyi gibi görünüyor. Benimde bu sabah açlık 83 tokluk 1 saat sonrası 137 çıktı.
İnternetten de baktığımda açlık 90 altı tokluk ise 140 altı olmalı yazıyordu. Bu sınırlarda tutabilirsek iyi. Senin ilaçla mı bu halde?

ya kızlar benim bu açlık olayına hiç aklım almadı tamam anladım açlık 90 altı olmalı ama yinede iyice düşük oldumu bir zararı yokmuş yani onunda bir dozajı yokmu yoksa 90 altı olsunda isterse 40 çıksın öylemi.Bana hiç açlık soran yok çünkü doktor yemeklerden bir saat sonraki ölçümleri istemişdi benden 10 günlük diyet sonrası onlarda iyi olduğu için diyete devam dedi ilaç falanda vermedi

simlacım ben 90 altı değilde 70-110 arası diye biliyorum ki laboratuardaki tahlillerde hep normal değer aralığı 70-110 verir

halaycım 2 gün oldu o ilacı kullanıyorum ama yediklerimede dikkat etmeye başladım her akşam kestane yiyordum ki kestanede çok şeker varmış patatestede öyle ki kızartma severim eşime yaptığımda kalanları yerdim mesela . ama şekerli kahve içtim 1 tabak puding yedim yani birdenbire pat diye kesmedim ama dikkat ediyorum eskiye nazaran dün patates salatasıda yedim azda olsa

ya kızlar bide kafama takılan şu var ben normal kahvaltı yaptım ki peynir zeytin kaşar domates ve ekmekten oluşan . ama laboratuarda tahlilde bize şekerli su verdiler 50 gr.yada 100 gr. gerçi o şekerli sudan sonra yapılan tahlilde mesela ilk saatin normal değeri daha yüksek sınırlar arasında 160-180 diyor ki bende 181 çıktı

İlk birinci saat şeker en yüksek değere çıkıyormuş. Sonra düşmeye başlıyor.Benim 50 gr yüklemesinde 234 çıkmıştı.

ben öğle yemeğinden 1 saat sonra tekrar ölçtüm 98 çıktı
sonuçta bugün açlık 71
kahvaltıdan 1 saat sonra 133
öğle yemeğinden 1 saat sonra 98 çıktı
kendime moral vermek için değil ama çokta kötü değil diye düşünüyorum bu değerlerle demekki ipin ucunu tutunca arkası geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…