Sen eve gidince kızına saygıyı öğret

beyazkardelenn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2021
591
614
53
Merhabalar hanımlar
ben 23 yaşındayım depremden dolayı Şuan mecburi olarak anneannemlerdeyiz konuya gelirsek dedem çok zor bir insandır kendine göre saygı kuralları vardır
Dün anneannem annem ben oturuyoruz
( anneannem ve annem yerde oturuyor bende kanepede ayaklarımı uzatır vaziyetteydim )
Dedem İçeriye girdi hemen görür görmez toparlandım
bir anda anneme dönüp evine gidince önce kızına oturma kalkmasını öğret dedi hepimiz şok olduk
“ annesi anneannesi burda siz yerde o kanepe de saygı yok bir çocuğu anne eğitir” diye ağzını açtı gözünü yumdu dedem tüm vucüt kaneye uzanıp vallaha böyleydi yeminleri etti anneannem hayır öyle değildi diyince yani ben yalan söylüyorum hıı diyip konuyu uzattı küstü yukarıya çıktı bu sabah kahvaltıya da inmedi yukarıda yaptı
Dedem pantalona karşı birisi onun yanında etek giyerim dışarı da pantolon giydiğimi görmüş bunun içinde önceden sorun yaşamıştık
yaşam tarzları bana ters geliyor 5 yıldır evlerine yanlarına gelmiyordum deprem olunca canımızın derdine düştük gelmiş oldum birdaha da asla gelmeyi düşünmüyorum ben yine küçüklüğümü bilip onların yanın da kurallarına uyuyorum
Sorun şu biz cuma günü maraş elbistana döneceğiz ben Cuma’ya kadar nasıl idare edebilirim dayanacak gücümde tahammülüm de yok annem de ortada kalıyor üzülüyor napabilirim

Yaşlılar öyle yaa kendi dedikleri düşündükleri ennn doğru değiştiremezsin yaşı gereği gül geç zaten az kalmış

Deden kim oluyor ya baban değil eşin değil. Sülalenin namusu ondan soruluyor herhalde
Annemin babasıda biraz huyluydu böyle konularda. Aman aman ayıp. Allah'tan bi dedeliğini görmedim de bişeye karısamadı

Deden kim oluyor ya baban değil eşin değil. Sülalenin namusu ondan soruluyor herhalde
Annemin babasıda biraz huyluydu böyle konularda. Aman aman ayıp. Allah'tan bi dedeliğini görmedim de bişeye karısamadı
Kendine göre sevgi saygı ayıp kuralları oluşturmuş hepsi birbirinden saçma düşünceler

Düşün ki karşında ki çocuk. He de geç. Yaşlıları değiştirmek ,belli bir düşünceyi kabul ettirmek çok zor.

Bazen gençliğinde zaten zor olan adamlar, yaşlanınca iyice huysuzlaşıyorlar, bişey anlatıcam o da anlayacak diye de bir derde girmeyin , genelde yeni şeyler dinlemeye ve hak vermeye kapalı oluyorlar. çok kafaya takmamak gerek, üzüldüğünüz belli ama o gönül koysa bile siz gönül koymayın , üstte denildiği gibi he deyip geçin

Kendine göre sevgi saygı ayıp kuralları oluşturmuş hepsi birbirinden saçma düşünceler
Aynen mesela dayım gelince annem başımı örttürüyor. Ya o benim dayım. Ayıp ayıp diyo.
Biz babamızın yanında bile saçımızı açmazdık diyo. Aman iyi halt etmişsin.
Babası da iki oğluna verdi tarla tapan ne varsa.

Dedem de öyle 2 oğlu bir kızı var
annem tek birtanecik kız ama sanki biz değil de diğer torunları il dışında gelmiş öyle davranıyorlar çok tuhaflar bize bir kürdanları geçmemiştir bu zamana kadar bu depremde geldik kaldık onun dışında annem gelip gider ekonomik herşeyi de oğullarının üstüne yapar değişikler

Benden size tavsiye bu kac günü idare edip gidin. Zor biliyorum. Yaslilari da anlamak zor. Ama onlarin kendi ailelerinde gördükleri bizim gördüklerimizle genelde örtüsmüyor. Benim iki aile büyüğümüzden örnek veriyim. Terbiye vermek adina birisi amcasi tarafindan odunla dövülmüs. Digerini annesi boynuna ip baglayarak tavana dogru yukari cekmis. Simdi diyeceksiniz ki sebebi neydi? Cocuklarin yaptigi ufak hatalardan biri. Herkesin terbiye verme hakkikda farkli fikirleri var ama eskilerin daha da farkli olabiliyor. Cogunluk siddetle de büyütüldü. Onlari degistiremezsiniz bu saatden sonra.
Bu arada size de büyük gecmis olsun.

Boşveeeerrrr.... Yıllaaar yıllar önce biz de memlekete ziyarete gittiğimiz bir dönemdi. Yazın sıcağı evin içinde sıfır kol eşofmanla geziyorum diye dedem bana or*** demişti. TV den müzik açardım TV yi bozdun diye kıyamet koparırdı. Benimle yaşıt kuzenim yanımıza gelirdi onunla cima eyliyormuşum gibi ortalığı ayağa kaldırırdı.... Zihniyet... Yaşlılık.... Bizimki gerçi karakter yoksunu da aynı zamanda. Üzülme he de geç... Gidecekmişsin zaten Bi kaç gün daha sık dişini..

Annende babasının kafasında m ı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…