- 25 Mart 2019
- 814
- 2.797
- 113
- Konu Sahibi socialscientist
-
Aynen öyle yanıt verdimBencilliğin daniskası. Siz de kendisine - Ben de seninle birlikte olmayı gözden geçirmem gerekiyor deseydiniz. Böyle bir ilişkinin / evliliğin geleceği çok parlak durmuyor açıkcası.
Ayrılmak için neyi bekliyorsunuz? Tam olarak durumu yaşamayı mıEski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.
Lakin geçen gün nişanlım ile şeker üzerine konuşurken özellikle kadın hastaların hamilelikte zorlanabileceğini ifade ettim. Ha o zaman şeker hastası karı almamak lazım dedi. Baştan aşağı iğrenç bir cümle. Şaka sandım, üzerine gittim. Ben mantığımla hareket ederim, sen hasta olsan seninle evlenmezdim dedi. Hissettiklerimi anlatamam. Ben onun başına gelebilecek (ayrılsak da umarım gelmez) komplikasyonların hepsini beraber göğüslemeyi göze almıştım. Bu mantık değil ki bu vicdansızlık, kötü kalpli olmak bence.
İçimi dökmek istedim sadece. Kendi özelimde değil bütün insanlık adına kötü hissettim.
Yok canım. İlk ayımızda şekeri felaket düşmüştü bir gün tehlikeli bir şekilde. Ben kurtardım. O zaman bir kere konuştuk sordu bana. Bak bu risktir, istemiyorsan devam etmeyelim vs gibi. O zaman önünü kestim bir daha da açtırmadım bu konuyu.Dediginiz kadar merhametliyse akli sira sizi kendinden kurtarmak da istemis olabilir, turk filmlerindeki gibi
Sanırım bunu yapacağım bu sıralar. Nikahı ağırdan alıyorum seneye yaza bıraktım. Ölçüp tartacağım.Lafa söze bakmayın icraate bakın ; Uydurun bir hastalık bakalım ne yapacak... Sonucuna göre hareket edersiniz
Heh ben de bunu diyorum. Bana zararı dokunmasa bile düşünce korkunç.Eş değil damızlık arıyor herhalde kendine, töbe töbe, o nasıl laf ya. Hamile kalmayı zorlaştırabilecek bir yığın başka sıkıntı da var yeryüzünde. Hani Allah vermesin ama ya biriyle uğraşmak zorunda kalırsanız? Böyle biriyle evlenmeyi içiniz alabilir mi gerçekten? Hani başınıza hiçbir şey gelmese, her şey tıkır tıkır ilerlese bile adamın zihniyetini öğrendiniz sonuçta. Tam tükürülesi bir zihniyet.
Şeker hastalığı sinir yapıyor olabilir mi?Emin değilim.
Ben hariç onu tanıyan herkes aşırı merhametli olduğunu söyler. Bazen merhametli bazen korkunç şeyler düşünüyor. Çözemiyorum. İkisi aynı insan değil gibi
Yok ya ben yorum yapan arkadaşların aksine kendi de hasta olan birinin böyle bir şey düşünebileceğini sanmıyorum bence yersiz bir saçmalama olmuş sadeceTeyzemin rahatsızlığını ve eşinin ilgisizliğini anlatmıştım bir kere. Teyzem vefat etti sonra. Etkilenip sana bir şey olmasın diye ağlamıştı. Bilmiyorum kafasının içindekini anlayamadım. Zaten kalben böyle bir şey dediğine emin olsam durmam.
Evlenmeyi "kendine karı almak" olarak görmesi de ayrı bir facia. Bence yol yakınken siz kendinize bu odunu almayın.Heh ben de bunu diyorum. Bana zararı dokunmasa bile düşünce korkunç.
Eski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.
Lakin geçen gün nişanlım ile şeker üzerine konuşurken özellikle kadın hastaların hamilelikte zorlanabileceğini ifade ettim. Ha o zaman şeker hastası karı almamak lazım dedi. Baştan aşağı iğrenç bir cümle. Şaka sandım, üzerine gittim. Ben mantığımla hareket ederim, sen hasta olsan seninle evlenmezdim dedi. Hissettiklerimi anlatamam. Ben onun başına gelebilecek (ayrılsak da umarım gelmez) komplikasyonların hepsini beraber göğüslemeyi göze almıştım. Bu mantık değil ki bu vicdansızlık, kötü kalpli olmak bence.
İçimi dökmek istedim sadece. Kendi özelimde değil bütün insanlık adına kötü hissettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?