- 20 Mayıs 2023
- 2.512
- 3.677
- 53
- 30
- Konu Sahibi beyazkardelenn
-
Çok şükür ki Hayır kendide ortada kalıyor kızım eve gidene kadar idare et diyip duruyorAnnende babasının kafasında m ı
Kendince saygı kuralları oluşturmuş onlara uymazsan senden kötüsü yokBazı yaşlı insanlar gerçekten çok geri kafalı oluyor. Bacak bacak üstüne atma ayağını uzatma pantolon giyme başını ört. Gereksiz mahlukatlar
Çok teşekkür ederim rabbim birdaha bizi böyle büyük bir felaketle sınamasınBenden size tavsiye bu kac günü idare edip gidin. Zor biliyorum. Yaslilari da anlamak zor. Ama onlarin kendi ailelerinde gördükleri bizim gördüklerimizle genelde örtüsmüyor. Benim iki aile büyüğümüzden örnek veriyim. Terbiye vermek adina birisi amcasi tarafindan odunla dövülmüs. Digerini annesi boynuna ip baglayarak tavana dogru yukari cekmis. Simdi diyeceksiniz ki sebebi neydi? Cocuklarin yaptigi ufak hatalardan biri. Herkesin terbiye verme hakkikda farkli fikirleri var ama eskilerin daha da farkli olabiliyor. Cogunluk siddetle de büyütüldü. Onlari degistiremezsiniz bu saatden sonra.
Bu arada size de büyük gecmis olsun.
Böyle cahil insanlara uymaktansa kötü olmayı tercih ederim. Benim de vardı böyle sorunum başımı örtmeye çalıştılar. Hırgür çıkardım baş örtüsünü yırtıp parçaladım. Böyle insanlara başta taviz verirseniz ipin ucu kaçarKendince saygı kuralları oluşturmuş onlara uymazsan senden kötüsü yok
Ömür boyu çekmiceksin Allah'tan. Biraz dişini sokarsan gerisi kolayÇok şükür ki Hayır kendide ortada kalıyor kızım eve gidene kadar idare et diyip duruyor
Saygı evet onemlide ne bu tantana hazır ol vaziyette mi duracaksin evde çok saçma ya. Kaldı ki gelince toparlanmissin daha ne olacakti ki. Zaten tribe girmiş inmiyor aşağı diyorsun hiç takma kendi bilir dışarı çıkma sansin varsa biseyleri bahane et o varken başka şeylerle meşgul ol dışarı falan çik mutfakta vakit geçir vs.Merhabalar hanımlar
ben 23 yaşındayım depremden dolayı Şuan mecburi olarak anneannemlerdeyiz konuya gelirsek dedem çok zor bir insandır kendine göre saygı kuralları vardır
Dün anneannem annem ben oturuyoruz
( anneannem ve annem yerde oturuyor bende kanepede ayaklarımı uzatır vaziyetteydim )
Dedem İçeriye girdi hemen görür görmez toparlandım
bir anda anneme dönüp evine gidince önce kızına oturma kalkmasını öğret dedi hepimiz şok olduk
“ annesi anneannesi burda siz yerde o kanepe de saygı yok bir çocuğu anne eğitir” diye ağzını açtı gözünü yumdu dedem tüm vucüt kaneye uzanıp vallaha böyleydi yeminleri etti anneannem hayır öyle değildi diyince yani ben yalan söylüyorum hıı diyip konuyu uzattı küstü yukarıya çıktı bu sabah kahvaltıya da inmedi yukarıda yaptı
Dedem pantalona karşı birisi onun yanında etek giyerim dışarı da pantolon giydiğimi görmüş bunun içinde önceden sorun yaşamıştık
yaşam tarzları bana ters geliyor 5 yıldır evlerine yanlarına gelmiyordum deprem olunca canımızın derdine düştük gelmiş oldum birdaha da asla gelmeyi düşünmüyorum ben yine küçüklüğümü bilip onların yanın da kurallarına uyuyorum
Sorun şu biz cuma günü maraş elbistana döneceğiz ben Cuma’ya kadar nasıl idare edebilirim dayanacak gücümde tahammülüm de yok annem de ortada kalıyor üzülüyor napabilirim
Ay ne yanlış böyleleri yüzünden insanların tesettüre onyargisi oluyor zorla kapatma çabası nedir yani ..Böyle cahil insanlara uymaktansa kötü olmayı tercih ederim. Benim de vardı böyle sorunum başımı örtmeye çalıştılar. Hırgür çıkardım baş örtüsünü yırtıp parçaladım. Böyle insanlara başta taviz verirseniz ipin ucu kaçar
Ben onun yanında etek giyip uyum sağlamakla birsey kaybetmem ama yaptığı hareket çok ağrıma gitti Kahvaltıdan sonra yemeğinde yukarıda yediAy kendi dedem geldi aklıma bu dedelerdeki etek merakı nedir ya. Ama benimkisi küsüp kötü davranmazdı. Bi daha geldiğinde etekli Görücem derdi her seferinde bastonunu sallayıp ben de tamam derdim gülerek. En son Bi gün bugün giyeyim dedem Bi görsün dedim gittim sevinmişti hah şöyle diye, yemeğini verdim sohbet ettik. Son görüşüm oldu o gün.Amaaan yaşlı insan ya çok aldırma tamam dede haklısın dede de geç
