Senede 1 oysa ki

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.427
43.923
798
Sürpriz yapmayı, insanları mutlu etmeyi seven yapıda bir insanım ancak maalesef karşılığını göremiyorum. Bu yüzden arkadaş çevremden beklentimi kaldırdım artık tamamen. Kimseye boş yere sürpriz vesaire yapmıyorum. Çünkü ne hikmetse sürpriz yaptığım hediye aldığım insanlar bana gelince en ufak bir iyi ki doğdun mesajı bile atmıyor.

Keza aileme karşı da severim sürpriz yapmayı. Doğum günü olanın hediyesini alırım. Pastasını kendi ellerimle yaparım yapmaya vaktim yoksa gidip pastaneden hazır almak yerine özel olarak sipariş veririm ama bana gelince yılbaşında nasılsa pasta yedik 3 gün sonra almasak olur mu mantığında oluyor herkes.

Kardeşim bugün için yemeğe çıkaracağını söyledi tamam dedim. Ailem de herhalde ufak bir pasta alır önce mum üfler sonra da kardeşimle çıkarız dedim. Biraz önce babam aradı kardeşin şuranın pastasını sevdiğini söyledi ama güzel değildi 1 adet kalmıştı beğenmedim şeklini yine de alayım mı ister misin diye sordu. Yok dedim güzel değilse alma o zaman. Ee akşam dışarı çıkacakmışsınız o zaman parasını vereyim dışarıda yiyin pasta olmaz mı dedi. İstemiyorum baba alma pasta falan diyip kapattım telefonu. Sabahta sordu pasta alayım mı sana diye babam. Ya alacaksan al ya da almak istemiyorum de alma sorarak iş olmaz ki Kırk yılda bir ya sene de bir en ufak ufacık bir kek bile alıp üstüne mum koysalar mutlu olacağım ama bu şekilde olunca insanın tüm hevesi vesaire kaçıyor. Çiçeği böceği geçtim . İnsanlara doğum gününde dıdısının dıdısı dahi çiçek gönderirken benim öyle nazik bir çevrem olmadı maalesef ( hediye aldı ailem almadı diyemem hediyemi altın olarak aldım üstelik ) ama işte böyle ufak tefek süprizleri bekliyor insan. Kendi yapıp karşındakiler sana yapmayınca kırılıyor üzülüyor. Mesela görüyorum insanların iş yerinde ki arkadaşları bile kırk kere sürpriz yapıyor ( ki benim iş arkadaşlarım süprizin s sinden anlamaz orası ayrı ) öyle işte canım sıkıldı içimi dökmek istedim.

Güncelleme : kardeşim kızmış babama neden soruyorsun öyle şey mi olur alırsın kutlarız sorulur mu diye.
Baktım çiçek yollamış kardeşim. Akşam da mum koymuşlar pastanın üzerine getirdiler üfledim sonra dışarı çıktık birer bir şey içtik kardeşimle günü bitirmiş olduk

Son düzenleme:
Insanlardan beklentiye girmek yanlistir. Sadece sizi yorar. Özellikle de siz bir sey yaptiniz diye o insanlardan karşılık beklemek daha da yanlistir. Sizin açınızdan cok üzücü ve kırıcı gelebilir belki ama karsinizdakiler icin de bogucu olabilir. Cunku her jnsan ayni ince mizaca sahip degil. Ve siz onlari seviyor deger veriyor emek veriyorsunuz diye onlar da size aynisini yapmak zorunda hissetmek istemiyordur belki. Mesela bir komsum var aşırı iyi bir kadin, bana lohusalik zamanimda yemekler yapti getirdi surekli yardim teklif eder, evine davet eder kibardir vs ama butun bu iyiligi beni sadece boguyor, cunku ben onla arkadas olmak istemedim ki, karsilik gostermem gerektigini dusunup bana daha cok iyilik yaptikca sinirleniyorum. Yani sizin arkadaslariniz icin siz onlara verdiginiz deger kadar degerrli olmayabilirsinjz malesef. Hayatin aci gercegi. O yuzden size cani gönülden yapmayana siz de yapmayin. Bu ikiniz icin de daha iyi olur.

Babalar bu konularda biraz mazur görülebilir bence. Onların jenerasyonu böyle süprizli, afilli kutlamalara yabancılar. İstediğiniz gibi olmasını garantiye almak için sürekli soruyor olabilir.
Mazur görülecek bir tarafı yok bunun.Evlât sadece anneye ait bir varlık değil kanımca,ortak yapım.
O çocuğa ne kadar sevgi dolu eylemde bulunulursa inanın yetişkinlik durumuna faydasımı zararımı olduğunu teşhis etmek hiçte zor olmaz...

eski iş yerimde de benzerdi mesela lacostan tişört aldığım kişi bana doğum günümde faber castel uçlu kalem almıştı :) durumu yok diyemiyorum benden 2 katı fazla maaş aldığını muhasebe de çalıştığım için biliyordum mesela.
Bende böyle birsey yapacağı zaman yapiyimmi alayimmi diye sorulmasina sinir olurum. Alacaksan al yani . Onun dışında da beklentiye girmeyin. Az beklenti çok huzur
Doğum günü hediye mi kendim söyledim altın istiyorum haberin olsun dedim bir miktar biryerden para geldi biliyordum çünkü alabileceğini.

Teşekkür ederim bugün doğum günüm
Babalar bu konularda biraz mazur görülebilir bence. Onların jenerasyonu böyle süprizli, afilli kutlamalara yabancılar. İstediğiniz gibi olmasını garantiye almak için sürekli soruyor olabilir.
Kendisi sever ama sürpriz yapılmasını vesaire işte öyle olunca insan da bekliyor

Arkadaşlar vesaire geçtim ama söz konusu aile olunca beklentiye girmeden olmuyor.

