Niye bebek içerde manda gibi yatıcak mıymış şimdi
Sen kontrollerini aksatma ara ara git doktora hiçbir şey olmaz..
Hamileyken manda ürünü yenmezmis ben bilmiirdm laf arasında duydum aa ben yedim falan dedim ozman yandın mandalar geç doğurur oyuzden hamileyken yersen geç doğum olur diyorlar
Ya arayıp ya gelip hani hala sancin yokmu diyorlar oyuzden elimde olmadan takiyorum doktorum çok anlsyli bir insan ben çatı muayenesinden korktgm için haizr olana kadar bekeldi derin nefes al ver diyene kadar bitrdi ztn canımı acitmadi... skma kendini annem falan dedi hatta bana o konuştukca rahatlayip muayene olabildim.sezaryen cokmu kötü ayağa kalkması cokmu zor bebegimle ilgilenemezmisiminanamıyorum ya nasıl bir mantalite bu, çok üzüldüm senin adına bu cahilce konuşmaları taktığın için.
bir kere zamanın geçmiş değil.
ikinci olarak devlet sorun olmadıkça normal doğum yaptırır. zaten bunu da yasallaştırmaya çalışıyorlar.
özelde ise doktor çok yönlü inceler. hem seni dinler hem de vucudunu dinler.
ben epidural sezeryan oldum. yeniden doğum yapsam yine epidural olurum.
eski kafaların bu eski düşünceleri beni öldürecek. onlara kulak asarak kendine kötülük yapıyorsun.
Merhaba,
Doktor bana 6-21 şubat tarihleri arasında doğum demişti bende bunu etrafima söyledim ancak şubat başından beri telefonlarim susmuyor ve artık gerekmedikce bazı arkadaşlarımın telefonunu acmiyorum..arayanlar çok moral bozucu şekilde aa hani şubat diyordun sanki şubat bittide38+4 haftaligim doktor bebegin iri dedi 3550gram çatı muayenesinde rahim yapın esnek dedi ama giriş kismi kemikli eğer bu hafta içinde sancin olmazsa dogum yapmazsan suni sanciyla deneriz ama son haftaya kadar beklememiz kötü olur bekleyemeyiz zayif bebeklerde 41 e kadar bekleyebiliyoruz ama senin durum farklı dedi.çatı muayenesinde çok korktum ama doktor okadar anlayışli nazik davrandı ki hiç canım acimadi ...sezaryen olma ihtimalimi esim kayinvalideme soyledi oda saçma beklesin doktor ben beş kg normal dogurdum diyor ama köyde ebe dogurtmus burda doktor riske atmak istemiyor ..sancim hiç yok yuruyus yapıyorum açılma da yok bide insanlarin psikolojik baskısı çok yoruldm..he bide kötü felâket senaryolarida cabası..suyun biter Surekli baktır doktora diyorlar ama haftalık gidiyorum zTen kontrole ne yapabilirmki ??eminim benim durumumda olanlar vardır hamilelikte bu son ongunu nasıl geçirdiniz ?? Keşke doğumu insanlara daha ileri tarih soyleseydim bu bana iyi bir ders oldu
Allah aşkına sen buna inanıyorsan daha ne diyim.
Allah hayırlısıyla sağ salim bebeğini kucağına almanı nasip etsin.
Ne mutlu sana ki,insanlar seninle ilgileniyor seviyor merak ediyor arıyorlar.Kendilerince kendi tecrübelerini aktarıyorlar.Kafaya takıp dert edecek birşey yok.Büyükler konuşur.Bence hiç gerilmeden doktorunun talimatına uy ve en kolay şekilde olmaıs için dua et.
Aynı ben benimkide martta şubata da sarkabilir dedi dr insanlar sorup duruyor ama merak ediyorlar napsınlar sende kulak asma boşver benimki yerini seviyor canı isterse teşrif edecektir de geç ne takıyorsun
İnanmıyorum ve İlkdefa duydum ama buna bağlıyorlar simdide doğum yapmamami başka sebebi olamazmis.36haftayi dokuz ay sayıyorlar ya aslidna dogum40hafta anlatamiyorumki ben 40haftayi geçmedmde ztn
42+2 de çok gibi geldi bana da.. kendi doğmamış..
hiç duymadım 42 haftayı gerçekten.
