Ben de 37+3teyim. Beni de bıktıran bazı şeyler var.
Öncelikle en nefret ettiğim şey "hayırlısıyla bi doğursaydım" dediğim zaman "doğurunca da keşke hiç çıkarmasaydım dersin" diyenlerBugünlerini çook ararsın diyenler Hayır hiç kimse bilmiyor zaten yeni doğan bir bebeğin nasıl ilgi istediğini, geceleri uykusuz kalacağını. Zaten zor nefes alıyorum bi doğursam diyorum, bide üstüne böyle diyenler oluyor çıldırıyorum.
İkincisi ben minyonum, haliyle karnım da küçük. Kilo alamayan bir tipim, keşke alsaydım hamilelikten yana umutluydum ama yine alamadım. Bide buna laf edenler var, ay çok zayıfsın, ay karnın küçükmüş, ay bilmem ne. Geçen gün de birisi "gebeliğin daha yeni galiba" dedi.
zaten son günler çok yorucu, ne iş yapabiliyor insan ne nefes alabiliyor. Bide insanların patavatsızlıkları geriyor. Ha birde doğum hikayelerini anlatmaya kalkanlar var, tabi onlar başlamadan ben ikaz ediyorum anlatmayın diye. Güzel şeyler söylemeyecekleri kesin zaten belli oluyor gözlerinden, ben de kimsenin doğum hikayesini merak etmiyorum diyerek lafı ağızlarına tıkıyorum.
38. haftadasın daha bebegin seninle gecirecegi her gunu çok önemli 1 gün bile erken dogmaması bebegin faydasına. lütfen felaket senaryolarına kendini kaptırıp bebegini ve kendini strese sokma. hiç birşey olmaz Allah büyük.
ben 41. haftada dogum yaptım ne sancı ne acılma hiç birşey yoktu dr sezeryana karar verdi bazı sebeplerden.
sezeryanda en cok 1 hafta zor sonra halledersin her işini.
anlıyorum çok heyecanlısın bıktın artık koca göbüşle dolanmaktan ama az kalmış hayırlısıyla al kuzunu kucagına.
kaynana konusunda benim kv bebegin belki ölür ona göre plan yapma demişti 7 aylık hamileykenbenimki de dahil böyle kaynanaların canı cehenneme demek istiyorum
Hiç üzülmeyin kafanızada takmayın. Doğum zamanı geldiğinde doktor ne derse o, kimseyide ilgilendirmez. şöyle düşünün; ya çocugunuz iç bir zaman olmayacak olsa ve her arayan yada gören çocuk yapmıyormusun vs. vs. diye sorsa !!!!! ben sürekli bu sorularla boğuşuyorum, keşke sizin yerinizde olsam da, gerine gerine şubat dedikte sonuna kadar yolu var diye birde espiriye vurur eğlenirdim :)
Ben bikere test sonucu için gitmiştim doktorun benj bir dovmedigi kalmıştı mesaisi bitmiş normalde buraya gelmiyorsan şimdi niye geldin diye Bidahada gtmedimsağlık ocaginda tahlil falan yaptırdım ordakiler çok iyiydi
Tövbe yarabbim nekadar moral bozucu dimi bende iki battaniye aldım bitane daha alicam nevresim takiminn yanına dogsun öyle al derken onumu kastettiki(cehalet ne kötü dimi bana dioki ben beş kg bebeklerimi evde dogurdum nevar diyor
Tövbe yarabbim nekadar moral bozucu dimi bende iki battaniye aldım bitane daha alicam nevresim takiminn yanına dogsun öyle al derken onumu kastettiki(cehalet ne kötü dimi bana dioki ben beş kg bebeklerimi evde dogurdum nevar diyor
Devlet hastaneleri bazen zorunlu durumda bile baskidan oturu normal dogumda israr edebiliyor. O yuzden cok guvenilir oldugunu dusunmuyorum.
En iyisini yapmissin canim gitmemekle. Ben saglik ocaginda da sanssizim genelde :) Bu yuzden ozel poliklinik veya hastahane tercih ediyorum, insana insan gibi davraniyorlar cunku.
Şahsen devlet hastanesinde çalışıyorum
Gerekli hiçbir durumda normal doğum zorlanmıyor
Hatta yurtdışına göre sezaryen gereksiz bile yapılıyor
Özel doktorlar herşeyde sezaryen önerip hastayı korkutuyor
Hasta hem para vermek istemediğinden hem de korkarak bize geliyor
Normal doğuma engel yok deyince de biz zorluyoruz sanıyor
Alakası bile yok
Şu kadar net diyebilirim ki özeldeki her on sezaryenin dokuzunun hiçbir tıbbi gerekçesi yok
Ben de 37+3teyim. Beni de bıktıran bazı şeyler var.
