Seminer hakkında

Bazı insanlar kendilerini çok yukarda görüyor.
Bir arkadaşım ikizlerine 1500tl ye baktırıyor. Ücret gayet normal. Ama kendisi ve eşi evde de olsa resmî tatil de olsa kadıncağıza tamam sen git/gelme biz çocuklarla gezeceğiz ya da vakit geçireceğiz demiyorlar. Misafirliğe gidiyoruz kadın saat 18:00 olmadan çıkamıyor. Onlar bizimle çay içiyor kadın çocuklara bakıyor. Bakıcı mı hizmetçi mi belli değil yani.
Kadın da çocuklarınıza verdiği üç kuruş harçlık için para veriyorum baksın diyor olabilir.

insanın en değerlisi kendi evladıdır elalemin çocuklarına çocuklarınızın eline sıkıştırdığı 3 kuruş parayla hatır gönül saçmalığıyla bakıyorsunuz ama farkındamısınız bilmem kendi çocuklarınızın geleceğini çalıyorsunuz.Çocuklarınızla film izleyin kitap okuyun onlarla dışarı çıkın spor yapsınlar tiyatroya götürün ucretsızleri bile var artık eğitim yarışı acımasız artık.yarın onun çocukları doktor mühendis şu bu olunca sizin zamanından çalıp iyi eğitim almasını engelledıkleri çocuklarınızın yüzüne bakmazlar demedi demeyin.biraz kendi çocuğunuza değer verin lütfen saçmalamayın.3 çocuğa 2000 den asagı kımse bakmaz .o öğretmen d e bunu pekala bılıyor ve sizi kullanıyor yüzünüze gülerek

Bence doğru olabilir. Çocuğunu neden başından atmak istesin ki.
Bir gün iki gün kullandı diyelim ama bu günlerce devam etmez bence.
Ek seminer diye bir şey yapan yok etrafımda ama bilemedim yine de. Çocuğu olan anneler işleri biter bitmez çocuğuna koşar genelde. Bu kişi rahat ve sorumsuz biriyse işler değişebilir tabii ki.

canim ben de öğretmenim bu hafta sonu da dahil 9.30 ile 12.30 arası seminerimiz var.9 haziran başladı perşembeye kadar var bayram sonu devam edecek. 22 haziran da son okullrda öğlene kadar devam ediyor

Normalde 9.30-12.30 arası ya da yarim saat öne veya ileriye atabilir. Onun haricinde yarın ilçe zümreleri var öğleden sonra. Bir de bazı ilçeler haftasonu seminer yapmayıp pazartesi salı 9dan 5e kadar yapma kararı almış o da olabilir.

Bunlar ihtimaller ama sizin tanıdık, fırsat bu fırsat diyerek çocukları başından atmanin rahatlığına bürünmüş olabilir. Okulunu arayıp sorun en iyisini. Eğer kandırıyorsa hiç hoş degil. Ayrıca götürsün çocuklarını okula, herkes götürüyor. Ben de oğlumla gidiyorum seminere kimse de bişey demiyor.

Bu zamana kadar baktım bakarimda sorun bana yalan söylemesi. Ama bayram üstü işlerimi 12 de bitecek diye ayarladım.birseyde yapamıyorum evde 3 onun 2 benim 5 cocukla

Maşallah, öğretmen hanım "Buldum enayiyi biraz da o baksın" diyor belli ki. Ablacım hatır gönül okey de kusuruma bakma yani seninki cidden enayilik. Deli misin sen otur kendi çocuklarına bak, o da kime baktırıyorsa baktırsın. Kadın bunalmış 3 tane çocuktan başından savacak yer arıyor, sen de bulunmaz nimet olmuşsun. Kendini kullandırtma rica ederim.

Benim mesela bayram sonrasi baslayacak ozel egitim seminerim var. 18-28 arasi gitmem gerekiyor.
Gecen haftada 3 gun saat 2den aksam 8 e kadar is guvenligi semineri aldim.
Ek seminerler olabilir yani.

