Sen Ruh Hastasısın

Evet artik sorun bende mi doye dusunmeyi birakicam biraz.

Evet artik sorun bende mi doye dusunmeyi birakicam biraz.

bencede bırak çünkü seninle alakalı bir durum yok, kendisi problemli.. Saygısızca davranıldığında her insan senin gibi tepki verir. Bu ruh hastalığı değil kendini "sertçe" ifade etmektir. Bazen bende yaşıyorum ama yaşatanlara şöyle bir bakarsak hiçte normal değiller Sende ona aynı şeyleri yap ve tepki verdiğinde ruh hastasısın işte benden kalır yanın yok de

Bence rahat ol cunki belli ki bilerek yaptığı bi şey muhakka ki onunda bi zayıf noktası vardır sende onu bulup bu konuda üstüne git ve takma olumlu düşün psikolojim bozuldu falan diye düşünmek bile bozar psikolojini düşünce gücüne çok inanırım olumlu düşün bunda psikolojini bozacak bi şey yok sinirlerin bozulabilir ama bunu sorun olarak görme gül ve geç inan en etkili silah bu

O kadar etkiledi ki zaten Allah kismet ederse 4 ay sonra evlenip gidicem. Ama anneme de aynısını yapıyor. Bu duruma da uzuluyorum.
Bu ablaların zoru ne böyle
Onun hayatında biri var mı sevgilisi nisanlisi vs.eger yoksa düğün zamanı sizi daha da yıpratacaktir kıskançlıktan soyleyeyim

"Bir şeyi kırk defa söylersen olur" derler.Bu telkin etkisidir.Ablanızın yaptığı şey çok yanlış.Onun etkisine girmemeye çalışın.Dönem dönem hepimizin yanlış tavırları,öfke problemleri,krizlerimiz olabilir.Bu bizi deli,ruh hastası yapmaz.Madem teşhisi koymuş,Tedaviye de başlasın.İşe yarasın bari :)

evet buyuk kardesler kucuk kardesleri cok etkilerler.

esimin abileri esimi cok korkuturmus, adam universiteye gidince atmis uzerinden.

benim ablam da kendisi cok fiziksel ozelliklerine takik biriydi, ister istemez etkileniyorsunuz, ben de uzak yasayinca kendi fizigimle baristim sanirim.

siz hala ayni evde yasiyorsaniz birbirinizi etkilemeniz normal,
bazen kardesler en yakini olamiyor insanin,hatta iyi gelmiyor, bunu kabul etmek gerekiyor.

ya ablanizi takmamayi ogreneceksiniz, ya da yollarinizi ayiracaksiniz, dugunde bayramda seyranda goruseceksiniz, bakin benim ablamla hic bir sorunum yok, ama yilda toplam 30 gun anca gorusebiliyoruz mesafeler yuzunden.

Evelenecgim için gün sayıyorum malesef. Böyle olmayı ben istemezdim...

Bunu hiç düşünmemiştim. Bir çok üye de aynı yorumu yapt i. Evet madem sorunluyum, madem bir teşhis koydun; o zaman neden benim iyiliğim için, tedavim için hiçbir çaba göstermiyorsun. Aksine sürekli birilerine rezil etmeye çalışıyorsun değil mi ?

Bizde ablamla kavga ettiğimiz zaman ruh hastadı mısın sen , ya da bugün ilaçlarını almadın heralde şeklinde konuşuruz ama sonra unuturuz eski halimize döneriz.Sizde ablanız onu dediğinde sensin ruh hastası diyin geçin

Oyle kavgada vs değil, sürekli söylüyor. Onla ilgili olmayan bir konuda da bunu yapıyor. Mesela bi ortamda ben birileri ile konusuyorum diyelim ve bir anımı anlatıyorum ve orada da bir sakarlığımı falan anlatıyorum. Hemen konuya girer "Al işte, bak! Sen normal biri değilsin" der. Bunun gibi yani .
Bunun disinda da benimle normal bir ilişkisi yok.
Yani ablam bunu - tabiri caizse- laf sokmak için falan degil, buna inanarak ve insanları da buna inandırmak isteyerek söylüyor.

