Semizotu

venus0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
8.076
25
0
İstanbul
Az önce içimden geldi dedim yemek yapıyım canıma semizotunuda çok sever yeşillik delisi yıkadım 5 6 su dedim temizlendi takii son bir kez daha yıkıyım dedim suyun dibine bir baktım ikitane yeşil tırtıl:18: delirdim tüylerim diken diken oldu bütün bağı attım çöpe
Ben semizi içinde böcek olmuyor diye alıyordum çokta yaparım daha önce hiç çıkmamıştı böcek tırtıl vs yada çıktıda benmi görmeden pişirdim aklım kaldı:18:
Sormak istediğim semizde olurmu böyle canlılar yoksa banamı denk geldi eğer zaten sık rastlanan bişeyse birdaha almıcam mesela kıvırcıkta çok severiz sırf sülüklü bir bitki olduğu için çok nadir alıyorum eşim için eldivenle tek tek yıkıyorum bunda tek tek yıkama şansımda yok eğer semizde içinde böcek barındıran bir otsa almıyım?
Belki konu saçmadır ama tecrübesizim kusura bakmayın ve inanılmaz takıntılıyım bu konuda giyeceğim ayakkabının bile içine bakarım bişey varmı diye yada aldığm tabağa falan yatağa yatmadan içine bakarım bekarken yine karyolamın altına bakıyodum bişey varmı diye tam yatıcaktım çiyan gibi bir şey bulmuştum babam zar zor öldürmüştü çok korkunç zehirli bir şeydi çok tiksiniyorum ve korkuyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapraklı sebzeleri ve salataları iyice yıkadıktan sonra sirkeli suda bekletebilirsin.

içinde tırtıl varsa sevinmelisiniz demekki semizotunda ya hiç zirai ilaç yok yada çok az miktarda ilça takviyesi yapılmıştır kısaca organikte diyebiliriz..

marul,maydanoz,semizotu vs sebzeler toprağa yakın yetiştiklerinden her türlü börtü böcek olması normaldir..

olmaması anormaldir zaten.

2-3 kez sirkeli suda bekletip hatta son suyuna bi fiske tuz atıp daha sonra elinizde tek tek yıkayınız.

valla semızotu ve ıspanakktan cok cıkar, ozellıkle senınkı gıbı tırtıl... tek tek yapraklarını ayırıp yıkayabılırsın cok sevıyorsan, maalesef oyle ıste bu bıtkıler..

Biz de çok severiz semizotunu.Annem cacığını yapar sürekli.Biz yıkamadan önce tek tek ayıklayıp doğruyoruz sonra suda bekletiyoruz 1 saat gibi arkasından bikaç sefer tekrar yıkıyoruz.Zahmetli oluyor ama içinde bişey kalmıyor.

Tabi ilaç olmaması çok güzelde ya içinde kalmışşa diye tedirgin oldum attım daha önce çıkmamıştı hiç
Semizde tek tek zor geldi minnacık yapraklı neyse artık yapmam

Dal dalmı yaprak yaprakmı bakıyosunuz canım

Dal dalmı yaprak yaprakmı bakıyosunuz canım

Dal dal ayıklıyoruz biz.Kötü yaprakları varsa ayırıyoruz sonra doğruyoruz.Zaten bişey varsa görmemek mümkün değil.Ondan sonra da suda bekletiyoruz sonra bikaç kez yıkayıp haşlıyoruz.Sonra soğutup yoğurda katıp cacık yapıyoruz.
Annem içine biraz da haşlanmış bulgur koyuyor.

Bizim yazlıktaki bahçede çıkıyordu, ben bayılırım semizotuna, sürekli toplayıp salatasını falan yapardım. Hiç tırtıl çıkmadı ama minik siyah böcekler falan çok oluyor, özellikle tohuma kaçmışsa o siyah şeyler böcek mi patlayan tohumlar mı ayırt edemiyorsun Sirkeli suda bekletip sonrasında güzelce yıkayınca temizleniyor. Böcek çıkıyor diye yeşillikten asla vazgeçmem yediğim en doğal şeyler bahçemde yetişenler çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…