• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senelerdir çözemediğim bir konu 🙈

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sinem_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2020
18
-2
1
38
Arkadaşlar biliyorum sen bilmiyorsan biz nerden bilelim diyeceksiniz ama ben bu işin içinden çıkamıyorum. Bu yüzden sizin değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

Lise 1’e giderken bir çocuk vardı sınıfımda. Bana karşı ilgili gibiydi. Ben de o zamanlar çok çekingendim ve sınıfımızdakiler sürekli benim ve onun adını bir araya getirip birbirimizden hoşlandığımızı ima eden şakalar yapıyorlardı. Ben oralı olmamaya çalışıyordum ama bu durum beni rahatsız ettiğinden doğal olarak bu çocuktan uzak duruyordum. Bu arada arkamda ki sırada oturuyordu. Arkadaşlarım sürekli sana bakıyor, senden hoşlanıyor diyorlardı. Ben de bir şeyler seziyordum elbette ama biri bana bir şey demedikten sonra ben şu benden hoşlanıyor demem. Sınıftan iki kıza çıkma teklifi yapmış, ikisi de kabul etmemiş. Bu yüzden herhalde herkese mavi boncuk dağıtan biri diye düşündüm. Ciddiye almadım. Tüm bana yaklaşımlarını görmezden geldim. Sonra neyse biriyle sevgili oldu, ama yine de bana karşı davranışlarını değiştirmedi. Elbette bu da beni sinirlendirdi. Kaç yaşında olursa olsun, sadık olmayı başaramayan bir insana saygı duyumam.

Bunda ne var diyeceksiniz, geçmiş gitmiş diyeceksiniz... Başka okula geçtim orada da karşılaştık. Kaderin işi. Muhattap olmadım, hala aynı kişiyle birlikteydi.

Sorun şu ki ben senede bir ki kez mutlaka bu kişiyi rüyamda görüyorum. Aradan on yedi sene geçmesine rağmen, adını dahi unutamadım 🤦🏻‍♀️ Seneler önce evlendiğini duyduğumda hiçte öyle kahrolup ağlamadım, ama nedense aklıma düşüp duruyor bazı günler. Ve bu kişiyle karşılaşmak istemiyorum, çünkü kalbim atmaya başlıyor ve görmezlikten geliyorum kendisini. Nedir sizce bu? Acaba bana bariz bir şekilde açılmadığı ve biz bazı şeyleri konuşmadığımız için, bir şeyler yaşamadığımızdan dolayı mı bu haldeyim? Bu yüzden mi kimseden hoşlanamıyorum ve bir ilişkiye başlayamıyorum 🙈

Ben anlamadım şurasını zaten siz çocuğu istemiyormuşsunuz. Yok eğer istiyorduysanız neden siz bir adım atmadınız? Belki de içinizde kalmıştır, acaba olsaydık nasıl olurdu düşüncesi insanın içinde hep bir soru işareti olarak kalabiliyor. Eğer evli olmasaydı yazın bir şansınızı deneyin derdim ama adam evli dahası belki o sizin adınızı bile hatırlamıyor. Olan olmuş artık 17 koca sene geçmiş eğer hayatınıza kimseyi alamamanızı aynı kişiye bağlıyorsanız psikolojik destek almanızı öneririm. Normal bir durum değil çünkü.

Ben anlamadım şurasını zaten siz çocuğu istemiyormuşsunuz. Yok eğer istiyorduysanız neden siz bir adım atmadınız? Belki de içinizde kalmıştır, acaba olsaydık nasıl olurdu düşüncesi insanın içinde hep bir soru işareti olarak kalabiliyor. Eğer evli olmasaydı yazın bir şansınızı deneyin derdim ama adam evli dahası belki o sizin adınızı bile hatırlamıyor. Olan olmuş artık 17 koca sene geçmiş eğer hayatınıza kimseyi alamamanızı aynı kişiye bağlıyorsanız psikolojik destek almanızı öneririm. Normal bir durum değil çünkü.

Ben bu kişiyle aynı sınıfa düşmeden önce bir arkadaşım bu kişiden hoşlanmıştı ama kendisiyle çıkmadı. Ben de arkadaşımın hoşlandığı bir insandan uzak durmayı tercih ettim... Duygularımı bastırmış olabilirim. Ve kendisi sürekli imalarda bulunuyordu, benimle bir araya geleceğine dair.

Peki Bu kişiyle karşılaşıyormusunuz ? Yani aynı ortamda falan mı çalışıyorsunuz yoksa 17 senedir görmüyormusunuz ?

En son bir sene önce karşılaştık. Bundan on bir sene önce de 3 sene falan aynı ortamda bulunduk.

Hesabıma göre 14+17 minimum 31 yaşındasınız. Lisedeki flört aday adayını unutamadığınız için kimseden hoşlanamadığınızı mı düşünüyorsunuz? o_O

Bir ilişki yaşayamamayı buna bağlamıyorum tabi ki... Benim sorunum belki de bu kişiye aşıktım ama kabullenemediğim için de belki de bunca senedir rüyalarıma giriyordur. Ben zaten erkeklerden uzak duran biriyimdir, öyle kolay kolayda hoşlanmıyorum. Hoşlanacak gibi oluyorum ama sonra bir şeylerden dolayı soğuyorum.

