Sekreterlik kolaydır derler işin içyüzü hiç de öyle degil

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.407
383
123
Slm kızlar ben iki aya yakin bir gümrük firmasında sekreterlik yapıyorum.Daha önce iki işyerinde çalışmıştım üç sene kadar sekreterlik yapmıştım yaşım 27 bu arada.Sekreterlik kolay derler kucumserler hatta ama işin iç yüzü hiç öyle değil sekreter sirketin giriş kısmında olduğu için her gelen birşey söylüyor çaycı abla akşamları dörtte çıkıyor patronun misafirleri geldi mi hepsi üst üste geliyor bir yandan onlarin caylari kahveleri bir yandan kargoları hazırla gümrük firmasında olduğu için evrak çok çıkıyor kargonun barkodlarini yapistir.Sanirim en fazla bir sene daha yaparim sekreter olunca herkesle muhattab oluyor insan.Sizin aranızda var mı sekreter ya da danismada çalışıp böyle olan.Sirketin ancarya yükünü sekreter çekiyor sanki.

Cok normal. Sadece sekreter degil cogu ozel sektor calisani alakali veya alakasiz her turlu isi ustlenmek durumunda kaliyor. Benim bagli oldugum mudur patronun bavulunu bile tasimak zorunda kalmisti ki 5 dil bilen ,universite mezunu,26bin lira maas alan bir adamdi bu. Patron al bavulu deyince totosu yiyorsa almasin hadi,o 26bini ruyasinda gorurdu anca.
Mecburiyetler iste.

Kim diyor sekreterlik kolay diye.. hiç bir iş kolay değildir kendine gore zorluğu vardır zaten.. iş tanımı da tam yapılmadığı için bir sürü iş yükü olur.. hele ki sekreter olunca.. kolay gelsin size.. para kolay kazanılmıyor huzurunuz olsun da yorgunluk çekilir..

Evet bizim sekreterler. Kadinlarin öğle arası bile yok ama asg. ucret

Büyük sirketlerde nasıl oluyor bilmiyorum.Orda da bu kadar yoğun mu oluyor bilmiyorum

Çok yazışma yapılan,yoğun telefon trafiği olan bir şirket değilse normal bunlar...Hiç bir yerde sekreter sadece telefonlara bakmaz.

Belki de bıkkınlık oldu bu aralar üzerimde ilerde insan farklı bir bölümde iş bulurum

Büyük sirketlerde nasıl oluyor bilmiyorum.Orda da bu kadar yoğun mu oluyor bilmiyorum
Fransız ortaklı büyük bir şirkette çalıştım lojistik firması,durum aynı orada da öyleydi santrale bakan kişi barkod yapıştırmadan misafir ağırlamaya kadar(kat görevlisi kadın 5te çıkıyordu) her işi yapıyordu.

Buyuk sirketlerde durum daha da karisik olur. Dakikada 3 defa telefon cevaplayan bir sekreter dusunun. Benim calistigim yerde 12 tane santral gorevlisi vardi,patronun ozel sekreterleri haric, hic birinin telefonu kapaliyken gormedim diyebilirim. Tuvalete giderken bile ellerinde telsizle gitmek zorundalardi. Patronun ozel sekreterleri bile angarya bir suru is yaparlardi (yemeginiz hazir buyurun efendim demek dahil)

sekreter olmak kolay diyenler daha önce yapmayanlardır şirketin angaryası derken? İş tanımınızda olmayan işler mi yüklüyorlar

büro sekreterleri wc, mutfak temizlikleri, yemek çay kahve işleri, hepsine bakıyor.

Zor ya, insan ilişkileri.

Hangi iş kolay ki canım? Hepsinin kendine göre bir zorluğu vardır.

@beatifulkillers angarya dediğim aslında oglene kadar durgun oluyor sonra aynı anda herkesin işi oluyor tel susmuyir kargolar aynı anda cikiyor patronun misafirleri geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…