Şeker yüklemesi

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
22 haftalık hamileyim ve cumartesi günü 50mg lik şeker yüklemesi yaptıracağım.
Kimisi şekerli su içiriyorlar sonra kan alıyorlar 4 tüp felan diyor.
Kimisi şekerli su içirmeden direk kanına bakıyorlar diyorlar.
Doktorum gece 12 den sonra su dahil hiçbirşey içmememi söyledi.Sakız bile çiğneme dedi.
Sabah 8de ölçtüreceğim.
Bu testi yaptıranlar tecrübeleri paylaşırlarsa sevinirim hem yaptırmayanlar için de bilgi olur.

ben 24.haftada yaptirdim..sabah ac karnina aldilar once kan..sonra sekerli su iciriyolar ama bildigin baklavanin serbeti tadinda bi su okadar tatli yani...bi saat sonra bidaha aliyolar kan...bi zorlugu yok ac oldugun icin biraz miden bulaniyo okadar:25: insallah iyi cikar sonuclarin hayirlisi olsun:49:

1 saat sonra gene mi alıyorlar of :2:
O zamanda aç olman gerekiyor dimi yani o bi saat içinde bişey yiyip içemezsin gene.
Seninkidemi 50 mg lik di.Bide 75 ve 100lük varmış doktorumun demesine göre
Onlar ilerleyen zamanlardamı yapılacak acaba ?
Sen bi kere mi ölçtürmüştün şekerini ,seninki iyimi çıkmıştı.
Ya dedikleri gibi 4 5 tüp kan mı alıyolar :2:

1 saat sonra gene mi alıyorlar of :2:
O zamanda aç olman gerekiyor dimi yani o bi saat içinde bişey yiyip içemezsin gene.
Seninkidemi 50 mg lik di.Bide 75 ve 100lük varmış doktorumun demesine göre
Onlar ilerleyen zamanlardamı yapılacak acaba ?
Sen bi kere mi ölçtürmüştün şekerini ,seninki iyimi çıkmıştı.
Ya dedikleri gibi 4 5 tüp kan mı alıyolar :2:

evet o bi saatte hicbisey yemiyosun..75lik 100luk te eger 50lik yuksek cikarsa yapiyolar insallah gerek kalmaz...benim 120 cikmisti sonucum 140 uzeri riskmis...ac karnina bi tup yuklemeden sonrada bi tup aldilar benden...heryerde farklimidir bilemiyorum:44:

İnşallah benimki de iyi çıkar seninki gibi ya .
Çok endişeliyim.
Bi de benim bebeğimin kesesindeki suyu biraz fazla.Doktor şeker yüksek çıkabilir dedi.
İnşallah yüksek çıkmaz diye dua ediyorum hep .

canım önce aç karınla 1 tüp kan alıyorlar sonra şekerli su içiriyorlar 1 saat sonra tekrar 1 tüp kan alıyorlar hepsi bukadar benimki zor geçmişti şekerli suyu içtikten sonra midem bulandı başım döndü tansiyonum düştü kendimden geçtim resmen ama herkeste olmuyor inşallah sonuçların güzel olur.

canım önce aç karınla 1 tüp kan alıyorlar sonra şekerli su içiriyorlar 1 saat sonra tekrar 1 tüp kan alıyorlar hepsi bukadar benimki zor geçmişti şekerli suyu içtikten sonra midem bulandı başım döndü tansiyonum düştü kendimden geçtim resmen ama herkeste olmuyor inşallah sonuçların güzel olur.

İnşallah canım ya.
SEnin sonuçlar nasıldı şuan kaç aylık hamilesin

canım korkulacak bişey yok 50 lik basit bişey,ben de çok korkmuştum midem bulanır kusarım sonra bi daha içmek zorunda kalırım diye ama çok rahat oldu,1 saat aç bekliyorsun sadece.inşallah iyi çıkar da 100lük gerekmez.onun için bu kadar iyi konuşamayacağım çünkü,hem şekerli suyu 2 katı içiyorsun hem de 4 saat boyunca kan veriyorsun biraz sıkıntılı.benim ikisi de yüksek çıktı malesef şimdi diyet yapıyorum...ama merak etme,yüksek çıksa bile diyetle düzene giriyor,şimdi diyetim de gevşedi biraz düzenlendiği için

canım tedirgin olmana gerek yok benimde suyum fazlaydı ama şekerim tam sınırda çıktı diyete ve 100lüğe gerek duyulmadı demek her drun uygulaması farklı oluyor. önce şekerli suyu içtim 1 saat sonra kan verdim. şekerlü suda çok baygın tadı olan bişi değil aç gittiğin için biraz tuhaf geliyor.

benimde 26. haftada yapıldı..doktorum aç gelmene gerek yok demişti son 1 saat bişey yeyip içmemiş olmak yetiyormuş.. çok tatlı, ekşi bişey içirdiler 2 bardak, 1 saat gözetimlerinde bekledim.herhangi bir reaksiyon olabilir diye göz önünden ayırmadılar.süre sonunda 2 tüp kan alındı...ama beklerken başım döndü, uykum geldi gözlerimi zor açıyordum, yükleme uyku yaparmış zaten...

