- Konu Sahibi socialscientist
-
Sadece olumlu yorum yazanlara cevap vermeniz ilginç yazık siz evlenince başınıza gelecek herşeyi kabullenmişsiniz bari o zaman burda konu açıp kendinizi rezil etmeyin çünkü k.k bunu asla unutmaz :)Teyzemin rahatsızlığını ve eşinin ilgisizliğini anlatmıştım bir kere. Teyzem vefat etti sonra. Etkilenip sana bir şey olmasın diye ağlamıştı. Bilmiyorum kafasının içindekini anlayamadım. Zaten kalben böyle bir şey dediğine emin olsam durmam.
Aynen öyle yanıt verdim
Evet cümle korkunç zaten. Ve en son söylenecek insana söyledi bu lafı.Evlenmeyi "kendine karı almak" olarak görmesi de ayrı bir facia. Bence yol yakınken siz kendinize bu odunu almayın.
Kabullensem neden konu açayım bildiğim gibi devam ederim.Sadece olumlu yorum yazanlara cevap vermeniz ilginç yazık siz evlenince başınıza gelecek herşeyi kabullenmişsiniz bari o zaman burda konu açıp kendinizi rezil etmeyin çünkü k.k bunu asla unutmaz :)
Ne acı değil mi? Biz kadınlar eşlerimizin basit bir gribinde bile nazlanmalarına sabırla yaklaşıyor, iyileşsinler diye pervane oluyoruz, teşhis edilemeyen bir hastalıklarında uykularımız kaçıyor eşimiz için korkuyoruz, elimizden gelse sırtımızda taşırız ama maalesef bir kısmı müstesna, erkekler eşlerinin hiçbir hastalığını ciddiye almıyor, kadını robot sanıyor, her türlü hizmetini de yaptırıyor, dermansız bir hastalığı varsa terk etmekten de geri kalmıyor veya başka bir eş arayışına giriyor, vefa ve vicdan bazı erkeklerin yüreklerinde olmayan bir duygu.Benim bir arkadaşımın amcası eşi kanser olup can çekişirken yeni es arayışına girmişti bile. Sizinki de o cinsten.size geçmiş olsun
Zaten şeker hastalığı bazı cinsel sorunlara ve kısırlığa neden olabiliyoryüzde yüz sağlıklı olsanız bile çocuğunuz olmayabilir, o zaman
'sağlıklı diye karı aldık o da bir çocuk doğuramadı' diyecek gibi görünüyor
evlerden ırak
Bazen hiç huyu olmayan şeyler söylüyor. Ben de şekerden şüpheleniyorum. Evde bana bardak kaldırtmayan, adet olsam sıcak su torbasıyla ayaklarımın dibinde bekleyen adam bunu deyince konduramıyorum benŞeker hastalığı sinir yapıyor olabilir mi?
Yani sinirlenip ne dediğini bilemiyor olabilir .
Sanırım bunu yapacağım bu sıralar. Nikahı ağırdan alıyorum seneye yaza bıraktım. Ölçüp tartacağım.
Sizi konularınızdan biliyorum; bu adama bebek gibi bakan nişanlısınız sizEski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.
Lakin geçen gün nişanlım ile şeker üzerine konuşurken özellikle kadın hastaların hamilelikte zorlanabileceğini ifade ettim. Ha o zaman şeker hastası karı almamak lazım dedi. Baştan aşağı iğrenç bir cümle. Şaka sandım, üzerine gittim. Ben mantığımla hareket ederim, sen hasta olsan seninle evlenmezdim dedi. Hissettiklerimi anlatamam. Ben onun başına gelebilecek (ayrılsak da umarım gelmez) komplikasyonların hepsini beraber göğüslemeyi göze almıştım. Bu mantık değil ki bu vicdansızlık, kötü kalpli olmak bence.
İçimi dökmek istedim sadece. Kendi özelimde değil bütün insanlık adına kötü hissettim.
Zaten şeker hastalığı bazı cinsel sorunlara ve kısırlığa neden olabiliyor
Genç kuşakta önemli sorunlar bunlar
Bence otursun bunları düşünsün o
Düşman başına
Şeker tüm ırganlara vurabiliyor, kangrene sebep olabiliyor.. Eli ayağı kesilebilir, o zaman sokağa mı atayım seni deseydiniz. Yazık bu zihniyette adamla evlilik zor olur, çünkü ömür boyu sağlık garantimiz yok hiçbirimizin..
Ve o anaçlığımı yetersiz buluyor. Gıdım gıdım veriyormuşum ilgiyiSizi konularınızdan biliyorum; bu adama bebek gibi bakan nişanlısınız sizSizinhaddinden fazla olan anaçlığınızı daha önce eleştirmiştim o yüzden şimdi ona değinmek istemiyorum. Ama o nişanlınız olacak adam (umarım hala değildir), en ufak hastalıkta sizi yarı yolda bırakacağının garantisini vermiş o iğğğğğrençç cümlesiyle. Eğer hala ayrılmadıysanız biraz düşünün bence.
iğrenç olan sizin kendinize yaptığınız adam açık açık size burda ben demiştimden çok daha iğrenç bir laf etmiş hala kalbini bilmesem diyorsunuz demek ki devam hayırlı uğurlu olsun ne diyelim tabi ki ilerde ben demiştim diyen çok olacak özellikle bu insan müsveddesiyle evlenirsenizEvet cümle korkunç zaten. Ve en son söylenecek insana söyledi bu lafı.
Kabullensem neden konu açayım bildiğim gibi devam ederim.
Başıma gelen kötü şeylerde ben demiştim diyecek insanlar, hasta olsan senle evlenmezdim diyen nişanlım kadar iğrenç bir zihniyete sahip. Düşene vurulmaz elinden tutulur.
O zaman gitsin kendine bakıcı tutsun. Hala neyi düşündüğünüzü anlayamıyorum??Ve o anaçlığımı yetersiz buluyor. Gıdım gıdım veriyormuşum ilgiyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?