Bisküvi - Kurabiye Tarifi Şekili kurabiye ( resimli)

85ophelia85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
4.168
326
123
Arkadaşlar, ilkez kurabiye yaptım, fırına atmadan önce harika görünüyorlardi.
Firindan bakdigimda ve çıkardığımda gözlerime inanamadim! Bu kadar biçimsiz kurabiye hic görmedim!
İnternette buldugum bir tarif aldım:

175 gr un
125 gr margarin
2 y. Kaşığı şeker
1 paket kabarma tozu
Fakat margarini yetersizdi, bu yüzden, kifama gelene dek ekledim.
Neden böyle çirkin oldular?

Yumurta falan eklenmişti bazı tariflerde, acaba bumu sebebi?
Ne güzel misafirlerime ikram edecekdim, fakat böyle biçimsiz kurabiyeleri asla sunamam.
Şekilli kurabiyekeri nasil biçimli yapmayi tutura biliyorsunuz?

Eklentiler

• $20130317_191921.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 196
  • $20130317_191852.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 174
  • $20130317_183254.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 181
  • $20130317_183306.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 159
Son düzenleyen: Moderatör:
hayatım bence harikulade görünüyorlar fakat pişince ister istemez mutlaka sekil değiştiriyorlar keratalar bendce önemli olan tadııı ve eminimki harikadırr eline sağlıkkk

hayatım bence harikulade görünüyorlar fakat pişince ister istemez mutlaka sekil değiştiriyorlar keratalar bendce önemli olan tadııı ve eminimki harikadırr eline sağlıkkk

Bebeyim tadi iyi, ama şekilli Özürlü gibi
Pastahanede gördüklerimiz niye ister istemez iyi oluyor, anlamadim!
§imdi eşime söz verdim, ikinci severe yaptığımda iyi olacak diye

Bebeyim tadi iyi, ama şekilli Özürlü gibi
Pastahanede gördüklerimiz niye ister istemez iyi oluyor, anlamadim!
§imdi eşime söz verdim, ikinci severe yaptığımda iyi olacak diye

canımın içi kabarıyor ve renk değiştiriyo pişiyo ondan renk değiştiriyo ben artık alıştım annemin misafirlerine 15 kişiydiler evin temizliğini 8 çeşit pastasını böreğini kendi başıma yaptım halada yaparım ondan artık şekilin nasıl olacağını daha yapmadan tahmin ediyorum ona göre yapıyorum yani yapa yapa ustalaşıyorsun keşke yaptığım zaman resimlerini çekeydim ama blog sitelerine bakıp yapabilirsin bana hiç kimse inanmıyo hazır bunlar senin yaşın ne başın ne diyolar

aman tanrım! Sen ciddimisin?
Doğru yani senin yaşin kaç, başin kaç

Utanarak söylüyorum, ver şu kurabiye tarfini bana

aman tanrım! Sen ciddimisin?
Doğru yani senin yaşin kaç, başin kaç

Utanarak söylüyorum, ver şu kurabiye tarfini bana

eve gidince defterimi açıp harfi harfine uyguduğum tariflerimden yazarım canım öptüm yanaktan
ha bu arada benimde profiterol özürüm vardır çay kaşığıyla küçücük koyarım şekilli mekilli bozulmasın diye fırını 50 kere açarım hala kabarır pofur pofur olur

Sana zahmet olacak, ama en cok beyenilen tarifleri ve şu kurabiyeyi unutma
Profiterolun tarifi saglam olmaliki, güzel kabariyor olmali! Ne marifetli kizsin sen böyle!

Keşke zamaninda bende mutfağa girmeyi başara bilseydim.
Annem hic kiyamiyordu.
Birde temizlik hastasi:) bu yüzden kendi evimde bile yapınca, boş ver, yorulma, evin kirlenmesin,
Ben yaparım ne istiyorsan der:)

Kendi evime girdi, ordada bile rahat yok:) ama bir kitap çıkaracak kadar çok ögrenmek istiyorum:))
Cok sevkli

Bu arada senin etek bitince resmi ekle he:))

hayatım aklımda o etek daha yeni çektim eteğin ucunu hocaya gösterdim acemiliğine göre iyisin notun güzel olucak 2 iş birden yapıyosun dedi olleyy ben sana uzun uzun yazarım tarifleri annem banada kıyamazdı ben ne zaman uzmancılık sınavlarına girmeye başladım sinirden anne bi dur ben tatlı yapıcam pasta yapıcam demeye başladım ve aynı zamanda yemeye başladım tabi kilo almaya ve sonunda tartıda 58i görünce kafaya dank etti kolay değil 60 dakikada 250 soru çöz çözebilirsen benimki sinirle başladı yani ama kafelerden pastanelerden şimdiye kadar çok teklif aldım yeni yer açalım yada mutfakta çalış diyenler bi ara istiyodum öğrenci olunca masraf bitmiyo ama nasip olmadı eve gidiyim ben eteğin resmini çekeyim tariflerinide yazayım öpüldün

