Sen hala bosanmadin mi diyeceksiniz?

Bu devran boyle devam edrrr

Yani dark suan dalga gectin diye umuyorum bu iyimserlik niye ?
Yoo kiz niye dalga geceyim
Insansak insan gibi konusalim diyorum
Esim bana tabagi mutfaga gotur dese kizarim
Goturur musun’e nooldu derim.
Tabi konu sahibinin baska sorunlarini bilemem,adam ikide bir evi terk ediyorsa oturup bir konusmalari lazim yine. Yani her sey insan gibi konusmak gerekliligine baglaniyor.

Adam evi terk ediyor her seferinde kadin da geri donuslerde sorun cikarmadan adami eve geri aliyorsa yuzgoz olmuslardir. Her kosulda sorun kadinda

Son düzenleme:
Iste o sizin esiniz
Ben genel olarak emir kipi kullanmam,isyerinde bile.
Esim gelse bana su ver dese kalk kendin al derim
Sofrayi topla dese kizarim,ne munasebet? Sizin hosunuza gidebilir size boyle konusulmasi,zevk meselesi. Ama bence Kimse kimsenin emir eri degil.
Konu sahibinin baska sorunlarini bilemem,adam biktim demis cikmis gitmis. Tam olarak biktigi sey nedir acaba? Surekli tenkit edilmek mi,surekli yapacagi seyin soylenmesi mi? Bunlari dusunmek lazim

Adam giidyor gelmiyor sozde ailesinde kaliyor ve o aileden bir kisi deoglum o senin karin orada cocugub var ne yiyip iciyorlar demiyor bu kizi arayip sormuyor. Bizde kocamla kavga ederdik kocam annesinin evine giderdi kalmaya kaynanam olacak kadin evine alir gunlerce bakardi. Ama ben calisiyorum evime ccoguma bakabiliyorum gerci coktan bosandik biz ben kurtuldum. Sende kosarak uzaklas o aileden.

Tabak meselesinden gitti öyle mi ben buna yooooooooğğğğğ artık derim. Çok mesele birikmiş sizde kiii çare iş bulup çalışıp kendi başının çaresine bakmak. Adam 15 gündür aç mısınız onu bile sormuyor. Hadi sen idare ettin o evlatçık 15 günde ne ihtiyaçları olmuştur onun

çok üzüldüm durumunuza. Kötü bir eş olmasını bırakın; kötü bir baba bence. İnsan çocugu 15 gün para yok ne yapıyor merak etmez mı. Kendinize iyi kötü demeden bir iş bulun mutlaka. Olmadı temızliğe gidersiniz; yemek yaparsınız; markette kasiyerlik yaparsınız. Ama elinize bir miktar da olsa para geçer.

biz kadın olarak çalışabiliyoruz.
çocuklarımıza bakabiliyoruz.
evi çekip çevirebiliyoruz.
insanlarla sosyal ilişkiler kurabiliyoruz.
eee...
tüm bunların yanında kendine erkek diyen koca varlıklarının yapacağı tek şey evlerine rızık getirmek ve yuvalarına kol kanat germek.
en ufak bi tartışmada karısını, çocuğunu düşünmeden evden defolup gidiyorsa ne kocayım desin ne erkeğim. zira iki özellik de kendisinde yok.
sen daha bu adamı çarem yok diye çekiyorsan da sana da söylenecek bir şey yok.
küçük büyük demeden işe girip çalışacaksın. gerekiyorsa ailenin bulunduğu yere gidip orada iş bulup çocuğuna onlar bakarken sen de paranı kazanacaksın ama böyle şeref yoksunu bir adama da müdanaa etmeyeceksin.
gerçekten hala ne yapmalıyım diyorsan da şikayet etme otur evinde bu kadar basit.

