sen daha dogurmadinmi diye sormalarindan bunaldim :(

Yazmadan edemedim Allah size de kolaylık versin. Patavatsız insanlarla uğraşmak zor. Doğum hikayesini, moral vermesi gereken yerde daha çok moral bozmak uğruna bilmiş bilmiş anlatanlar hangi kafayla böyle bir şeye kalkışıyorlar anlayamıyorum, ben de gördüm öylelerini. Güzel bir doğum yaşamanızı diliyorum

Hiç üzülmeyin kafanızada takmayın. Doğum zamanı geldiğinde doktor ne derse o, kimseyide ilgilendirmez. şöyle düşünün; ya çocugunuz iç bir zaman olmayacak olsa ve her arayan yada gören çocuk yapmıyormusun vs. vs. diye sorsa !!!!! ben sürekli bu sorularla boğuşuyorum, keşke sizin yerinizde olsam da, gerine gerine şubat dedikte sonuna kadar yolu var diye birde espiriye vurur eğlenirdim :)

Tövbe yarabbim nekadar moral bozucu dimi bende iki battaniye aldım bitane daha alicam nevresim takiminn yanına dogsun öyle al derken onumu kastettiki (cehalet ne kötü dimi bana dioki ben beş kg bebeklerimi evde dogurdum nevar diyor

Hamile kalmadanda osekilde delirtiyorlardi yedi aydan sonra çocuk yaptık borçlar bitsin dye bekledik oysa ki ama çocuğunuz olmuyor mu diye sordular hep :) Allah tez zamanda kucaginizi doldursun evlat sahibi olmayı nasip etsin insallah.

Son düzenleme:

En iyisini yapmissin canim gitmemekle. Ben saglik ocaginda da sanssizim genelde :) Bu yuzden ozel poliklinik veya hastahane tercih ediyorum, ozellikle jinekoloji bolumunde, insana insan gibi davraniyorlar cunku.

Son düzenleme:

Hassassin muhakkak
Hic takılma, herkes birsey söyler
Allahım sağlıkla tamamına erdirsin
Doğum içinde hakkınız da hayırlısı nasılsa öyle olsun
Bebeğinin de içeride 1 gün kalması kârdir
Ayrıca sezaryende 1 haftadan sonra bi çok şeyini kendin yapabiliyorsun, dert etme

Cahil insanla ugrasilmaz tatlim. He he deyip gec, istedigini, dogru bildigini yap.

Alisveris yapmak istiyorsan da yap sonra firsat bulamayabilirsin

Devlet hastaneleri bazen zorunlu durumda bile baskidan oturu normal dogumda israr edebiliyor. O yuzden cok guvenilir oldugunu dusunmuyorum.

Şahsen devlet hastanesinde çalışıyorum
Gerekli hiçbir durumda normal doğum zorlanmıyor
Hatta yurtdışına göre sezaryen gereksiz bile yapılıyor
Özel doktorlar herşeyde sezaryen önerip hastayı korkutuyor
Hasta hem para vermek istemediğinden hem de korkarak bize geliyor
Normal doğuma engel yok deyince de biz zorluyoruz sanıyor
Alakası bile yok
Şu kadar net diyebilirim ki özeldeki her on sezaryenin dokuzunun hiçbir tıbbi gerekçesi yok

Son düzenleme:
En iyisini yapmissin canim gitmemekle. Ben saglik ocaginda da sanssizim genelde :) Bu yuzden ozel poliklinik veya hastahane tercih ediyorum, insana insan gibi davraniyorlar cunku.

Gitsende bugün git yarın gel yapıyorlar hamilelikte ellerine düşmek çok kötü valla Allah yardımcısı olsun Gtmek zorunda kalanlarinda

Devlet hastanesindede genelde kötü davranıyor doktorlar ama merhametli birine denk geleceğimi bilsem güvenir kontrol ettiririm çatimdaki kemik bebegim kilolu dye normal doguma engelmi diye ama cesaret edemiyorum bikere test sonucu için muayeneye gtmstm ordaki doktorun beni bir dovmedigi kaldi

Ya hamileyken konuşuyorlar
Ama inan doğduğunda tecrübeliyim havasında daha cok konusan, isine burnunu sokmaya çalışan oluyor
Hatta iki tane doğur, yine konuşuyorlar yine konusuyorlar.susturulmalari şart oluyor

