sen daha dogurmadinmi diye sormalarindan bunaldim :(

PNRZNR57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
1.098
42
38
35
Kırıkkale
Merhaba,
Doktor bana 6-21 şubat tarihleri arasında doğum demişti bende bunu etrafima söyledim ancak şubat başından beri telefonlarim susmuyor ve artık gerekmedikce bazı arkadaşlarımın telefonunu acmiyorum..arayanlar çok moral bozucu şekilde aa hani şubat diyordun sanki şubat bittide 38+4 haftaligim doktor bebegin iri dedi 3550gram çatı muayenesinde rahim yapın esnek dedi ama giriş kismi kemikli eğer bu hafta içinde sancin olmazsa dogum yapmazsan suni sanciyla deneriz ama son haftaya kadar beklememiz kötü olur bekleyemeyiz zayif bebeklerde 41 e kadar bekleyebiliyoruz ama senin durum farklı dedi.çatı muayenesinde çok korktum ama doktor okadar anlayışli nazik davrandı ki hiç canım acimadi ...sezaryen olma ihtimalimi esim kayinvalideme soyledi oda saçma beklesin doktor ben beş kg normal dogurdum diyor ama köyde ebe dogurtmus burda doktor riske atmak istemiyor ..sancim hiç yok yuruyus yapıyorum açılma da yok bide insanlarin psikolojik baskısı çok yoruldm..he bide kötü felâket senaryolarida cabası..suyun biter Surekli baktır doktora diyorlar ama haftalık gidiyorum zTen kontrole ne yapabilirmki ??eminim benim durumumda olanlar vardır hamilelikte bu son ongunu nasıl geçirdiniz ?? Keşke doğumu insanlara daha ileri tarih soyleseydim bu bana iyi bir ders oldu

Nasıl doğum yapacağınıza siz karar verirsiniz. Normal mi sezeryan mı bu konuda eşinize bile laf düşmezken (kendi geçirmiyor küçücük yerden 4 kiloyu sonuçta) kayınvalidenizin hiç söz hakkı yok. Doktorunuz ne derse, siz ne isterseniz o.

Sezaryende ayağa kalkamazsin uzun zaman diyor ama 40haftayi beklerse doktor bebek dört kiloyu da gecicek eşime çekmiş sanirim esim beş kg doğmuş :)) 40haftayi gecersede mecburensezaryen..ama doktor ben 40haftaya kadar sancin olmazsa normal yapamam kolu bacağı çıkar rahim girisn kemikli dedi doğumda esnese bile bebek dört kilonun üstüne çıkarsa durum riskli şimdi sancin olsa denerim diyor ama sancim yok insanlar normal dogur dedikçe sanki inat gibi sancim acilmam yok tiroid hastasym hormonlarla alakası olabilirmi sanci olmamasinn birisi yazms internette okumustm.rahim yapim esnekmis ama kemik varmış girişte böyle olup normal doğum yapma şansı ancak bebek küçük olursa varmış ama millet bosver doktoru sen normal yap daha sağlıkli diyor ama doktor onaylamıyor nasıl riske atayım

İnsnaların merak etmesi çok normal. Kimse kötülüğün için aramıyor seni. Herkes merakla bebeğin gelmesini bekliyor. Sen 6 şubat demişsin acaba doğdu da haberimiz mi olmadı diye meraklanmışlar işte.. Her şeyi dert edinmesene.

Kayınvalidene söyle doktorla beraber doğuma girsin. Doğurtamazsa falan yardımcı olsun. Tecrübeli kadın 5 kilo doğurmuş ya. Allahım bu insanlar çok komik sen de bunu kafana takıyorsun ya bir şey demiyorum. Doktor ne karar verirse o olucak. Doğum esnasında olacaklara kayınvaliden karışamaz. Sancın gelince gidersin hastaneye. Kolay gelirse doğurursın. he olmazsa, sen dayanamazsan buna doktor o an karar verecek. Senin acı eşiğini de doktor görücek. kaynanan doğurduysa doğurdu sanane..

Bu arada uzun süredir yeni bir dertle çıkmıyordun karşımıza. Açıkçası ben de doğurdun sandım

Arkadaşım hiç bir gerekçe göstermeden de sezeryan isteyebilirsin. Sonuçta korkabilirsin. Senin tıbbi gerekçelerin de var. Kimseyi ilgilendirmez. Eşin de sağa sola akıl danışmasın. Danışmıyorsa annesi kendi tabsiye veriyorsa onları da sana yansıtmasın. Zaten senin stresin sana yeter. Ay boğazlamak istiyorum şu an etrafındaki herkesi. Sen sadece kendine ve bebişine odaklan. Canın ne istiyorsa da onu yap.

ne kadar cahilce yorumlar yapıyor insanlar. herkes birer doktor. bir tek diplomaları eksik.
giriş kısmı kemikliyse eğer epidural falan olabilirsin. illa normal doğum mu istiyorsun?

42+2 de dogurdum. yurt disindayim, burada son sureye kadar bekliyorlar. ki o da suni sanciyla oldu. turkiyeden annem gelmisti, o inanilmaz stres oldu. neden sezaryen yapmiyorlar diye diye beni yedi bitirdi. unutmayin ki yakinlarimizda bizim kadar telasli, yapacak bir sey yok. siz hic korkmayin, son sureye kadar bekleyin eger bebeginizin sagligi iyiyse.