Merhaba,
Doktor bana 6-21 şubat tarihleri arasında doğum demişti bende bunu etrafima söyledim ancak şubat başından beri telefonlarim susmuyor ve artık gerekmedikce bazı arkadaşlarımın telefonunu acmiyorum..arayanlar çok moral bozucu şekilde aa hani şubat diyordun sanki şubat bittide38+4 haftaligim doktor bebegin iri dedi 3550gram çatı muayenesinde rahim yapın esnek dedi ama giriş kismi kemikli eğer bu hafta içinde sancin olmazsa dogum yapmazsan suni sanciyla deneriz ama son haftaya kadar beklememiz kötü olur bekleyemeyiz zayif bebeklerde 41 e kadar bekleyebiliyoruz ama senin durum farklı dedi.çatı muayenesinde çok korktum ama doktor okadar anlayışli nazik davrandı ki hiç canım acimadi ...sezaryen olma ihtimalimi esim kayinvalideme soyledi oda saçma beklesin doktor ben beş kg normal dogurdum diyor ama köyde ebe dogurtmus burda doktor riske atmak istemiyor ..sancim hiç yok yuruyus yapıyorum açılma da yok bide insanlarin psikolojik baskısı çok yoruldm..he bide kötü felâket senaryolarida cabası..suyun biter Surekli baktır doktora diyorlar ama haftalık gidiyorum zTen kontrole ne yapabilirmki ??eminim benim durumumda olanlar vardır hamilelikte bu son ongunu nasıl geçirdiniz ?? Keşke doğumu insanlara daha ileri tarih soyleseydim bu bana iyi bir ders oldu
Çoğu özel doktor sezaryanda yönlendiriyor hem de çok komik sebeplerle
Suyu geldi diye sezaryan olan var ki en normal durum su gelmesi
Doğum zamanı yapılan ultrasonda bebek iri çıkarsa tabi riske atma kolu takılabilir,kalıcı sakatlık olabilir
Bu konuda gerçekten en doğruyu devlet hastaneleri söylüyor çünkü zorunlu olmadıkça sezaryan yapmaları yasak
Ben de 37+3teyim. Beni de bıktıran bazı şeyler var.
Öncelikle en nefret ettiğim şey "hayırlısıyla bi doğursaydım" dediğim zaman "doğurunca da keşke hiç çıkarmasaydım dersin" diyenlerBugünlerini çook ararsın diyenler Hayır hiç kimse bilmiyor zaten yeni doğan bir bebeğin nasıl ilgi istediğini, geceleri uykusuz kalacağını. Zaten zor nefes alıyorum bi doğursam diyorum, bide üstüne böyle diyenler oluyor çıldırıyorum.
İkincisi ben minyonum, haliyle karnım da küçük. Kilo alamayan bir tipim, keşke alsaydım hamilelikten yana umutluydum ama yine alamadım. Bide buna laf edenler var, ay çok zayıfsın, ay karnın küçükmüş, ay bilmem ne. Geçen gün de birisi "gebeliğin daha yeni galiba" dedi.
zaten son günler çok yorucu, ne iş yapabiliyor insan ne nefes alabiliyor. Bide insanların patavatsızlıkları geriyor. Ha birde doğum hikayelerini anlatmaya kalkanlar var, tabi onlar başlamadan ben ikaz ediyorum anlatmayın diye. Güzel şeyler söylemeyecekleri kesin zaten belli oluyor gözlerinden, ben de kimsenin doğum hikayesini merak etmiyorum diyerek lafı ağızlarına tıkıyorum.
Devlet hastaneleri bazen zorunlu durumda bile baskidan oturu normal dogumda israr edebiliyor. O yuzden cok guvenilir oldugunu dusunmuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?