Senelik izinlerimiz cehennem !

Loch Ness Canavari

Kontaklar kulübü.
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2013
6.312
13.005
Selam guzel hatunlar..
Derdim su ki tatil olsun istemiyorum. Esimin senelik izinlerini bir taraftan sabirsizlikla beklerken,diger taraftan sıkıntıyla bekliyorum. Sene boyunca zaten esimle isinden dolayi pek zaman geciremiyoruz.
Ilk evlendigimiz zamanlar maddi sikintilar vardi. Butun tatilleri esimin ailesinin yaninda gecirdik. Zaten tanisma evreleri oldugu icin mecbur gidiyorduk. Esim de ailesiyle zaman gecirmek istiyordu tabi. Ustune ilk torun gelince iyice baglandik birbirimize. Her firsatta kendimizi esimin memleketinde bulduk.
Bu kadar muhabbet artmisken ben bu yaz senelik iznimizin enazindan yarisini esimle tatile giderek gecirmek istedigimi soylesem ayip olur mu? Torunumuzu doyadoya sevemedik diyecekler,bozulacaklar buyuk ihtimal. Cunku daha simdiden yiginla program yapmis kayinvalidem.
Ben hic hosnut degilim bu durumdan. Misafirleri bitmiyor,misafirlikleri,gunleri hic bitmiyor. Sabah baslayip,gece 12'ye kadar suren yemekli gunleri oluyor.
Tam bir gun zehirlenmesi yasiyorum.
Kendi annemin evinde bile bu kadar duramazken,baskasinin evinde o saatlere kadar oturmak korkunc oluyor benim icin. Alakali alakasiz her yere beraber gitmeliymisiz. Esime gore gitmezsek onlarin planlarini bozmus olurmusuz. Iyi de planlari bozuluyosa bizi cagirmamalari gerekmez mi? Benim ne isim var veli ziyaretinde? Kayinbabamin ogrencilerinin okul sorunlarini dinlemek zorunda miyim?
Gelmesek olmaz mi diye soruyorum. Olmaz ailece bekliyolar diyolar.
Senelik izinden esime hasret bir sekilde donuyorum. Bari 10 gun gezmeleri iptal etseler ne olur? Hani oglum geliyor,torunum geliyor beraber zaman gecirelim demeleri gerekmez mi? Ben yanlis mi dusunuyorum?

Selam guzel hatunlar..
Derdim su ki tatil olsun istemiyorum. Esimin senelik izinlerini bir taraftan sabirsizlikla beklerken,diger taraftan sıkıntıyla bekliyorum. Sene boyunca zaten esimle isinden dolayi pek zaman geciremiyoruz.
Ilk evlendigimiz zamanlar maddi sikintilar vardi. Butun tatilleri esimin ailesinin yaninda gecirdik. Zaten tanisma evreleri oldugu icin mecbur gidiyorduk. Esim de ailesiyle zaman gecirmek istiyordu tabi. Ustune ilk torun gelince iyice baglandik birbirimize. Her firsatta kendimizi esimin memleketinde bulduk.
Bu kadar muhabbet artmisken ben bu yaz senelik iznimizin enazindan yarisini esimle tatile giderek gecirmek istedigimi soylesem ayip olur mu? Torunumuzu doyadoya sevemedik diyecekler,bozulacaklar buyuk ihtimal. Cunku daha simdiden yiginla program yapmis kayinvalidem.
Ben hic hosnut degilim bu durumdan. Misafirleri bitmiyor,misafirlikleri,gunleri hic bitmiyor. Sabah baslayip,gece 12'ye kadar suren yemekli gunleri oluyor.
Kendi annemin evinde bile bu kadar duramazken,baskasinin evinde o saatlere kadar oturmak korkunc oluyor benim icin. Alakali alakasiz her yere beraber gitmeliymisiz. Esime gore gitmezsek onlarin planlarini bozmus olurmusuz. Iyi de planlari bozuluyosa bizi cagirmamalari gerekmez mi? Benim ne isim var veli ziyaretinde? Kayinbabamin ogrencilerinin okul sorunlarini dinlemek zorunda miyim?
Senelik izinden esime hasret bir sekilde donuyorum. Bari 10 gun gezmeleri iptal etseler ne olur? Hani oglum geliyor,torunum geliyor beraber zaman gecirelim demeleri gerekmez mi? Ben yanlis mi dusunuyorum?

