''Sen zaten ailemize bir katkıda bulunamazsın!''

Merhabalar. O kadar üzgünüm ki şuan nasıl anlatayım bilmiyorum, ağlamak bile hafifletmiyor. Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum, lise son sınıftayım. Okul, ygs, lys derken zaten büyük bir stres içerisindeyim. Sürekli yapamayacağım korkusuyla yine de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu akşam canım çok sıkkındı yine. Yapamayacağımı falan düşünüyorum diye ablama bahsettim. Evet belki de bahsetmemeliydim, onun bu kadar anlayışsız bir insan olduğunu unutuverdim, ya da iyi bir şeyler söyler sandım her neyse. Bana söylediği söz: '' Aman sen zaten ailemize bir katkıda bulunamazsın, senin bir işe yarayacağın yok, bir şey olmaz senden böyle dediğine göre, başaracak insan başarır ve böyle konuşmaz, iyi bir yere gelemezsin sen zaten'' oldu. Belki buraya yazınca farklı oluyor ama bana bunları söylediği an içim öyle acıdı ki. Sanırım kendi konumuna güvenerek böyle konuşuyor. Kendisi öğretmen, iyi bir üniversite kazanmıştı sevinmiştik, başarılı sayılır yani. Ama tüm bunların bir işe yaradığını düşünemiyorum şu an, beni o kadar üzdü ki. Bir de ygs ye hazırladığı benim gibi öğrencileri var bir sürü. Eminim onlara da ümitli konuşmalar sergiliyordur. Aslında beni en çok yaralayan da ''ailemize katkıda bulunamazsın zaten!!'' lafı oldu. Çünkü gerçekten şu an maddi sıkıntılar da var. Çok fazla bir sıkıntımız yok çok şükür ama ayağımızı yorgana göre uzatıyoruz, idare etmeye çalışıyoruz. Ve benim de içten içe en çok istediğim şey iyi bir meslek sahibi olup ailemi rahatlatmak, beni okuttukları günlerin hakkını biraz olsun ödemek...Belki de haklıydı söylediklerinde, işi var, eve katkısı oluyor, bense öyle değilim. Zayıf noktamdan vurdu, durup durup ağlayasım geliyor. Okuduğunuz için teşekkürler, içimi dökmek istedim. Ne ailemden beni anlayan biri var ne de arkadaşlarımdan. İnsanlar en zor zamanlarında yakınlarından güç almaz mı?
Benim annem böyle ve hala ayni bu tip insanlara kulak verme beni herzaman azarladi yapamazsin edemezsin ne oldu mühendisim evliyim 2 cocugum var ve durmumuz iyi ama hala dogum yaptim tembel sen niye calismyiorsun diyebiliyor bana. Ben artik insanlara kulak asmamayi ögrendim sende aynisini yap...

Umarım çocukça üzuntulere kapılıp pes edip te o şapşal egoist ablani o ailenin tek övgüsü olarak birakmazsin...
Bide öğretmen olmuş bu zihniyetini herkesten uzak tutsun bencil...

Bak canım etrafındaki insanların bir şey demesinden öte senin ne istediğin önemli. Kendine hedefler koy. Ulasamazsan bile alternatifler eklemeyi unutma. Başarıda başarısızlıkta senin. Elbette ailenide etkiler ama bu durum önce seni etkiler. Herkes kendi hayatını yaşıyor canım eğer başkalarının hayatına takilirsan çok zaman kaybedersin. Ablanı boş ver. İçi seni dışı milleti yakıyor

Sen çok takma ablanı.Ona en iyi cevabı yılın sonunda vereceksin.Çalış,hiç takma,yapamam edememleri düşünme bile.Yaparsın,nasıl ki Türkiye'de bunu yapan binlerce insan var sen de yaparsın onlardan neyin eksik ? Hatta daha da hırslan ablan iyi bir üniversiteye mi gitti sen daha da iyisine git göğsünü gere gere söyle sonra...

Canim hiç üzülme bende zamanında böyle bi şey yaşadım abimden duydum bende cok daha ağırdı benim duyduklarım inan ki insanın hayatında o kadar şey degisiyorki canim kafana takma ben kendime zehir ettim herşeyi sen sadece dersine çalış bak bizde senin ablalarin sayiliriz insallah güzel bi bölüm kazanırsın ve burdan bizimle paylasirsin

Ablan bencilin teki hic de sen hirslanasin diye soylemiyor
Sinav psikolojisinde ki insanlari daha da hirslandirmaz bu tur sozler sadece umutsuzluga dusurur ve yapamayacagini daha cok kabullenmesine neden olur
Bir egitimci olarak ablan mi bilmeyecek
Sen ev kizi ol ki oda senin ustunden boburlensin ben ailenin okuyan kiziyim desin benim kardesten bir sey olmadi desin

Sen ondan kucuksun farkinda misin. Elbette buyuyup katkida bulunacagin yaşın gelecek.