Ya o şimdi diğerleri de sana desek verdi ya komple trip atıyor. Aman gerçekten aldırma onlar öyle görmüş öyle Bi nesilde yetişmiş biz onları onlar bizi anlamıyor. Ay pardon dede karnım ağrıyor ondan yattım de geç. Ya da bana güzel etek al giyeyim de geç. Yapmasan bile tebessümle karşılarsan çok büyük tepkiler almazsın. Canını sıkmaya deymez.Ben onun yanında etek giyip uyum sağlamakla birsey kaybetmem ama yaptığı hareket çok ağrıma gitti Kahvaltıdan sonra yemeğinde yukarıda yedi
Ay bu görüşte birinin oğullarını kayırmasına hiç şaşırmadım. Evinize döndükten sonra uzun süre gidip gelme bence.Dedem de öyle 2 oğlu bir kızı var
annem tek birtanecik kız ama sanki biz değil de diğer torunları il dışında gelmiş öyle davranıyorlar çok tuhaflar bize bir kürdanları geçmemiştir bu zamana kadar bu depremde geldik kaldık onun dışında annem gelip gider ekonomik herşeyi de oğullarının üstüne yapar değişikler
5 yıldır gelmiyordum mecburen geldim bundan sonrada uzun zaman gelmeyi düşünmüyorumAy bu görüşte birinin oğullarını kayırmasına hiç şaşırmadım. Evinize döndükten sonra uzun süre gidip gelme bence.
Kesinlikle öyle oda ektiğini biçecekKendi evinizde olsaniz istediginizi yapin derim de,
Simdi onlarin kurallarina uymak gerek.
Zaten mecbur kalmazsaniz gorusmezsiniz.
Dedenizin hic de alttan alinacak huyu yok. Benim canim dedem, kendisi cok muhafazakar olsa da bize agzini acip tek bir kotu soz soylememistir. Olumune kadar da her zaman severek isteyerek ziyaretlerimizi yaptik, hic yanliz birakmadik.
Herkes ektigini bicer.
Gereksiz mahlukatlar da ne demek? Fikirleriniz yaşam biçiminiz uymaya bilir ancak bu nasıl bir üslub? Yarın birgün o yaşa geldiğinizde sizin doğrularınız çocuğunuza veya torunlarınıza uymayınca onlar da size gereksiz mahlukat desinler mi ?Gereksiz mahlukatlar
Nasıl bir zihniyet bu ya depremin merkezinden çıkıp sağ sağlım kurtulmuş evlatlarım tepemde oturturum diyeceğine dedenin düştüğü dert e bak hele senMerhabalar hanımlar
ben 23 yaşındayım depremden dolayı Şuan mecburi olarak anneannemlerdeyiz konuya gelirsek dedem çok zor bir insandır kendine göre saygı kuralları vardır
Dün anneannem annem ben oturuyoruz
( anneannem ve annem yerde oturuyor bende kanepede ayaklarımı uzatır vaziyetteydim )
Dedem İçeriye girdi hemen görür görmez toparlandım
bir anda anneme dönüp evine gidince önce kızına oturma kalkmasını öğret dedi hepimiz şok olduk
“ annesi anneannesi burda siz yerde o kanepe de saygı yok bir çocuğu anne eğitir” diye ağzını açtı gözünü yumdu dedem tüm vucüt kaneye uzanıp vallaha böyleydi yeminleri etti anneannem hayır öyle değildi diyince yani ben yalan söylüyorum hıı diyip konuyu uzattı küstü yukarıya çıktı bu sabah kahvaltıya da inmedi yukarıda yaptı
Dedem pantalona karşı birisi onun yanında etek giyerim dışarı da pantolon giydiğimi görmüş bunun içinde önceden sorun yaşamıştık
yaşam tarzları bana ters geliyor 5 yıldır evlerine yanlarına gelmiyordum deprem olunca canımızın derdine düştük gelmiş oldum birdaha da asla gelmeyi düşünmüyorum ben yine küçüklüğümü bilip onların yanın da kurallarına uyuyorum
Sorun şu biz cuma günü maraş elbistana döneceğiz ben Cuma’ya kadar nasıl idare edebilirim dayanacak gücümde tahammülüm de yok annem de ortada kalıyor üzülüyor napabilirim
Bacak üstüne atmayı aslında oturma şekli olarak görmeleri gerekir. Saygisizlik değil. Bizim nesilde dikkat ediyoruz alışmışız. Ama kızıma yeni nesile hiç birsey demiyorum oturuyor valla kızım alışsın gözleri.Bazı yaşlı insanlar gerçekten çok geri kafalı oluyor. Bacak bacak üstüne atma ayağını uzatma pantolon giyme başını ört. Gereksiz mahlukatlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?