Her insanın vücut yapısının farklı olmasını geçtim artık genel anlamda da insan vücudu günden güne değişiyor. Yaşam tarzımızdaki değişimler/ teknolojik gelişmeler birer etken. Ne alaka şimdi diyeceksiniz. Bir belgeselde izlemiştim vajina zamanla değişim gösteriyormuş fiziksel açıdan. Yani atıyorum bundan bir 90 sene önceki kadın cinsel organının yapısı şimdikiyle bir değilmiş. Bu değişiklik artık doğum yapmayı da zor hale getiriyormuş. O yüzden onların vücuduyla bizimkisi artık bir değil. Böyle bir şey de var yani. Dikkat ederseniz bu durum sadece vajina için de geçerli değil, genel anlamda da onlardan farklıyız. Ben büyüklerimin yorgun olduğunu hiç bilmem mesela her ne kadar eskiden yaşam süreleri daha kısa olsa da daha dinç olduklarını düşünüyorum bizlere göre. Bunların hepsi birbiriyle bağlantılı bence.

Cocuk yerinden memnun demekki.

bnm de bazen geri donus yapip bi 40 hafta daha yellene yellene orda yatasim geliyor

Gitsende bugün git yarın gel yapıyorlar hamilelikte ellerine düşmek çok kötü valla Allah yardımcısı olsun Gtmek zorunda kalanlarinda

Aynen bir de doktorlarin tavri da tuhaf. (Burada doktor kisiler de vardir hic alinmasinlar ama durum bu) Gebelere biraz daha ozen gosteriyorlar en azindan gordugum kadariyla ama evli degilsen, kimi zaman da evli bile olsan gebelik icin gelmediysen cok umursamiyorlar maalesef ben de bu tur bir sorun yasiyordum. En sonunda biraktim devlet hastahanelerinde bogusmayi.

Bide ben de hamilikte tiroid çıktı ilaç kullanıyorum düzenli ama stres skntidan ne durumda bilmiyorum Bian önce kucagima almak istiyorum hastalığımin bebegi etkilemesini istemiyorum ama insanlar baskı yaptikc Bebek dogana kadar icim rahaT etmeyecek.besaylik hamileyken öğrendim hamile oldgmu ozmndan beri ilaç alıyorum doktor değerlerin normale dönmüş ama o
İlaca devam doğumdan sonra gel dozunu duruma göre deistiririz dedi.enson aralıkta gittim bayada zmaan geçti acaba değerlerimde sorunoldu bilmiyormuyum bebek etkileniyormu diye ben zTen yeterince dusunuyorm bide böyle insanlar üstüme geldikçe sancin yokmu diye onuda acaba tiroiddenmi diyorum çünkü hamile kalmayı engelleyen birsehmis ya bunuda etkilermj acababuarada yorum yapan herkese teşekkürler takmamam lazim haklısınız ama elimde olmuyor hem Normalde hassasim hem hamile oldgm içinde böyle bide tiroid beni korkutuyor nolur dualariniz eksik etmeyin...cocugu olmayanlara rabbim çocuk versin olanları anali babalı büyütsün ve bekleyen benim gibi hamileleri sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insallah

Kesinlikle ..kaynanam dört oglunuda evde doğurmuş hepsi beş kilo ve aman ne var iki ikindim oldu hemen diyor şimdi bizler aylarca kontrole gidiyoruz ve doğumlar saatler sürüyor neredeyse ilk doğum olunca.

Amin Allah razı olsun. Moral vereceklerine iyice strese sokuyorlar insanı.

Pinarcim stres seviyesini tiroid sorunlari etkiler normal seviyedeyse korkma hic. Bebeginde sorun olmaz korkma. Sorun olmasi icin TSH seviyelerinin cok yuksek olmasi lazim. Bu durum olmadigina gore sikintin olmayacak. Bende tiroid hastaligi da var, bez calismiyor. O zaman arastirmistim sorun olur mu diye siki takip altinda olup normal seviyede tutarsan problem olmuyor.

Sancinla alakasi yok durumun. Normal dogum icin erken daha tatlim. Onu kafana takma. 40. haftadan sonrasi riskli sayiliyor. Bakma iki ikindim dogurdum diyene de :)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…