Şekersiz Çay İçmek..

bence simdi hemen bir şekersiz çay alın ve için:) zaten bir süre sonra şekerli çay ya da kahve içmeyi deneyince insanın midesi bulanıyor içemiyor zaten birde çayın altına dikkat edin yaklaşık 1 saattir doğal gaz açık çayın altı yanıyor zannediyorum gaz kokusu geliyor ama mutfaga hiç gitmedim çayın altı sönmüs belkide ölebilirdim mutfaga giremiyorum simdi

Son düzenleme:
Ben de eskiden çok şekerli içerdim çayı yavaş yavaş azalttım tatlı bir şey yersem yanında kesinlikle şeker atmıyorum onun dışında çay kaşığının çok az ucuyla atıyorum. Türk kahvesini filan da yarım küp şekerle içiyorum.

Bugun 2 kupa ictim yavas yavas alisicam umarim :) Bu arada bu rahatsizlik yuzunden gece kalkip cikolata yiyorm vs demistm ya tabi bunun hastayim ben falan anlaminda demedm tabi Bazen dayanamyp yiy

. merhaba ben detay yazmadm ama tabi hastayim ben o zaman yerim anlaminda yazmadim. bazen dayanamyp yaptgm anlar oluo malesef ama yapmamam lazim cunku sekerli seyler yedikce daha cabuk acikiyor ve insan hep daha da yiyesi gelio malesef ve sonu olmuyor bu isteklerin

bence bu kadar istekli olduguna göre sen bunu basarırsın bugünden basla bence.yavas yavas azalt yapabilirsin

merhaba, usttede yazdgm uzere bu tamamen benim zaafim malesef yani duzeltmek zorunda oldugum bi durum. kilo aldm tabi almaz olurmuyum cabuk kilo alip veren biriyim yani 5 gun dikkt etsem 5 kilo verirm tabi ayni seklde 5 kilo da alabilme potansiyelim var malesef. benim bu seker cikolata manyakligima cozum ariodum dedim en azindan su sekerden vazgec kendme arada birde diyet cikolata ya da muhallebi yerim. cunku denedm tamamen kestgmde sonunda saldiriyorum resmen

ilk olarak bende hipoglisemi hastasiyim ve çok sık bayılırım acıllık olurum ama yınede şekersız ıçıyorum.
bundan 3 sene öncesıne kadar küçük çay bardaklarına 5 küp şeker atan bır ınsandım.
azalttım 2 senedır şekersız ıçıyorum ve 30 kılo zayıfladım.
tabı bı tek şekerı bırakmak değıl ama ben ınanıyorum şekerı bırakmamın çok faydası oldu..

Nasıl bıraktın dersen?
yazlığa gıttığımız dönem kuzenler arkadaşlar felan var
her akşam çay bahçesıne gıdıyorduk, garsonlardan veya masadakılerden şeker topluyordum.
en son bı adam geldı garson hıç sevmezdım zaten onu, 3 şeker daha alabılırmıyım dedığımde bı kere verdı ıkıncı verdı
üçüncüde: hanımefendı burası baklavacı veya pastane değıl madem yetmıyor evden getırın dedı
bırde bağıra bağıra öyle bı utandım kı
adamı şıkayet ettım patronuna ama o günden sonra şekerı ağzıma sürmedım ve şu var kı şekersız çayın tadı bı başka güzel

Bu şeker olayı yavaş yavaş azaltarak olmuyor malesef... Birden bırakmalısınız. Bi kaç gün hatta 1 hafta tadı cidden çok kötü geliyor. Sonrasında alışıyorsunuz. Gerçi ben bergamot aromalı çayla şekersiz içmeye başladım. Normal çaya birazda olsa şeker katıyorum. Neyse ki onuda eskisi gibi çok tüketmiyorum.