şimdi toruna doyamadık diyorlar da evde oturup çocugu alıp parklarda bahcelerde eğlenmiyorlar. günler toplantılar yapıyorlar.. bu da demek oluyor ki pek de hasret değiller.

ben özlediğim biri geldiğinde tüm işimi programımı bırakır onlara zaman ayırırım.. sadece onları nasıl mutlu ederim daha fazla nasıl vakit gecirim derim.

bu yüzden 10 günse tatiliniz ''ilk 5 gününü'' başka bir yerde başbaşa ''son 5 günü'' de onlarla gecirebilirsiniz.

baştan ver gazı ver gazı sonra ben oynamıyorum demeye kalk, elbette olmaz ayıp olur.hem sadece eşinle evlenmiyorsun ailesiyle de evleniyorsun bir de gelinsin.sakın öyle bir şey yapma.öğretmensin sanırım.git gelinlik yap, diyesim geldi sana konu sahibi.ee ne yapayım sen "ayıp olur mu?" demeseydin

baştan ver gazı ver gazı sonra ben oynamıyorum demeye kalk, elbette olmaz ayıp olur.hem sadece eşinle evlenmiyorsun ailesiyle de evleniyorsun bir de gelinsin.sakın öyle bir şey yapma.öğretmensin sanırım.git gelinlik yap, diyesim geldi sana konu sahibi.ee ne yapayım sen "ayıp olur mu?" demeseydin
Ben esimle ailesinin onayi olmadan evlendim. Evlendikten sonra tanistik. Birbirimizi tanima evresinde zaten defalarca hislerimi soyledim. Gaz maz vermedim.

Ama onlar da torunlarını senede bir kere mi seviyolar canım? Öyleyse kıymete biner tabi.
Sene içinde size çağırın, bol bol gelip kalsınlar. İzninizi aldığınızda da, 2-3 günlüğüne gidip bi uğrar, tatile çıkarsınız.

Kim demis ailesiyle evleniyorsun iste bu sekilde düsünenler yüzünden cahil kaldik .eslerimiz kocalarimiz bu zihniyet yüzünden eslerine sahip cikicaklarina analarina babalarina ezdiriyorlar.sen biliyormusun ki dinen bi gelin kocasi varken onun ailesine hizmet bile etmek zirunda degil.kaynanasi yatalak kalsa bile yapmiyorum dese gelin kimse günahi yok.oglu varken geline düsmüyor canim benim.güzel dinimizi bile yasamiyorsak biraz bilgilenelim dinden bilgilenmiyorsak ogullarimizi bize yapisik gibi olmasina zorlamayalim.cok kizdim sidmi sana.ver gazi ver gazi ne demek ya.esine uyum saglamis kiz e epey yil olmus artik hic olmazsa 1 hafta teke tek tatil yapmak istiyor ne var bunda aaaaa olmazzzzzzzz sizin gibiler ogullarini bas taci yapip gelinler bisey dedimi yallah ceker dimi.

Ben esimle ailesinin onayi olmadan evlendim. Evlendikten sonra tanistik. Birbirimizi tanima evresinde zaten defalarca hislerimi soyledim. Gaz maz vermedim.

kocaya çek restini, yeter bee dee vur yumruğu masaya.ne oluyor yüz verdik astar istediniz, yeter artık.ne olacaksa olsun.ben kölemiyim.yaa benimle tatile gelirsin ya da ben yapacagımı bilirim diyeceksin.:mad::mad::mad::mad:

şimdi toruna doyamadık diyorlar da evde oturup çocugu alıp parklarda bahcelerde eğlenmiyorlar. günler toplantılar yapıyorlar.. bu da demek oluyor ki pek de hasret değiller.

ben özlediğim biri geldiğinde tüm işimi programımı bırakır onlara zaman ayırırım.. sadece onları nasıl mutlu ederim daha fazla nasıl vakit gecirim derim.

bu yüzden 10 günse tatiliniz ''ilk 5 gününü'' başka bir yerde başbaşa ''son 5 günü'' de onlarla gecirebilirsiniz.
Ne yardan ne serden vazgeciyolar.
Senelik izin 20 gun.