Merhabalar. O kadar üzgünüm ki şuan nasıl anlatayım bilmiyorum, ağlamak bile hafifletmiyor. Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum, lise son sınıftayım. Okul, ygs, lys derken zaten büyük bir stres içerisindeyim. Sürekli yapamayacağım korkusuyla yine de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu akşam canım çok sıkkındı yine. Yapamayacağımı falan düşünüyorum diye ablama bahsettim. Evet belki de bahsetmemeliydim, onun bu kadar anlayışsız bir insan olduğunu unutuverdim, ya da iyi bir şeyler söyler sandım her neyse. Bana söylediği söz: '' Aman sen zaten ailemize bir katkıda bulunamazsın, senin bir işe yarayacağın yok, bir şey olmaz senden böyle dediğine göre, başaracak insan başarır ve böyle konuşmaz, iyi bir yere gelemezsin sen zaten'' oldu. Belki buraya yazınca farklı oluyor ama bana bunları söylediği an içim öyle acıdı ki. Sanırım kendi konumuna güvenerek böyle konuşuyor. Kendisi öğretmen, iyi bir üniversite kazanmıştı sevinmiştik, başarılı sayılır yani. Ama tüm bunların bir işe yaradığını düşünemiyorum şu an, beni o kadar üzdü ki. Bir de ygs ye hazırladığı benim gibi öğrencileri var bir sürü. Eminim onlara da ümitli konuşmalar sergiliyordur. Aslında beni en çok yaralayan da ''ailemize katkıda bulunamazsın zaten!!'' lafı oldu. Çünkü gerçekten şu an maddi sıkıntılar da var. Çok fazla bir sıkıntımız yok çok şükür ama ayağımızı yorgana göre uzatıyoruz, idare etmeye çalışıyoruz. Ve benim de içten içe en çok istediğim şey iyi bir meslek sahibi olup ailemi rahatlatmak, beni okuttukları günlerin hakkını biraz olsun ödemek...Belki de haklıydı söylediklerinde, işi var, eve katkısı oluyor, bense öyle değilim. Zayıf noktamdan vurdu, durup durup ağlayasım geliyor. Okuduğunuz için teşekkürler, içimi dökmek istedim. Ne ailemden beni anlayan biri var ne de arkadaşlarımdan. İnsanlar en zor zamanlarında yakınlarından güç almaz mı?
kendisi öğretmen başarılı sayılır yani... ne bu ya şakamı. öğretmenlik mesleğini bu kadar ayaklar altına almayın. ablan Öğretmen olmuş ve çok başarılı. o başarılı görmediğin ablanı örnek al ve buraya yazacağın yere otur soru çöz. ablan tabiki haklı sen kazanamazsın

kendisi öğretmen başarılı sayılır yani... ne bu ya şakamı. öğretmenlik mesleğini bu kadar ayaklar altına almayın. ablan Öğretmen olmuş ve çok başarılı. o başarılı görmediğin ablanı örnek al ve buraya yazacağın yere otur soru çöz. ablan tabiki haklı sen kazanamazsın

:D ahahah kadınlar kulübü degil rehabilitasyon merkezi mübarek herkes hasta

Kendince bir motivasyon yöntemi deniyor galiba.. Ama çok yanlış...
Yapabileceğine inandırması , yapamazsan bile seneye deneyebileceğini söylemesi gerekirken tamamen düşürmüş motivasyonunu..
Bence bunu olumlu yönde kullanıp hırs yapmalısın..
ayrıca üniversite sınava hazırlanan birinin zaten eve katkı sağlaması beklenemez..bunu düşünerek üzülme..
şuan sınavına konsantre olmaktan başka bir şeyi dert etme..
Zamanı gelince ailene katkıda bulunursun. Şuan sadece sınavına odaklan..

Merhaba hanımefendi, öncelikle öğretmenlik mesleğini ayaklar altına alıyor olsam öğretmen olmak istemezdim sanırım. Öğretmenlerime ve öğretmenliğe ne kadar değer verdiğimi bilmiyorsunuz. Ablamı başarılı görmüyorum falan da demedim. Sadece başarılı olmak kişiden kişiye değişebiliyor. Ablam çok başarılı evet. Ama bana göre ve size göre. Ben başarılı sayarım ama bazı insanlar normal görür. O ifadem 'bence' anlamı taşıyor. Kaldı ki ağlayarak yazdığım bu mesajımda başarısız bile demiş olabilirdim ama demedim, doğruya doğru. Onu hiçbir zaman örnek almayacağım yoksa egoist bir öğretmen olurum. Test de çözerim buraya da yazarım. A ama pardon artık çözmeyeceğim çünkü kazanamayacağımı biliyormuşsunuz. :-)

Kendisi öğretmen, iyi bir üniversite kazanmıştı sevinmiştik, başarılı sayılır yani. Ama tüm bunların bir işe yaradığını düşünemiyorum şu an, beni o kadar üzdü ki. Bir de ygs ye hazırladığı benim gibi öğrencileri var bir sürü. Eminim onlara da ümitli konuşmalar sergiliyordur. Aslında beni en çok yaralayan da ''ailemize katkıda bulunamazsın zaten!!'' lafı oldu.. İnsanlar en zor zamanlarında yakınlarından güç almaz mı?

