sen prenses değilsin diyen kocam

Allah yardimcin olsun arkadasim daha yeni evlisiniz hemde severek evlenmissiniz üzülme belki gecici bir sureligine bu tavirlari sergilemeye goturen bir ruhsal durumu var üzerine gitme derim ikinizde zor bir donemden geciyorsunuz sen alltan alirsin biraz gözlemle eşini bu tavirlarinin sebebini cozmeye calis.insallah gecici bir durumdur atlatirsiniz.Sormadan edemeyecegim evlenmeden once veya evlendikten sonra eşin prensesim dermiydi bende evlenmek üzereyim bu soruyu sormam bundan dolayi.

Acaba biraz fazla mı tavır yapıyorsunuz? Bazen eşim bana tavır yaptığında "Aaay, piremseeees" diyorum ben de çünkü. Azarlaması çok kötü ama siz de prenses muamelesi bekliyorsanız biraz kendinizi de değerlendirmenizde fayda var bence. Hayır, hiçbirimiz prenses değiliz; bu yüzden ne prenses muamelesi beklemeli, ne de prens muamelesi göstermeliyiz

Diyorum ya kizlar kotu biri kesinlikle degil evde temizlikte her seyde bana yardimci olur asla ben erkegim yapmsm etmem demez ana sinifci kendisi merhametli ama biz aramizda bu sorunu cozemedkk

arkadaşım benim takıldığım bir nokta var
ilk mesajında demişsin ki "evcildir, tam evlenilecek adam"
bu mesajında da demişsin ki "kötü biri kesinlikle değil evde temizlikte her seyde bana yardimci olur asla ben erkeğim yapmam etmem demez"
evet bunlar güzel meziyetler ama bir oda arkadaşınız olsa o da aynı şeyleri yapmaz mı?
aynı saatte eve gelir gider, ev işlerinde yardımcı olur, kiranın da yarısını öder vs

tek problem "prenses" meselesi değil gibi geldi bana
hatta sanki sizin evliliğe bakış açınızda bile bir tuhaflık var

ama soru kökünüze cevap vermem gerekirse
eğer gerçekten çok çok fazla ve gereksiz kapris yapmıyorsanız!!!
bence gidin kendinize bir prensen tacı alın, hani şu çocukların giydiğinden (ciddiyim)
evde takın
delirdin mi diyebilir, çocuk musun diyebilir

hayır prensesim, sen de ona göre davran deyin
ben kendimi prenses gibi hissetmek istiyorum, bana özenilmesini istiyorum, umursanmak istiyorum, duyulmak istiyorum
belki böylelikle aklından çıkarmaz
sen de hareketlerinde biraz dikkatli olursun deyin

Yok cnm demezdi iyi ki de dememis daha da yıkılırdim kötü biri olsa ben katlanamazdim burdaki arkadslar tamamiyle durumi kötü dusundu demek istediğim bu adam neden tartisma aninda minnetsiz oluyor

Babam dayakci kufurcu bir babaydi anneme karsi belki de benim evlilik anlayisim yanlis haklisin cnm

Diyorum ya kizlar kotu biri kesinlikle degil evde temizlikte her seyde bana yardimci olur asla ben erkegim yapmsm etmem demez ana sinifci kendisi merhametli ama biz aramizda bu sorunu cozemedkk

Sizi çok daha zor günler bekliyor, yanıtlarınızı, özellikle bu yanıtınızı görünce emin oldum çünkü kim adamın düşüncesizliğine vurgu yapsa her cevabınız "aslında çok iyi biri" olmuş yani eşiniz amacına ulaşmış, sizi inandirmak istediği şeye inandırmış: "o çok iyi biri, her konuda destek ama siz küçücük olayları büyüten ve kendini prenses gibi pohpohlatmak isteyen birisiniz."

Size her konuda yardımcı olan birinin kriz anlarında ilk işi "sen prenses değilsin olay çıkarma" olamaz aksine olay büyümesin diye alttan alır, sizi yükseltmez, zor zamanlarda, tartışma anlarında destek olmayan adam evi baştan aşağı silip süpürse kaç yazar, onu temizlikçi de yapar ama ruhsal desteği insana kocası vermelidir.

Zaten tedavi görüyormuşsunuz yani her şey yolundayken göstermesi gereken anlayışı sunmaktan aciz bir adam olduğu yetmiyormuş gibi bir de özel durumunuzu yok sayıyor, bu nasıl destek, nasıl iyi niyet, yedi kat yabancı olsa merhamet eder insan.

Sözün kısası eşiniz ergenlik döneminde ilk sevgili deneyimi yaşayacak oğlana "bak oğlum, kızlar çok trip atar, hemen kestirip at da kafanı ütülemesin, ağzını açtırma" diyen hemcinslerinin dediğini yapan çocuklara benziyor, eş olma bilinci yok ve sizi sindirip kafa dinleme yolunu yani kolay olanı seçmiş, eğer bunu henüz yeni evliyken engellemezseniz hayat boyu kuvvetle muhtemeldir ki her tartışmanın mağlubu, her olayın haksızı yine de evin kavgacısı, sorun çıkarıcısı en sonunda maazallah sinir hastası olacaksınız.