Selam guzel hatunlar..

Arkadaşım herşey eşinde bitiyor. Bir arkadaşımın eşi ortalık yere konuşmuştu: Biz zaten çalışan insanların bayram tatili yıllık izin falan birbirimize vakit ayıracağımız en güzel zamanlar, kimse küsüp beklemesin demişti. Kimse de laf edemedi bunun üstüne. Bir kaç günü orada geçirip, erken rezervasyonla biryerlerden tatil ayarlayabilirsin. Hem dersin ki, torununuzun güneş görmeye de ihtiyacı var :KK66:

Ne yardan ne serden vazgeciyolar.
Senelik izin 20 gun.

bence 20 gün orada kalıyorsanız onlarda''sevdik doyduk hadi kendi işimize bakalım sizler de bize takılın'' a getiriyorlar mevzuyu bir kaç günden sonra.

yoksa cok özlemiş olsalar ya da doyamasalar her arayana çağırana ''torunum oğlum kızım geldi bu ay bizi mazur görün sonra bulusurz'' diyerek size yönelik plan yaparlardı.

bence 20 gün cok uzun hiç olmazsa 1 haftasını kendiniz için geçirmelisiniz özellikle böyle bir muamele varken.
ve eşiniz de ''anne güne katılmaya gelmıyoruz kı sizi görmeye geliyoruz '' diyerek tepkisini söylemeli siz varken güne katılmaya gittiğinde.

Selam guzel hatunlar..
Yavaş yavaş alıştır bebişim.
15 günse yıllık izin bu yıl ilk 5 gününde tatile gidin sonraki 10 gün kayınvalideye.
Gelecek yıl birer hafta şeklinde ayarlayın.
Bir sonraki yıl 10 gün tatil 5 gün kayınvalide olsun.
Daha da azaltma ama ayıp :KK66:

Tatile gitmek istediğini söyleyebilirsin bunda çekinecek bişey yok.

Arkadaşım herşey eşinde bitiyor. Bir arkadaşımın eşi ortalık yere konuşmuştu: Biz zaten çalışan insanların bayram tatili yıllık izin falan birbirimize vakit ayıracağımız en güzel zamanlar, kimse küsüp beklemesin demişti. Kimse de laf edemedi bunun üstüne. Bir kaç günü orada geçirip, erken rezervasyonla biryerlerden tatil ayarlayabilirsin. Hem dersin ki, torununuzun güneş görmeye de ihtiyacı var :KK66:
Aslinda onlarla zaman gecirmekten yana sikintim yok. Derdim gunlerin,gezmelerin iptal edilmemesi. Sonucta gelecegimiz tarih belli. Esim ailesini ozluyor,diger taraftan da aksam gezmelerinden,biz ordayken misafir cagirilmasindan nefret ediyor.
Ama ayip olur diye bunu dile getirmiyor.
Sen butun sulaleye kafa tut evlen benimle bir basina. Ama bu olayi cozeme :))

Yavaş yavaş alıştır bebişim.
15 günse yıllık izin bu yıl ilk 5 gününde tatile gidin sonraki 10 gün kayınvalideye.
Gelecek yıl birer hafta şeklinde ayarlayın.
Bir sonraki yıl 10 gün tatil 5 gün kayınvalide olsun.
Daha da azaltma ama ayıp :KK66:

Tatile gitmek istediğini söyleyebilirsin bunda çekinecek bişey yok.
Bak bu yavas yavas azaltma isi cok mantikli.
Diger mantikli fikirse gorumcemin bir an once evlenip cocuk yapmasi :)

X