Abla kişisi tam bir egoist , ezik ve düşüncesiz. Kaldı ki bir öğretmen. Yani sözde eğiten, yetiştiren, değerler kazandıran biri. Hep diyorum öğretmenlik tek bir sınava bağlı olmamalı. Yazık öğrencilerine.

Böyle motive edilmez. Her insan bir değil çünkü. Kimisinde bu alaycı tavır işe yararken kimisinin tüm isteğini yok edebilir.

Bazı şeyleri söylemler değil zaman gösterir. Motive olun. Biraz hırs ve azimle birkaç yıl sonra ablanızla diplomanızla birlikte bir adet kapak götürürsünüz.

Yaşınız küçük ama şunu unutmayın. İnsanın hisleri değerlidir, herkesle paylaşmamalıdır.

Merhaba hanımefendi, öncelikle öğretmenlik mesleğini ayaklar altına alıyor olsam öğretmen olmak istemezdim sanırım. Öğretmenlerime ve öğretmenliğe ne kadar değer verdiğimi bilmiyorsunuz. Ablamı başarılı görmüyorum falan da demedim. Sadece başarılı olmak kişiden kişiye değişebiliyor. Ablam çok başarılı evet. Ama bana göre ve size göre. Ben başarılı sayarım ama bazı insanlar normal görür. O ifadem 'bence' anlamı taşıyor. Kaldı ki ağlayarak yazdığım bu mesajımda başarısız bile demiş olabilirdim ama demedim, doğruya doğru. Onu hiçbir zaman örnek almayacağım yoksa egoist bir öğretmen olurum. Test de çözerim buraya da yazarım. A ama pardon artık çözmeyeceğim çünkü kazanamayacağımı biliyormuşsunuz. :-)
bencede çözme çünkü senin gibi biri öğretmen olmasın zaten ve öğretmen olmuş bir kişiye başarılı sayılır yani diyemezsiniz

canımcım benim abim de böyledir. kendisi 10 senede üniversiteyi bitirdi, ama sorsalar ben mal olanım :D teknik kadro almışım haberim yok, bu da teknik kadro için sınavlara girip duruyodu. bi gün benim maaş bi anda 600 lira artınca farkettim ben kadromu, devlet vermiş hakkı yani. böyle böyle insanlara hakkımı helal etmiyorum ne emek harcadın da bu kadroyu aldın sen diye atarlanmıştı. insan kendi kardeşi iyi bi yere gelmiş diye sevinir ben olsam sevinirim yani. dediğim gibi üstelik devletin benim kadromda çalışan herkese verdiği bi haktı teknik kadro hakkı bana özel torpilli bişi diildi yani :) dinleme sen elinden gelenin en iyisini yap eminim başaracaksın, kendine güven yeter.

bencede çözme çünkü senin gibi biri öğretmen olmasın zaten ve öğretmen olmuş bir kişiye başarılı sayılır yani diyemezsiniz
edebe davet ediyorum sizi. karşınızda 30lu yaşlarda bir yetişkin yok lafınızı ölçün ona göre yönlendirin ya da etmeyin.

Belki de hırslanman için demiştir, diğer söylediği sözleri de onun için söylemiştir. Biri bana böyle dese hırs yapardım ben.

8 yıldır eğitim fakültesinde çalışıyorum, konu sahibinin ablası ve öğretmen olduğu için burada onu haksızca eleştiren şahıs gibilerinin ciğerini bilirim. yüzlerine de "Allah çocuğumu senin gibi öğretmene düşürmesin" derim. Öğretmenlik çok özel çok onurlu ve kutsal bir meslek. Herkes layıkıyla yapamaz. Sadece lisans mezunu olup diplomayla öğretmen de olunmaz. Çok özel pırıl pırıl gurur duyduğum öğrencilerim yurdun dört bir yanında öğrencilerine ışık saçıyorlar, onların çoğalmasını diliyorum, öğrencisinin kalbini kıran, onun karakterinde onarılmaz hasarlara yol açan, kendini geliştirememiş insanlıktan nasibini alamamış olanları da Allah'a havale ediyorum. Allah onlara fırsat vermesin.

Back
X