Merhaba,

Yapılan şey büyük terbiyesizlik ama bazen kendini bilmez insanların bir lafı öylesine can yakıyorki; böyle etkileri de oluyor işte.
Bu arada tebrik ederim süper kilo vermişsin

Sekersiz cay icmeye nasil basladigimi hatirlamiyorum, cok oluyor cünkü.

Ama bence sen yavas yavas attigin seker miktarini azaltarak basarabilirsin :)

Bir süre sonra zaten öyle alisiyorsun ki, sekerli cay cok igrenc gelmeye basliyor... Ben icemiyorum artik

mesela.

Bu arada ben cayimi ve kahvemi tamamen sekersiz icerim, ama yinede cikolata, tatli, seker vs. severim.

Yani bunlari yiyipte cayi tamamen sekersiz icmek (ve bunu daha cok sevmek) de mümkün :)

Uzun bir süredir şekersiz kahve, çay tüketiyorum. Eskiden bende çok şeker atardım bir iki gün derken alıştım şimdiyse şekerli içecekleri tüketemiyorum. Zaman gerek bir iki hafta yada birer şeker azaltarak bırakabilirsin.

Ben de çayda şekeri bırakalı 4-5 yıl oldu. Önceden bir çay bardağına 2 kaşık şeker atardım. Dozu giderek azalttım. Yani bunu uzun vadede yaptım. Ama işe yaradı ve şuan şekerli çay içsem midem bulanır :) alışılıyor yani. Şekerli içtiğinde çayın gerçek tadını alamıyorsun zaten. Bunu bıraktıktan sonra çok iyi anladım. Kesinlikle tavsiye derim

Şekeri bırakalı 10 yıldan fazla oldu. Hic azaltmadan direk biraktim.Başta içtiğim çaydan uzun süre tat alamadım zorla ictim. Biraz sabır gerekli , alıştıktan sonra şekerli cay asla içemeyeceksin kendimden biliyorum

Önceden çayı aşırı şekerli içerdim, sonra zayıflamak adına bir kere bıraktım,tam bıraktım.Hiç içmedim o günden sonra şekerli çay. Şimdi düşününce nasıl öyle şerbet gibi içiyomuşum diye şaşırıyorum vallahi..

Aynen budur. Direk kesmek gerekiyor. Ben belki 10 yıldır bu şekilde tüketiyorum çayı, annem şeker hastası olduğunda direk bıraktım ve bir daha da şeker atmadım. Çay bana şekersiz daha güzel geliyor ve tadı o şekilde belli oluyor. Bende böyle yaptığımdan beri şekerli içeçekleri tüketemiyorum midemi bulandırıyor. Aşırı tatlı ve yoğun geliyor hepsinin aroması. Şekerli olan hiç birşeyi sevmiyorum.

selam limonlubahçe,
şekersiz çay içmeye alışmak başta zor gelir ama alışınca yarım şekerle bile içemezsin, ben öyle oldum yada. ben beye çaycyımdır diyebilirim, gündüz işte akşama kadar çay eksilmez masamdan görevli hanım bana çalışır nerdeyse bi de akşam evde demlerim bazen :26:
neyse çayını şekersiz içmek istiyorsan ayını tadlandıracak ve şeker istediğin bastıracak tadlar ilave etmelisin bunlardan benim favorlerim çubuk tarçın ve karanfil :) hem lezzet verir hem şeker ihtiyacını bastırır,

bi de ismindeki gibi limonu unutma çayına derim ben

tarçın ayrıca iştahı kesiyo arkadaşlar ben sadece çayda şekeri keserek ve tarçının da etkisi olmuşsa :) toplamda 3 kilo vermiştim yemek şeklimde hiçbir değişiklik olmamasına rağmen

yorumlaır okumadım
çayı şekersiz içiyorum
size tavsiyem yavaş yavaş azaltmanız
ancak bu şekilde vazgeçebilirsiniz
en son şekeri kesmeden önce kullandığım şeker miktarı: çay kaşığının ucuyla batırıp çıkarmaktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…