- 6 Temmuz 2023
- 948
- 5.331
- 68
önceden dedikodu yapıp yapıp evlenince "eşimle dingin hayata geçtik" deyip eski arkadaşlara öff pöff yapmak da saçma.
öyle veya böyle şu dedikodu denen şeyi herkes yapıyor. iftira boyutunda değil de bir şeylerin kritiğini yapmak için fena da olmuyor. rahatlama seansı gibi bir şey aslında.
evlendikten sonra bir anda ben dedikodu yapmıyorum deyip çıktıysanız insanların tuhaf Ben sürekli dinleyen kısımdayım bazen de ben anlatırım. Evlendikten sonra da görüşme sıklığımız azaldığı için konu daha çok birikiyor ve hiç bitmiyor. Kısa sürede fazla doz alıyorum
Önceden rahatça dinliyormuşsunuz, evlenince ne değişti? Bunca yıl arkadaşlık yapmışsanız siz de çok farklı değilmişsiniz demek ki ya da yalnız kalmamak için evlenene kadar arkadaşınızı kullanmışsınız.
Ben evlendikten sonra değişen insanları gerçekçi bulmuyorum, sırf kocaya yaranmak için yapılan hareketler gibi geliyor. Ben de sevmiyorum sürekli elti vs. anlatan insanları, hayatımda da tutmuyorum ama bunu evlenmeden önce yapıyordum. Evlenince sürüm yükselmesi olmadı yani.
Ben genelde dinleyen tarafım, önceden de fazla anlatmazdım. Şuan görüşme sıklığımız azaldığı için daha fazla konu birikiyor ve çok yüksek doz alıyorum. Değişme kısmına gelince de yeni bir çevre, aile tanımak insana farklı katkı sağlayıp, bakış açısını değiştirebilir.Önceden rahatça dinliyormuşsunuz, evlenince ne değişti? Bunca yıl arkadaşlık yapmışsanız siz de çok farklı değilmişsiniz demek ki ya da yalnız kalmamak için evlenene kadar arkadaşınızı kullanmışsınız.
Ben evlendikten sonra değişen insanları gerçekçi bulmuyorum, sırf kocaya yaranmak için yapılan hareketler gibi geliyor. Ben de sevmiyorum sürekli elti vs. anlatan insanları, hayatımda da tutmuyorum ama bunu evlenmeden önce yapıyordum. Evlenince sürüm yükselmesi olmadı yani.
O kadar keskin net bir söylem olmadı. Bir kısmını tabiki dinledim ama bitmediönceden dedikodu yapıp yapıp evlenince "eşimle dingin hayata geçtik" deyip eski arkadaşlara öff pöff yapmak da saçma.
öyle veya böyle şu dedikodu denen şeyi herkes yapıyor. iftira boyutunda değil de bir şeylerin kritiğini yapmak için fena da olmuyor. rahatlama seansı gibi bir şey aslında.
evlendikten sonra bir anda ben dedikodu yapmıyorum deyip çıktıysanız insanların tuhaf bulması normal.
Havanı yerim senin. 7 ülkeyi bir yıla sığdırıp tempolu iş hayatınızda güzelmiş. Sen gel 20 yıl herkesi göm izinler al evlere git dedikodu yap. Sonra kitap okumaya ülke gezmeye modernleş arkadaşını beğenme. 20 yıl aklın neredeydi senin. Ayrıca kitap dinlenmez . Loş ışıkta kahveni yapıp yatağında kitabını okuyacan. O harflere elin değecek . Kitabın kokusunu alacan. O sayfaları çevirecen. Kucağında kitabınla uyuya kalacan. Sorsam hangi kitapları dinledin Google amcadan bakıp yazıcan. Nedense bana sonradan görme zoraki modern kokusu verdin. Yakışmıyor sonradan olunca. Hakkına inşallah girmemişimdir.Hiç Balkanlara gitmedimHava atan, çok kültürlü, entel bir aileyiz izlenimi verdim sanırım. Ama anlatmak istediğim asla bu değildi. Güncel hayatımın işleyişini bir nevi ortaya koymak, balkonda başkasını konuşmaya vaktimin olmadığını söylemek istedim. Sesli kitapta araba kullanırken güzel oluyor aslında tavsiye edebilirim
Dedikodu başkalarının yaşadığı olayları başkalarına taşımaktır. Arkadaşınızın yaptığı dedikodu değil dertleşmek. Önce burda anlaşalım. Kendine yapılanları, kendi yaşadıklarını anlatıyor.Merhaba güzel kadınlar, şuan açtığım konuyla maalesef tasvip etmediğim ve rahatsız olduğum dedikodu davranışını gerçekleştireceğim
20 yıllık çok yakın arkadaşlarımla haftada birkaç kez telefonla, izinlerimizi ayarlarsakta birbirimizin evlerine ailecek kalmaya gideriz( farklı şehirlerdeyiz). Evlendikten sonra eşimi tanıdıkça hayata bakış açım değişti ve açıkçası eleştirmeyi, dedikoduyu hayatımızdan çıkardık, birbirimizi zehirlemiyoruz. Olabildiğince hayattan tat almaya, olumlu taraflarına bakmaya, ‘vardır elbet bir hayır biz bilemeyiz’ safhasına geçtik çok şükür.
