Selamlar kızlar , kadın demek ne demek oluyor ?

Bir bardak suyun kavgasımı olur yahu ayıp bence

O ister sen getirirsin, sen istersin o getirir.

Bu ne böyle sen bu kadar iş yaptın, ben şu kadar iş yaptım. Böyle ince, küçük şeyleri sorun yaparsanız bu hayat geçmez.

Yazmayayim yazmayayim diyordum sonunda dayanamadim.
Konu sahibi esinin kaba konusmalari elbette cok kirici. Fakat siz de 2 senedir hala bir ev duzeni oturtamamissiniz. Kendinize plan program yapin mutlaka. Mesela sabah erkenden yemeginizi koyun yavas yavas pissin. Bebeginiz ogle uykusundayken de evi derleyip toparlayabilirsiniz. Gunluk rutin isler tas catlasin 1 saati gecmez. Zaten evinize yardimci da aliyormussunuz.

Esinize bir bardak su vermeyle kole de olunmaz. Hayat arkadasiniz o sizin yeri gelir siz istersiniz, esiniz getirir.

Su yazdiginiz bile cok ayip, demek ki adam 4 haftadir dogru duzgum sulu yemek bile yememis. Kusura bakmayin da adamin sabrini tasirmissiniz. Acilen kendinize ceki duzen vermelisiniz.

Su getirmek niye böyle zor geliyorki. Bazen benim de eşimden istediğim olur. Onun da benden. İkimiz için sorun olmaz. Ev işlerinde de sorun etmem. Yardım eder gerektiğinde.

Normal olani getirmesi gerekir.[/QUOTE]

Valla bence de evlilik 50-50 olmalı. kedicikcns nin evliliği 50-50 sanırım, üstteki mesajından öyle anladım.

Lakin bizim memlekette biliyorsunuz ki böyle evlilikler az. Su istediğimde getiren adama ben de veririm. Ama sürekli kanepede kıç büyütüp bana şunu getir bunu getir diyen adama tırnağımı vermem. Erkeklerimiz ne yazık ki 2. kategoriye giriyor. Kadınlar için evlilik hayatı paylaşma değil, hizmet etmek ve çile oluyor.

Özetle hakeden adama elbette iyi davranılır. Ama hizmet bekleyen birine hizmetçi olmak doğru değil kalksın kendi işini kendi yapsın.

Su getirmek niye böyle zor geliyorki. Bazen benim de eşimden istediğim olur. Onun da benden. İkimiz için sorun olmaz. Ev işlerinde de sorun etmem. Yardım eder gerektiğinde.

Sizin nezdinizde herkese yazıyorum, kişisel algılamayın lütfen.

Konudaki problem su getirmek getirmemek meselesi değil,
Cinsiyet farketmeksizin bir eşin sırf eve parayı getiren o olduğu için diğeri üzerindeki baskısı, her hakka sahip oldugunu zannetmesi, bununla da yetinmeyip beklemediği yanıtlar alınca evliliğini sonlandırmakla tehdit etmesi.

"İkimiz için sorun olmaz" demişsiniz. Bir gün ola ki getiremediniz, ya da o an canınız istemedi,
Eşiniz "iyi niyetimden boşamıyorum seni" dese tepkiniz ne olurdu?

Cogunlukta su meselesi tek yonludur, acik konusalim, durust olalim.
Amac su icmek degildir.
"Ben bu kadina kontrol altina aldim, istedigimi yapmak zorunda" modudur.
Ne igrenc! Bir insanin otekini kole olarak gormesi!
Halbuki gercekten kendisi alamayacak durumda olsa, ya da icimziden gelince elbette sularini getiririz,
Bu MECBURIYET ve HUKUMDARLIK saplantisidir isi sinir harbine sokan.

Normal olani getirmesi gerekir.

Valla bence de evlilik 50-50 olmalı.