Yerinizde olsam kimseye bir sürpriz hazırlamaz kimseden de beklenti içerisine girmezdim. En iyisi en huzurlusu bu bence bu
Bu saatten sonra öyle yapacağım bende

Annemle görüşmüyorum bir süredir tartışmıştık ayrı yaşıyorum annemden o kutlamadı bile onu saymıyorum bile

Alma verme dengesi bozulmuş, biraz geriye çekilirseniz denge yoluna girecek. Kendimden biliyorum :)

Söylediğimiz doğru olsa bile jenerasyonu farklı olan insanlarda bu tarz değişimler imkansıza yakın bence. Düşünce yapıları özellikle belirli bir yaştan sonra zorlamaya gelmiyor. Beklentiyi düşük tutmakta fayda var. Babama neden bana baby shower düzenlemiyorsun diye trip atamam sonuçta. Yazılımında yok çünkü.

Şuna bakmak lazım sürpriz yaptığınız insanların beklentisi var mı? Sırf keyif alıyorsunuz seviyorsunuz diye yapıyor olabilirsiniz. Maalesef çevremde gördüğüm çoğu kişi sizin gibi.
Doğum günü beklentim sıfırdır. Israrla arkadaşlarım her sene sürpriz yaparlar. Sıra onlara gelince beklerler de. İyi de ben kendi doğum günümü kutlamak istemiyorum ki sürprizler yapıp partiler düzenleyen sizsiniz. Bence çevrenizdekiler de böyle düşünüyor.

Bu yaşıma kadar sadece 11. yaş günüm tam olarak kutlandı diğerlerinde de sadece bir pasta aldılar benden 2 yaş küçük kardeşimin ise her sene kutlandı hediyeler vs. alındı. Ben de sizin gibi düşünüyordum neden bana yapılmıyor diye sonrasında kız kardeşime anlattım. O da bana 2-3 ay öncesinden başlayarak herkese doğum gününü hatırlattığını söyledi.
Ben de bu kez deneyeyim dedim ve sonucu söylüyorum 2-3 gün önce doğum günümdü ve 7. pastamı bugün kestim ayrıca hediyeler aramalar da hala devam ediyor.
Hatta normalde hiç yapmam dediğim şeyi yaptım ablam ve abime hediyeye vakit ayıramazlar ayırsalar da hiç zevkime uymayan şeyler alacaklarını bildiğimden sözde şakasına iban attım hediyenizi böyle de verebilirsiniz diye. Bu arada yıllardır maaşlı çalışıyorum gelirim de fena değil onlar da hesabıma para göndermiş ben de çok şaşırmış gibi yaptım

Yani kısaca söylemek gerekirse beklentiniz isteğiniz varsa insanlara beklenti içinde olduğunuzu belirteceksiniz.

Çevremdeki herkes seviyor süprizi biliyorum yani sevmem diyenleride biliyorum
Ailem biliyor sonuçta doğum tarihimi onun dışında çok yakın arkadaşlarım da biliyor ee paylaşıyorum da zaten ki hiç ummadığım biri birlikte iş yaptığımız karşı firmada çalışan ( yüz yüze hiç gelmedik ) ama defalarca işle alakalı telefon da görüştüğüm kişi hediye yollamış . Daha gelmedi kargo mesajı geldi . Mesela gece 12 de uyuyordum kardeşimin üzerime atlaması suretiyle uyandım doğum günün kutlu olsun ablacım diye uyandırdı gece.

cocukken asla dgünüm kutlanmazdı defalarca üzülüp ağlamıştım. büyüyüp bişeyler biraz değiştiginde bu kez kendi pastamı seçip dolaba koydum annem mumları yakıp getirdi hayatımda hiçbir zaman dgünü sürprizi yapılmadı 5kişiden fazla bi kutlamam olmadı. bazen ben de üzülüyorum çevremde cok arkadasıma sürpriz ayarladım ama bana hiç yapacak bi çılgın olmadı sonradan alıştım bundan daha büyük dertlerim oldugunu anlayınca dgünü önemsiz gelmeye başladı. ve hatta 1sene içinde kim benmkini mesaj ile kutlarsa ben de o kişilerin kutlamaya başladım sadece. beni unutan önemsemeyen bana trip atsa kaç yazar mehhh.. Kafayı salmak lazım birazdaaaaa

İnce düşünceli denir ya sen öylesin. Bende tıpkı senin gibiyim. Bi arkadaşımın çocuğu oldu. Elbise takımın dan çorabına kafasına tokasına , şampuanı, tırnak makası emziği biberonu göğüs pedine kadar güzel bi kutu yaptım gönderdim. Sonuç benimde çocuğum oldu ve sadece bir takım alıp gelmişler. İnce düşünmemek lazım. Çok. Verirsen insanlar o kadar az değer veriyor. Beklentilerini tamamen kapat lütfen. Ben tamamen bıraktım artık , süpriz dahi yapılsa sevinemiyorum hevesim kırılmış

Sanırım daha önemli bir derdim yok :)) şaka bir yana işte önemsenmediğini düşünüyor insan

Bende geçtim artık sürpriz işlerinden kimseye süpriz yapmayacağım pasta dahi almayacağım

en sinir olduğum şey alayım mı denmesi benimde ya içinden geliyorsa al yoksa açma konusunu daha iyi insan zaten diyemezki evet pasta istiyorum ben diye karşı tarafın düşünmesi lazım bunu :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…