Canım ılk gıttıgınde aclık kan sekerı olcumu ıcın kan alınıyor.Sonra o sekerlı suyu ıcıyorsun.Bır saat bekledıkten sonra yenıden kanın alınıyor.Ve ıkısının sonuclarına bakılıyor.Normal referans degerlerıne gore sekerın yuksekmı degılmı ona bakıyorlar.
sabah sabah ac karna oralet ıctıgnı dusun onun gıbı bısı endıselenme sakın :7:

Teşekkürler kızlar.
Zederdicim canım teşekkür ederim.Bebeğin hayırlı olsun senin de rabbim bana da tüm hamilelere de kolay doğumlar nasip etsin inşallah.
Çok korkuyorum zederdi bu benim ilk bebeğim.Doktor erken doğum riski var diyor.Önceki haftalarda da düşük riski var demişti. Hep istirahat etmiştim.
Bebeğimin suyu fazla olduğu için korkuyorum bişey olacak diye.
Rabbim esirgesin.
Bebeğin suyu fazla olduğu için doktor şekerden şüphe ediyor.
İnşallah temiz çıkar bakalım.
Yarın sabah 8 de ölçtüreceğim işte.Akşam girer yazarım gelişmeleri.
Tekrar sağolun

Benim şeker ölçümü yaptıracağım hastane tok gel deyince doktora sordum, doktorum aç ya da tok fark etmez gebelikte ölçülen şekerin sonucu, ama tok gidersen daha iyi tolere edilir dedi.. Aç gitmiycem o yüzden ama bari bir saat önce bir şey yemeyeyim, öyle gideyim..

Merhaba kızlar.
Dün şekerimi ölçtürdüm ve malesef yüksek çıktı :(
Normali 140mış benimki 166 çıktı.
Haftaya perşembe 100lüğü yaptırıcam.
Reçel pekmez bal bisküvi pasta börek çörek muz üzüm ve özellikle içinde çok glukoz olduğu için patatesten uzak durmam gerektiğini söyledi.
Gerekirse diyetisyene göndereceğini ekledi :(

gecmis olsun umarim diyetle falan hallolur ben de yarin yaptiracagim
ac gidecegim ilk hamisligimde yaptirmamisti doktor ama seker normal ciksa'
bile yapilmasi gerekli diyor saglik ocagi ebeleri bu sefer yaptiracagim
ac kalacak olmak zor cunku cok acikiyorum ben sabahlari offf allah yardimcimiz'
olsun hepimizin

Evet aç kalmak çok zor olacak benim içim de.
8 de şekerli su verecekler 2 bardak.Sonra 9 da ilk kanımı vereceğim.Sonra 10 da ve 11 de de vereceğim.
12de doktoruma muayene olup hastaneden çıkarım heralde.Kahvaltı yapmam da 12 yi geçer.
3 tüp kan verip bide aç kalmak tansiyonumu düşürüp bayılmazsam iyi

Evet aç kalmak çok zor olacak benim içim de.
8 de şekerli su verecekler 2 bardak.Sonra 9 da ilk kanımı vereceğim.Sonra 10 da ve 11 de de vereceğim.
12de doktoruma muayene olup hastaneden çıkarım heralde.Kahvaltı yapmam da 12 yi geçer.
3 tüp kan verip bide aç kalmak tansiyonumu düşürüp bayılmazsam iyi

canim zor olacak tabi ama anca 9 u ceyrek aldirdim ilk kani sonra 10 u ceyrek gece 1 saat hastaneden cik eve gel deyinceye kadar 11.30 oldu anca birseyler yedim ama bayilmadim acliktan allahim yardim etti diyeyim artik yoksa o saate kadar evde ac kalsam fena olurdum:9:
bir saat sonra sonucu ogrendim sekerim iyi ama kan seviyem ve kalsiyumum dusukmus o kadar ayyy daha ne olsun sut icmez kirmizi et yemez yogurt yemezsen olacagi budur degil miamaaa:9:

Bende bugün öğrendim bebeğin suyu fazlaymış bide olması gerekenden fazlaymış kilosu gizli şekerden şüphelendi doktorum 15 gün sonra test yapılacak diyelimki şeker çıktı ne gibi bir zararı oluyor bebeğe bilen var mı?

Şekerin tek riski erken doğumu tetiklemesiymiş .
Benim de suyum fazlaydı.Haftaya 6.ayıma giricem inşallah.
Siz kaç aylıksınız.
Geçen gittiğim kontrolde suyun normale indiğini söyledi doktorum.
Suyun fazla olmasına endişe etmeyin zamanla düzeliyor.Biraz istirahat etmeniz bu konuda faydalı olacaktır.

Back
X