Öncelikle en nefret ettiğim şey "hayırlısıyla bi doğursaydım" dediğim zaman "doğurunca da keşke hiç çıkarmasaydım dersin" diyenlerBugünlerini çook ararsın diyenler Hayır hiç kimse bilmiyor zaten yeni doğan bir bebeğin nasıl ilgi istediğini, geceleri uykusuz kalacağını. Zaten zor nefes alıyorum bi doğursam diyorum, bide üstüne böyle diyenler oluyor çıldırıyorum.
İkincisi ben minyonum, haliyle karnım da küçük. Kilo alamayan bir tipim, keşke alsaydım hamilelikten yana umutluydum ama yine alamadım. Bide buna laf edenler var, ay çok zayıfsın, ay karnın küçükmüş, ay bilmem ne. Geçen gün de birisi "gebeliğin daha yeni galiba" dedi.
zaten son günler çok yorucu, ne iş yapabiliyor insan ne nefes alabiliyor. Bide insanların patavatsızlıkları geriyor. Ha birde doğum hikayelerini anlatmaya kalkanlar var, tabi onlar başlamadan ben ikaz ediyorum anlatmayın diye. Güzel şeyler söylemeyecekleri kesin zaten belli oluyor gözlerinden, ben de kimsenin doğum hikayesini merak etmiyorum diyerek lafı ağızlarına tıkıyorum.
Merhaba,
Doktor bana 6-21 şubat tarihleri arasında doğum demişti bende bunu etrafima söyledim ancak şubat başından beri telefonlarim susmuyor ve artık gerekmedikce bazı arkadaşlarımın telefonunu acmiyorum..arayanlar çok moral bozucu şekilde aa hani şubat diyordun sanki şubat bittide38+4 haftaligim doktor bebegin iri dedi 3550gram çatı muayenesinde rahim yapın esnek dedi ama giriş kismi kemikli eğer bu hafta içinde sancin olmazsa dogum yapmazsan suni sanciyla deneriz ama son haftaya kadar beklememiz kötü olur bekleyemeyiz zayif bebeklerde 41 e kadar bekleyebiliyoruz ama senin durum farklı dedi.çatı muayenesinde çok korktum ama doktor okadar anlayışli nazik davrandı ki hiç canım acimadi ...sezaryen olma ihtimalimi esim kayinvalideme soyledi oda saçma beklesin doktor ben beş kg normal dogurdum diyor ama köyde ebe dogurtmus burda doktor riske atmak istemiyor ..sancim hiç yok yuruyus yapıyorum açılma da yok bide insanlarin psikolojik baskısı çok yoruldm..he bide kötü felâket senaryolarida cabası..suyun biter Surekli baktır doktora diyorlar ama haftalık gidiyorum zTen kontrole ne yapabilirmki ??eminim benim durumumda olanlar vardır hamilelikte bu son ongunu nasıl geçirdiniz ?? Keşke doğumu insanlara daha ileri tarih soyleseydim bu bana iyi bir ders oldu
Gitsende bugün git yarın gel yapıyorlar hamilelikte ellerine düşmek çok kötü valla Allah yardımcısı olsun Gtmek zorunda kalanlarinda
Her insanın vücut yapısının farklı olmasını geçtim artık genel anlamda da insan vücudu günden güne değişiyor. Yaşam tarzımızdaki değişimler/ teknolojik gelişmeler birer etken. Ne alaka şimdi diyeceksiniz. Bir belgeselde izlemiştim vajina zamanla değişim gösteriyormuş fiziksel açıdan. Yani atıyorum bundan bir 90 sene önceki kadın cinsel organının yapısı şimdikiyle bir değilmiş. Bu değişiklik artık doğum yapmayı da zor hale getiriyormuş. O yüzden onların vücuduyla bizimkisi artık bir değil. Böyle bir şey de var yani. Dikkat ederseniz bu durum sadece vajina için de geçerli değil, genel anlamda da onlardan farklıyız. Ben büyüklerimin yorgun olduğunu hiç bilmem mesela her ne kadar eskiden yaşam süreleri daha kısa olsa da daha dinç olduklarını düşünüyorum bizlere göre. Bunların hepsi birbiriyle bağlantılı bence.
Yazmadan edemedimAllah size de kolaylık versin. Patavatsız insanlarla uğraşmak zor. Doğum hikayesini, moral vermesi gereken yerde daha çok moral bozmak uğruna bilmiş bilmiş anlatanlar hangi kafayla böyle bir şeye kalkışıyorlar anlayamıyorum, ben de gördüm öylelerini. Güzel bir doğum yaşamanızı diliyorum
Ya hamileyken konuşuyorlar
Ama inan doğduğunda tecrübeliyim havasında daha cok konusan, isine burnunu sokmaya çalışan oluyor
Hatta iki tane doğur, yine konuşuyorlar yine konusuyorlar.susturulmalari şart oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?