- 30 Temmuz 2013
- 6.243
- 1.957
- 248
- Konu Sahibi LimonluBahce
-
. merhaba12 küp şeker çok fazla.ben yıllardır kahveyide çayıda şekersiz içerim.tatlıda yemem fazla yani bayramdan bayrama falan diyebilirim.20 gün dene alışırsın.hem o şekeri çaya atıcana en azından küçük bir çikolata yiyebilirsin bence daha mantıklı.kahvenin yanında çikolata ye mesela.bu rahatsızlık hemen hemen herkeste var ben hastayım deyipte yersen olmaz.evde şekeri ulaşamıcan bir yere kaldır.
merhaba, usttede yazdgm uzere bu tamamen benim zaafim malesefCanim sekersiz caydan once baska biseye yorum yapmak istiyorum oda hipoglisemin .. Bende yaklasik 2 yildir hipoglisemiyim ve senin cok yanlis yaptigini anladim yyazdigin kadariyla.. Uykudan bile uyanip cikolata yemek demek ne demek? Birincisi hipoglisemi olmak demek degildir ki hep sekerli seyler yiceksin.. Sende normal diger diyabetliler gibi sekerden kacicaksin !Sekerin birden dustugunde yani onlemini alamicak duruma geldigin anda yiyebilirsin ancak.. Ama baktin titreme geldi, icin gidiyor hafiften ozaman biseyler ye toparlanicaksindir .. O yedigfin seker cikolata sana kilo olarak geri donecektir..
Ben basta bu hastaligi tanimiyordum senin gibi yapiyodum nezaman kilo aldim sonra aklim basima geldi.. Suanda kiloda almiyorum sekerimide daha kontrollu tutmayi ogrendim diyebilirim bazi durumlar haric tabi( evde degilken mesela pek beceremiyorum bunu)Sen kilo alamdinmi?
Ve cayin sekerine gelince ben yaklasin 8 yildir cayi sekersiz iciyorum ve azaltarak yapmistim ben .. Hatirliyorum 2 kasik seker atardim bir bardaga sonra 1 yaptim sonra yarim .. ve sonra hic koymadim.. Emin simdi yanlislikla birinin sekerli cayini icsem kusacak gibi oluyom :)
Herkese selam ve iyi bayramlarKonuyu doğru mu açtm bilemiyorum. Görüş paylaşırsanz sevinirm. Şimdi bu da dert mi demeyin, binlerce problemim arasında bu da son sıralarda birşey işte. Çok fazla şeker tüketiyorum maalesef. Hipoglisemi hastasıyım. (hani uzun süre aç kalınca elleriniz titrer tatlı birşey için deli olursunuz ya işte o) Uykumdan kalkp çikolata yiyorum yani o derece. Neyse uzatmaym çayı şekersiz içebilenlere özeniyorum. Deniyorum 2-3 gün sonra bırakıyorum. Günde max 3 kupa falan içiyorum bağımlı değilim ama içine attığım toplam 12 şeker falan oluyor. (3 bardk için) Çayı daha önce şekerli içip vazgeçenler nasıl yapabildiler? Paylaşsınlar
ilk olarak bende hipoglisemi hastasiyim ve çok sık bayılırım acıllık olurum ama yınede şekersız ıçıyorum.
bundan 3 sene öncesıne kadar küçük çay bardaklarına 5 küp şeker atan bır ınsandım.
azalttım 2 senedır şekersız ıçıyorum ve 30 kılo zayıfladım.
tabı bı tek şekerı bırakmak değıl ama ben ınanıyorum şekerı bırakmamın çok faydası oldu..
Nasıl bıraktın dersen?
yazlığa gıttığımız dönem kuzenler arkadaşlar felan var
her akşam çay bahçesıne gıdıyorduk, garsonlardan veya masadakılerden şeker topluyordum.
en son bı adam geldı garson hıç sevmezdım zaten onu, 3 şeker daha alabılırmıyım dedığımde bı kere verdı ıkıncı verdı
üçüncüde: hanımefendı burası baklavacı veya pastane değıl madem yetmıyor evden getırın dedı
bırde bağıra bağıra öyle bı utandım kı
adamı şıkayet ettım patronuna ama o günden sonra şekerı ağzıma sürmedım ve şu var kı şekersız çayın tadı bı başka güzel
Aynen budur. Direk kesmek gerekiyor. Ben belki 10 yıldır bu şekilde tüketiyorum çayı, annem şeker hastası olduğunda direk bıraktım ve bir daha da şeker atmadım. Çay bana şekersiz daha güzel geliyor ve tadı o şekilde belli oluyor. Bende böyle yaptığımdan beri şekerli içeçekleri tüketemiyorum midemi bulandırıyor. Aşırı tatlı ve yoğun geliyor hepsinin aroması. Şekerli olan hiç birşeyi sevmiyorum.Çayın şekerini azaltarak alışamazsınız maalesef. Birden bırakıp bir süre kötü tadına katlanacaksınızAlıştıktan sonra da şekerli çay gerçekten kötü geliyor hatta garip bir şekilde fazla şekerli meyve sularını, kahveyi de içemiyorum. Böylece şekersiz içecekleri daha çok sever oldum
Herkese selam ve iyi bayramlarKonuyu doğru mu açtm bilemiyorum. Görüş paylaşırsanz sevinirm. Şimdi bu da dert mi demeyin, binlerce problemim arasında bu da son sıralarda birşey işte. Çok fazla şeker tüketiyorum maalesef. Hipoglisemi hastasıyım. (hani uzun süre aç kalınca elleriniz titrer tatlı birşey için deli olursunuz ya işte o) Uykumdan kalkp çikolata yiyorum yani o derece. Neyse uzatmaym çayı şekersiz içebilenlere özeniyorum. Deniyorum 2-3 gün sonra bırakıyorum. Günde max 3 kupa falan içiyorum bağımlı değilim ama içine attığım toplam 12 şeker falan oluyor. (3 bardk için) Çayı daha önce şekerli içip vazgeçenler nasıl yapabildiler? Paylaşsınlar
öncelikle geçmiş olsun. bende çayı asla şekersiz içemem diyenlerdenim her defasında sekersiz çaya başlıyor sonra dayanamayıp tekrar atıyordum 5 sene oldu bırakalı. ben ilk zamanlar açık çay içtim böyle böyle alıştım başka bir yolda cayın yanında birseyler yiyerek tadına alışabilirsiniz. inanın alışınca sekerli çayın tadının çok kötü olduğunu anlayacaksınız bu sekilde daha lezzetli. bana şimdi öldürseler sekerli çay içiremezler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?