İyi akşamlar arkadaşlar. Şu an seminer dönemi öğretmenlerin. Saat 12 ye kadar diye biliyorum. Bir yakinim bazı nedenlerden dolayı beni kullanıyor.seminere ek akşama kadar başka seminerim daha var dedi. Kime sorduysam ek seminerler bitti sadece okul sonu seminerimiz var diyor.seni kandırmış diyenler var..
Sizden ricam öğretmen arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim. Okula gidip akşam 5 e kadar iki seminer birden aliyomusunuz .okuldan çıkıp meb de fln. Bu hafta be bayram sonrası hafta.
Bazı okullar cumartesi pazar yapması gereken semineri yapmadı
Onun yerine pazartesi sali beşe kadar uzattılar öyle bir durum olabilir

İyi akşamlar arkadaşlar. Şu an seminer dönemi öğretmenlerin. Saat 12 ye kadar diye biliyorum. Bir yakinim bazı nedenlerden dolayı beni kullanıyor.seminere ek akşama kadar başka seminerim daha var dedi. Kime sorduysam ek seminerler bitti sadece okul sonu seminerimiz var diyor.seni kandırmış diyenler var..
Sizden ricam öğretmen arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim. Okula gidip akşam 5 e kadar iki seminer birden aliyomusunuz .okuldan çıkıp meb de fln. Bu hafta be bayram sonrası hafta.
Rehberlikci mi acaba bazen onlarda olabiliyor da..Sizi kandirma sebebi ne ki

Bir arkadaşım ikizlerine 1500tl ye baktırıyor. Ücret gayet normal. Ama kendisi ve eşi evde de olsa resmî tatil de olsa kadıncağıza tamam sen git/gelme biz çocuklarla gezeceğiz ya da vakit geçireceğiz demiyorlar. Misafirliğe gidiyoruz kadın saat 18:00 olmadan çıkamıyor. Onlar bizimle çay içiyor kadın çocuklara bakıyor. Bakıcı mı hizmetçi mi belli değil yani.
Kadın da çocuklarınıza verdiği üç kuruş harçlık için para veriyorum baksın diyor olabilir.
İyi de ücretini veriyorlar evde olsalar da niye git desinler ki bence yaptıklarında hiç garip bişey yok,bakıcının beklentisi fazla

Konuyu okudum fikrim değişti kadına artık cok yoruldum bayram temizliğine başlayacağım misafirlerim gelecek hiç bir sey yapamiyorum de
anneni mi çağırırsin kimi çağırırsin bilmem ama bu hafta son diye ekle
İnsanlar biri iyilik etmesin diirekt kullanmaya başlıyorlar

Yok ucret almiyorum sadece cocuklarima biraz harclik veriyorlar ben gormeden. Bir kac ayligina zorda kaldilar bakan olmadi diye ben ilgilendim bu dönem
Hanimefendi bu zamanda kimse kimsenin cocuguna bedava bakmaz..bir karsiligi olur mutlaka bakicilari iyi bilirim..uyanik olurlar...ucret vermese 5e kadar birakmaz..ben bos dersim olup 2de geldiginde palas pandıras kacardi bakici parasi 5 e kadar ödenmis oldugu halde hep bi kacma pesindeler otur işine devam et ..Bir gun erken ciktim okuldan avm ye gittim giysi ihtiyaci icin eve 5te geldim oo posetler var diyor bugun erkem mi ciktin ben de ne fark eder senin mesai saatin 5dedim..umarim siz de 5e kadar ucreti almamissinizdir..eger bedavaysa gercekten kendinizi ezdirmeyin o para kazaniyorsa okulda siz niye kazanmayacaksiniz ki..

kadin 6 cikis diye anlasmis is ahlakina uygun olan bu..ortada bir yanlis yok..calisan kadin yorgun argin eve geliyor sen git dinlen mi desin 1500 tl az para mi maasin yarisi zaten..ben okuldayken bos dersimde dolduruluyorum..30 dakika doktor izni olsa mudur bir suru sey dilekce falan istiyor senede 1 yada 2 kez erken cikma sansim oluyor..mesela karne gunu...arkadasinizin yüzüne soylemek yerine buraya yazmayin bence ona caya kahveye gitmeyin hatta ..

