Şekersiz Çay İçmek..

Şekersiz çayın tadı hiç bir içecekte yok. 1 hafta inat et atma, kesin alışırsın. Sonra çayın kendi tadını, aromasını alıyorsun, daha zevkle içiyorsun. Farklı çaylar tadınca her biri farklı bir içecek gibi geliyor. Mesela ben bazen aromalı çayları severim bergamotlu, greyfurtlu, seylan gibi, ama kahvaltıda,veya sindirim amaçlı hep düz çay içerim hep. Her birinin yeri farklı...Çay keyfi başka

Ama şeker katınca hepsi aynı, şekerli sıcak su gibi oluyor. Herhalde 10 yaşımdan beri çayı şekerli içmedim...Kahveyi de...sıcak ve şekerli içeceğim tek şey kakao, bir de salep :)
 
Birdenbire kesebilirsiniz şekeri. Azaltarak mümkün olacağını sanmiyorum. Acik çayla kolay olur aslinda. Ben hiç şekerli çay, kahve, süt vs. Çocukluğumuda bile icmedigim için kazara şekerli çay falan içersem ciddi midem bulanıyor. Şekersiz tüketmeye başladığınızda daha önce içetiğinizin çay değil çay aromalı şerbet olduğunu göreceksiniz.
 
Son düzenleme:
Rahatsızlığı olanlar için bilemem de, ben çok tahat bıraktım şekeri.Birden hemde.Şekersiz çay içilirmi diyecek şimdi çayı şekersiz asla içemeyen.Ama inanın şimdi çaya 2 toz şeker düşse içemem :) Ben annem ile ansızım bı kahvaltı sofrasında bıraktım.Daha sonra her sofra kuruşumda şekeri getirmediğimden abim ve kardeşimde mecburen bıraktılar :)
 
Bende bu sene biraktim hastaligim yok sadece sekerli icmemek icin biraktim yavaz yavas azaltmaya calistim baktim olmuyor bi gun artik seker atmicam dedim tabi ilk gunlerde aci geldi ama 1 hafta sonra tamamen sekersiz cayin tadini almaya baslamistim gecenlerdr esimin cayini ictim yanlislikla cok kotu geldi tadi bana iyyyy dedim bu neee sekerz cayda cayin tadini daha iyi aliyorsun hemde saglikli birden bire birak 1 hafta dayan bak nasil alisiyorsun :)
 
Birde yazmayi unutmusum ben karanfilde atiyorum cok guzel bir aroma veriyor :)
 
şeker atmayınca çay benim ağzımı yakıyor. çok sıcak. ben de bırakmak istiyorum aslında şekeri ama nasıl olcak bilmiyorum :)
 
Selam kizlar; simdilik tatli bisilerin yaninda acik ve ilik sekersiz cay iciyorum bakalim, gittikce daha da normal geliyor yarin artik kahvaltida yaninda tatli bisiler olmadan baslicam
sekersiz caya :) bi de komsumuz bugun benim sekersiz caya taktigimi duyunca kendisinin nasil biraktigini anlatti biraz midem bulandi sekerli caydan. gunde 20 bardak cay iciyormus ama sonrasinda agzinda camur gibi bir tat kaliyormus. caydan vazgecemeyegi icin sekeri birakmis ve cayi daha bi keyifle icmeye baslamis. bna bir de evinden kristal etrafi altin cizgilerle suslu cay bardagi getirdi :) baya heves ettim bnde sanki 40yillik sekersiz cay icenler gbi yudum yudum ictim cayimi ))) bi haftaya hallederim ben bu seker isini ;p sonra diyete baslicam sizi diyetim icin tuketirim artik kizlar :)))
 
Valla suan bana hitap eden, tam yerinde bi konu olmus.
Zira 5 gün önce sekeri biraktim.
Ben cay kahveyi seve seve tüketen, oturunca 5-6 bardak cay icebilen biriy(-d)im.
Tabii en az bi bardakta 3 sekerle birlikte.
Radikal bi kararla cayima artik seker atmamaya basladim,
fakat inanin caysiz yapamam diyen ben artik zar zor iciyorum Hatta bardakda kaliyor öylece, bitiremiyorum.
Kahvenin tadi biraz daha keskin geldiginden simdilik tek bi küp sekerle iciyorum.

O kdr severim cay kahve icmesini, ama sekersiz icmeye basladigimdan beri böyle
hevesle icmiyorum artik, misafirlikte 1 bardaktan fazlasini isteyemiyorum falan.
Umarim sekerle birlikle cay ve kahveyi de yavas yavas hayatimdan cikarmak zorunda kalmam.

Burda bazi yazdiklariniz motivasyon oldu bana,
bi kac hafta daha öylece devam edecegim, bakalim ne olacak.
 