Dışarıdan bakın evliliğinize, maalesef bu tatsız ihtimaller hiç uzak görünmeyecek.

Çocuk yapmak adamlara hediye değildir ...
Evlilik sürecinde kişilik çatışmaları normaldir...
Bu çatışmalarda kullanılan sözcükler aslında karşı tarafın size bakış açısından kaynaklanır...
Siz kendinizi prenses gibi hissettirmişsiniz,o da gerçeğe dön diye eleştri yapıyordur....
Özünde iyidir,ev işindede yardımcı ve sorumluluk sahibi diyorsun...kaldıki kimse de mükemmel değildir....daha ne olsun...
Bir beton ya da duvarla evli değilseniz,elbette tartışma da olacak,ufak dokundurmalarda,eleştride....mühim olan sonra orta yolu bulmak ve özür dilemektir....
Bazı kişilikler, minnetsizdir; bu da eskiden o insanın fazlasıyla savunma geliştirdiğinden,kendini koruma çabasıdır....daha az yara almak gibi....
ortada ne boşanacak,ne de çocuk doğurmayacak bir gerekçe yok,tek muamma erken olması....biraz daha çatışmalar hafiflediğinde ve bireyler birbirinin her yönüyle kabul etmeye meylettiğinde daha huzurlu bir hamilelik geçireceğiniz kanısındayım.......

Agzim laf yapiyor yapinca da senin boyle oldugunu bilsem evlenmezdim falan diyo inanin normalde cok iyi ama teline hafif dokunayim bin pisman oluyorum gayet sakin oluyo kavga sonrasi bir de benim Özür dilememi bekliyor
Sende gidebilirsin de ne kaybedeceksin giderse ... hemen boşanma olmaz ama bu kadar rahatlık vermemek te lazim

Biliyorum prenses olmadığımı. Zira kocası prenses gibi davranan insan kendini prenses gibi hisseder zaten de sende.

Icerliyorum icten ice hic nazimi cekmez ben ufak bir naz etsem uc gun onun acisini yasiyprum keske yapmasaydim diyorum hayat cok zor evlenince hep mutlu olcak saniriZ o da olmadi

Asla trip atmam dersimi aldim en basta kapris yapmaya asla hakkım yokmus gibi davranir kötü hissetirir hatta bir bayan her zaman guclu olmali kirilmamali trip atmamali saygili olmali bunun gibi seyler iste

canım acaba babandan kaynaklanan bir "sinme" durumu yapıyor olabilir misin, karşısında yeterince dik duramıyorsun galiba
yani eşinin söylediği şeyler, bakış açısı tamamen seni köle gibi eğitmek üzerine sanki
yani ne demek kadın saygılı olmalı falan
saygının cinsiyeti mi varmış?
ayrıca saygı durduk yere olmaz, hakedilen bir şeydir

Kendisi neymiş acaba? Ben kocana sinir oldum. Sana değer veren adam böyle sacmalaz. Esin belli sana değer vermeyip kendi bildiğin okuyacak. Trip atan insanlardan bende hoslanmam ama bir kadin biraz bencil olmali bence. Fedakâr olunca değer bilinmiyor çünkü.

Yok cnm demezdi iyi ki de dememis daha da yıkılırdim kötü biri olsa ben katlanamazdim burdaki arkadslar tamamiyle durumi kötü dusundu demek istediğim bu adam neden tartisma aninda minnetsiz oluyor
Sakin oldugunuz bir durumda güzellikle söyle canim bu lafi bir daha kullanmamasini rica et.Kirildigini anlar da kullanmaz insallah.

Iyi teshis yaptin cnm ama sinmem gecmisimdem degil cok sevmemden keske bu kdr sevmeseydim belki bu kdr uzulmezdim sevgim gozlerimden okunuyor sanki

Iyi teshis yaptin cnm ama sinmem gecmisimdem degil cok sevmemden keske bu kdr sevmeseydim belki bu kdr uzulmezdim sevgim gozlerimden okunuyor sanki

belki yanlış şeyler yazıyorum bilmiyoru çünkü her insan aynı değildir
fakat hani seviyorum diyorsun ya
o çok sevdiğin insanı işte böyle böyle kaybedersin
fiziken yanında olmaya devam eder belki ama ruhuyla ne kadar?
her dediğini kabul edip susarsan sevginin karşılığını alamazsın bence

susmamak illa bağırıp çağırmak veya laf çarpmak değildir
susmamak "tepki" dir
tepki de farklı şekillerde verilebilir
dır dır vır vır etmek zaten hiçbir şeye yaramaz
gerçek tepkiler koy ortaya
tavizsiz tepkiler

Siz prenses degilsiniz de kendisi prens,lord falan mi Havasi kime !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…