Benim teyzem öğretmendi anneme baktırırdı.
Haftasonunda da arkadaşlarıyla buluşurdu.
Annem ev hanımı kocası ne verirse birde kuzenlerimi beslerdik teyzem ev üstüne ev aldı.
Ben onun yakınında yazlık alacaktım oyun yaptı yani bizim birşeyimiz oldu mu kıskanırdı.
Bedava çocuk büyüttü bizi gem kullandı hemde küçümsedi .
Bakıcı tutsun öğretmenler iyi kazanıyor kardeşim de müdür bir okul da tutmuyorsa size mi güvendi .

Çok mantıklı bayıldım fikre.
Ben istemiyorum ama çocuklara zorla veriyorlar. Çok ta değil 1
Hanimefendi bu zamanda kimse kimsenin cocuguna bedava bakmaz..bir karsiligi olur mutlaka bakicilari iyi bilirim..uyanik olurlar...ucret vermese 5e kadar birakmaz..ben bos dersim olup 2de geldiginde palas pandıras kacardi bakici parasi 5 e kadar ödenmis oldugu halde hep bi kacma pesindeler otur işine devam et ..Bir gun erken ciktim okuldan avm ye gittim giysi ihtiyaci icin eve 5te geldim oo posetler var diyor bugun erkem mi ciktin ben de ne fark eder senin mesai saatin 5dedim..umarim siz de 5e kadar ucreti almamissinizdir..eger bedavaysa gercekten kendinizi ezdirmeyin o para kazaniyorsa okulda siz niye kazanmayacaksiniz ki..
Bedava cnm.yigenlerim onlar.

İyi de ücretini veriyorlar evde olsalar da niye git desinler ki bence yaptıklarında hiç garip bişey yok,bakıcının beklentisi fazla

kadin 6 cikis diye anlasmis is ahlakina uygun olan bu..ortada bir yanlis yok..calisan kadin yorgun argin eve geliyor sen git dinlen mi desin 1500 tl az para mi maasin yarisi zaten..ben okuldayken bos dersimde dolduruluyorum..30 dakika doktor izni olsa mudur bir suru sey dilekce falan istiyor senede 1 yada 2 kez erken cikma sansim oluyor..mesela karne gunu...arkadasinizin yüzüne soylemek yerine buraya yazmayin bence ona caya kahveye gitmeyin hatta ..
Arkadaşlarla farklı nedenlerle görüşmeyi kestik zaten. Arkadaşın da mesai saati esnek resmiyette tam gün ama yarım gün gitse kimse nerdesin demez. Anlaşmalarını kadın resmî tatillerde izin yapmayacak mıyım diyince yaptılar aslında. Benim de çocuğum var çoçuğumu birine baktırdıpımda 2 yaşındaki çocuğumla 6da eve gelince rahat edeyim diye gündüz uyutturmayıp 8de gece uykusuna geçirmedim. Çocukları dışarı bizim zorumuzla çıkarıyorlardı. Çocuklar ilk defa yaprağa 1.5yaşında dokundu. Ben durumu ifade edemedim orada. O çocukların durumu içimde yara benim. Çok farklı bir mevzu yani.

Ben de lise öğretmeniyim. Sabah seminerimiz var sonra benim yaz kursum var bu 3. yazım bu şekilde. Gerçi bu sene araya bayram giriyor diye kursu 18haziran başlatacağız. Bu MEB’in üniversite hazırlık kursları her okulda olmuyor ve her öğretmen görev almıyor. Ben bayağı kalabalık bir İstanbul ilçesindeyim bizim ilçede bu kadar düzenli kurs yapan sadece 2 okul var. Çevre ilçelerde de pek böyle yaz kursu yok. Yani benimki istisna bir durum.

Bunun dışında bazen ek seminerler oluyor eba kullanımı, ilk yardım ... gibi ama onların dönemini bilmiyorum malesef yanlış yönlendirmek istemem.

Son düzenleme:
Back
X