Ben bu kişiyle aynı sınıfa düşmeden önce bir arkadaşım bu kişiden hoşlanmıştı ama kendisiyle çıkmadı. Ben de arkadaşımın hoşlandığı bir insandan uzak durmayı tercih ettim... Duygularımı bastırmış olabilirim. Ve kendisi sürekli imalarda bulunuyordu, benimle bir araya geleceğine dair.

En son bir sene önce karşılaştık. Bundan on bir sene önce de 3 sene falan aynı ortamda bulunduk.
Yeniden aynı ortamda karşılaşma ihtimaliniz var mı ? Eğer bu ihtimal yoksa sorun yok konuyu kendi içinizde çözersiniz ama var derseniz çok sıkıntı

Yeniden aynı ortamda karşılaşma ihtimaliniz var mı ? Eğer bu ihtimal yoksa sorun yok konuyu kendi içinizde çözersiniz ama var derseniz çok sıkıntı

Allah korusun, asla karşılaşmak istemiyorum. Sanırım hoşlandığım halde duygularımı bastırdım ve onunla bir şeyler yaşayamadığım için de içimde kaldı... Eh ilk hoşlandığın insanın da yeri ayrı oluyor... Bunun için terapiye gitmeli miyim sizce?

17 sene oncesini nasil hatirliyorsunuz ya, vay be.

"Let it go let it be" diyorum size ama, boyle seyleri insan dusundukce daha cok dusunur, kisacasi sallayin gitsin.

Geçenlerde bir yerde okumuştum tam hatırlamıyorum ama genel olarak tamamlanmayan işler beyninizde sürekli kalır gibi bir şeydi. Yani bu çocukla bir şey yaşamadağınız ya da duygularından emin olmadığınız için içinizde soru işareti kalmış. Ona karşı lisede bir şey hissedip hissetmediğinizi açık açık yazmamışsınız ama muhtemelen ondan emin olmadan hislerinizi kendinize bile itiraf etmediniz.

Ben sizi kısmen anlıyorum. Yaşım sizden genç ama benim de lisede hoşlandığım hatta bana da onun bir ilgisi olduğunu hissettiğim ama utangaçlığımdan bir adım atamadığım ve dolayısıyla bir ilişki yaşayamadığım kişi bazen aklıma gelir. Arada rüyamda da görürüm. O zamandan beri hoşlandığım başkaları da oldu tabi ama o hep akılımın bir kenarında kaldı. Yani çok anormal bir durum değil bence. Evli olmasaydı iletişime geçin hislerinizi söyleyin (bir şey olması için değil sadece kafanızda bitirmek için) ve kapatın o defteri derdim ama bu durumda sizin kendiniz kapatmanız gerek.

Haha benim hoşlandığım kişi de hem bana hem de yakın arkadaşıma ilgili gibi davranıyordu benim arkadaşım da onun kendisinden hoşlandığını düşünüyordu. Ben de o yüzden bastırmıştım duygularımı :)

Birşeyler yaşasaydınız aklınıza bile gelmezdi. O zamanlar flört edip çıksaydınız unuturdunuz. Takıntı gibi bir şey olmuş siz farketmeden. Terapi falan etkili olabilir.

Allah korusun, asla karşılaşmak istemiyorum. Sanırım hoşlandığım halde duygularımı bastırdım ve onunla bir şeyler yaşayamadığım için de içimde kaldı... Eh ilk hoşlandığın insanın da yeri ayrı oluyor... Bunun için terapiye gitmeli miyim sizce?
Bence de karşılaşmamaya çalışın.Eğer hiç görmezseniz sorunu halletmeniz daha kolay olur.Bence o kişiye aşık falan değilsiniz.Hayatta bazen duygusal anlamda kendimize uygun kişiler bulamayıp boşluğa düşebiliriz bu yüzden aklımıza eskiler gelebilir ama bu eski kişiden hala hoşlandığımız anlamına gelmez.Sizde şu an bir boşluktasınız bir terapistten yardım alarak bu boşluk dönemini daha kolay atlatabileceğinizi düşünüyorum.

Ben de lise platonigimi 16 senedir hep gorurum ruyamda. O asktan eser kalmadi, baska platonigimi oldu, hoslandigim, sevdigim insanlar oldu. Yani bence onu hala istediginizden bastirilmisliktan degil, sadece bir zihin aliskanligi sizinki. Bu arada ben de 31 yasindayim ve neredeyse hic iliskim olmadi. Olmuyor benim de. Benzer hikayeleri olan insanlar var, belki bu da normal demek lazim, bilemiyorum ki...

Evli olmasa bir görüş derdim. Belli ki tam olarak ne olduğunuz belli olmadığı için aklında kalmış. Böyle şeyler olabiliyor. Mesela sevgili olarak değil de, bir işim muallakta kalsa aylarca aklımdan çıkmıyor çözene kadar. Bence aynı şey, çok anlam yüklemeye gerek yok. Adı üstünde rüya. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X