Bisküvi - Kurabiye Tarifi Şekili kurabiye ( resimli)

böyle nostalji gibi olan şeyleri severim osmanlı desenlileri falan annemle beğenip aldık 3 gün önce :) gel ablacım köpüklü bir kahve yapayım o bardakla sonra istediğin pastaları yapayım ben sanaaa

Son düzenleme:
böyle nostalji gibi olan şeyleri severim osmanlı desenlileri falan annemle beğenip aldık 3 gün önce :) gel ablacım köpüklü bir kahve yapayım o bardakla sonra istediğin pastaları yapayım ben sanaaa

Osmali ha:) tarihsel olan herşeye bende bayılırım; )
Ellerine sağlık canım.

Bu senin yaptığın tatlyi ben acaba buydağ nişastası ile yapamazmiyim:26:
Bu senin çektiğin kutudaki malzemeyi ben burda zor bulurum

Son düzenleyen: Moderatör:
ablacım yaparsın normal bi muhallebi yapıver :) dr.outkerin internet sitessinden hollanda var mı bilmiyorum bi bak istersen oraya sipariş var mı diye ama aromalı pudra şekeri buşursan hiç gerek yok almana :) babam doldurup getirir böyle sevdiği şeyleri hazırı var uğraşma der

Asil sen getirme, ben taze taze ve daha sağlıklı yaparim deseydin
Ben bugün ve yarın ayni kekimden ve ıspanaklı kek yapacağım ablamlar icin, birde halim kalirsa, bir kaç şey daha
Sizin aile çokmu kilolu bebeyim:)

halamlar teyzemler evet ama benim ailem normal kilolu değiller sadece kilolarını koruyorlar bende o yüzden takıntılıyım galiba abla valla mutfak pırıl pırıl oldu duvarları bile sildim kapılar falan beyazdı zaten aşındılar ama biz daha geleli 1 sene olmadı anca toparlandık taşınmak zormuş ama eğlenceli ama kötü yanı burda kim oturmuşsa çok pis bakmış caaanım eve yaa dersten sonra ben çekiyorum çilesini birde bu evin her yeri simdi böyle bildiğin sim dökmüşler her yere hemde evde büyük temizle Allah temizle bede taşınırken anneme dedim ki bak temizlikten parlıyor ev

Allah güç küvet versin canim:))
Güle güle oturun; )

Bende yarim senedir oturuyorum ve okadarmi pus olur ya çoğu şey içindeydi bu yüzden cok tiksnmişdim, hala banyo dan şikayetçiyim.
Buraya Hollandalı komşularimizi çağırmışdik ve temizlikde şok oldular, eski sayibini tanıdıkları icin değişiklik onları çok şaşırttı. Şöyle bir şey demişlerdi, bir tanıdığımız, Türklerin çok kirli olduğunu söylemişti ( hepside 45 üstü) biz eşimle şoyle bakip gülümsedik,
Kim demişse inanmasaydiniz dedik. İçimdende ya temizliği bizden öğrendiler, sabunu ve af edersin ic çamaşırı bizden öğrendiler ve şu laflara bak:09:
Tabi bizden önceki kirlidende bahzetmemise pek gerek yokdu:))

Temiz olunca, içim huzur dokuyor benim ya

evet çok haklısın kuzum bunlar herşeyi bizden öğrendiler ya bunlar yıkanmasını bilmiyordu topuklu ayakkabı erkekler için yapıldı neden afedersin sokaklara pisliyorlardı basmamak için şemsiye desen yine öyle pislik bulaşmasın diye parfüm yine öyle pis kokmamak için ve daha sayamadığım milyonlarca şeyy bunlar fransada oluyo diyolar ama bence hayır yanılıyorlar müslüman olmayan nerden bilicek temizliği nerden bilicek titizliği Allah Aşkınaa!!! halada öyle pislerrr !! bizim gibisini bulamazlar dünyada türk kadınları ister çalışsın ister çalışmasın titizdirr...
valla inanır mısın yeni bitti mutfaktan öyle bir çıktım ki annem rahatsızlanmış havalardan şimdi onunla ilgileniyorum ve 2-3 saatlik uykum var uyuya kalcam ayakta diye korkuyorum kuzu

