Şekersiz 7 Gün

18.02. 2018 tarihli menum Bengi__ cim.

9.30 1 cay bard. Sut

11 45 KAHVALTI
1 hasl.yumurta
2 dl.beyaz peynir
2 dl. Ekmek tam bugday
4 zeytin
Ceri Domates yesillik

13.30 1/2 muz 2 ceviz

16 00 ARA
1/2 su bard. Leblebi
1 su bard. Ayran

19 30 AKSAM YEMEGI
5 yemek kasigi pirasa y.
4 izgara kofte
4 y.kasigi yogurt
Salata

22 00 ARA
1 bard. Sut

SU 3 lt. philosophergirl

SPOR 1.5 saat yuruyus Allonsy

Hepinizden daha hızlı kilo alabilme kapasitem ve bunu yapmak içinde bolca hevesim var kızlar.
Bu konuda beni hafife almayın. Emin olun sizlerin iradesi bende kat kat iyidir.
Hadi canim bizim tanidigimiz bengi yapmaz yapamaz oyle seyler.

Hoş geldin canım.
Her şey alışkanlıkla alakalı bir şey şeker kullanmakta kötü bir alışkanlık. Ve biz zamanla o aliskanligimizdan kurtulacağız.
Merhaba :)

Ay insallah basaririz.

2-3 sene önce kardesimle 1 hafta tatli bisey yememeye karar verdik ne pasta ne cikolata ne cips ve buna benzer seyler. 6. günün aksami markete gidip tatli ne varsa aldik

Simdi de yapabilsem cok iyi olacak. Son zamanlarda yine cok yiyorum aklima koydum ya yemicem diye ondan...

Ben de eskiden tatlı ile güne başlayan biriydim. Benim de 1 hafta oluyor şekerli gıdalarla beslenmeyeli.
Tatlı krizi gelmiyor mu geliyor tabi. Bu durumlarda benim kurtarıcım tarçın ve hurma. O isteği bastırıyor

Ben de eskiden tatlı ile güne başlayan biriydim. Benim de 1 hafta oluyor şekerli gıdalarla beslenmeyeli.
Tatlı krizi gelmiyor mu geliyor tabi. Bu durumlarda benim kurtarıcım tarçın ve hurma. O isteği bastırıyor
Ben bugün malesef skerli yedim
Bu saatten sonra yememeye calisicam.
Hurmayi tarcina batirip mi yiyorsunuz?

Slm kızlar. Benim haftasonu şekersiz programın ayarı kaçtı ama kilo da değişiklik yok sabit sayılırım 2 aşağı 2 yukarı değişiyor sadece

diyet ekibi arıyordum ki burası daha bi hoşuma gitti, benim içinde sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmek daha önemli. Kısacası kendimden bahsedeyim sizlere ki arkadaşlığımız pekişsin bu vesile ile :)

ben 20 li yaşlara kadar egezersiz hayatında hep var olmuş bir insandım ve genelde kilom 50 ila 56 arasında seyretti. üstüne çıkmasına izin vermedim. ta ki 21 - 22 yaşına kadar önce 60 kg gördüm ve sonrasın 72 72 den düşmeye çalışırken en son tartıya çıktığımda 83 kg olmuştum onu da vermeye çalışırken (ki bi ara saçma sapan diyetler ve zayıflama ürünleri ile 74 kg düştüm ama tabi ki geri aldım) en son raddede kilom 86.6 (biraz önce kıyafet yokken tartıldım).

geçtiğimiz iki hafta şehir dışı seyehatimde kendime kalıp çok düşünme fırsatım oldu. Neden bu şekilde idi ? Sağlıksız bu süreçte var olan bu zinciri nasıl kırabilirdim. Kendimi fark etmeye başladım ve son dönem duygusal boşluk sebebi ile yemek yemeğe kaçtığımı ve her eğlenceli şeyin yemek yemek çerçevesinde şekillendiğini fark ettim kendi adıma. ve bu durum beni gittikçe artan fazla kilolar ve bir mağazaya girdiğimde giyemediğim için geride bıraktığım o cicilerin stresi ile baş başa bırakıyordu. Hatalı beslendiğim süreçleri gözden geçirmeye başladım.

1- Sabahları fırından gidip poğaça alıp sadece peynirle onu yemek,

2- Eşim masadan kalktıktan sonra (o kilo vermemi ister ve bu durumu biraz baskılayarak yapar) biraz daha yemek yiyordum, zira ben bana ne yapmam gerektiğinin söylenmesinden hoşlanmayan bir insanım!

3- gece acıktığımda yatağımdan kalkıp yemek yiyordum.

