- 15 Ekim 2018
- 8.331
- 14.777
- 163
- 35
- Konu Sahibi asii nuran
-
Bu devran boyle devam edrrrMerhaba 6 senelik evlilik bir cocuk....
Bitmek bilmeyen dertler...
Geçmiş konularima bi baktim da neler yasamisim ve hala devam etmisim benim kendime guvenim yokmus hala da yok galiba.
Direk konuya geciyorum esimle cok ufak bi tartisma yasadik tabagi sehpada birakma mutfaga götür dedim ve bıktım artik diyerek evi terk etti 15 gun oldu.
Aramadi aradim acmadi...
Param yok dedim umursamadi genelde boyledir hemen evi terk eder.
Ben artik bu son olsun istiyorum calismiyorum suan.
Ne yapayim siz söyleyin
Yoo kiz niye dalga geceyimYani dark suan dalga gectin diye umuyorumbu iyimserlik niye ?
Iste o sizin esinizBiz eşimle 9 yıldır evliyiz aramızdaki samimiyetten kaynaklı bazen emir kipiyle bile konuşabiliyorum yeri geliyor şunu yapar mısın hayatım da diyorum hiç de kırılmaz yap şunu dediğim zaman huyumuzu suyumuzu almışız hala nişanlı çiftler gibi kibar kibar olacak halim yok insanız her zaman psikolojin aynı olmayabiliyor
Merhaba 6 senelik evlilik bir cocuk....
Geçmiş konularima bi baktim da neler yasamisim ve hala devam etmisim benim kendime guvenim yokmus hala da yok galiba.
Direk konuya geciyorum esimle cok ufak bi tartisma yasadik tabagi sehpada birakma mutfaga götür dedim ve bıktım artik diyerek evi terk etti 15 gun oldu.
Aramadi aradim acmadi...
Ne yapayim siz söyleyin
Merhaba 6 senelik evlilik bir cocuk....
Aramadi aradim acmadi...
Ne yapayim siz söyleyin
Başka çare mesela eşin aylarca eve gelmeyip başkasıyla yaşasın. Sen evde açlıktan öl ya da o seni öldürsün. Hmmm başka ne olabilir mesela. Evde o senin canına okusun ama sen sakın ha sakın sesini çıkarma. Huyunu bildiğin adama niye tabağı götür diyorsun. Kocan da değişik bunun için ev terk ediyorsa benim eşimin uzaya çıkması lazımBende istemiyorum ama ayni evde yasamak ne yapayim baska care istiyorum
Istedim bugun arayip oğlunuzu arayin eve biraksin dedim ama sonuc yok
Tabağı mutfağa götururken hızını alamadıysa adam demekMerhaba 6 senelik evlilik bir cocuk....
Aramadi aradim acmadi...
Ne yapayim siz söyleyin
boşan desek ne olacak burada bosan deyip kendileride bi ton dertle uğraşan ama boşanmayan insanlar var ,bana bosan demek etik gelmiyor ama şunu diyebilirim sizin ilişki yap-boz a dönmüşMerhaba 6 senelik evlilik bir cocuk....
Aramadi aradim acmadi...
Ne yapayim siz söyleyin
Yaaa ne guzel yazmissiniz allah razi olsun sekreterlik yaptim tekrar is bakiyorum simdi sekreter olarakSiz yapmanız gerekeni biliyorsunuz, ama cesaretiniz yok. Yada tamamen "yeter" diyecek duruma gelmemişsiniz. O zaman gözünüz hiç bir şeyi görmezdi. Madem evliliğiniz kötü, defalarca terk edildiniz, boşanmayı düşündünüz. Bu sorunu çözmek için ne yaptınız. Kendiniz için ne yaptınız?
Eğitim durumunuz nedir?
Mesleğiniz, vasfınız nedir?