Uzatmadan yardım isteyeceğim konuya gelirsek, bu arkadaşımla buluştuğumuzda, geçirdiğimiz 1 gün boyunca sürekli görümce,kaynana,elti,abla,4 abi ve yengeleri,anne,baba,yeğenler,iş yerindeki arkadaşları, çevresindeki işine gelmeyen her canlı vs. sürekli herkesin tek tek saatlerce dedikodusunu dinliyorum ve bazı olaylara eklemeler ve abartılı tasvirler. Eskiden beri ben hep yorum yapmadan iyi bir dinleyici modunda dert ortağı olan bir arkadaştım. Ama şuan vicdanen tanımadığım insanlar hakkında bu kadar bilgi sahibi olmak beni çok rahatsız ediyor, suçluluk duyuyorum. 20 yıl önceki olayları bile yeniden konuşuyor, eğer ona anlattığım bir şey varsa asla unutmayıp onları da ekliyor ve küçük çocukları yanımızda her şeyi dinliyor. Sabaha kadar herkesi anlatalım, uyumayalım, asla bitmesin modunda. Artık dedikodu yapmak, dinlemek istemediğimi güzelce belirttim, fakat yargılanan yine ben oldum (çok değişmişim). 20 yılın hatırı var beraber iyi, kötü çok şeyler yaşadık, aile gibiyiz. Arkadaşım fazla fedakar ve arkadaşlarına çok değer veren bir birey. Fakat diğer vazgeçilmezi dedikodu! Asla o bu huyundan vazgeçmez ve ben 1 gecede arkadaşımdan soğudum, ‘Herkes mi sorunlu, herkes mi kötü? Hep mağdur olan, haksızlığa uğrayan sen misin?’ dedim, çok sinirlendi. Dinlememeye, onun küçük kızıyla ve telefonla vakit geçirmeye çalıştım.
*Şuan araya mesafe koymalı mıyım?
*Dostum dediğiniz bir insana mesafeyi nasıl koyarsınız?
*Nankör gibi hissediyorum, fakat anne babasını bile anında kötüleyen biri benim hakkımda her şeyi söyleyebilir, güvenim azaldı,
*Bunu evlendikten sonra fark ediyorum, arkadaşımın vizyonunun benimle uyuşmadığını ya da tam tersi kendimin ona artık iyi bir dert olamayacağını nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum kafam çok karışık ve mutsuzum
Hepimiz hayatımızda zor seyler yaşıyoruz evet dertlesmek de istiyoruz ama bu sürekli hale gelince insan bunalıyor haklısınız ben size hak verdimMerhaba güzel kadınlar, şuan açtığım konuyla maalesef tasvip etmediğim ve rahatsız olduğum dedikodu davranışını gerçekleştireceğim
20 yıllık çok yakın arkadaşlarımla haftada birkaç kez telefonla, izinlerimizi ayarlarsakta birbirimizin evlerine ailecek kalmaya gideriz( farklı şehirlerdeyiz). Evlendikten sonra eşimi tanıdıkça hayata bakış açım değişti ve açıkçası eleştirmeyi, dedikoduyu hayatımızdan çıkardık, birbirimizi zehirlemiyoruz. Olabildiğince hayattan tat almaya, olumlu taraflarına bakmaya, ‘vardır elbet bir hayır biz bilemeyiz’ safhasına geçtik çok şükür.
