Şeker Yüklemesi Sonucu Yüksek Olanlar...

halaycım sen ne ilacı kullanıyorsun şekerle ilgili ben glukophage kullanıyorum sabah ve akşam yemeklerle beraber

allaha şükür bugün sonuclarımı aldım.gayet iyi dedi şüükürler olsun.normalmiş yani

Ya ben ısrarla şeker ölçüm cihazı düşükmü ölçüyor diye düşünüyorum çünkü inisülün kullanmadığım halde gayet doyacak şekilde akşam yemeğimi yedim yarım saat sonra kabak tatlısı yedimki çok şekerli değildi şekeri az tutulmuşdu tatlıdan bir saat sonra 128 çıkdı ki tatlıdan yarım saat öncede yemeğimi yemişdim ne bileyim tatlıya rağmen 128 iyi diye düşünüyorumki zaten tatlıdan tutun beyaz ekmek hamur işi şeker kızartma hepsini kesdim 20 gündür ilk kez tatlı birşey girdi ağzıma meyveyi saymazsak.Ben niye şu şeker ölçüm cihazlarına güvenemiyorum bilmiyorum sizcede yanlış ölçme ihtimali varmıdır.

halaycım sen ne ilacı kullanıyorsun şekerle ilgili ben glukophage kullanıyorum sabah ve akşam yemeklerle beraber

Sece ben şu an ilaç kullanmıyorum. 10 günlük diyet sonucunda belirlenecek. Ama dr un söylediği hamilelikte en uygun insülinmiş. Ağızdan alınanları pek önermiyorlar. Benim şeker çok değişken dün sabah açlık 83 tü. Bugün sabah 112. Yediklerim hiç değişmiyor. Ama değerler bir yüksek bir düşük.

meraba arkadaslar ben 26+2 gunluk hamıleyım bugun bende gebelık sekerıne bakıldı aclık 76 tokluk ıse 171 cıktı doktor bıraz yuksek ama cok onemlı bısey degıl dedı yapman gereken 1 hafta boyunca yemeklerden bır saat sonra sekerını olç ve sonucunu bana bıldır dedı nedır bu gebelık sekerı bana ve bebeğime riski varmıdır ınternetten arastırtım bıraz kafam cok karıştı bu konuyla ılgılı benım gıbı cıkan varmı sonucu lutfen yardımcı olun....

Benim yarın belli olacak. 10 gündür diyet uyguluyorum. Yarın kontrol ver. Değerlerimi göstericem ona göre belli olacak. Ama bana insülin demişti. Hap demedi. Senin değerler ilaç öncesi çok mu yüksekti?

merhaba benimde 50 gr şeker yüklemesi ile 154 çıktı açlık 91 di
100 gr şeker yüklemesi istedi dr.um ve hemoglabin1ac diye bir test son 3 ayda şeker varmıydı ona bakılıyor bu testle
100 gr şekerde 1.saat 181
2.saat 160
3.saat 153 çıktı
hemoglabin1ac değerim normal değerde

halay inşallah ilaca falan gerek kalmaz benide ilaç felaket etkiliyor 2 gündür kan değerlerimi yazıyorum sabah aç karnına kahvaltıdan sonra öğle yemeğinden sonra akşam yemeğinden sonra
ilk gün açlık 71
kahvaltı sonrası 133
öğle yemeği sonrası 98
akşam yemeği sonrası 95
bugünde açlık 50
kahvaltı sonrası 112
öğle yemeği sonrası 113
akşam yemeği sonrası 88 çıktı
anlamıyorum bu değerlerin çok kötü olduğunu sanmıyorum ben

Kızlar size bişey sorucam. Bu pazartesi 2. doz tetanoz aşımı yaptırcam ve cuma günü de şeker yüklemesi yaptırcam. Aynı hafta içerisinde olması bir sorun teşkil eder mi???

canım ya eger senın dedığın doğruysa yanı ılk saatın normal sınırı 160 180 arasıysa benım kı normal ben yuksek dıye uzuluyodum 50 gr.lık yuklemesen sonra 1.saat 171 cıktı ama sınır 140 dıye bılıyodum ben....