42+2 de çok gibi geldi bana da.. kendi doğmamış..
hiç duymadım 42 haftayı gerçekten.

Arayanlar eminim hepsi çok iyi niyetli ama ben çok bunaldim geç doğan çocuk kakasini yer dikkat et suyun biter anlamazsin vs demeseler bide ( zaten hassasim bide böyle baskı yapıyorlar deli oluyorum nasıl ya hicmi sancin yok yuruyus yapmadinmi hurma Yemedinmi falan diyorlar doğum yaptınmi dye sormuolar aa daha dogurmadnmi çok uzun oldu falan diyorlar direk..gelen telefonlardan siteye gremiodum ondan yoktum ortalıkta :)))

Esim bu konuda anlayışlı allahtan çünkü doktor kendisine söyledi Bebeginiz iri Sezaryen olabilir diye oda sağlıkli olsun yeter diyor annesi kalkamazsin Sezaryen zor deyince bakarız iyilesene kdr Napalim dedi allahrazaolsun bu konuda bsey diyemem hKkini yiyemem

Merhabalar;
şimdiden hayırlı doğumlar dilerim.
Doğum bu sonuçta bellimi olur neyin ne olacağı.Ben 38.haftama kadar çalıştım.Çok hareketliydim üstelik.Ama gram sancım yoktu.39. haftada sabah kanama gördüm hastaneye gittim.Bebeğim kakasını yemeye başlamıştı.Evet günüm geçmemişti.Normal doğum beklerken 3700 gr kızım doğdu. sezaryen olmak durumunda kaldım.Yani bazen bişeyleri biz ayarlayamıyoruz.Hayırlısı olsun.Bu arada kanamam olunca bile açılma yoktu.

Acilden sezaryen oldum kızım 28 gün hastanede yattı.Eğer normal diye tutturmuş olsaydım enfeksiyondan kaybedebilirdim ALLAH korusun.Doktoruna güven.

ne kadar cahilce yorumlar yapıyor insanlar. herkes birer doktor. bir tek diplomaları eksik.
giriş kısmı kemikliyse eğer epidural falan olabilirsin. illa normal doğum mu istiyorsun?

Ya canım ınan sağlıklı olsunda normal sezaryen farketmiyor ınan kucağıma sağlıkla alayim istediğim bu sadce kaynanam ve komsulari sakin sezaryen yapma diyor bu saatten sonra doktorunuz Deistrcem ki doktora güveniyorum devlete gt normal dogurtur senin doktor özel para için sezaryen demiştir diyorlar ama Oyle biri değil doktorum

Sen kontrollerini aksatma ara ara git doktora hiçbir şey olmaz..

Kendi ailemizde panik haklısınız annem zırt pırt arıyor sancin yokmu hala diye yok zorla kendime sancimi yapicam( iyiliğim için belki ama bunaldim herkes arıyor bende korkuyorum bebegim dogmayacak karnımda kalcak sanki ama zamanı var demekki anlamiyorlar buarada doktor 40haftayi bile bekleyemem dedi bebek iri diye bu cumartesi kontrole gidince netlesicek...annemlrede istioki kontrol günüm gelmeden sancim gelsinki normal olsun bebek daha buyumeden ama yok ışte sanci açılma

inanamıyorum ya nasıl bir mantalite bu, çok üzüldüm senin adına bu cahilce konuşmaları taktığın için.
bir kere zamanın geçmiş değil.
ikinci olarak devlet sorun olmadıkça normal doğum yaptırır. zaten bunu da yasallaştırmaya çalışıyorlar.
özelde ise doktor çok yönlü inceler. hem seni dinler hem de vucudunu dinler.
ben epidural sezeryan oldum. yeniden doğum yapsam yine epidural olurum.
eski kafaların bu eski düşünceleri beni öldürecek. onlara kulak asarak kendine kötülük yapıyorsun.

42+2 de çok gibi geldi bana da.. kendi doğmamış..
hiç duymadım 42 haftayı gerçekten.

Ben 42 ye kadar kalsam artık eşimin ve kendi akrabalarım aramayı bırakır direk bize gelir kalırlar:)) ya ilk torun esimin ailesindede hepsi heyecanli meraklı kimisi COk iyi niyetli ama yorumlari can skci.buarada manda kaymagi yemstimben bbilmeden sonra laf arası da konusu gecti ondanda olabilir senin hala doguramaman diyorlar:)

Niye bebek içerde manda gibi yatıcak mıymış şimdi

Teşekkür ederim Allah evladinizi size bagislasin insallah...çok geçmiş olsun. .enfeksiyon olur anlamazsin doguma bikac gün ölen bebek çok var dikkat et falan diyorlar ama nasıl anlicam...akintim oluyor birkackere fitilde verdi doktorum sistis olduğum. İçin...Göbeğime dokunup aa inmemiş aşağı senin durumun zor olur diyorlar daha çok bekliceksin manda kaymagi da yedin bilmem ne doktora guveniyorumda ben doğum yapmadkca söyledikleri felâket senaryolari beni bunalttı

Allah hayırlısıyla sağ salim bebeğini kucağına almanı nasip etsin.
Ne mutlu sana ki,insanlar seninle ilgileniyor seviyor merak ediyor arıyorlar.Kendilerince kendi tecrübelerini aktarıyorlar.Kafaya takıp dert edecek birşey yok.Büyükler konuşur.Bence hiç gerilmeden doktorunun talimatına uy ve en kolay şekilde olmaıs için dua et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…