Bisküvi - Kurabiye Tarifi Şekili kurabiye ( resimli)

vee 6 aylık evli taze gelin harikalar yapmak için mutfağa gider.... tuttumu çok merak ediyorum

vee 6 aylık evli taze gelin harikalar yapmak için mutfağa gider.... tuttumu çok merak ediyorum

Senin emaili zadece iş yerindeki bilgisayardan acdik, bende akilli k yapip kopyalayıp maile tekrar yapışdirip yolladim,
Melek yolladığı sıra, aradaki farka bakayim dedim acilmadi.. daha dogrusu hiç bir şey yok

§imdi yemeyimi bitirdim, aşkım gelene kadar meleyin verdigi tarife bakıp başlayacakdim:))

Seninkilerinide yapacağım (a)

ablacım word dosyasındakileri mi açamadın ?

Evet canim benim! Resimler gibi oda açılmamışdi.
Ama bilgisiyardan aciliyor, fakat o bilgisayar iş yerin olduğu icin, özel icin kulanmiyorum. Zadece zor durumlarda kullanıyorum.
Evdede aşkım başında oluyor, bu sebebden elinde alamiyorum.

Bugün kurabiyeyimi yapamadım
Herşeyi hazirladim, eşim geldi.
Yemekden sonra önemli bir iş icin gitmeliydi.
Anneme burakdi, şindi evimize gidiyoruz ama, anneme kurabiye tam yapacakdim vazgeçdim dedim.
Demez olaydim:d

Kendisi tepsi, tepsi yapmış.
Sakin yapma, çalışıyorsun, zamanını eşinle geçir demezmi:)

Neyse ama yarin yorgun olmazsam yapacagim.
Resimleride eklerim:)

ablacım resimleri gördün onlar önemli değil zannımca ben sana tarifleri atıyorum hemen

kızlar bugün ya bizim oraya has bi tatlı yapacağım yada çörek yapacağım arkadaşlarımla yarın yeriz atölyede yaparsam şipşak atarım foto

Kizlar cidden diyer sever cok basitti.
Hamur resmen benimle dalga gecer gibiydi..
Ne kadar zor bir kıvama getirdim anlatamam,
İlk yapdigimda bile bu kadar yorulmadim..
Sürekli dagildi durdu..

Kek, pasta işleri galiba daha cok bana göre:26:

Ha ama tat daha güzel!
Şekili daha iyi tutu sayenizde!

Ama cok dagildi sirf hamuru ile bir saatten fazla uğraştım, ama dagilmazsini engeleyemedimki..

Huremide izleyemedim daha
Neyse, yapa yapa öğrenebiliriz dimi:))

Cok teşekkür ettim fistiklar! !

Eklentiler

• $20130320_203452.webp
    30 KB · Görüntüleme: 96
  • $20130320_202742.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 75
  • $20130320_214353_1.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 83
  • $20130320_211417.webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 78

misafir kabul eder misin çok nefis görünüyo helva gibiiii :) ellerine sağlıkk

Harika görünüyor. Ben de denemek istiyorum

Tsk.ederim:))
Fakat denemek istiyorsaniz, tekrar söyleyeyim kivami çok dağılmış di, cok zor bu hale getirdim. Sanirim malzemeler arasinda unutum ama dilvin hanim sirke ekliyordu, bende 1 kaşık ekledi. Bu yüzden melek hanim bu sebeb olduğunu düşünmüşdu ama, tadi gerçekden bir harika:))
Eşim, nerdeyse pastahane kurabiyesi olmuş dedi ve 9 puan verdi

afiyet olsun ablacım benim yerimede ye eniştenin vermediği 1 puanıda ben veriyorum 10 oldu

Çok tatlısın, şimdi keyfim yerine geldi
Enişte bu gidişle patlayacak yemek yemekden

Inanirmisin daha 6 ay önce mutfağın yolunu bilmez,
Şimdide ancak işlerimi bitirdim
Cok sevkli bu işler ama cok yorucu

Dayenide cok lezetli muzlu ve cikolatali bir kek daha yaptim

ooo maşallah aman Allah' ım nazarlardan korusun ellerine sağlık :

Son düzenleme:
kızlar ilk önce sabah evden çıkmadan su muhallebisi yapptım bunu bizimkiler çooook seviyor üstüne içinden çıkan gül aromalı pudra şekerini döküyorum bolcaa ıımhh miss gibii oluyor gerçekten sadece ben yaparken muhallebisine vanilya katıyorum :) normal bir muhallei yapıp güllü yada zevkinize göre aromalı pudra şekeri atabilirsiniz üstüne muhallebiyi tencereye döküp iyice karıitırıyorum köpük köpük olucak sonra kaynatıyorum 4 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra çırpıyorum daha güzel kıvamı olsun diye 3 dakika az geliyo (paketinde 3 dakika yazıyor) sonra 22x22 ebatında bir borcamı suyla çalkalıyorumki muhallebi yapışmasın muhallebiyi borcama döktükten sonra kaynarlığı gidince hoop dolaba koyuyorum 2-3 saat kendine geldikten sonra servis yapıyorum servis için kusura bakmayın o yorgunlukla kesemedim düzgünce

evettt kadinlar kulubunde buldugum bi tarifi yaptım bugün

1 büyük su bardağı kepekli un
1 yemek kaşığı zeytin yağı
isteğe bağlı ceviz-badem
kuru üzüm
kuru kayısı
1 tatlı kaşığı limon rendesi
1 çay kaşığı tarçın
su

unu tarçını limon kabuğu rendesini zeytinyağını kuruyemişleride blendırdan geçirip iyice yoğuruyorum elde ettiğim hamuru 2 eşit parçaya ayırıp yarısına akşamdan ıslattığım kuru kayısımı küçücük doğrayıp hamuruma katıp iyice yoğuruyorum ve istediğim şekli vererek pişirme kağıdına (yağlı kağıt serilmiş pişirme tepsisine) sıralıyorum kalan diğer hamuruma blendırdan geçirdiğim ve akşamdan ıslattığım kuru üzümlerimi ekliyip karıştırıp aynı işlemi tekrarlıyorum işte bu kadar afiyet olsun :)

ben hamurumu yoğurup meyveleri ayrı kattım üzümlüleri kare kayısıları ise üçgen kestin ve akşam bi yorgunluk kahvesi yaptım kendime ders çalışırken içtim :)

Eki Görüntüle 667118

Son düzenleme:
Harikasin!
Ellerine sağlık
Sabah sabah canım çekti:)
Bu tıpkı tavuk göğsü'ne benzemiş ( karışdirmiyorsam)

Bu arada şu kahve bardağıda ne kadar hoş, tıpkı gustaf klimt'tin eserlerinden birine benziyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…