Son düzenleme:

canım ya eger senın dedığın doğruysa yanı ılk saatın normal sınırı 160 180 arasıysa benım kı normal ben yuksek dıye uzuluyodum 50 gr.lık yuklemesen sonra 1.saat 171 cıktı ama sınır 140 dıye bılıyodum ben....

canım sorunu yanlış anlamadıysam evet 50 gr şeker yüklemede 140 dır üst sınır onların dediği 100 gr şeker yükleme fark var iki misli şeker yükleniyor.

ben 140 değerini netten araştırdığımda gördüm ama normal sınırlar farklı sitelerde farklı benim kafamda karıştı benim tahlil kağıdımın sağ tarafında normal değer aralıkları var onları yazdım size

ayrıca ben o hapı bıraktım korkuyorum bebeğime bişey olmasından diyetle kontrol edicem kan ölçümlerim gayet iyi gidiyor zaten 10 gün sonra tekrar gitcem doktora testleri yenilicek ama netten araştırdım ya diyet yada diyet artı insülin diyor benim gibi glucophage kullanan kimse yok

meraba arkadaslar ben suanda 31 haftalık hamıleyım.24.haftamda banada gebelık sekerı teshısı konuldu.ozamandan bu yana dıyet yapıyorum.200un uzeındeydı.ama 2hafta sonrası duzelmeye basladı.sımdıde gayet ıyı.tokluk 2 saat sonrası olculyorum genelde bıde sabah ac.2 saat sonrası 120ın altında olacak o onemlı dedı doktor.hatta sımdı arada kacırıyorum pırınc bulgur falan yıyorum.ama yınede ıyı cıkıyor artık.onceden ufak bır kacırmada cıkardı.tokluk genelde 100 ıle 90 arası cıkıyo.sabah 107 cıktı aclık 80 90 arası cıkıyo.dıyetınıze uarsanız karsılıgını alırsınız.bende baslarda cok kafaya taktım ama,neysekı ınsılıne gerek kalmadan duzene gırdı.

Kızlar selam bende bugün yaptırdım 50'lik yüklemem 147 çıktı dr.uma sordum bir hafta boyunca normal beslenmene ek olarak 1 porsiyon tatlı ye 1 hafta sonra 100'lük yükleme yaptıralım dedi normal mi sizce bu şekilde bende korkuyorum iyice yükselirmi diye sizlerin yazdıklarını okudum hiç böyle birşeyden bahsetmemişsiniz. Cevaplarınızı bekliyorum .

Ben hiç duymadım böyle tatlı eklendiğini zaten benim 50 gr lık yüklemede 157 çıkınca 100 lük bile yaptırmadı direk diyete sokdu 2 haftanın sonunda ölçümlere bakıp inisülün gerekmediğine karar verdi diyete devam ediyorum.Yani tatlı olayını hiç duymadım

ben dün bir sitede doktora tahlil sonuçlarımı yazdım ve kullandığım ilacı belirttim bana kesinlikle hamilelikte kullanılmaz dedi ben dün içmedim zaten hapı korktum içindede gebelik kategorisi b diyor ve hayvanlarda ve insanlarda kanıtlanmış birşey yok diyor ama kullanılmamalı diyor bir sürü sitede günlerdir araştırıyorum ama şeker hapları kullanılmaz ya hasta diyete sokulur yada diyet artı insülin uygulanır diyor ben 7 tane içtim toplamda haptan çok korkuyorum ve çok moralim bozuk acaba bebişime bişey olmuşmudur ne biçim doktorlar var biri veriyor 2 doktor kesinlikle kullanma diyor

ne olur doktorlarınıza sorarmısınız glukophage kullandım 7 tanede olsa bebeğime bişey olmamıştır değil mi ?

canım korkma hiç birşey olmaz gebelikde ilaç ister istemez hepimiz kullanıyorum ben mesela kasılmalarım için kalp tansiyon ilacı kullanıyorum ona bakarsan vitaminlerde bile aynı şeyler yazıyor ayrıcada gebelik katagorisi b kötü bir katagori değil c katagorisinde bile ilaç yazıyorlar bakma ilaç firmaları hiç bir sorumluluk üstüne almamak için zaten öyle yazmak zorundalar tamam içme ilacı ama korkmada birşey olmuşmudur diye emin ol olmamışdır.İlaç olayı özellikle gebeliğin ilk 3 ayında çok önemlidir organların oluşması aşamasında oluşum tamamlandıkdan sonra çok korkmana gerek yok.

simlacım ne diceğimi bilmiyorum allah razı olsun dünden beri o kadar kötü oldum düşüp bayılacak gibi oluyorum ara ara aklıma bir takılıyor anlatamam sağol canım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…