Bir an önce kendinize bir iş bulun. Biraz ayaklarınız üstünde durunca boşanma işini düşünürsünüz. Ama bu iş konusuna öncelik verin.
Bırakın gelemesin adam eve. Hiç umursamayın. Siz ekonomik olarak bir düzene kavuşmaya çalışın. sonrasında açın boşanma davasını. Hem maaşınız hem de nafakanız olursa güzelce geçinip gidersiniz.

tabiki sadece tabak yüzünden gidilmez o işin bahanesi adam gitmek için bahane arıyor belli ki, canım çok üzüldüm, param da yok demişsiniz onu bile dikkate almamış insan biraz çocuğunu düşünür ya, aileniz de arkanızda değil anladığım kadarıyla bu arada yaşınız kaç, belediyeye kaymakamlığa yardım için, iş için başvuru yapın, çocuk okuldayken sizde çalışın ve kendi ayaklarınızın üzerinde durun, boşanıp kendinize yeni bir hayat kurun ve lütfen 2. evlilik için acele etmeyiniz.

Bende istemiyorum ama ayni evde yasamak ne yapayim baska care istiyorum
Başka çare mesela eşin aylarca eve gelmeyip başkasıyla yaşasın. Sen evde açlıktan öl ya da o seni öldürsün. Hmmm başka ne olabilir mesela. Evde o senin canına okusun ama sen sakın ha sakın sesini çıkarma. Huyunu bildiğin adama niye tabağı götür diyorsun. Kocan da değişik bunun için ev terk ediyorsa benim eşimin uzaya çıkması lazım

Istedim bugun arayip oğlunuzu arayin eve biraksin dedim ama sonuc yok

Bunu yapiyorsun ama israr ile çalişmiyorsun, boşanmiyorsun. Gurur diye birşey kalmamiş, sirf adin dul'a çikmasin diye, çalişmak istemiuorsun diye.

En çok çocuğa acidim, evde hir gür, baba arada kayboluyor. Ne travmalar ile büyüyor o. Ama sen kürkçü dukkani olmaya devam et. Haklisin bir sayfa önce dedin ya "bunda boşanacak ne var" diye. O çocuğu düşünseydin, saniyesinde boşanirdin.

adamı sorumsuzluğu varken kendinizi geliştirmek için ne yaptınız önemli olan bu
kendinizi geliştirmek için
meslek sahibi olamam derseniz
ücretsiz yemek,hamur işi, pasta vs. kursları var oralara gdip
kendinizi geliştirip
yemekçi olarak çalışabilirsiniz

Tabağı mutfağa götururken hızını alamadıysa adam demek
Evi terk etmis,alısık herhalde.
Döner yakında.

Siz yapmanız gerekeni biliyorsunuz, ama cesaretiniz yok. Yada tamamen "yeter" diyecek duruma gelmemişsiniz. O zaman gözünüz hiç bir şeyi görmezdi. Madem evliliğiniz kötü, defalarca terk edildiniz, boşanmayı düşündünüz. Bu sorunu çözmek için ne yaptınız. Kendiniz için ne yaptınız?

Eğitim durumunuz nedir?
Mesleğiniz, vasfınız nedir?

Bir komşum vardı, mutlu değildi, koca müsveddesinin yemediği halt kalmamıştı. Kadın ilkokul mezunuydu, iki çocuğu var, depresyondan yataktan çıkamıyordu. Para desen yok, boncuk işleyip faturalarını falan ödüyordu. Ama dışarıda çalışmasına izin verilmiyordu. Sürekli boşanmak istediğini söylüyordu ama hareket yok. İş nasıl bulurum, çocukları ne yaparım. Annemlerle nasıl yaşarım vs. vs.

Konuşa konuşa dışarıdan ortaokula yazdırttım. Kolayca halletti. Boşanma aşamasındayken liseyi okuyordu en son sanırım oda bitmiştir artık. Lise bitince bekleme açıköğretimden önlisansta olsa yazıl mutlaka demiştim. Boşandı aldı çocukları gitti annesine. Kısa sürede mobilya mağazasında satış personeli olarak iş buldu. Şimdi kıdemlendi mis gibi işi var çalışıyor. En son duyduğumda araba almıştı altına. 5 yıllık bir süreçten bahsediyorum size.

İnsan isteyince yapamayacağı şey yoktur. Sadece avukat, doktor, öğretmen olan bayanlar ekmeğini kazanmıyor. Herkesin eğitimine, beceresine göre iş var dışarıda. Yakınıp durdukça kimse size bir hayat hazırlayıp hadi başla demeyecek. Siz öreceksiniz tuğlaları. Dersen ki tek adımda en üst basamaktaki merdivene çıkayım diye. O iş yaş, daha çok beklersin. Sen adım atmaya başla zaten ister istemez hep bir üst basamağa çıkacaksın.