4- hayatımda egzersizin e' si kalmamıştı (ki ben oturarak çalışan bir insanım)

bu dört madde benim sağlıklığımı tehdit eden kilolarımı almam için yeterde artardı bile. öncelikli olarak kendime ne istediğimi sordum. formda olmayı yeniden istiyor muydum? ve bunu gerçekte ne için yapmalıydım ve yapacaktım ve bunu nasıl yapacaktım. Evet formda olmayı istiyordum, ve bunu tamamen kendim için ve sağlıklı beslenerek hayatımda kendim için egzersiz programı belirleyerek yapacaktım. uzun süredir kahve ve çayımı şeker atmadan tüketmeye başlamıştım zaten. veee geçen hafta ki ortalama 5 gün oluyor. kendimi şu şekilde disipline etmeye başladım. Sabah sağlıklı şekilde kahvaltımı yapıyorum, öğlen iki adet meyve yiyorum, gün içinde bol su içiyorum, akşam toplamda yediğim her şeyin bir tabağı geçmemesine dikkat ediyorum, ve en önemlisi bir egzersiz programını takip etmeye başladım (ki fotoğraf olarak aşağı ekleyeceğim) kendime bu şekilde değer vermeye başlamadan önce tartılmadım ama şu beşgünlük süreçte bile midem artık oturunca eskisi gibi çıkmıyor, kendimi daha rahat hissediyorum ve bir adım atmış olmaktan mutluyum.

:) şimdi sadede gelirsek sizlerle olan şekersiz günlerime merhaba demek istiyorum. yani içinde beyaz şeker olan her şeye sıfır toleranslı bir hayata başlamak istiyorum. ki ben bunu geçtiğimiz zaman içinde bir haftadan fazla denediğimde inanılmaz harika bir deneyim idi çok zinde ve sağlıklı hissediyorsunuz kendinizi. bu gün hariç yarından itibaren sizlerle gün be gün programı paylaşıcam, gün içinde neler yaptım nasıl bir beslenme şekli takip ettim, en önemlisi kendime nasıl davrandım :)

şekeri hayatınızdan neden çıkarmanız gerektiğini Ah bu şeker! belgeselini izerseniz daha iyi anlarsınız aslında tavisye ederim muhakkak izleyin derim. Ay bu konuda sizlerle paylaşmak istediğim ve bir o kadar sizinle deneyimlemek istediğim çok şey var şu an fark ediyorum :) Ve yukarda bahsettiğim egzersiz programım aşağıdaki gibidir;

bu iki egzersiz sürecinin 5. günündeyim ve şuana kadar aksatmadım çok şükür, önceliğim kollardaki yağlanma ve karın bölgesindeki yağlanma daha sonra ekleyeceğim farklı bölgesel egzersizlerimde olacaktır, onları da sizlerle paylaşacağım. iyi ki böyle güzel bir konu açılmış, teşekkür ederim şimdiden ve aranıza umarım kabul görmüşümdür, şu listede benimde adım olsun istiyorum, sağlıklı besleneceğimiz günlere şimdiden merhaba :)

Günlük planlarımızı açıklamamız bir yana benim tavsiyem şu, işlenmiş beyaz şekeri hayatımızdan çıkarmak isteyen insanlar olarak içinde beyaz şeker olan ama olduğunuz bilmediğimiz besinleri buradan arkadaşlarımızı bilinçlendirerek paylaşmak ve hayatımızda besleneceğimiz ürünlerimizi nasıl tercih ederiz bunun için neler yapmalıyız bu deneyimleri aktarmak olmalı.

1- hazır gıdalar uzak durumları
2- raf ürünlerinden uzak durulmalı

(hazır gıda ve raf ürünü alınacaksa da içindekiler kısmına bakılıp şeker kontrol edilmeli)

3- fast food tarzı olan hamburger, pizza ve diğer yurt dışından hayatımıza giren gıdalardan uzak durulmalı, bizim mis gibi kebabımı lahmacunumuz dururken iş mi bunlar zira bu gıdaların hamurlarında bol miktarda şeker kullanıldığını ve de çin tuzu ile bağımlı bir hal için insanları zıvanadan çıkardığını bilmeyenimiz yoktur. :)

4- fırından aldığınız ekmeğin meyasına da şeker koyulduğunu biliyor muydunuz ? :)

öncelikli olarak guruba katkım bu şekilde. Umarım zaman geçtikçe kendime ve size daha faydalı olurum. Bu arada hedefim sağlıklı beslenerek 60 kg'ı görmek. Hepinizi seviyorum sağlıklı kalın sağlıklı beslenin :)

Eski 13.gruptaki kızlar hepbirlkte 6.gruba Geçmişsiniz.bugün listeler açıklanınca farkettim.daha onc3 bu topik açıldığında da aynısı olmuştu bende hiç darilmadan geldim yazdım buraya ama bu sefer gonul koydum size haberiniz olsun.2 ay birlikte yazistik paylaştık hakkınızı helal edin benimde varsa helal olsun...
Bengi__
keryneia
philosophergirl
sevimlimmm

evet bunları çoğunu yazmıştık. ama hatırlatma için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…