• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şeker yüklemesi

pelin17

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2025
4
0
1
29
Merhabalar 50 gr şeker yüklemesi yaptırdım ama doktor ama aç tok farketmez dediği için tok karnına yaptırdım 170 çıktı normalde her kan tahlilinde 60 70 arası çıkıyor tok olmam sonucu yanılmışmıdır

Seker yuklemesi tok verilmez ki
Nasil doktormus o
Ac karnina kan verip aclik sekeri bakilir
Sonra glikoz icilir

önce açlık şekerine bakılır yükleme sonrası 1. Ve 2.saate bakılır tokken olmazki yaa

Evet burda yazılanları görünce bende çok şaşırdım sizce tok olmam sonucu etkilemiş midir

Merhabalar 50 gr şeker yüklemesi yaptırdım ama doktor ama aç tok farketmez dediği için tok karnına yaptırdım 170 çıktı normalde her kan tahlilinde 60 70 arası çıkıyor tok olmam sonucu yanılmışmıdır
50 gr ac tok fark etmiyor diye okudum bende jinekoloji dernegi sitesiydi sanirim, bazi hastane sitelerinde de ac tok fark etmez yaziyor, burda da oyle tok yaptiran gormustum
Ama su da bir gercek ac karnina 60-70 cikar zaten 50gr icince her turlu yuksek cikmasi gerekir. Sizin sonuc tokluk mu aclik mi 170?Teste gitmeden once yediginiz seyler sekerli ve asiri tok olarak ictiyseniz sonuc yuksek cikmis olabilir
Bana doktorum ac yaptırmıştı, tok deseydi de ben cok hafif bir kahvalti yapmayi planlamistim :)

Kahvaltı yapmıştım 1 adette muz yemiştim midem çok bulanmasın diye üzerinede şekerli suyu da içince içtikten sonra 170 çıktı :)

Bu test 50 gr tok olarak da yapilabiliyor. Eger yuksek cikarsa 2. Adim olarak 70 veya 100 gr ac karnina yukleme yapiliyor. Ben gitmisken doktor yapalim demisti toktum ve 122 cikti. Normal dedi. 140 uzeri yuksek diye biliyorum. Sizden acken tekrar isteyebilirler bu testi.

Back
X