Kavga sebebi ne olursa olsun 15 gün erkek yada kadın evden gidemez. Gi,tsede dönemez, istemiyorsa boşanır. Üstelik param yok demişsiniz. Nasıl bir merhametsizlik bu. Sizi bu kadar yok sayan birini o evde beklemeye devam mı edeceksiniz? Kendinize bunu reva mı göreceksiniz? Böyle bir yaşamı kabul etmeyip, kendi hayatını kuran kadından ne eksiğin var? Nedir bu acizlik? Sen kalk ayağa, Allah'a sığın, başla hayatına. Sizdeki bu acizliği, herşeye evet diyen tavrınızı gördükçe eşiniz olacak adam kuma bile getirir. Herkes aldığı kadarını yaşar, sakın unutmayın. Kurtuluşunuz bir delirmenize bakar. Hakkınızda hayırlısı oslun.

boşan desek ne olacak burada bosan deyip kendileride bi ton dertle uğraşan ama boşanmayan insanlar var ,bana bosan demek etik gelmiyor ama şunu diyebilirim sizin ilişki yap-boz a dönmüş

Abisindeymis cocugu gorucem dedi bende önce para birak dedim bi miktar kapiya bırakmış abisinede çalışıyorum ev işi ona ait demis sanki ben ev temizletiyirun bende cocuk uyuyi suan dedim gostermedim gitti yuz yuze gelemdik parayi kapiya birakip gitmis

Yaaa ne guzel yazmissiniz allah razi olsun sekreterlik yaptim tekrar is bakiyorum simdi sekreter olarak

İnsan bir süre sonra kibar da olsa sinirlenebilir. O an öyle demiş olabilir. Benim kocam ne kadar büyük kavga edersek edelim bırak evi terk etmeyi yatağını bile değiştirmedi şimdiye kadar. Emir vermiş olsun ne derse desin evi terketmek farklı birşey. Hiçbir yapılan yanlış bence evi terketmeyi gerektirmez. En fazla sinirlenir çıkarsın sinirin geçince geri dönersin. Senin o evde hadi karını bırak çocuğun var. Bu ne densizlik. Demek ki gerçekten dışarda onu memnun eden kapısını açan biri var. Yoksa 15 gün bir tabak için insan dışarda kalmaz. Mutludur başka yerde o adam. Ondan dönmek istemiyordur. Döndüğünde de nasıl olsa karşıdakini ikna edip hesap vermek zorunda olmadığı için kafasına göre takılıyordur.

İmzamı atıyorum... Adam parayı bile kapıya bırakmış gitmiş. Her şey ortada bence.. Siz kendi yolunuzu çizmeye bakın belli ki ailenizden de destek yok. Zor bir yükün altına gireceksiniz ama bu şekilde yaşamaktan kat be kat iyidir.

Tabak icin gitmemistir zaten,genel olarak memnun degildir hayatindan bu adam onun icin gitmistir. Kadin olsun erkek olsun cok ekstrem durumlar haricinde kim tek bir olayla evini terk eder ki?

Ben konu sahibinin eski konularina da baktim,zaten uzunca bir suredir esiyle problemli. Anladigim kadariyla eskiden asgari ucretli de olsa bir isi varmis,umarim birakmamistir. Insan kocasiyla sorunluysa tam tersi dort elle sarilmali isine,sonra iste alip basini giden adama param yok diye telefon acmak zorunda kalirsin. Benim esim ciksa gitse aramam nerdesin diye,bana ne,nerdeyse kalsin orda. 15-20 gun evi terk eden adam tekrar geldiginde eve aliniyorsa o kadinda problem vardir,almasin arkadasim,neden aliyor? Siz olsaniz alir misiniz eve?

Ve yine eski konulardan baktim da,gercekten konu sahibi kaba konusuyor,tipki bu tabak kaldir meselesi gibi,gece gec gelen adama “gezdin geldin gene mutsuzsun” dedigi konuyu da okudum. Adam mutsuzum dememis,zaten gece yarisi eve gelmis ne konussun? Konu sahibinin durduk yere de ari kovanina comak soktugunu dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…