Son düzenleme:
Eşim ve ailesindede tek şekerle çay içen benim..Bende bırakmak istiyorum ama benimde tatlı düşkünlüğüm var.Şekersiz içtiğim zamanlar oldu ama öyle bardak bardak içemiyorum ancak bir bardak içebiliyorum. Azaltılarak bırakılcağını sanmıyorum çünkü denemelerime göre azaltılınca hiç içilmiyor tatlı tatsiz arası bir çay hiç içilesi değil... tamamen şekersiz olunca başka bişiy içiyormuş gibi gelip içilebiliryor.
Şöyle bir hesap yapıyorum iş yerinde günde 10 bardak çay içsem iki şekerle içsem 20 küp şeker ederki. Korkunç bir rakam
uzun zamandır planladığım bu işi sanırım benimde yapma zamanım geldi.
 
yavaş yavaş değil bi anda bırakıcaksınız yoksa hiç bırakamazsınız ben 5-6senedir şekersiz içiyorum çokta tüketiyorum oturdum mu muhabbetle bi demli bitiririm:)) şekersiz çay içmeye başlayınca bir süre sonra çayın gerçek tadını almaya başlıyosunuz sadece çayı değil kahveyi falan hepsini şekersiz içiyorum artık
 
İş yerinde koca fincana 1 tane şeker atıyorum.

Kendimi bildim bileli çayı fazla çekerli içemem.
 
1,5 yıl önce bıraktım çaya kahveye şeker eklemeyi. Hatta kahveyi sade içmeye başladım. Ben sigarayı bıraktıktan sonra şekeride bıraktım ama her zaman attığım her şekerden rahatsız oluyordum. Düşün küçük çay bardağına 2,5 şeker atıyordum

Başlangıçta alışmak zormuş gibi geliyor. İlk önceleri çayı açık içebilirsin faydası oluyor. Ben azaltarak bıraktım buda bir yöntem birer tane azaltıp bırakabilirsin.

İnsan neye alışırsa onu istiyor şuan çayda veya kahvede zerre şeker tadına tahammülüm yok. Tadı iğrenç geliyor.
 
Alışılan hiç bir şey aniden bırakılamaz....

Siz de 1 bardak çaya normalde 4 şeker atıyorsanız önce 3 şeker atarak içmeye başlayın ve yavaş yavaş şeker sayısını azaltın..

Birden bırakırsanız çok zorlanırsınız bence...
 
bende evlendim eşim şekersiz içiyodu nasıl içiyosun dur bi deneyim diye diye bıraktımşimdi şekerli sıcak su gibi geliyo şekerli çay arada içiyorum ama şekerli çayda...
önce şeker sayısını azalt bence....
 
Bende hipoglisemiydim hemde ciddi anlamda baygınlığa kadar gidiyordum.
Çayı sevmezdim ama içersemde şekerli içerdim.
Şimdi hiç içmiyorum.
Ya zaten çay kahve sigara alkol kola gazlı içeçekler yasakniye dikkat etmiyorsun ki.
Ben çok dikkat ettim ilacımı içtim yasaklara uydum.
Sen çayı seviyorsun bende kolayı çok seviyordum içmek için içim gidiyordu resmen ama az içiyordum çay bardağıyla şaka gibi
Neyse çaydaki şeker oranını azalt yavaş yavaş.
Çayıda çok içme sağlığını düşün.
Bak mesela ben hipoglisemiyi yendim çok şükür :)
Şimdi kolayı rahat içiyorum ama ondanda soğudum
Üstelik çikolatayı hiç sevmemeye başladım
Sağlığıma zararlı diye diye çikolata çıktı hayatımdan :)
5 ayda 5 kilo verdim bu evrede :)
Ama sağlıklı bi şekilde hem yaşımda 18 daha hızlı vermek herkese zararlı tam gelişim zamanında dahada zararlı.


Acele etme dikkat et ! :)
 
Son düzenleme:
5 sene öncesine kadar küçücük bardağa 3 şeker atıyordum. birden ne oldu tam hatırlamıyorum. şekersiz içmeye başladım. aklıma koydum şekersiz içmeyi. tamamen irade meselesi. böylece çayın taze mi bayat mi karbonatlı mı değil mi az çok anlıyorum.
 
bende yaklaşık 2 yıldır şekersiz içiyorum çayı bir tek Türk kahvesini orta şekerli içerim onu da haftada belki bir kere içerim bazen hiç içmem.
Masa başı çalışıyorum günde en az 6 bardak işte bir o kadar da evde içerdim bir gün azaltayım diye konuşurken şekersiz içen abla öyle azaltarak daha zor dedi biraz açık yap alışırsın dedi o günden beri hiç içmedim şekerli benim için gayet kolay oldu :) Hatta geçen gördüm kp kv bile bırakmış :)
 
Çayı, kahveyi tamamen şekersiz içiyorum ama bi o kadar da tatlıyı çok seviyorum. Bu sanırım alışkanlık damak tadı :)
 
Eskiden bende çayi nasl sekersiz icerler diye sasiranlardandim ::) o kadar cok seker atardim ki cayima bardak dolar tasardi snra birden igrendim sekeri cok kacirmsim galiba :) o gunden beri cayi sekersiz iciyorum limon atarm ve acik icerim hem sağlıklı zaten kansizim ayrica cok demli severdim cay bu derdm ama zarar vereceğini dusunerek azalttm smdi acik limonlu sekeriz cay içiyorum gayet guzel yedi yildr boyle..yalnz sunu da belirtmek isterm tatlıyi da azaltmanz gerekir sadece caya seker atmamakla olmaz malesef.arkadasn yazdgi gbi kan sekerini hizla yukseltir ve kisa surede yine iihtiyac duyarsin. Kan sekerni yavaş yukselten besinlere yonelmeliyiz aslnda da ah aliskanliklar
 
5 yıldır şekersiz çay içiyorum. İlk başlarda alışmak kolay olmadı ama alışıncada şekerli çay içemiyorsun miden bulanıyor. En güzelide çayın tadını almak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…