Senin yaşinda o kilolari vermek kolay:)
Bu arada tebrik ederim!
Gerçektende hic kolay degil, şahsen ben okadar sıkıntıya hic gelemem:))

Bekliyorum canim

Tahinli kurabiye- 4su bardaqı un,1su bardaqi pudra şekeri,1su bardaqı siwi yag,1su bardaqi tahin,1su bardaqi cewiz,1adet kaßartma tozu,, 180derecede pişicek cewiz şart deqil isteqe baqlı. :))

Tawuk gögsü- 1kg süt,9 yemek kasıqı seker,4kasik un,1paket wanilya,yarım sana yaqı. Pistikten sonra 10dk robotta karistir:)

Balparmak tatlısı-2yumurta,yarım su bardaqı şeker,1paket yumusamıs margarin,1,5paket kaßartma tozu,4,5su bardaqı un,yarım kase irmik..hamuru hazırla istedgn sekli wer.irmiqin icinde yuwarla firina at..pisip soguduktan snra şerbeti dök.
Serbet yapımı-3,5su bardaqı seker,3,5su bardaqı su,1,4 limon suyu:)

nişan kurabiyesi-1paket margarin,yarım çay bardaqı siwi yag,4su bardaqı un,1su bardaqi pudra sekeri. C harfinde sekil wer. C harflerinin uclarini once yumurtaya snra hindistan cewizine batir we 170 derece de pisir

kek-1su bardaqi sut,2bardak seker.2yumurta,3 bardak un,1paket kaßartma tozu cırp 150 derece pisir. Yalnız unu elekten gecir daha guzel olurmus:)

kurabiye-2su bardaqı pudra sekeri,2su bardaqı margarin,aldıqı kadar un.. Elinde yuwarla yassılt we kakaoya kola kapaqi batirip hamurun üzerine bas.. 150 170 DErecede pisicek:))

Pohaca-1su bardaqı süt,1su bardaqi siwi yag,1sise maden suyu,1corba kasiqı kuru maya,3corba kasiqi seker,5su bardaqi un,1yemek kasiqi tuz.. 160 derece pisir:)))

Inaaanmiyorum! Sağol meleyyiiiiim
Hemde hepsi denenmiş! !

Tavuk göğüsunu bir kere baba evinde yapmıştım, fakat becerememişdim.
Yoksa bu tarif Oktay ustadanmi alındı

Hepsini denemek istiyorum

yok annem tarifleri bulur bulur kafasında tasarlar kendine göre yapar tutarsa defterine not alır bunlar onlardan işte teyzemde yapor ama tutmuyor annem yapor tutuyor umarım seninkilerde tutar

yok annem tarifleri bulur bulur kafasında tasarlar kendine göre yapar tutarsa defterine not alır bunlar onlardan işte teyzemde yapor ama tutmuyor annem yapor tutuyor umarım seninkilerde tutar

İnşallah meleyim! Annenen yapıyorsa, sonsuz güven duyarım!
Ne zaman Oktay ustanın tariflerini yapsam tutmuyor kuzum ya

Önce kurabiye yapacağım bugün!
Cok güzel kalıplar aldim, inşallah hayal kırıklığı yaşamam

Cok teşekür meleğim

:) inşallaaah periimm tutar:) rica ederimmm :)
ama özellikle annem margarinde bizim yağı veya terem yağı kullanır :=)
un ile yapılan şeylerde de muhakkak unu eler :=) bunlar benim püf noktalarım der:)))
yapınca resimlerinide koy bakalım

kurabiye-2su bardaqı pudra sekeri,2su bardaqı margarin,aldıqı kadar un.. Elinde yuwarla yassılt we kakaoya kola kapaqi batirip hamurun üzerine bas.. 150 170 DErecede pisicek:))
(ANNEMDE BUGÜN BUNU YAPICAKTI :) BENDE AKŞAMA RESMİ KOYARIM:) )))

Son düzenleme:

Allahtan terem yağı var:) biliyorsun türk ürünü bulmakda kolay degil.
Unu bende alışkanlık haline geturdim, hata kabartma tozunu bile ellerim.

Tamam canim. Ama anneninkilerle kiyaslamayin he

Bütün dediklerini not ettim:))))

Kıyaslamayız canım sen tutturda doğru türk ürünü zor orda:)
hadi bakalım bunları dene tutarsa ben daha sana verriririm tarifleri :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…