Bir komşum vardı, mutlu değildi, koca müsveddesinin yemediği halt kalmamıştı. Kadın ilkokul mezunuydu, iki çocuğu var, depresyondan yataktan çıkamıyordu. Para desen yok, boncuk işleyip faturalarını falan ödüyordu. Ama dışarıda çalışmasına izin verilmiyordu. Sürekli boşanmak istediğini söylüyordu ama hareket yok. İş nasıl bulurum, çocukları ne yaparım. Annemlerle nasıl yaşarım vs. vs.
Konuşa konuşa dışarıdan ortaokula yazdırttım. Kolayca halletti. Boşanma aşamasındayken liseyi okuyordu en son sanırım oda bitmiştir artık. Lise bitince bekleme açıköğretimden önlisansta olsa yazıl mutlaka demiştim. Boşandı aldı çocukları gitti annesine. Kısa sürede mobilya mağazasında satış personeli olarak iş buldu. Şimdi kıdemlendi mis gibi işi var çalışıyor. En son duyduğumda araba almıştı altına. 5 yıllık bir süreçten bahsediyorum size.
İnsan isteyince yapamayacağı şey yoktur. Sadece avukat, doktor, öğretmen olan bayanlar ekmeğini kazanmıyor. Herkesin eğitimine, beceresine göre iş var dışarıda. Yakınıp durdukça kimse size bir hayat hazırlayıp hadi başla demeyecek. Siz öreceksiniz tuğlaları. Dersen ki tek adımda en üst basamaktaki merdivene çıkayım diye. O iş yaş, daha çok beklersin. Sen adım atmaya başla zaten ister istemez hep bir üst basamağa çıkacaksın.
Kavga sebebi ne olursa olsun 15 gün erkek yada kadın evden gidemez. Gi,tsede dönemez, istemiyorsa boşanır. Üstelik param yok demişsiniz. Nasıl bir merhametsizlik bu. Sizi bu kadar yok sayan birini o evde beklemeye devam mı edeceksiniz? Kendinize bunu reva mı göreceksiniz? Böyle bir yaşamı kabul etmeyip, kendi hayatını kuran kadından ne eksiğin var? Nedir bu acizlik? Sen kalk ayağa, Allah'a sığın, başla hayatına. Sizdeki bu acizliği, herşeye evet diyen tavrınızı gördükçe eşiniz olacak adam kuma bile getirir. Herkes aldığı kadarını yaşar, sakın unutmayın. Kurtuluşunuz bir delirmenize bakar. Hakkınızda hayırlısı oslun.
İnsan bir süre sonra kibar da olsa sinirlenebilir. O an öyle demiş olabilir. Benim kocam ne kadar büyük kavga edersek edelim bırak evi terk etmeyi yatağını bile değiştirmedi şimdiye kadar. Emir vermiş olsun ne derse desin evi terketmek farklı birşey. Hiçbir yapılan yanlış bence evi terketmeyi gerektirmez. En fazla sinirlenir çıkarsın sinirin geçince geri dönersin. Senin o evde hadi karını bırak çocuğun var. Bu ne densizlik. Demek ki gerçekten dışarda onu memnun eden kapısını açan biri var. Yoksa 15 gün bir tabak için insan dışarda kalmaz. Mutludur başka yerde o adam. Ondan dönmek istemiyordur. Döndüğünde de nasıl olsa karşıdakini ikna edip hesap vermek zorunda olmadığı için kafasına göre takılıyordur.Evi terk etmesine bir sey diyemem adamin ama insan isterse 66 yildir evli olsun,her zaman kibar olmak zorundadir. Hele ki ayni evi paylastigimiz insana emirler yagdirirsak yuzgoz oluruz,hos bir sey degil emir kipiyle konusmak. Bana da biri “sunu yap,bunu yap” dese sinir olurum,insan gibi soylemesini isterim yani. Ne munasebet askerde miyiz emir veriliyor?
Siz yapmanız gerekeni biliyorsunuz, ama cesaretiniz yok. Yada tamamen "yeter" diyecek duruma gelmemişsiniz. O zaman gözünüz hiç bir şeyi görmezdi. Madem evliliğiniz kötü, defalarca terk edildiniz, boşanmayı düşündünüz. Bu sorunu çözmek için ne yaptınız. Kendiniz için ne yaptınız?