Lakin bizim memlekette biliyorsunuz ki böyle evlilikler az. Su istediğimde getiren adama ben de veririm. Ama sürekli kanepede kıç büyütüp bana şunu getir bunu getir diyen adama tırnağımı vermem. Erkeklerimiz ne yazık ki 2. kategoriye giriyor. Kadınlar için evlilik hayatı paylaşna değil, hizmet etmek oluyor.

Özetle hakeden adama elbette iyi davranılır. Ama hizmet bekleyen birine hizmetçi olmak doğru değil kalksın kendi işini kendi yapsın.[/QUOTE]

Benim esimde benden ister suyunu, meyvesini. Getiririm ve bundan da rahatsiz olmam. Ama esim de ben su istedigimde gider getirir. Bunlar cok buyutulecek seyler degil.

Bence konu sahibinin esi evde bir duzen olmayisindan rahatsiz. ( yemegin olmayisi, alinan sebzelerin curumesi vs. vs.)

Söylemeden geçemicem , Orta Asya Türk kültüründe hizmetçilik, kölelik, uşaklık yoktur.

Bu kölelik, cariyelik, hizmet vb zırvalıklar Arap kültüründen gelmedir. Türklerin başına gelen en kötü şey Arap kültürüdür bence....keşke Araplarla hiç tanışmayıp Pagan kalsaydık zira halayıklıktan , cariyelikten zararlı çıkan taraf yine kadınlar oldu!! (her zaman olduğu gibi)

O zaman bu hukumdarlik istegini incitmeden yonlendirmenin bir yolu olsa gerek.
Varsa bu konuda taktik gelistiren , duymak isterim.

Kocasına bir bardak su vermekten aciz bi toplum olduk hadi hayırlısı...

Sabır.. Kocaya su vermek mi konu, bunu mu anladınız sadece gerçekten.

Buradaki hatunlara ne oluyor ?. Saygısızlığı neden göz ardı ediyorsunuz. Hayat arkadaşlığı diyoruz , siz " çalışmiyorsa kadın erkeğine su verecek tabi diyorsunuz. Enteresan.

Buradaki mesele su değil siz hala anlamadınız mı? Mesele adamın zihniyeti. Su sadece bu cümlenin nesnesi. Adamın zihniyeti "kadın eşine hizmet etmek zorunda, istediklerini ayağına getirmek zorunda". Adamın düşüncesi şu: Bu benim karım, ben ne istersem yapmak zorunda, su getirmek yemek taşımak vs kadının görevi. Kadının görevi kocasına hizmet etmek, bunu yapması gereken kişi benim karım, kafasında. Yoksa su istemiş ne var bunda meselesi değil bu. Meseleyi sadece su getirmekten ibaret sananlar lütfen önceki konusunu okusunlar: http://www.kadinlarkulubu.com/forum...zlar-bi-bakiverin-evlilik-ve-gorevler.924788/

Burada adam "emrediyorum, yapacaksın" falan demiş, hizmetini yapmamı bekliyor diyor.
Adamdaki zihniyet belli, bu kadın çalışsa bile bu adam hizmet bekleyecek.

Böyle bir laf hoş olmaz tabiki yani bana mecburmuşum gibi davranması yapmadığımda boşanmaktan bahsetmesi hoşuma gitmez tabi ama iyi niyetle istenen şey aramızda sorun olmaz. Onun dışında para getiriyor diye baskı yapması ayrı bir konu. O kabul edilecek bir şey değil.

Verdiğiniz başlığı okumaya bile gerek yok.
Bu konuda adamın verdiği cevap bile herşey açıklıyor.

Ama bazı kadınlar konuyu çalışmaya getirdi. Hayret ettim gerçekten.

Saygısızlığı,adamın zihniyetsizligini unut sen, alakasız bir şekilde " çalışmıyorsun , rahat ettir adamı " diye yaz.

Yukarıda da yazdım, bu şekilde düşünen anne babaların elinden çıkıyor işte bu zihniyette ki erkekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…