Son düzenleme:
O zaman canım senin ablanda sorun var.Fakat bunu daha iyi anlaması için sizde sürekli onun konuşmalarına müdahil olun.Bak işte sen de normal değilsin bence diyin bakalım ne tepki vericek

O zaman canım senin ablanda sorun var.Fakat bunu daha iyi anlaması için sizde sürekli onun konuşmalarına müdahil olun.Bak işte sen de normal değilsin bence diyin bakalım ne tepki vericek
Denedim bazen ise yarıyor ama bildiği gibi yaşamaya devam ediyor. Bunu en cok bana yapar, biraz da anneme.
Mesela az önce battaniyesini cirpacakti. Cam mermerleri çok pis diye salona cirpti. Nasılsa birazdan supurulecekti. Annem de "buradan değil camdan cirp" dedi. Anneme de " işte bu kadar kıtsın" diyerek onu da azarladi. Yani iflah olur gibi değil.
Hadi ben evlenip gideceğim inşallah hayırlısı ile ama anneme de üzülüyorum

Ablanız agresif bir yapıya sahip demek ki aklına geleni söylüyor.Bu durumda kendinizi üzmeyin aksine sakin kalın.Belki de sizi bu kadar kızdırdığınj bildiği için bu lafları söylüyor ablanız.

isin zor. narsist biri gibi bu konusmalari.
doktor degilim. ama psikolojik siddet uyguladigi kesin.
seni ve cevreni deli olduguna ikna etmek istiyor. ablana hicbir sirrini verme.
elinde sana karsi koz olmasin.
istersen psikologa danis. ailene de faydan dokunur. sonucta annenede yapiyormus. yazik..
aklinizla oynuyor. onun dediklerine inanma aldirma bundan sonra. gaslighting hakkinda da bilgilen veya projeksiyon.
soylemedigin seyleri soylemis gibi de konusabilir veya soyledigin seyleri unuttun diyebilir. yani kisaca delirtene kadar ugrasir bazisi. kendi sacmaliklarini sana yukler. psikoljik manipulatif taktikler hakkinda bilgi edin ki kendi aklindan suphe duymayasin. uyguladigi manipulatif seyleri aninda anlarsin bilgilerin varsa bu konularda ve daha az etkilenirsin.
ayrica tepki verme dengende kal. tepki verirsen cogaltir.

Aranızda 1 yaş var sadece. Belki ablanız sizi kıskandı hep, sizin yüzünüzden gerekli sevgi ve özeni göremediğini düşündü. Çocukken bu şekilde düşünmüş ve şu ana kadar da gelmiş gibi.

Psikolojik destek almasını sağlayın , ya da siz alın bu durumdan daha da fazla etkilenmemek için.

Benim de bir ablamla iliskim boyle.Bir büyüğüm olacak bir de.Hani yas olarak en yakınım.

Sende onun negatif yanlarını yüzüne vur hep sana hep sana nereye kadar gerçekten ruh hastası yapmaya çalışıyor galiba kıskanç

Benım ablamda yıllarca bana baskı yaptı.Yıllarca annem ve babamdan cok ondan cekındım.Eve bıraz gec kalsam arar ve neredesın babam senı soruyor dıye yem atardı.O zamanlar erkek arkadasım bugun ıse esım olan beyle gezıyorum dıye neler yaptı bana.Hatta bırgun sevgılım dedı kı"bu ne ya senın ablan kım kı bu kadar korkuyorsun ondan,annenden korkmuyorsun bu kadar"demıstı.Ama korkmaktan cok bıkmıstım artık onunla savasmaktan.Ben evlendım benım bır kucugum olan kardesıme sardı,garıbım sırf ondan kurtulmak ıcın hemen evlendı.Sonra da en kucugumuze sardı.Yıllarca kavga dovus ona da hayatı zehır ettı.En son bekar evıne cıktı ve herkes kafasını dınlıyor tabıkı o da.Yıne de canı sagolsun sevıyorum onu.Sıze tavsıyem bırakın kenarda afkursun -kusura bakmayın ama ,onu gormezden gelın

bi yerde bir yazi okumustum bize gercek ruh hastalari degil gercek ruh hastalarinin hasta ettiği kisiler gelir gibi bir sey yaziyordu
sizin evdeki asil ruh hastasida ablaniz sanirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…