- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Evet artik sorun bende mi doye dusunmeyi birakicam biraz.Annem de kendimi bildim bileli, bana kötü özellikler ithaf ederek canımı sıkmaya çalışır. Ama sizden farklı olarak, annemin bunu yapmaya çalıştığını farkettiğimde beri( 4-5yaş) onun hakkımda söylediği hiçbir şeye itibar etmemeyi öğrendim.
Annemin hakkımda söylediği şeylerin ancak benim canımı sıkmak amacıyla söylendiği kabulüyle hayatımı sürdüyorum.
Siz de kendi akıl sağlığınızı sorgulayacaiınıza, ne biçim bir ablam var diye düşünmeye başlasanız iyi olur.
Evet artik sorun bende mi doye dusunmeyi birakicam biraz.
Bence rahat ol cunki belli ki bilerek yaptığı bi şey muhakka ki onunda bi zayıf noktası vardır sende onu bulup bu konuda üstüne git ve takma olumlu düşün psikolojim bozuldu falan diye düşünmek bile bozar psikolojini düşünce gücüne çok inanırım olumlu düşün bunda psikolojini bozacak bi şey yok sinirlerin bozulabilir ama bunu sorun olarak görme gül ve geç inan en etkili silah buKıskançlık hiç aklıma gelmezdi ama bunu birçok kişi soyledi ve bu durumu düşüneceğim.
Söylediklerine çok tepki veriyorum . O da başarısını görünce iyice üzerime geliyor. Evet kardeşlerde bu durum olabilir ama ablamınki beni çok etkiliyor. Psikolojimi bozacak veya zaten bozdu diye düşünüyorum .
Onun hayatında biri var mı sevgilisi nisanlisi vs.eger yoksa düğün zamanı sizi daha da yıpratacaktir kıskançlıktan soyleyeyimO kadar etkiledi ki zaten Allah kismet ederse 4 ay sonra evlenip gidicem. Ama anneme de aynısını yapıyor. Bu duruma da uzuluyorum.
Bu ablaların zoru ne böyle
Yok ama ilgisi de yok. Daha çok evden gidiyorum diye mutluOnun hayatında biri var mı sevgilisi nisanlisi vs.eger yoksa düğün zamanı sizi daha da yıpratacaktir kıskançlıktan soyleyeyim
Evelenecgim için gün sayıyorum malesef. Böyle olmayı ben istemezdim...evet buyuk kardesler kucuk kardesleri cok etkilerler.
esimin abileri esimi cok korkuturmus, adam universiteye gidince atmis uzerinden.
benim ablam da kendisi cok fiziksel ozelliklerine takik biriydi, ister istemez etkileniyorsunuz, ben de uzak yasayinca kendi fizigimle baristim sanirim.
siz hala ayni evde yasiyorsaniz birbirinizi etkilemeniz normal,
bazen kardesler en yakini olamiyor insanin,hatta iyi gelmiyor, bunu kabul etmek gerekiyor.
ya ablanizi takmamayi ogreneceksiniz, ya da yollarinizi ayiracaksiniz, dugunde bayramda seyranda goruseceksiniz, bakin benim ablamla hic bir sorunum yok, ama yilda toplam 30 gun anca gorusebiliyoruz mesafeler yuzunden.
Bunu hiç düşünmemiştim. Bir çok üye de aynı yorumu yapt i. Evet madem sorunluyum, madem bir teşhis koydun; o zaman neden benim iyiliğim için, tedavim için hiçbir çaba göstermiyorsun. Aksine sürekli birilerine rezil etmeye çalışıyorsun değil mi ?"Bir şeyi kırk defa söylersen olur" derler.Bu telkin etkisidir.Ablanızın yaptığı şey çok yanlış.Onun etkisine girmemeye çalışın.Dönem dönem hepimizin yanlış tavırları,öfke problemleri,krizlerimiz olabilir.Bu bizi deli,ruh hastası yapmaz.Madem teşhisi koymuş,Tedaviye de başlasın.İşe yarasın bari :)
Oyle kavgada vs değil, sürekli söylüyor. Onla ilgili olmayan bir konuda da bunu yapıyor. Mesela bi ortamda ben birileri ile konusuyorum diyelim ve bir anımı anlatıyorum ve orada da bir sakarlığımı falan anlatıyorum. Hemen konuya girer "Al işte, bak! Sen normal biri değilsin" der. Bunun gibi yani .Bizde ablamla kavga ettiğimiz zaman ruh hastadı mısın sen , ya da bugün ilaçlarını almadın heralde şeklinde konuşuruz ama sonra unuturuz eski halimize döneriz.Sizde ablanız onu dediğinde sensin ruh hastası diyin geçin
O zaman canım senin ablanda sorun var.Fakat bunu daha iyi anlaması için sizde sürekli onun konuşmalarına müdahil olun.Bak işte sen de normal değilsin bence diyin bakalım ne tepki vericekOyle kavgada vs değil, sürekli söylüyor. Onla ilgili olmayan bir konuda da bunu yapıyor. Mesela bi ortamda ben birileri ile konusiyorum diyelim ve bir animi anlatıyorum ve orada da bir sakarligimi falan anlatıyorum. Hemen konuya girer "al işte bak! Sen normal biri değilsin." der. Bunun gibi yani .
Bunun disinda da benimle normal bir ilişkisi yok.
Denedim bazen ise yarıyor ama bildiği gibi yaşamaya devam ediyor. Bunu en cok bana yapar, biraz da anneme.O zaman canım senin ablanda sorun var.Fakat bunu daha iyi anlaması için sizde sürekli onun konuşmalarına müdahil olun.Bak işte sen de normal değilsin bence diyin bakalım ne tepki vericek
Ablanız agresif bir yapıya sahip demek ki aklına geleni söylüyor.Bu durumda kendinizi üzmeyin aksine sakin kalın.Belki de sizi bu kadar kızdırdığınj bildiği için bu lafları söylüyor ablanız.Denedim bazen ise yarıyor ama bildiği gibi yaşamaya devam ediyor. Bunu en cok bana yapar, biraz da anneme.
Mesela az önce battaniyesini cirpacakti. Cam mermerleri çok pis diye salona cirpti. Nasılsa birazdan supurulecekti. Annem de "buradan değil camdan cirp" dedi. Anneme de " işte bu kadar kıtsın" diyerek onu da azarladi. Yani iflah olur gibi değil.
Hadi ben evlenip gideceğim inşallah hayırlısı ile ama anneme de üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?