Evet canım bu saydıkların dogru, ama hayatim boyunca o dediklerini sanırım unutmayacağım
Temizliği şimdi ne yalan söyleyeyim, bir çoğu hergün banyo yapar, ev temizligi icin aynı şeyi söyleyemem, çünkü temizlik bizim icin hastalık gibi bir şey

En azsindan bir Türk evi gördüler, söylenenlerin doğru olmadığını ispatladik, gerci bunlarin temizliği, iç çamaşırı biz muslimanlardan öğrendiklerini inkar etkileri gibi bunuda unutmuş olacaklardır

Temizlik imamdan gelir derler, annenin senin gibi bir[SUP][/SUP] kizi olduğuna gurur duyması gerekiyor, çokda şansli.
Ne yalan söyleyim, ben hergün hergün yardim etmezdim.
Kendisindede suc var, mesela mutfağa sokmazdi, dağılmasindan ve kirlenmezsinden korkardı ve hic kiyamazdi bana:)
§imdi evimize geldiklerinde her defasında ne toplu, ne temiz der temizlik konusunda kendime güvenirdimde, yemek konusunda hiç ayni şeyi düşünmedim, fakat ne yaptıysam cok güzel yaptım. Bir kuru fasulyem tutmadi, oda neden olmadığını biliyorum artık

Sırada içli köfte gibi zor yemekler var, en azından iki gün evde olsam, neler yapacağım neler, ama 6 gün iş.. iş
Cocugumuz olmadan herşeyi öğrenmek istiyorum:)

Annenede geçmiş olsun canim

teşekkür ederim bitanecik ablacım, masaj yaptım şöyle güzelce kendine geldi valla sana gönderdiğim bloglardan bakarak yaparsan güzel olur çünkü yaptıklarını harfi harffine yazıyorlar ben en son 3 ay önce köfte yapmıştım galiba

Senin o verdigin etli olan tarifdi galiba:)
Maşallah köftede yaparmiş
Ben 2, 3 değişik tür köfte yaparim ve eşin ilk bunun icin, hayatiiiimda bundan güzel köfte yememişdim dedi ve ben okadar mutlu okdumki:)
Köfte, pilav şu bu, hic sorunum yok, lahmacun bile açıp yaptım, yuvka fallan
Ben en basit olan şu zadece fasulyeyi yapamiyorum çünkü yanlış baharatlar kullanıyordum,:))

Bu arada seni alacak oğlan yaşadı

valla ablacım yaşadı mı yandı mı bilemiycem

Kanındada varmi biraz lazlık:)

Kanındada varmi biraz lazlık:)

anneannem laz ablacım karadenizden manisaya gelin gelmiş annemde manisadan konyaya bakma bana kalsa tayin isteyip trabzona gidicemde şirket burda oluncaa alıştık diyolar hemde babamın aileside ankarada konyayı bi ben sevmiyorum ggalibaa

heeeyyy ben dün gece saat 12de bunları yaptıııımmm şekilleri baya kötü oldu ama idare edin artıkk bamm baam bammm

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 671115

Eki Görüntüle 671114

heeeyyy ben dün gece saat 12de bunları yaptıııımmm şekilleri baya kötü oldu ama idare edin artıkk bamm baam bammm
Annnnaaa
Bunlari bende salı günü yapacakdim, ama kakao bitmiş, bu yüzden yapamadım
Ama seninkiler çok tatlı olmuş:))
Bunun kurbasida vardı:)

Tarifide keşke ekleseydin tatlım:))
Ellerine sağlık küçük aşçim

ablacım tarifi pek olmadı hamuru sert oldu ama vereyim yinede :)
4 su bardağı un
5 yemek kaşığı pudra şekeri
135 gram margarin yada tereyağı (yumuşamış olucak)
vanilya
1yumurtanın akı
yoğurup dolapta dinlendiriyoruz 1 sattide ben ders çalışmaya dalınca 2 saat kalmış zavallı hamurcukk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…