Eğitim durumunuz nedir?
Mesleğiniz, vasfınız nedir?
Bir komşum vardı, mutlu değildi, koca müsveddesinin yemediği halt kalmamıştı. Kadın ilkokul mezunuydu, iki çocuğu var, depresyondan yataktan çıkamıyordu. Para desen yok, boncuk işleyip faturalarını falan ödüyordu. Ama dışarıda çalışmasına izin verilmiyordu. Sürekli boşanmak istediğini söylüyordu ama hareket yok. İş nasıl bulurum, çocukları ne yaparım. Annemlerle nasıl yaşarım vs. vs.
Konuşa konuşa dışarıdan ortaokula yazdırttım. Kolayca halletti. Boşanma aşamasındayken liseyi okuyordu en son sanırım oda bitmiştir artık. Lise bitince bekleme açıköğretimden önlisansta olsa yazıl mutlaka demiştim. Boşandı aldı çocukları gitti annesine. Kısa sürede mobilya mağazasında satış personeli olarak iş buldu. Şimdi kıdemlendi mis gibi işi var çalışıyor. En son duyduğumda araba almıştı altına. 5 yıllık bir süreçten bahsediyorum size.
İnsan isteyince yapamayacağı şey yoktur. Sadece avukat, doktor, öğretmen olan bayanlar ekmeğini kazanmıyor. Herkesin eğitimine, beceresine göre iş var dışarıda. Yakınıp durdukça kimse size bir hayat hazırlayıp hadi başla demeyecek. Siz öreceksiniz tuğlaları. Dersen ki tek adımda en üst basamaktaki merdivene çıkayım diye. O iş yaş, daha çok beklersin. Sen adım atmaya başla zaten ister istemez hep bir üst basamağa çıkacaksın.
Kavga sebebi ne olursa olsun 15 gün erkek yada kadın evden gidemez. Gi,tsede dönemez, istemiyorsa boşanır. Üstelik param yok demişsiniz. Nasıl bir merhametsizlik bu. Sizi bu kadar yok sayan birini o evde beklemeye devam mı edeceksiniz? Kendinize bunu reva mı göreceksiniz? Böyle bir yaşamı kabul etmeyip, kendi hayatını kuran kadından ne eksiğin var? Nedir bu acizlik? Sen kalk ayağa, Allah'a sığın, başla hayatına. Sizdeki bu acizliği, herşeye evet diyen tavrınızı gördükçe eşiniz olacak adam kuma bile getirir. Herkes aldığı kadarını yaşar, sakın unutmayın. Kurtuluşunuz bir delirmenize bakar. Hakkınızda hayırlısı oslun.
Tabak icin gitmemistir zaten,genel olarak memnun degildir hayatindan bu adam onun icin gitmistir. Kadin olsun erkek olsun cok ekstrem durumlar haricinde kim tek bir olayla evini terk eder ki?İnsan bir süre sonra kibar da olsa sinirlenebilir. O an öyle demiş olabilir. Benim kocam ne kadar büyük kavga edersek edelim bırak evi terk etmeyi yatağını bile değiştirmedi şimdiye kadar. Emir vermiş olsun ne derse desin evi terketmek farklı birşey. Hiçbir yapılan yanlış bence evi terketmeyi gerektirmez. En fazla sinirlenir çıkarsın sinirin geçince geri dönersin. Senin o evde hadi karını bırak çocuğun var. Bu ne densizlik. Demek ki gerçekten dışarda onu memnun eden kapısını açan biri var. Yoksa 15 gün bir tabak için insan dışarda kalmaz. Mutludur başka yerde o adam. Ondan dönmek istemiyordur. Döndüğünde de nasıl olsa karşıdakini ikna edip hesap vermek zorunda olmadığı için kafasına göre takılıyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?