Sen hasta olsaydın ben seninle evlenmezdim

socialscientist

Huysuz Şirin Emma
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
4.214
9.023
158
Eski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.

Lakin geçen gün nişanlım ile şeker üzerine konuşurken özellikle kadın hastaların hamilelikte zorlanabileceğini ifade ettim. Ha o zaman şeker hastası karı almamak lazım dedi. Baştan aşağı iğrenç bir cümle. Şaka sandım, üzerine gittim. Ben mantığımla hareket ederim, sen hasta olsan seninle evlenmezdim dedi. Hissettiklerimi anlatamam. Ben onun başına gelebilecek (ayrılsak da umarım gelmez) komplikasyonların hepsini beraber göğüslemeyi göze almıştım. Bu mantık değil ki bu vicdansızlık, kötü kalpli olmak bence.

İçimi dökmek istedim sadece. Kendi özelimde değil bütün insanlık adına kötü hissettim.

Son düzenleme:
Umarım,nişanlılık devam etmiyordur.
Zira hiç kimsenin sağlığı garanti değil.

Bu derece bencil biri ile bir ömür geçirmek konusunda emin misiniz ?
Allah korusun yarın öbür gün başınıza birşey gelse sizi yarı yolda bırakıcak kadar merhametsiz bir kalbe sahip nişanlısınız.
Emin değilim.
Ben hariç onu tanıyan herkes aşırı merhametli olduğunu söyler. Bazen merhametli bazen korkunç şeyler düşünüyor. Çözemiyorum. İkisi aynı insan değil gibi

Bu söyledğine göre,allah korusun yarın öbür gün başınıza bir hastalık gelse sizi terk edecek??? Yada laf olsun diye söylemiştir belkide Yani hem hasta olup hemde böyle bir şey söyleyebilmek büyk vicdansızlık bence

Çok kırıcı bir cümle.
Sizin yerinizde olsam sanırım ışık hızıyla soğurdum.
Siz onun hayatına adapte olup hastalığını kabul etmişken o size "sen hasta olsan evlenmem" diyor, farkında mısınız? Yani ne bileyim ileride şeker kolesterol falan çıktığında sizi bırakması muhtemel.
Nişanlınız kötü gün değil iyi gün dostu. Zoru görünce topuklayacak birisi.

Heh işte ben de laf olsun diye söyledi falan diye düşündüm. Yapar arada bi gıcıklık olsun diye böyle seviyesiz şakalar. Yoksa hasta biri bunu nasıl der diye düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum

Yani bencede bazen insan laf olsun diye bişey der ya yani ciddi oldugundan değilde nebileyim bende diyorum dur mutlaka. O yuzden bence cok takmayın

Bencilliğin daniskası. Siz de kendisine - Ben de seninle birlikte olmayı gözden geçirmem gerekiyor deseydiniz. Böyle bir ilişkinin / evliliğin geleceği çok parlak durmuyor açıkcası.

Sadece içinizi mi dökmek istediniz? Yani bu kadar bencil ve patavatsız biriyle devam etmeyi düşünüyorsunuz yani?

Uzuldum adiniza.
Keske nabiz olcmek icin deseydiniz rahatsizligim var cocuk zor olabilir diye .
Ben acikca soylemistim esime.Pko var,tedavi gormek durumunda kalabiliriz,tup bebek te olabilir demistim.

Yani bencede bazen insan laf olsun diye bişey der ya yani ciddi oldugundan değilde nebileyim bende diyorum dur mutlaka. O yuzden bence cok takmayın ❤❤
Teyzemin rahatsızlığını ve eşinin ilgisizliğini anlatmıştım bir kere. Teyzem vefat etti sonra. Etkilenip sana bir şey olmasın diye ağlamıştı. Bilmiyorum kafasının içindekini anlayamadım. Zaten kalben böyle bir şey dediğine emin olsam durmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…