her mesleğe, her mesleği layıkıyla yapana saygı duyarım...
kendi adıma gördüğüm sekreterleri pek tasvip etmiyorum...yanlış anlaşılmasın...gördüklerimden bahsediyorum...
devlette çalışıyorum ve her başkanlığın sekreteri var, kiminde bir kiminde iki tane...
bir tanesi hariç iyisini görmedim ben...o iyi dediğim de başkanın eli ayağı nerdeyse...adamın tüm yükünü alıyor üstünden, tüm bina bilir onu ve çekinir...hakeder mi bu saygıyı...bence eder...hem de fazlasıyla...
ama diğerleri...ya diğerleri...
sanki sekreter değil başkan hatunlar...yaprıkları işi layıkıyla yapsalar...aslında yapsalkar o gereksiz havaya bürünmezler...
başkalarına yaptıkları ukalalıklara susuyorum ama bana ukalalık yapamazlar...herkes yerini bilecek...
Kendi yetkilerindeki en önemli işlerini bile senin üzerine yıkarlar...
Sen işi bitirirsin, altına kendi imzalarını atarlar !
İş harici özel şeyler de senin takibinde olmalıdır. Üstlerin özel günleri artık seninde özel günün olmuştur. Kendine ait özel günlerini bile hatırlayamayacak duruma gelirsin. Şirketin Her türlü rezervasyonları, kutlamaları, çiçek göndermeleri bilmem neleri görevin en önemli parçasıdır. Sürekli "- şu gün, şu saatte bana şu mevzuyu hatırlat" talimatı alınır. Bu yüzden pc önü ufacık not kağıtlarıyla doludur. Hatta artık şahsi telefonlar şirketin özel hatırlatma alarmlarıyla dolar. Onlar herşeyi unutabilir, Ama asistan / Sekreterlerin unutma gibi lüksleri yoktur.
Daha bir iş bitmeden ikincisini, üçüncüsünü zaman zaman daha fazlasını ister, yap derler. Birde bunun için acele ederler... Süren yoktur.
Sekreterlerin elinde sanki sihirli değnek vardır. Mucize yaratmaları gerekir hep . Onların hastalıkları, yorgunlukları, dertleri, dalgınlıkları vs.olamaz. En ufak bir hata da en ağır tepkileri alırlar...
Kendilerine ait olmayan bir sürü işi yüklenirler... Hepsinin yanında bir taraftan da telefona laf yetiştirme çabasındadır.
Şirket içinde kıramadığı arkadaşlarının işlerine de el atarlar... Zamanla o yardım amaçlı el atılan işlerin sorumluluğu da artık üstündedir. Senin olmuştur. İtiraz edemezsin !
Herkes kendi özel işi için rahtlıkla iznini alır çıkar, Sen İzin istersin, "- oooooo burası sensiz olmaz" derler.
İş maaşa gelir : "- Ne yapayorsun ki ? " olur.
Daha neler neler işte ...
Ohooooo.. saymakla bitmez !!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?