Uzatmadan yardım isteyeceğim konuya gelirsek, bu arkadaşımla buluştuğumuzda, geçirdiğimiz 1 gün boyunca sürekli görümce,kaynana,elti,abla,4 abi ve yengeleri,anne,baba,yeğenler,iş yerindeki arkadaşları, çevresindeki işine gelmeyen her canlı vs. sürekli herkesin tek tek saatlerce dedikodusunu dinliyorum ve bazı olaylara eklemeler ve abartılı tasvirler. Eskiden beri ben hep yorum yapmadan iyi bir dinleyici modunda dert ortağı olan bir arkadaştım. Ama şuan vicdanen tanımadığım insanlar hakkında bu kadar bilgi sahibi olmak beni çok rahatsız ediyor, suçluluk duyuyorum. 20 yıl önceki olayları bile yeniden konuşuyor, eğer ona anlattığım bir şey varsa asla unutmayıp onları da ekliyor ve küçük çocukları yanımızda her şeyi dinliyor. Sabaha kadar herkesi anlatalım, uyumayalım, asla bitmesin modunda. Artık dedikodu yapmak, dinlemek istemediğimi güzelce belirttim, fakat yargılanan yine ben oldum (çok değişmişim). 20 yılın hatırı var beraber iyi, kötü çok şeyler yaşadık, aile gibiyiz. Arkadaşım fazla fedakar ve arkadaşlarına çok değer veren bir birey. Fakat diğer vazgeçilmezi dedikodu! Asla o bu huyundan vazgeçmez ve ben 1 gecede arkadaşımdan soğudum, ‘Herkes mi sorunlu, herkes mi kötü? Hep mağdur olan, haksızlığa uğrayan sen misin?’ dedim, çok sinirlendi. Dinlememeye, onun küçük kızıyla ve telefonla vakit geçirmeye çalıştım.
*Nankör gibi hissediyorum, fakat anne babasını bile anında kötüleyen biri benim hakkımda her şeyi söyleyebilir, güvenim azaldı,
*Bunu evlendikten sonra fark ediyorum, arkadaşımın vizyonunun benimle uyuşmadığını ya da tam tersi kendimin ona artık iyi bir dert olamayacağını nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum kafam çok karışık ve mutsuzum
Seninle dedikodu yapamadığı için seni degişmiş ilanı veren arkadaşınla bence de mesafe koymalısın herkesin arkasından konuşan seninde arkandan konuşacaktır emin ol. Eşinle güzelce anlaşmışsınız sana güzel bir yol göstermiş bozmaMerhaba güzel kadınlar, şuan açtığım konuyla maalesef tasvip etmediğim ve rahatsız olduğum dedikodu davranışını gerçekleştireceğim
Araba sürerken yaranamadım yavrum yaranamadım dinlemeyeceksek ne önemi var araba kullanmanın?Hiç Balkanlara gitmedimHava atan, çok kültürlü, entel bir aileyiz izlenimi verdim sanırım. Ama anlatmak istediğim asla bu değildi. Güncel hayatımın işleyişini bir nevi ortaya koymak, balkonda başkasını konuşmaya vaktimin olmadığını söylemek istedim. Sesli kitapta araba kullanırken güzel oluyor aslında tavsiye edebilirim
ŞermiğğğğnnnBalkan turu mu yaptınız ?
Ve ne olmuş oldu böylece ? Sesli kitap olayını da okumaya engel herhangi bir durum yoksa mantıksız buluyorum. 26 kitap dinleyince ne kadar kültürlendiğinizi anlatmak istediniz sanırım.
Diyemezsen buraya ne gelip tavsıye ıstıyorsunuz? Insanlara sınır koymayı beceremıyorsunuz. Kıtap dınledım dıye hava basmayın ınsanlara. Elın,ayağın, goz yetın var mı?oyleyse kıtap okunur. Bı anda kendınızı ustınsan gormussunuz.Diyemedim, diyemem de kırmak istemiyorum asla onu gerçekten değer verdiğim bir insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?